A következő generációs konzolok 2028-ban érkeznek: Microsoft

A Microsoft-FTC-próba keretében nyilvánosságra hozott dokumentumokból a cég Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatban úgy tűnik, hogy a következő generációs konzolok csak 2028-ban érkeznek meg. Ez azt jelenti, hogy legalábbis a Microsoft szerint a „várható kezdési időszak” A következő Xbox és Playstation 6 megjelenése nyolc évvel az Xbox Series X/S és a Playstation 5 megjelenése után lesz.

Ez nem jó alkalom az Xbox számára, függetlenül attól, hogy szövetségi bíróság előtt kell megvívnia a 69 milliárd dolláros vásárlási csatáját. Az FTC még egy kaliforniai szövetségi bíróságot is kapott, hogy ideiglenes távoltartási végzést adjon ki, amely lényegében egyelőre blokkolja a Microsoft és az Activision Blizzard megállapodását.

Ami magát a tárgyalást illeti, az FTC előzetes tilalmat kíván elrendelni a Microsoft és az Activision ellen. Ha az FTC nyer, a Microsoft csak akkor tudja folytatni a felvásárlást, ha az FTC felülvizsgálja a tranzakciót, és úgy ítéli meg, hogy az megfelel az Egyesült Államok trösztellenes törvényeinek.

A Microsoft elismeri, hogy az Xbox elvesztette a „konzolháborút”.

A jogi harcon kívül a nyilvánosságra hozott dokumentumok arra is rávilágítanak, hogy a Microsoftnak el kellett ismernie az Xbox vereségét is, ami lemaradt a Nintendo és a Sony mögött a konzoleladási adatokban. Az Xbox 2021-ben csak 16%-os piaci részesedéssel rendelkezett a konzoleladások tekintetében, és 21%-a a konzolok telepítési bázisának.

Mindazonáltal kedvezhet neki, hogy a Microsoft hajlandó megmutatni, hogy a kezdetek óta a Sony és a Nintendo mögött áll, valamint az a tény, hogy „az Xbox elvesztette a konzolháborút”, miközben a riválisok továbbra is dominálnak az exkluzív tartalmak más stratégiái mellett történő kihasználásával. A bírósági dokumentumok egyértelműen mutatják, hogy a Microsoft hajlandó elfogadni a harmadik helyet a teljes konzolharcban, ami még inkább okot ad az Activision megvásárlására.

Olvasni:  Következő lépések azokhoz a WordPress-webhelyekhez, amelyek túlnőnek a gazdagépükön

A Microsoft keményen dolgozik, és szerződéseket írt alá jobbra és balra, hogy biztosítsa a szabályozó hatóságokat, hogy nem zárja el az Activisiont és népszerű játékait, mint a Call of Duty és a Diablo franchise-t mindenki mástól. Ezek számos szerződés aláírását is jelentik más cégekkel, beleértve a 10 éves szerződést a Nintendóval, amely a Call of Duty franchise-t az utóbbi platformjaira viszi. Egy másik jelentős aláírás az Xbox játékok Nvidia GeForce Now-ra való átadása volt, ami megoldotta az Nvidia felvásárlással kapcsolatos aggályait, és biztosította a GPU-gyártó „teljes támogatását az akvizíció hatósági jóváhagyásához”.

Hasonló megállapodást kötöttek a Sony-val a Microsofttal is, amely azt ígéri, hogy az összes Activision-játék Playstation-en továbbra is terjeszthető, ugyanúgy, ahogy az Xbox-ra is. A Sony 2022 decemberében megkapta a megállapodás tervezetét, de ez idáig nem volt hajlandó együttműködni a Microsofttal.

Bármi is legyen a helyzet, a Sony határozottan ellenzi a Microsoft-Activision megállapodást, egészen addig a pontig, amikor a Playstation vezérigazgatója, Jim Ryan az ügyben kifejtett nyilatkozatában kijelentette, hogy a Sony nem osztja meg a Playstation 6 részleteit az Activision-szel, ha az üzlet létrejön. A dokumentumok nyilvános verziói erősen szerkesztettek, és jó néhány dolgot megmagyarázatlanul hagynak, de egyértelműen közlik a Sony álláspontját az üzlettel kapcsolatban.

Olvasni:  Hogyan lehet visszaállítani a Google WiFi-t?

A hírekben: A DuckDuckGo Windows böngésző 6 egyedi funkcióval érkezik

Új publikációk:

Ajánlott