A kiváló tartalommarketinges 20 legfontosabb tulajdonsága

Egy kiváló tartalommarketinges különféle képességekkel rendelkezik, amelyek szakértővé teszik a saját területén. Ez a blog 19 olyan képességet sorol fel, amelyek segítségével Ön a legjobb tartalommarketinges lehet.

Bármilyen üzletben, tartalommarketing énfelelős az átfogó tartalommarketing-stratégia kialakításáért és a tartalom megosztásáért, hogy a leadeket ügyfelekké, az ügyfeleket pedig ismételt vásárlókká alakítsa.

Forrás

A marketingszakember által közzétett tartalom típusa közvetlenül attól függ, hogy mit árul. A tartalommarketinges tehát úgy oktatja az egyéneket, hogy tudjanak, és eléggé rábízza őket a közös üzletkötésre.

19 készség, amellyel minden tartalommarketingesnek rendelkeznie kell

Az alábbiakban felsorolunk néhány alapvető készséget, amelyekkel egy tartalommarketingesnek rendelkeznie kell az átfogó tartalommarketing-stratégia kialakításához.

1. Analitikus elme

A tartalommarketingeseknek folyamatosan kutatásokkal és adatokkal kell dolgozniuk a tartalommarketingben. Ezen a területen egy szakértőnek ismernie kell a különböző mérőszámokat, és rendelkeznie kell az értékelésükhöz szükséges szakértelemmel.

A tartalommarketing elsődleges célja a szervezet célkitűzéseinek teljesítése. Így a képzett tartalommarketingesnek túl kell tekintenie az elszigetelt információkon, és fel kell ismernie a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat – azokat a mutatókat, amelyek a kampány előrehaladását jelzik.

Forrás

Ezzel együtt a különböző elemek eltérő módon hatnak a marketingkampányokra, ami végtelen mennyiségű információ elérhetőségét jelenti. Így a tartalommarketingesnek tudnia kell, hogyan kell minden változót elkülöníteni, és fel kell mérnie a stratégiát minden marketingtevékenység javítására.

2. Kommunikáció

A tartalommarketinges feladata az, hogy kapcsolatot építsen ki a márka és a közönség között. Alapvető készség az elsődleges célcsoport megértése és a velük való meggyőző kommunikáció.

Forrás

A tartalommarketinges is felelős azért, hogy megőrizze a márkaüzenetek hangszínét, miközben biztosítja a bizalmat és az átláthatóságot.

Meg kell-e magyarázniuk egy új tartalommarketing-stratégiát, megosztani egy korábbi kampány eredményeit, vagy bemutatni az elemzést, a tartalommarketingeseknek kiváló kommunikációs készségekkel kell rendelkezniük.

3. Lézeres fókusz

Az egyik legfontosabb készség, amellyel minden tartalommarketingesnek rendelkeznie kell, a lézerfókusz. Mit is jelent ez?

Nem nehéz megtölteni egy szerkesztői naptárt olyan általános pontokkal, amelyeket az olvasók szerethetnek (vagy nem). A kérdés azonban az, hogy az általános tartalom előmozdítja-e a marketinged.

Lehet, hogy sok megtekintést és elköteleződést kap, de hiábavaló gyakorlat, amely elpazarolja értékes idejét és erőforrásait, ha nem konvertálódik.

Olvasni:  Mit jelent valójában egy mobilbarát webhely?

Forrás

A rendkívüli tartalommarketingesek arra koncentrálnak, hogy célzott tartalmat hozzanak létre. Az ilyen típusú tartalom mind a márkád, mind a közönség számára értékes. Bár ez azt jelentheti, hogy nehéz időket kell teljesítenie a tartalommarketing-tervben, ez kiváló minőségű tartalom létrehozásához vezet.

Ha olyan témákra helyezi a hangsúlyt a tartalomalkotásban, amelyek változást jelentenek a közönség számára, értékes eszközzé válhat iparágában. Ennek összetett hatása lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen generáljon leadeket. Ugyancsak növeli az elköteleződési arányt, javítja a helyezéseket, és növeli a márka ismertségét.

4. Ambíció

A tartalommarketingeseknek két fajtája van.

Az első olyan tevékenységként választja a tartalommarketinget, amelyet mielőbb be kell fejezni. Őket leginkább az alapvető feladatok elvégzése foglalkoztatja. Egy ilyen tartalommarketinges nem jut messzire.

A második fajtát a törekvés hajtja. Szomjasak a kiemelkedő tartalmak készítésére. Lelkesek abban is, hogy márkáját az iparág kiemelkedő vezetőjévé tegye.

A törekvő tartalommarketingesek komoly erőfeszítéseket tesznek annak biztosítására, hogy tartalmuk az ideális közönséget érje el.

5. Értékorientált

Tartalommarketinges keresése közben találjon olyat, aki értékorientált. Az ilyen típusú tartalommarketing-szakemberek hatalmas értéket adnak az általuk készített tartalom minden egyes darabjába. Pontosan megértik, mire van szüksége a közönségnek, és követik azt.

Source

Az értékes tartalom biztosítása érdekében a tartalommarketingeseknek is együttérzőnek kell lenniük. Közönségük perspektívájának elképzelésével felismerhetik az ügyfelek fájdalompontjait, és így jobban artikulálhatják azokat.

6. Kockázatvágy

A tartalommarketingesek egyik elsődleges feladata, hogy új, időnként félelmetes dolgokkal próbálkozzon. A tartalommarketingesnek kockázati étvággyal kell rendelkeznie, akár egy kockázatos kampány indításáról, akár egy új platformon való tartalom közzétételéről van szó.

Szerencsére az új korszak elemzői eszközei és mesterséges intelligenciaprogramjai kiküszöbölik ezt a kockázatot a tartalommarketingesek számára gazdag adatszolgáltatással arról, hogy a vásárlók mit szeretnek és mit nem.

Forrás

Mindent összevetve, bár ezek a programok segítik a márkákat az adatközpontú munkavégzésben, végül a tartalommarketingesek felelősek az átfogó tartalommarketing-stratégia végrehajtásáért.

7. Tervezési készség

A tartalommarketing területén való előrelépéshez óriási tervezési készségekre van szükség. A tartalom népszerűsítése sok időt és következetességet igényel, mielőtt jelentős eredményeket érhet el.

Forrás

Ez azt jelenti, hogy egy tartalommarketinges stratégiailag részletes tervet kell készítenie a különféle tartalomtípusokhoz. A sikeres stratégia kidolgozásához a tartalommarketingeseknek meg kell érteniük közönségük igényeit.

8. Kutatási készségek

A kutatás olyan szerves tényező, amely a tartalommarketing folyamatának különböző fázisaiban jelentős szerepet játszik. Kezdetben a marketingszakembernek közönségkutatást kell végeznie.

Ez a kutatás a legapróbb részleteket nyújtja igényeikről, és segít a tartalommarketingesnek megérteni, hogy milyen típusú tartalom készteti őket a cselekvésre.

Forrás

Ezen túlmenően a marketingtartalom-írónak részletes kutatást is kell végeznie egy tartalom elkészítése közben. Ez a kutatás végső soron segít nekik kidolgozni a legjobb tartalomírási stratégiát a megfelelő tartalom létrehozásához.

Olvasni:  Mi a legfontosabb tényező a felügyelt WordPress gazdagép kiválasztásánál?

9. Jártasság

Professzionális tartalommarketingess az alábbi területeken szerzett ismeretekkel rendelkezik:

● Tisztában vannak iparágukkal és annak legjobb gyakorlataival.

● Természetes vágyuk van a további tanulásra.

● A következetes tanulás tudatában tartja a marketingeseket az új trendekkel, és tudatja a vásárlókkal, hogy az Ön márkája keményen dolgozik az élmény javításán.

10. Értékesítési csatornák megértése

Más marketingcsatornákhoz hasonlóan a tartalommarketingnek is az a határozott célja, hogy webhelye látogatóit potenciális ügyfelekké, érdeklődőit ügyfelekké alakítsa.

Ennek eléréséhez a tartalommarketingesek értékesítési tölcséreket használnak, amelyek a vevői út különböző fázisait foglalják magukban. Ez magában foglalja az értékesítési csatorna tetejét, közepét és alját.

Forrás

Az értékesítési csatorna minden fázisának különböző előfeltételei és közönségigényei vannak. Egy kiváló tartalommarketing-szakértő érti, hogyan működik az értékesítési csatorna, és milyen típusú tartalmat kell alkalmazni minden fázisban.

Ha a tartalommarketingesek rendelkeznek ezzel a képességgel, olyan tartalmat hozhatnak létre, amely a potenciális ügyfeleket automata pilóta segítségével ismétlődő vásárlókká alakítja.

11. Megérti az olvasó nézőpontját

A tartalmat ne a márka, hanem a közönség szemszögéből állítsa össze. Az üzenetküldés egy márka szemszögéből nagyon felületes, míg a közönség szemszögéből olyan, mintha gyerekkori barátjával beszélgetne.

Forrás

Azok a tartalommarketingesek, akik arra összpontosítanak, hogy értékes tartalmat nyújtsanak a nagy mennyiségű tartalom helyett, olyan felbecsülhetetlen értékű erőforrást jelentenek, amely segít a márkanév előremozdításában.

Így olyan tartalmat hoznak létre, amely mentes a nyelvtani és ötletelési szögekből nézve.

12. Elavult tartalom frissítése

A tartalommarketingesnek ismernie kell a régi tartalom frissítésének fontosságát, amely magában foglalja:

● Kutatás, hogy megértse, mi változott egy adott blogbejegyzés közzététele után

● A cikk szerkezetének átalakítása, amely indokolja ezeket a frissítéseket

● Győződjön meg arról, hogy a cikkben szereplő összes hivatkozás megfelelően működik

● Elavult fényképek cseréje és újak hozzáadása a cikkhez

Forrás

13. SEO készségek

Az organikus forgalom növelése érdekében a tartalommarketingeseknek következetesen frissíteniük kell a keresőmotorok számára szánt tartalmaikat. Ezenkívül ez magában foglalja a kulcsszavak és a kulcsszavak frissítését is, amelyeket a potenciális vásárlók valószínűleg keresni fognak.

Forrás

Ezt figyelembe véve a marketingeseknek joggal van szükségük SEO ismeretekre, hiszen a tartalommarketing és a SEO szorosan összefügg. A SEO készségek magukban foglalják a kulcsszókutatást, az oldalon és azon kívüli SEO-t, valamint a versenytársak elemzését.

14. Pénzügyileg hozzáértő

Számos mérőszám megmutatja, milyen erős a tartalommarketing-stratégiája valóban a mai korban van. A tartalommarketingeseknek azonban meg kell érteniük őket, hogy felmérhessék a stratégia teljesítményét.

Forrás

A különféle tartalommarketinges erőfeszítésekhez a tartalommarketingeseknek olyan mutatókat kell követniük, mint a márkaismertség, a lead generálási arány és az ügyfélszerzési arány.

A kampány teljesítményének nyomon követésére szolgáló számok mellett a tartalommarketingeseknek meg kell találniuk marketingtevékenységeik ROI-ját is.

Olvasni:  Fontos lépések a mobil adatbiztonság érdekében

15. Tartalompromóciós készségek

A tartalom előállítása csak egy része a tartalommarketing-stratégia megvalósításának. A tartalom promóciója olyan szempont, amely felett kevesen szoktak szemet hunyni.

Alapszabály, hogy a tartalommarketingeseknek 20%-ot kell fordítaniuk a tartalom előállítására, a fennmaradó 80%-ot pedig a reklámozásra. Még ha nem is ért egyet ezzel az aránnyal, egyértelmű, hogy a tartalom promóciója kulcsfontosságú folyamat.

Forrás

Nem számít, mennyire hihetetlen a tartalom, ha senki sem látja vagy nem fogyasztja.

A tartalommarketingesek különféle közösségi média platformokat, blogbejegyzéseket és e-mail marketinget használnak a tartalom népszerűsítésére. Ezzel megnövekedett forgalmat fog észlelni közösségi média fiókjain és webhelyén.

Egy újkori promóciós készség, amelyet a tartalommarketingesek elkezdtek használni, a „megközelítés”. Tartalmazza az olyan befolyásolókkal való kapcsolatfelvételt, akik pénzbeli ellentételezés fejében bemutathatják tartalmadat hatalmas közönségüknek.

16. Speciális készségek

Tartalommarketingesek speciális készségekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy virágozzon ebben a magas technológiai korban.

A marketingtartalom-írónak olyan CMS-szoftverrel kell feltöltenie a tartalmát, mint a WordPress. Ezenkívül a Google Analytics segítségével nyomon kell követniük a betekintést a folyamatban lévő tartalomírási stratégia teljesítményének nyomon követése érdekében.

17. Íráskészség

Legyen szó közösségi médiás bejegyzésről, blog írásáról vagy akár egyszerű e-mailről, a tartalommarketingeseknek komoly írási készségekkel kell rendelkezniük.

Forrás

Ez a belső és vállalati kommunikáció, különösen a stratégiai tervezés és végrehajtás szempontjából is jelentős.

18. Együttműködés

A tartalommarketingesek gyakran csapatban dolgoznak. Ezért kiváló együttműködési és csapatépítő készségekkel kell rendelkezniük. Még egy független cég egyéni tartalommarketingesének is különböző részlegekkel kell dolgoznia a feladatok elvégzése és az üzleti célok elérése érdekében.

19. Kapcsolatépítő

A potenciális ügyfelekkel és ügyfelekkel való kapcsolatok kialakítása alapvető készség, amellyel minden tartalommarketingesnek rendelkeznie kell. Ez segít a tartalommarketingesnek a legjobb megállapodások és kapcsolatok biztosításában.

Forrás

Miért van szüksége cégének tartalommarketingre?

Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amiért a tartalomstratégia kulcsfontosságú vállalkozása számára.

● Márkaidentitás kialakítása.

Olyan világban élünk, ahol a lakosság több mint fele használja telefonját, mielőtt felkel az ágyából. Így a tartalom fogyasztása már a nap kezdete előtt megkezdődik. Ez a digitális forradalom a tartalommarketingesek oldalán áll.

Forrás

A megfelelő tartalom elkészítésével és egy meggyőző tartalommarketing-stratégia kidolgozásával a tartalommarketing-szakember rést alakíthat ki vállalkozása számára. Tartalomírási stratégia létrehozása blogok, e-mailek és infografikák segítségével hatékonyan kiemelheti márkáját ebben a versengő légkörben.

● Ismerje meg közönsége igényeit

A tartalommarketing-szakértő jelentős mennyiségű energiát fektet be arra, hogy átgondolja, mi működik és mi nem az Ön vállalkozása számára. Sikeres webtartalom-stratégiával, könnyedén kiértékelheti a számait, és azonnal arra összpontosíthat, hogy mi működik és mi nem.

Forrás

Ez a folyamat zökkenőmentes tartalommarketing-stratégiát garantál, és megkönnyíti a leadek generálását és azok hosszú távú ügyfelekké alakítását.

● Olcsó, de nagyon hatékony

Ellentétben a hagyományos marketing- vagy reklámkampányokkal, amelyek hatalmas befektetést igényelnek, és az online marketingstratégia meglehetősen megfizethető a pénztárcájának.

Olvasni:  A 10 legfontosabb tartalommarketing-esemény 2024-ban

Szervezete ROI-ja kulcsfontosságú teljesítménymutatója annak, hogy webtartalom-stratégiája hatékony volt-e vagy sem. A megfelelő összpontosítással, a tartalom közzétételi platformok széles skálájának használatával és az elemzések nyomon követésével szervezete sikeresen elérheti a célközönséget.

● Javítja a keresőmotorok rangsorolását

A keresőmotorok teljesen forradalmasították az üzleti világot. A vásárlók több mint fele egy keresőmotorral kezdi a kutatást, mielőtt hozzáférne egy adott webhelyhez. A tartalommarketing-stratégia segít javítani a keresőmotorok helyezéseit.

Forrás

A hagyományos reklámkampányok általában egy hónapig, egy két hétig, néhány napig vagy csak néhány percig maradnak az ügyfelek elméjében. Ezzel szemben a kidolgozott webtartalom-stratégia garantálja, hogy az üzenet hosszú ideig a közönség elméjében marad. Ezen túlmenően, amikor ügyfelei és médiaházai megosztják a tartalmait, lényegében ingyenesen reklámozzák az Ön vállalkozását.

● Közelebb hoz a célközönséghez

A potenciális ügyfelek létrehozása nem az egyetlen célja a tartalommarketingesnek; ezek átalakítása a végleges cél. Helyesen végrehajtott tartalommarketing-stratégia nemcsak új ügyfelek megszerzésében, hanem a meglévő ügyfelek megtartásában is segít.

Ellentétben a hagyományos marketinggel, ahol az ügyfél korlátozott adatokhoz fér hozzá, webtartalom-stratégia lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több adatot szerezzenek a márkáról.

Végső gondolatok

Egy-két készség birtoklása önmagában nem elegendő ahhoz, hogy nyomot hagyjon a tartalommarketing-iparban. Ahogy egyre több márka összpontosít tartalommarketingesek alkalmazására, hamarosan rájönnek, hogy a fent említett készségek tökéletes keveréke alkot egy csúcskategóriás tartalommarketinget.

Kulcs elvitelek

● A legjobb tartalommarketingesek megfelelő időt fordítanak a tartalommarketing-stratégia kidolgozására mielőtt egyetlen tartalommal elkészítené.

● Tartalommarketingesként az Ön feladata a tartalom következetes közzététele

A tartalommarketingesek nem csak a tervezésért és a történetmesélésért felelősek, hanem felelősek a webhely, a blogok és az infografikák tartalmának létrehozásáért is.

● Egy kiváló tartalommarketing-szakértő tudja, hogyan tudja átadni jövőképét a csapat többi tagjának a tartalommarketing-stratégia végrehajtása érdekében

● Minden tartalommarketingesnek képesnek kell lennie arra, hogy felismerje célközönségcsoportját, azonosítsa igényeit és végül kielégítse azokat.

GYIK

1. Milyen eszközöket használ egy tartalommarketinges?

Minden tartalommarketinges használ olyan tartalomkezelő rendszert, mint a WordPress, ügyfélkapcsolati szoftverek, e-mail szoftverek és elemző eszközök.

2. Hogyan kezdhetem el a tartalommarketing-utamat?

2022-ben az alábbi lépésekkel kezdheti meg a tartalommarketing útját:
1. Értse meg a tartalommarketing csínját-bínját
2. Fejlessze írási képességeit
3. Találja ki, hogyan kell használni a tartalommarketing eszközöket
4. Ismerje meg a legjobb SEO gyakorlatokat

3. Milyen jellemzőket keresel egy tartalommarketingesben?

A kreativitás és az ambíció a két legfontosabb jellemző, amire figyelnie kell, amikor tartalommarketinges szakembert alkalmaz.

4. Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy tartalommarketinges lehessen?

Az állás betöltéséhez négyéves újságírás, marketing, kommunikáció vagy informatikai főiskolai végzettség szükséges. Néhány szervezet azonban olyan jelölteket vesz fel, akik nem rendelkeznek főiskolai végzettséggel, de rendelkeznek az ebben a cikkben említett húsz készségekkel.

Új publikációk:

Ajánlott