A közösségi média 15 leginkább figyelmen kívül hagyott előnye

Tartalomjegyzék

  • Bevezetés
  • A közösségi média legfontosabb előnyei, amelyeket figyelmen kívül hagy
  • Következtetés
  • GYIK

A közösségi média már nem opció a márkák számára, hanem szükségszerűség. Egyes márkák, különösen a kicsik, fő marketingprogramjuk köretének tekinthetik a társadalmi jelenlétet. A közösségi média marketingje azonban ugyanolyan fontos, mint a hagyományos marketinged. Mivel már több milliárd ember használ valamilyen közösségi platformot, nem szeretne lemaradni a tömegről.

Tehát csak azért, mert a világ lakosságának körülbelül a fele a közösségi médiában van, a márkádnak ott kell lennie? Ez nem csak arról szól, hogy ott van. A puszta társadalmi jelenlét nem elég; a legjobbat kell kihoznod belőle. Milyen előnyökhöz juthat vállalkozása a közösségi médiából? Ez sokkal több annál, mint hogy a vállalkozásod több emberhez jusson el. Olvasson tovább, hogy megtudja a legjobbat a közösségi média előnyei, beleértve azokat is, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak.

Legfontosabb közösségi média előnyei hogy Néző vagy

1. Ideális hely a valós idejű iparági trendek azonosítására

A közösségi média az az egyetlen hely, ahol menet közben láthatja célközönsége közösségi tevékenységeit. Tevékenységükből pillanatok alatt megismerheti az iparági trendeket. A megosztott tartalmakban található hashtagek például elég jó támpontot adnának arról, hogy mi újság a közönség közösségi hálózatában.

A közösségi médiában felkapott hashtagek segítségével bekerülhet a nap/hét/hónap fénypontjába.

Gondoljunk csak a közösségi média azonnali és „nyitott” természetére. Itt láthatjuk a márkák és a fogyasztók tevékenységeit, érdeklődését és véleményét mindenki számára. Melyik márkáról beszélnek, jól megy; mi zajlik a közönség körében, kinek éneklik a dicsérő szavaikat, és ki kapja el a társadalom haragját, a kép kint van.

2. A keresőmotor, amelyre nem tudta, hogy szüksége van rá

Digitális marketingszakemberként eleget kell tudnia ahhoz, hogy webhelyeit és oldalait SEO optimalizálva tartsa (az Ön érdekében). És azt is tudod, hogy a SEO egy folyamatosan fejlődő lény.

Tehát folyamatosan a legújabb SEO trend mentén alakítja oldalait, nem igaz? Ez az, ha azt szeretné, hogy a tartalom átadja ezt a relevancia hangulatot. Nos, mit gondol? A közösségi média tartalmait a releváns keresés felé terelheti.

Olvasni:  Közzététel a közösségi médiában: 17 ötlet, amivel gyorsabbak, jobbak és koncentráltabbak lehettek 2024-ben

A megfelelő közösségi média marketingstratégiával javíthatja rangsorát a Google-on és más keresőmotorokon. A közösségi média állapota hatással van a keresőoptimalizálásra. Azok a közösségi médiában megjelent bejegyzések, amelyek látogatásokat generálnak webhelyére vagy blogjára, forgalmat generálnak, ami végső soron növeli márkája jelenlétét.

A link nélküli visszacsatolásnak nevezett koncepció kollektív bólintást kap a szakértőktől, akik szerint a közösségi média korrelálja a keresési teljesítményt. A megosztások és a közösségi átkattintások pozitív keresési jelzéseket tükröznek a márka keresőmotorjai számára. Ezenkívül a közösségi média jelentős, ha nem is nagy forgalmi forrást jelenthet. Vannak nyomkövető eszközök a közösségi média forgalmának mérésére, például a Google Analytics.

Egy jól teljesítő tartalom (lájkok, megosztások, megjegyzések) a közösségi médiában nagyszerűen befolyásolja webhelye forgalmát. Ez a közösségi médiából érkező hivatkozási forgalom növelhető a megfelelő ütemezési rendszer bevezetésével.

3. Egy hely, ahol tartalmat és inspirációt meríthetsz

A közösségi média egy olyan hely, ahol a márkák és a felhasználók megosztják saját tartalmaikat. Így a közösségi média másik előnye, hogy aranybányaként használhatod a tartalom felfedezésére és generálására. Ha szorosan követi a márkaemlítéseket (például címkéken keresztül), pozitív közönségtartalmat jeleníthet meg márkaoldalán – fotóbejegyzéseket, tweeteket, megjegyzéseket stb. Sok márka válogat ilyen pozitív, felhasználók által generált tartalmakat közösségi/digitális kampányaihoz. Ezek az ügyfelek tartalmai segítenek megosztható sikertörténetek szövésében, és végül növelik a konverziós és elköteleződési arányokat.

Forrás

A marketingkampányokban felhasználható tartalom feltárása mellett az ügyféltartalom gondozása javítja a közönség kapcsolatát. Amikor megosztja az ügyfelek által generált tartalmat, az ügyfelek (tartalomgenerátorok) úgy érzik, hogy a márkája észreveszi és szereti őket. És ez az egyik nagyszerű módja annak, hogy affinitást szerezzen a márkája iránt.

4. Nézze meg versenytársai minden mozdulatát, mint még soha

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a közösségi média mekkora intelligens erőt rejt magában egy márka számára. Nem szabad alábecsülni azt a képességet, hogy lássák, mikor, hogyan és mit csinál a versenytárs a társadalmi frontján. Mit reklámoznak a konkurens márkák? Mennyi beszédet gyűjtenek? Mutatnak hirdetéseket, ha igen, milyen a stílusuk? A versenytársak tevékenységeinek rendszeres figyelemmel kísérésével meghatározhatja, hogy milyen stratégiát alkalmaznak. A közösségi média pedig a lehető legegyszerűbbé tette a szemmel tartásukat. Előadó összehasonlító elemzés feltárja, hogy a versenytársak milyen módon teljesítenek jobban, mint Ön.

Tegyük fel, hogy versenytársaid remekül teljesítenek az Instagram-eljegyzéssel, míg a tiéd úgy néz ki, mint egy lakatlan sziget. Érdemes lehet tanulmányozni, hogyan csinálják, és inspirációt meríteni. Vagy keresse meg a hibáikat, és építse fel stratégiáját a tanultak segítségével. Számos versenytárs elemző eszköz áll rendelkezésre a versenytársakkal való összehasonlítás nyomon követésére, hogy ne maradjon le.

5. Ügyfélszolgálat fejlesztése

A legtöbb ügyfél már most is használja a közösségi médiát kérdéseinek vagy aggályainak felvetésére. A közösségi médiában nyújtott ügyfélszolgálat nagyszerűsége az, hogy gyors és praktikus. Nincsenek telefonhívások vagy passzív-agresszív e-mailek. A márkák tartalmas beszélgetéseket folytathatnak az ügyfelekkel kérdéseik és aggályaik tisztázása során.

Olvasni:  Növelje gyorsan blogforgalmát öt tartalommal

Ne feledje, hogy a versenyei is figyelnek rád. A közösségi oldalakon előremutató interakciók végrehajtása pozitív hatással van a márkára.

Legyen szó panaszokról, aggályokról, kérdésekről vagy bármilyen visszajelzésről, azonnal, valós időben kell foglalkoznia velük. Az a sürgősség és szenvedély, amellyel Ön reagál, és sokat elárul márkájának lelkesedéséről és készenlétéről az ügyfelek aggályaival kapcsolatban. Mi lenne jobb hely ennek bemutatására, mint a közösségi médiában. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a közösségi média nagyszerű hely arra, hogy meghatározzuk az ügyfelek érzéseit és véleményét a márkával kapcsolatban; ez egy nagyszerű hely, ahol visszajelzéseket gyűjthet. Ez a közösségi média egyik legnagyobb előnye.

6. A márka erősítése

Olyan erős márkát szeretne építeni, amely nemcsak a közönség anyagi érdekeivel, hanem emberi értékével is rezonál. Sok vállalkozás használja a közösségi médiát az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartásra.

Humanizálja márkáját úgy, hogy időnként elszakad a formalitásoktól. Úgy beszélhetett a közönséggel, mint egy normális ember; a hétköznapi hangnem és a kifejezések megtartása a kommunikációban. A közösségi média ideális a márka emberi oldalának bemutatására, mivel a megfelelő hangulat a „formális/üzleti” helyett inkább hétköznapi.

Ennek nagyszerű módja, ha elmondja a márkatörténetét, ahelyett, hogy csak a termékeiről és szolgáltatásairól beszélne. Fedezze fel márkája emberi arcát. Fordítsa a reflektorfényt a márkája mögött álló emberekre a változás kedvéért. Emelje ki és értékelje az alkalmazottak dolgozóit, akik például fotókkal mutatják be történeteiket. Kiemelheti a márkát érdeklő társadalmi problémákat is, vagy aktivizmussal, jótékonykodással stb.

7. A márka tekintélyének előmozdítása

A márkák arra törekszenek, hogy szakterületükön tekintélyként ismertek legyenek. Azt szeretné, hogy az ügyfelek hiteles tudásforrásként tekintsenek rád az iparágban. A közösségi média hatékony módja annak, hogy a márkáját gondolati vezetőként építse fel a tekintély megteremtésére.

A közösségi média az, ahol aktívan bemutathatja márkájának tekintélyét egy adott témában. Ez nem egyik napról a másikra zajlik, hiszen folyamatosan jó minőségű tartalmat kell készítenie, és aktívan reklámoznia kell azokat a közösségi csatornákon, mielőtt gondolatvezetőként ismerheti fel.

8. Hangot adni

A közösségi média legnagyobb előnye, hogy hangot ad. A közösségi média oldala megmutathatja közönségének a márka valódi oldalát. Az a mód, ahogyan az emberek kapcsolatba lépnek Önnel és Ön velük, vagy a pozitív vélemények segíthetnek felvenni a kapcsolatot potenciális vásárlóival. A másik, amit tehetsz, hogy hiteles önmagad leszel. Azt, hogy hamis, kimondják, és javíthatatlanul akadályozhatja márkáját. További tippek közé tartozik, hogy legyen rokon márka, és hozzon létre stabil kapcsolatot az Önt követő emberekkel. Ez olyan hűséges bázist épít ki, amely egy adott termékért vagy szolgáltatásért Önhöz fordul.

Olvasni:  Healthcare-SaaS Solutions Transforming the Medical Industry

9. Szélesebb közönséget érsz el

Ehhez vegyünk egy kis példát. Ön olyan személy, aki kézzel készített ékszereket árul szülővárosában. Jól csinálod, és vannak hűséges fogyasztóid is. De a közönséged a városodban élőkre korlátozódik. Tegyük fel, hogy elkezd posztolni az Instagramon vagy a Facebookon, és ott is elkezd árulni. Közönségbázisa automatikusan szélesebbé válik. Sok eladó a közösségi média platformokon mutatja meg nekünk elképesztő munkáját, és ad egy linket az e-kereskedelmi áruházához, vagy elektronikus fizetést fogad el, és később kiszállítja Önnek a termékeket.

10. Maradjon az ügyfelek fejében

A közösségi média gondoskodik arról, hogy közönsége soha ne felejtsen el téged, amíg következetesen teszel közzé bejegyzéseket, és van egy erős tartalomterv. Egy átlagos egyén a nap folyamán legalább néhányszor megnyitja a közösségi médiát, és amikor találkozik a bejegyzésével, frissen tartja az elméjét, és megnő az esélye, hogy Öntől vásárol.

11. Érdeklődni

A közösségi média nagyszerű hely a potenciális ügyfelek keresésére. Amikor az emberek érdeklődést mutatnak a terméke iránt, lehetősége nyílik arra, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen velük, és meggyőzze őket arról, hogy miért van szükségük Önre. A közösségi médiában való részvétel óriási előnyt jelent a potenciális ügyfelek számára, mint vállalkozások számára. Számos közösségi hálózat kínál olyan hirdetésformátumokat, amelyek elősegítik a potenciális ügyfelek gyors generálását.

12. Ingyenes

Ez a közösségi média egyik legjobb előnye a vállalkozások számára. Míg végül tetemes összeget kell fizetni más digitális hirdetési módszerekért, a közösségi média ingyenes. Az erős tartalom és grafika segítségével könnyedén szerezhetsz több követőt. Ehhez a módszerhez következetes tervre és erős tartalomra van szükség. A könnyebbé tétel érdekében bármikor használhat egy ütemező alkalmazást, hogy soha ne maradjon le egyetlen bejegyzésről sem.

13. Használhatja az influencer marketinget

Ma influencerek uralják a várost. A bizalom és a hitelesség érzését hozzák az asztalra, ami segíthet növelni követői számát, és eladni termékeit vagy szolgáltatásait a célközönségnek. Tehát egyesítse erőit olyan befolyásolókkal, akik a megfelelőek a termékeihez vagy szolgáltatásaihoz, és ez mindent megváltoztat.

Forrás

14. Kísérletezhet

A közösségi médiával nem kell formátumot követnie. Kipróbálhat különféle dolgokat a közönség elköteleződése érdekében, ami azt jelenti, hogy valószínűleg ragaszkodni fognak hozzád. A tartalom humorral való kiegészítésétől a történetek megosztásáig itt az ég szab határt.

15. Nagyobb az esély a vírus terjedésére

Végül, a közösségi médiával a hírnév már csak egy bejegyzésnyire van, ami azt jelenti, hogy folyamatosan próbálj valami egyedit kitalálni, ami visszhangra talál majd a márkáddal, és nagy az esélye annak, hogy elterjedsz. Ez azt jelenti, hogy többen ismerik Önt, és többen fogják keresni a termékét vagy szolgáltatását.

Olvasni:  Mi az a Snapchat Ghost Mode és hogyan lehet engedélyezni?

Következtetés

A közösségi média sokkal több, mint egy puszta tartalomterjesztési platform. Bár fontos a tartalom következetessége és relevanciája, tartsa szemmel a többi játékost. A megfelelő közösségi média marketingeszközök használatának kéz a kézben kell járnia az előnyeik megfelelő ismeretével. És próbáljon ki minden előnyt márkája közösségi média kampányából. Milyen hasznot húzott márkád/vállalkozásod a közösségi médiából?

GYIK

1. Hogyan humanizál a közösségi média egy márkát?

Humanizálhatja márkáját a közösségi médiában:
1. Beszéljen a márkaértékeiről
2. Mutasd be az embereket az alkalmazottaidnak
3. Beszéljen meglévő hűséges fogyasztóiról

2. Hogyan segít a közösségi média javítani a márkád imázsát?

Korábban a márkaimázs kialakítása során korlátozott lehetőségek álltak rendelkezésre, és ez megnehezítette a változó időkhöz való szükség szerinti módosítását. De ez nem ugyanaz a közösségi médiával. A márka imázsát úgy mutathatja be, hogy az összhangban álljon márkaideológiáival. Mit csinál ez? Ezáltal a márkája jobban hasonlíthatóvá és bemutathatóbbá válik a közönség számára.

3. Segít-e a közösségi média javítani a márka internetes forgalmát?

Igen. Ha módot keres a webes forgalom növelésére, a közösségi média segíthet. Ezt a bravúrt jól átgondolt közösségi média posztokkal és hirdetésekkel érheti el. Például megoszthat egy remek tartalmat a blogjából, hogy elcsábítsa a közönségét, és megkérheti őket, hogy nézzék meg a teljes blogot a webhelyén. Az ehhez hasonló egyszerű dolgok segíthetnek az internetes forgalom növelésében.

4. Segíti-e a közösségi média a lojális ügyfélkör kialakítását?

A közösségi média segítségével lojális fogyasztói bázist építhetsz ki. Ez elengedhetetlen, mert ez azt jelenti, hogy fogyasztói örömmel hirdetik termékét barátaiknak és családtagjaiknak, és az Ön bázisa emiatt folyamatosan bővül. Ehhez azonban nem tehet közzé egyszerűen irreleváns tartalmat. Szüksége van valamire, hogy megmutassa közönségének, hogy miről is szól, és hogy az integritás mennyire fontos része a márkájának.

5. Hogyan segíti a közösségi média az ügyfélszolgálatot?

Amikor az emberek kapcsolatba akarnak lépni egy márkával, a korábbiaktól eltérően nem hívják fel őket. Az emberek csak tweetet küldenek, vagy közvetlen üzenetet küldenek a márkának a közösségi médián keresztül. Ez segít nekik gyorsan megoldani kérdéseiket, és elégedett vásárlóként térnek vissza. Ez egy másik nagy előnye a stabil online jelenlétnek.

6. Jó-e a közösségi média a termékre vonatkozó visszajelzések megértéséhez?

A közösségi médiával általában őszinte visszajelzést kap, amely segít a hibák kijavításában, ha szükséges. De a közösségi média a nagyszerű pozitív értékelésekről is szól, amelyeket azonnal kapsz, és amelyek segíthetnek motiválni, hogy minden alkalommal jobban teljesíts. Persze lehet találkozni trollokkal, de így működik az élet. Hagyd figyelmen kívül azt, amit kell, és fogadd el, amit tudsz.

Új publikációk:

Ajánlott