A közösségi média automatizálásának használata a marketing erőfeszítések csökkentésére 6 területen

A közösségi média vezető marketingeszközzé vált minden típusú vállalkozás számára. Különféle előnyöket kínál, például kapcsolatokat épít ki az ügyfelekkel.

Segít abban is, hogy a hagyományos marketing módszerekkel összehasonlítva viszonylag alacsony költséggel kapjon visszajelzést cége számára.

Az egyetlen probléma azonban az, hogy a megfelelő munkavégzéshez szükséges idő ráfordítása mindenre kiterjedő lehet.

A közösségi média automatizálása a marketing erőfeszítések csökkentésére

A közösségi médiához használt automatizálási eszközök nagymértékben csökkenthetik az összes közösségimédia-bejegyzés kezeléséhez szükséges időt anélkül, hogy ez csökkentené a hatását.

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb online marketinges, akkor folyamatosan tartalmat keres. Fáradhatatlanul posztol különféle közösségi oldalakon, és kommunikál az ügyfelekkel, hogy szem előtt tartsa márkáját.

Ennek eredményeként úgy gondoljuk, hogy olyan információkkal rendelkezünk, amelyek segíthetnek marketingje erősítésében.

Ez a médiamarketing 6 területe, ahol közösségi média automatizálás segíthet megőrizni az irányítást marketingtevékenységei felett.

1. Tartalommegosztás és ütemezés

A közösségi médiát marketingcélokra használó vállalkozások gyakran számos különböző platformon osztanak meg tartalmakat.

Ennek eredményeként, ahogy befejezi a feladatok ellátását az egyik oldalon, itt az ideje, hogy megismételje erőfeszítéseit a következőn.

Bár a marketingesek kezdetben a Facebook és a Twitter voltak a fő webhelyek, a Pinterest, a LinkedIn és mások népszerűsége folyamatosan nőtt.

Ennélfogva ez azt jelenti, hogy a megcélzott ügyfélkör minél nagyobb részét le kell fedni, sokféle webhelyen kell tartalmat közzétenni. A tartalommegosztás automatizálása az egyetlen módja annak, hogy minden bázist lefedjen.

Olvasni:  8 legjobb affiliate marketing példa a közösségi médiában

Mindez úgy történik, hogy a tartalom első webhelyen való közzétételéhez elegendő időre van szükség.

SocialPilot egy példa az automatizált platformra, amely lehetővé teszi ütemezze be a tartalmat különféle közösségi média fiókokon keresztül.

Rugalmasságot kínál mindegyik személyre szabásához. A SocialPilot-fiókjában annyi közösségi média platformot állíthat be, amennyit kezelni szeretne.

Ezenkívül mindegyikhez küldhet bejegyzéseket az Ön által választott ütemezés szerint.

Bár a bejegyzések ütemezése egyetlen erőfeszítéssel történik, mindegyik profilon külön jelennek meg az Ön specifikációi szerint.

A közösségi média ütemezése

2. Feed/RSS automatizálás

Az internet egyik nagyszerű tulajdonsága a benne található információk széles köre. Sajnos ez egy bizonyos típusú tartalom megtalálását is lehetővé teszi, például a közmondásos tű megtalálását a szénakazalban.

A Rich Site Summary vagy az RSS a szabványos feedformátum, amely szinte minden alkalmazásban megtalálható. A hírfolyamolvasó egy olyan automatizálás, amely elvégzi a keresést az Ön helyett.

A Zapier az egyik ilyen típusú RSS-olvasó.

Ezzel a következő szintre lép lehetővé teszi az RSS integrálását több száz egyéb alkalmazással automatikusan.

A Zapier időt is takarít meg, mivel nem kell megismételnie bejegyzéseit egyik platformról a másikra.

RSS feed hozzáadása

Amikor egy új bejegyzést alkalmaznak az egyik közösségimédia-fiókban, a Zapier üzenetet küld a többieknek.

Több mint 300 alkalmazással működik anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést megtenne, kivéve a fiók beállítását és annak megadását, hogy milyen műveletet kíván végrehajtani a rendszer.

3. Tartalom gondozása

Ez a kifejezés azt a folyamatot jelenti, amely során nagy mennyiségű online tartalman megyünk keresztül, és azt egy értelmes, szervezett bemutató egy adott téma használatával.

Ehhez egy személynek át kell szűrnie az összes tartalmat, rendeznie és kategóriákba kell rendeznie, és közzé kell tennie az információkat az interneten.

Olvasni:  Az Alkotói Stúdió használata a Facebookhoz és az Instagramhoz

Ahhoz, hogy megértse ennek a munkának a hatalmasságát, meg kell értenie, hogy léteznek olyan emberek, akik a tartalomgondozásnak szentelik magukat. Egy erős szolgáltatás létrehozásán dolgoznak.

Az online vállalkozások rendszeresen hatalmas mennyiségű tartalmat használnak fel különféle közösségi oldalakon.

Kevés üzlettulajdonosnak van ideje megfelelő munkát végezni a tartalom keresése és rendszerezése szükségük van az oldalukra.

Olyan tartalomkezelő platform használata, mint pl Oszd meg Ez az automatizált módja annak, hogy a megfelelő tartalomhoz jusson webhelyéhez anélkül, hogy jelentős időbefektetést igényelne.

4. Örökzöld tartalom keresése és újbóli megosztása

Az örökzöld tartalom az, ami soha nem évül el.

Amikor örökzöld tartalmat tesz közzé blogoldalakon, az hosszú ideig továbbra is releváns.

Ennek ellenére újból közzé kell tennie az információkat, hogy a helyén maradjon az új rajongók vagy követők, vagy a meglévők számára, akik még soha nem látták.

SocialPilot egy olyan eszköz, amely egyszerű közösségimédia-kezelést kínál, beleértve a tartalomjavaslatokat, amelyek segítenek a friss tartalom kezelésében. Csak állítsd be és felejtsd el!

5. E-mail marketing

E-mail marketing kevésbé hatékonynak bizonyult, mint SMS szöveges marketing.

Azonban továbbra is egy átfogó marketingstratégia fontos részét képezi.

Gyakorlatilag lehetetlen válaszolni minden egyes új ügyfélnek, aki regisztrál a közösségi oldaladon. Az automatizált rendszer felállítása biztosítja, hogy az újonnan regisztrált ügyfelek megkapják azokat az üzeneteket, amelyeket látni szeretnének.

MailChimp egy e-mail marketing szolgáltató, amely automatizált e-maileket küld új ügyfelek fogadására, hogy automatikusan megoszthassa velük a releváns információkat Önről, cégéről és ajánlatairól.

6. Keresztmegosztás a közösségi oldalak között

Minél több közösségi oldalt használ közösségimédia-marketing stratégiájában, annál hatékonyabb lesz.

Olvasni:  A Yoast strukturált adatblokkjainak használata a WordPressben

Több webhely és több bejegyzés több időbefektetést is jelent.

Keresztmegosztás az ugyanazon üzenetek és tartalom több közösségi oldalra történő elküldésének folyamatára utal.

A folyamat egyszerűsítése érdekében gyakran használják az IFITT-t. IFTTT, ami a „Ha ez, akkor az” rövidítése. Ez egy másik rendszer, amely egy trigger és az ebből eredő művelet szerint működik.

Ezzel a web-alapú szolgáltatással létrehozhatja saját trigger- és műveletkészletét, amelyet „recepteknek” neveznek. Miután beállította a triggert (Ha ez), a rendszer automatikusan végrehajtja a kívánt műveletet (Akkor azt). Kezdje azzal, hogy beállítja fiókját a webhelyükön. Ezután egyszerűen csatlakozik a jelenleg támogatott 67 csatorna valamelyikéhez.

Ezek az automatizálási eszközök időt takarítanak meg.

Kibővítik közösségi média lehetőségeit, és nagyobb rugalmasságot biztosítanak üzeneteinek és/vagy tartalomnak az ügyfelek érdeklődési körének és vásárlási előzményeinek megfelelően személyre szabásához.

Az automatizálás a sikeres médiamarketing kulcsa a feladatok manuális elvégzésének időbefektetése nélkül!

Új publikációk:

Ajánlott