A képernyőkép nem működik Mac rendszeren: Gyors javítás

Egy olyan világban, ahol hatalmas mennyiségű tudás lebeg a fülünkben és kifelé, minden olyan információ nyomon követése, amelyet az interneten vagy az online órákon való részvétel során találunk, hektikus lehet. Ezért az emberek világszerte használják a képernyőképeknek nevezett online jelenséget és eszközt. Bármilyen információról vagy képről képernyőképet készíthet, hogy megjegyezze vagy később felhasználhassa.

Ha dilemma előtt áll, és nem tudja megérteni, hogy Mac számítógépe miért nem képes egy egyszerű parancsot képernyőképként feldolgozni, vagy ha nem tudja kitalálni, hogyan készítsen képernyőképet, olvassa el egyszerű javításainkat:

Ebben a cikkben megvitatjuk, miért nem tud képernyőképeket készíteni Mac számítógépen, és hogyan javíthatja ezt a problémát hét módon.

Helyesen készít képernyőképet

Ha nem tudja, hogyan készítsen képernyőképet Mac számítógépén, akkor a következő gombokat kell megnyomnia:

 • Nyomja meg a Command+Shift+3 billentyűkombinációt, hogy képernyőképet készítsen a teljes képernyőről.
 • Nyomja meg a Command+Shift+4 billentyűkombinációt, hogy képernyőképet készítsen a képernyő egy részének ablakáról. Egy plusz jel jelenik meg villogó méretekkel, ezzel az ikonnal bármilyen méretű képernyőképet készíthet. A szóköz billentyűt egyidejűleg is lenyomhatja bármelyik menü képernyőképének elkészítéséhez.
 • Nyomja meg a Command+Shift+5 billentyűkombinációt a macOS Mojave és újabb verzióihoz. Videót rögzíthet a képernyőn, és beállíthat egy időzítőt.

Parancsikonok aktiválása

Ha tudja, hogyan kell képernyőképet készíteni, de problémákba ütközik a megfelelő gombok megnyomásakor, előfordulhat, hogy ellenőriznie kell, hogy a billentyűparancsok aktiválva vannak-e. Általában a számítógépen aktivált parancsikonok találhatók, ezért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem ez a probléma, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg az Apple menüt a Mac képernyő bal felső sarkára kattintva.
Olvasni:  Felügyelt és nem menedzselt felhőtárhely: a különbségek magyarázata
 • Kattintson Rendszerbeállítások.
 • Kattintson a Billentyűzet választási lehetőség.
 • Válaszd ki a Parancsikonok fület, majd nyomja meg a gombot Képernyőképek opciót a legördülő menüben.
 • Figyelje meg és ellenőrizze a billentyűparancsokat olyan képernyőképekért, amelyeket korábban nem ellenőriztek.

Így megbizonyosodhat arról, hogy az összes billentyűparancs aktiválva van, és készen áll a használatra.

Ellenőrizze a mentett helyet

Ha nem találja a képernyőképeket, figyelje meg, hová menti a képernyőképeket. Ha áthelyezték őket az alapértelmezett beállításról, akkor visszaállíthatja a kívánt helyre.

Előnézet használata

Az előnézet egy beépített alapértelmezett alkalmazás, amely minden macOS-hez tartozik kép- és dokumentumfájlokhoz. Ha jobb gombbal rákattint bármely dokumentumra, például PDF-re vagy képre JPG vagy PNG formátumban, megjelenik egy lehetőség a fájl előnézetben való megnyitására. Az Előnézet megnyitásához kattintson duplán bármely fájlra a Dock Finder ablakában, vagy lépjen az Alkalmazások oldalra a Finderben, és nyissa meg a Segédprogramokat. Az előnézet megnyitásának másik módja a Command+Shift+5 gomb megnyomásával:

 • Nyisd ki Előnézet és kattintson a Fájl menüpontot.
 • Most kattintson rá Készítsen képernyőképet és három lehetőség jelenik meg: kiválasztva, a teljes képernyő vagy az ablak.

Rosszindulatú programok tisztítása

Bármilyen rosszindulatú program jelenléte a számítógépen a normál segédprogramok hibás működését okozhatja. A CleanMyMac X a Mac App Store-ban található a kéretlen fájlok és a rejtett rosszindulatú programok törléséhez, valamint a szükségtelen alkalmazások és a gyorsítótár adatok eltávolításához.

Fogd meg

Ha a Mac operációs rendszer régebbi, mint a macOS Mojave, akkor előfordulhat, hogy hozzáférhet a Grab alkalmazáshoz, amelyet a Mac új Screenshot alkalmazás váltott fel. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és keresse meg Alkalmazásokmajd kövesse a megadott lépéseket:

 • Kattintson a segédprogramok.
 • Keresse meg a Megragad kb.
 • Kattintson Elfog majd tovább Képernyő hogy képernyőképet kapjon a teljes képernyőről.
 • Arra is kattinthat a Kijelölés lehetőségre, hogy az egérmutatót a képernyőképet készíteni kívánt területnek megfelelően húzza, majd engedje fel az egeret.
 • Egy ablak képernyőképét a ikonra kattintva készítheti el Ablak opcióban látható lehetőségek közül Elfog opció által Megragad.
 • Végül, akkor is megy a Időzített képernyő lehetőséget a képernyőkép beállításához.
Olvasni:  Javítás: Villog a zöld fény az Alexán, de nincs bejövő hívás

Indítsa újra a jogorvoslatokat

A rendszer újraindítása általában megoldja a különféle hibákat, és frissítheti a macOS-t a legújabb verzióra a következő címen: Rendszerbeállítások. Ha egy egyszerű újraindítás és frissítés nem oldja meg a problémát, használhatja ezeket a többi megoldást. Az újraindítást igénylő megoldások a következők:

 • Végezzen NVRM tesztet: A non-volatile Random Access Memory vagy az NVRM olyan számítógépes memória, amely akkor is tárolja az alapvető adatokat, mint a hangerőszint, még akkor is, ha nincs áram. Ezt a Mac újraindítása után állíthatja vissza a Command+Option+P+R 20 másodperces lenyomásával. A memória javítása általában számos alapvető segédprogramot igényel.
 • Biztonságos rendszerindítás: Megnyithatja Mac számítógépét biztonságos rendszerindításkor, ha úgy gondolja, hogy rosszindulatú program lehet az eszközén. Ezt megteheti a Shift gomb megnyomásával, amint a Mac újraindul, és tartsa lenyomva, amíg meg nem jelenik a bejelentkezési képernyő. Bejelentkezés után láthatja Biztonságos rendszerindítás a képernyő tetején található menüsorban.

Új publikációk:

Ajánlott