A jól megtervezett marketinges e-könyv 11 alapvető eleme

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • A jól megtervezett marketinges e-könyv 11 alapvető eleme
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • Marketing eBook GYIK

Bár még mindig több millió könyvrajongó van, aki minden nap jobban szeretne egy puha vagy kemény fedelet, mint hogy Kindle-en vagy más hasonló eszközökön olvasson, az e-könyvek kétségtelenül a legnépszerűbb médiumokká váltak az elmúlt néhány évben.

Hordozhatóságuk és könnyű hozzáférésük miatt az e-könyvek népszerűsége napról napra nő. Ez egy útközbeni tartalom, és intelligensebb választás a mai erősen digitalizált világban.

Forrás

A marketing eBook egy tanulási segédlet, amellyel bővíthető és bővíthető a digitális marketing ismerete.

A digitális marketing folyamatosan fejlődő iparág. Ezért a marketingszakembereknek naprakésznek kell lenniük a legújabb trendekkel, és tanulniuk kell a marketingrés jó hírű vezetőinek tapasztalataiból. Egy marketing e-könyv segítségével elmélyítheti a digitális marketing jelenlegi helyzetének megértését.

A jól megtervezett marketinges e-könyv 11 alapvető eleme

A marketingcsapatok világszerte számos marketinges e-könyvet és útmutatót használnak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló marketinglehetőségekből. Digitális marketingszakemberként számos marketinges e-könyvvel találkozhatott. De vajon elgondolkozott már azon, hogy pontosan mi is történik egy nagyszerű marketing e-könyv tervezésében?

Vessünk egy pillantást 11 alapvető elemre, amelyek egy jól megtervezett digitális marketing e-könyvet hozhatnak létre.

1. Érdekes és leíró cím

Egy érdekes és leíró cím egy marketing e-könyv egyik szükséglete. Bár a cím nem tekinthető dizájnelemnek, hozzájárul ahhoz, hogy némi intrikát keltsen az olvasóban.

A címet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez az első dolog, ami az olvasó figyelmét felkelti. Válasszon egy érdekes címet, amely megfelelően leírja a marketing e-könyv tartalmát vagy célját. Lenyűgözően mondja el az olvasónak, mit tanulhat meg az e-könyvből.

Forrás

2. Vizuális borító

Egy e-könyvet a digitális borítója alapján fognak megítélni. Mivel a digitális borítóból hiányzik a papír tapintása és tapintása, vizuálisan a lehető legcsodálatosabbá kell tennie. Csábító borító tervezése során ügyeljen arra, hogy az egybeessen a márka stílus útmutatójával.

Olvasni:  Hírnévmenedzsment a közösségi médiában – hogyan csináld jól?

Forrás

Adja hozzá a címet tiszta színnel és olvasható betűtípussal. Sok vállalat hozzáadja logóját marketing e-könyveinek fedőlapjához. A borító további javításához használjon egyszerű képeket vagy ikonokat is hozzáadhat a borítólaphoz.

3. Skill/Topic/Persona Tags

Egy másik nagyszerű módja a marketing e-könyvek funkcionalitásának fokozásának a személy- vagy témacímkék használata. Ha cége több marketinges e-könyvvel vagy írott anyaggal rendelkezik, érdemes lehet címkék segítségével szegmentálni.

Beépíthető egy címkézési rendszer, amely tudatja az olvasókkal, hogy mely konkrét e-könyvek érdekesek vagy értékesek számukra, és melyek nem. Az ikonográfia és a színséma a leggyakrabban használt módszerek erre.

A könyvek szegmentálhatók téma, marketing tippek és trükkök megértésének szintje, vásárlói személyiségek, készségszint vagy a márka által használt egyéb demográfiai adatok alapján.

4. Szerzői oldal

A szerzői oldal minden könyv vagy e-könyv egyik legfontosabb eleme. Ha van egy személy, aki létrehozta és összeállította a könyvet, vagy olyan csapat, amely egyesítette erőfeszítéseit az e-könyv létrehozásában, akkor megérdemli, hogy elismerést kapjon munkája miatt.

A szerző oldala kiemeli az író hitelességét, rövid életrajzát és az adott területen szerzett releváns tapasztalatait. A marketinges e-könyvek a szerző bevezetőjében a szerző e-mail címét vagy valamelyik közösségi média profilját is tartalmazzák. Ez lehetővé teszi az olvasók számára, hogy kapcsolatba léphessenek az e-könyv írójával.

Forrás

Ezenkívül ez egy nagyszerű módja annak, hogy értékelje annak az egyénnek az erőfeszítéseit, aki precízen írt egy e-könyvet.

5. Tartalomjegyzék

Az e-könyvek legfontosabb elemeinek listáján egy másik a tartalomjegyzék. Legyen szó nyomtatott vagy digitális formátumú könyvről, a tartalomjegyzék oldal nagyon fontos. Így van megszervezve az adott e-könyv. Győződjön meg arról, hogy az olvasók könnyen hivatkozhatnak az egyes fejezetekre, ha olyan témákat keresnek, amelyeket relevánsnak találnak, és nem olvassák el a teljes marketing e-könyvet.

Forrás

Az Adobe InDesign egy nagyszerű eszköz, amely segítségével felhasználóbarátabbá teheti marketinges e-könyvét azáltal, hogy a tartalomjegyzék oldaláról a témakörök és alcímek hiperhivatkozásait a pontos helyükre helyezi az e-könyvben. Ez lehetővé teszi az olvasó számára, hogy a tartalomjegyzék oldalon a megfelelő témára kattintva közvetlenül az e-könyv adott részéhez ugorjon.

6. Fejezet címoldalai

Bár lehet, hogy nem fontos eleme egy nyomtatott könyvnek, egy e-könyvben kulcsfontosságú a fejezetek elkülönítése egymástól. A fejezeteknek digitális formátumban könnyen megkülönböztethetőknek kell lenniük egymástól, ez pedig a könyv egyes fejezeteihez tartozó fejezetcímlapok segítségével tehető meg.

Olvasni:  7 példa a csodálatos szövegírásra különleges napokra

Sok e-könyv egy-két soros rövid leírást is tartalmaz arról, hogy miről szól a következő fejezet (a fejezet címoldalain). A fejezetoldalak kulcsfontosságú elemei az e-könyvek rendszerezésének.

7. Közösségi megosztási gombok

Mivel egy e-könyv a digitális olvasókat szolgálja, megoszthatósága nem függhet a könyvesboltoktól és boltoktól. Ez a márka közösségi média jelenlététől és attól függ, hogy az e-könyv milyen egyszerűen küldhető el a jelenlegi közösségi média platformokon. A közösségi megosztás gombjai manapság elengedhetetlenek az e-könyvekben.

Forrás

Míg sok marketingszakember a közösségi gombokat a nyitóoldalra helyezi az e-könyv mögött, nagyon tanácsos néhány közösségi elemet is rábélyegezni a könyvre.

Ezt megteheti az utolsó néhány oldalon vagy az e-könyv bevezető oldalának alján. A fejléc vagy lábléc opció használatával a könyv minden oldalán is megtehető. Ez lehetővé teszi az olvasók számára, hogy megosszák az e-könyvet barátaikkal és kollégáikkal, akik esetleg relevánsnak találják. Ez bizonyos értelemben fontos promóciós szempont.

8. Vizuális elemek

Egy e-könyvnek át kell vágnia a képernyőn megjelenő szövegolvasás monotóniáját, és ez megtehető a nagy szövegrészek között szépen elhelyezett vizuális elemek használatával. A vizuális elemeket fontos fogalmak hangsúlyozására vagy összetett gondolatok egyszerűsített magyarázatára is használhatjuk. Grafikonok, képek, fényképek, ikonok, grafikák, felsoroláspontok néhány módja annak, hogyan lehet vizuálisan javítani egy marketing e-könyvet.

9. Termék-/szolgáltatás-kihívások

Az e-könyvek a marketing világában jellemzően új leadek generálására irányulnak. E cél elérése érdekében a marketing ebook tartalmát az olvasó oktatására vagy hasznos információkkal való közvetítésére kell összpontosítani. Említse meg néhányszor a terméket vagy szolgáltatást az e-könyv oldalain.

Ne feledje, hogy ezt úgy kell megtenni, hogy ne tűnjön túlzottan promóciósnak. Az e-könyvek marketingje nagyszerű eszköz lehet a márka szolgáltatásaival kapcsolatos ismertség növelésére, ugyanakkor az olvasók oktatására.

Adjon hozzá hiperhivatkozásokat a márka webhelyére vagy adott weboldalakra, ha szükséges. Ezek a márka szolgáltatásaira és termékeire, illetve a márka honlapjára irányítják az olvasókat, így a marketingcsatorna első szakaszában megismertetik a márkával.

10. Nyomtató-/mobilbarátság

Bár az e-könyveket digitális olvasásra szánják, előfordulhat, hogy több olvasó is szeretné beszerezni a nyomtatott változatot későbbi felhasználás céljából, vagy kedvük szerint olvasni.

Olvasni:  Mentális egészségének kezelése digitális marketingesként

Ezért ugyanilyen fontos, hogy az e-könyv saját letölthető verzióját is kínálja, amely lehet PDF-fájl vagy Word-dokumentum. Az e-könyv letöltésének megkönnyítése érdekében kerülni kell a kétoldalas és vízszintes stílust kihasználó terveket vagy elrendezéseket, mivel az ilyen elrendezések nyomtatás közben nem módosíthatók.

Az e-könyvnek mobilbarátnak is kell lennie. Széleskörű kompatibilitással kell rendelkeznie számos olvasóeszközzel. Végül is nem minden olvasó hord magával Kindle-t vagy táblagépet, hogy hozzáférjen az e-könyvekhez. Vannak, akik szívesebben olvassák telefonjukon vagy laptopjukon is.

Az e-könyv online közzététele előtt feltétlenül tesztelje a kompatibilitást a különböző fájlformátumokkal és eszközökkel. A tervezést, a stílust és a fájltípust is szem előtt kell tartani az ebook tervezésének minden szakaszában.

11. Tiszta cselekvésre ösztönzés

A jól megtervezett e-könyvek egyik fontos eleme, hogy világos CTA-t (call to action) tartalmaz. Mivel ez egy marketing e-könyv, a cselekvésre való felhívás elengedhetetlen, mivel ez vezeti el az olvasót a marketingcsatorna tudatosítási szakaszától az értékelési szakaszig.

Adjon hozzá tanfolyami ajánlatot vagy kedvezményt a szolgáltatásaihoz, mint márka, és helyezze el az e-könyv oldalain. Győződjön meg arról, hogy a CTA jól kapcsolódik az e-könyv tartalmához, és nem tűnik ki különös módon.

Kulcs elvitelek

 • Marketing Az e-könyvek olyan tanulási segédanyagok, amelyek segítségével bővíthetők és bővíthetők a digitális marketinggel kapcsolatos ismeretek.
 • Válasszon egy érdekes címet, amely megfelelően leírja a marketing e-könyv tartalmát vagy célját.
 • A marketing e-könyv fedőlapjának kialakításakor ügyeljen arra, hogy az összhangban legyen a márka stílus útmutatójával.
 • A szerző oldalának kiemelnie kell az író hitelesítő adatait, rövid életrajzát és az adott területen szerzett releváns tapasztalatait.
 • Győződjön meg arról, hogy az olvasók könnyen hivatkozhatnak az egyes fejezetekre, ha olyan témákat keresnek, amelyeket relevánsnak találnak, és nem olvassák el a teljes e-könyvet.
 • A fejezetek digitális formátumban könnyen megkülönböztethetők legyenek egymástól, ez pedig fejezetcímlapok segítségével tehető meg. A fejezet címlapja két-három soros leírást tartalmazhat arról, hogy miről fog szólni a következő fejezet.
 • Fontos, hogy az ebook oldalain közösségi média megosztási gombokat helyezzenek el. Ez lehetővé teszi az olvasók számára, hogy könnyen megosszák az e-könyvet kapcsolataikkal.
 • A vizuális elemeket fontos fogalmak hangsúlyozására vagy összetett gondolatok egyszerűsített magyarázatára is használhatjuk.
 • A jól megtervezett e-könyv döntő szempontja, hogy könnyen nyomtatható/letölthető legyen. Az e-könyv letöltésének megkönnyítése érdekében kerülni kell a kétoldalas és vízszintes stílust kihasználó terveket vagy elrendezéseket.
 • Egy marketing e-könyvben a cselekvésre való felhívás elengedhetetlen, mivel ez vezeti el az olvasót a marketingcsatorna tudatosítási szakaszától az értékelési szakaszig.
Olvasni:  5 alapvető WooCommerce teljesítményoptimalizálás

Következtetés

Mindezen elemek kiegyensúlyozott kombinációjával egy marketing e-könyv nemcsak vizuálisan lehet vonzó és informatív az olvasók számára, hanem magasabb leadeket is generálhat a márka számára.

Ezt úgy teheti meg, hogy gondosan vezeti az ügyfeleket a marketingcsatorna egyik szakaszából a másikba, és lehetővé teszi és bátorítja őket, hogy megosszák az e-könyvet más olvasókkal, akik esetleg relevánsnak találják.

GYIK

1. Mennyi a marketing e-könyvek szokásos szóhossza?

Az e-könyvek marketingje átlagosan 2000 és 3000 szó között. A konkrét szóhossz azonban attól a témától függ, amelyet a könyv elmagyaráz.

2. Mely e-könyvek fogynak a legjobban?

Jelenleg a legkelendőbb ebook műfajok közé tartozik az önsegítés, az üzlet és a pénz, a szakácskönyvek, a vallás és a spiritualitás, valamint az életrajzok és az emlékiratok.

3. Hogyan működnek az e-könyvek a marketingben?

Az e-könyvek nagyszerű médiumot jelentenek a márkáknak és a vállalkozásoknak, hogy megszólítsák potenciális vásárlóikat. Egy jól kidolgozott e-könyv segíthet az ügyfeleknek választ találni kérdéseikre, vagy segíthet a problémamegoldásban. Lehetővé teszi azt is, hogy a márka egy összetett témát alaposan lefedjen.

4. Hogyan szerezzünk ügyfeleket egy e-könyvre?

Az e-könyvek eladása érdekében a közösségi média platformok nagyszerű szájreklámként működnek. Azáltal, hogy aktívak vagyunk az olyan közösségi platformokon, mint a Facebook, Twitter, Reddit és Instagram, az ember megtalálhatja e-könyvének potenciális olvasóbázisát, és kapcsolatba léphet hasonló gondolkodású írókkal vagy gondolatvezetőkkel, akik ugyanabban a résben vannak.

5. Mitől lesz egy kiváló ebook design?

A kiváló e-könyv-kialakítás a jól megírt, jó minőségű tartalmat esztétikailag tetszetős és egymást kiegészítő következetes kialakítással ötvözi. Feltűnő képek, a fehér tér helyes használata, egyedi grafika, egységes színpaletta, kreatív betűtípusok a szintén használható elemek.

6. Az e-könyvek ingyenesek?

Ez teljesen attól függ, hogy honnan szerzi be az e-könyvet. Sok márka ingyenes e-könyveket kínál ügyfeleinek a jobb márkaépítés érdekében. A legtöbb esetben fizetősek azok az e-könyvek, amelyek információval szolgálnak és felvilágosítanak egy témában.

Új publikációk:

Ajánlott