A humanoid robotok jó ötlet? Mit hoz a jövő?

Biztosan sok filmben láttál már robotokat, legyen szó Bosszúállókról, Valódi Acélról vagy Transformerről, vagy akár gyerekfilmekben, mint a Big Hero vagy a Power Rangers, és ezek mindegyike valamilyen módon sok futurisztikus technikát ábrázol, beleértve a robotokat is.

A robot egy programozható gép, amely bármilyen bonyolult vagy egyszerű feladatot képes elvégezni. A humanoid robotok olyan robotok, amelyeket az emberek utánzására fejlesztettek ki, és jelenleg leginkább kutatási célokra használják őket.

Youtube videó

A „robot” kifejezést először a „Rossum’s Universal Robots” című darabban találták meg 1921-ben, amelyet Karel Čapek írt.

1961-ben a „Shakey” robotot az SRI International fejlesztette ki. Ez volt a robot, amely a modern világ robotjainak alapja lett.

Miért érdemes barkácsolni (Do It Yourself): az élet barkácsolásrajongóként

Az első modern programozható „Unimate” robotot az Unimation cég fejlesztette ki. 1961-ben adták el a General Motorsnak. Ez volt az első ipari robot.

Az első humanoid robot “P3” a Honda fejlesztette ki az 1980-as években. Tudott járni, mozgatni a kezét és kezet fogni az emberekkel.

2016-ban megjelent a Hanson Robotics “Sophia”, egy AI-alapú robot. Bárkivel tud beszélgetni. Sophia az első robot, aki állampolgárságot kapott egy országban – Szaúd-Arábiában.

A Tesla 2021 augusztusában adta ki első humanoid robotját, a Tesla botot.

2017-ben Dél-Korea elkezdett dolgozni a „2. módszer” nevű roboton, amely 4 méter hosszú. A futurisztikus robotot, amely úgy néz ki, mint valami sci-fi film, egy napon katasztrófaelhárításra vagy katonai műveletekre is felhasználhatják, különösen a DMZ-ben.

Mivel a mesterséges intelligencia világa forog, nagyon érdekes lesz látni, milyen új innovációk jöhetnek szóba a robotika területén.

A humanoid robotok nem olyan hatékonyak, és bizonyos feladatok elvégzésére készültek. Nem érzik a környezet ingerét vagy az emberi érzéseket. Le tudják másolni az emberi cselekedeteket vagy reakciókat, de jelenleg nem képesek az emberek rögtönzött természetére, vagy arra, hogy milyen gyorsan tudunk alkalmazkodni az új környezetekhez.

Olvasni:  9 valódi különbség az olcsó és a jó tárhely között
Youtube videó

Új publikációk:

Ajánlott