A közösségi média marketing legjobb gyakorlatai és elkerülendő buktatók

Ha Ön egy kisvállalkozás tulajdonosa, nehéz elképzelni, hogy ne legyen közösségi média profilja. De gyakran ezek a profilok nem hoznak elegendő minőségi konverziót. Ez gyakran annak a ténynek köszönhető, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai nem szánják az időt a profiljuk áttekintésére, és nem kezdenek bele abba a témába, hogy üzleti fiókjaikat úgy állítsák be, hogy megfeleljenek termékük vagy szolgáltatásuk igényeinek. Ezért fogunk megbeszélni közösségi média marketing legjobb gyakorlatai és ma itt elkerülendő buktatók.

Az alábbiakban mellékeltem egy videót, amely segít a tartalom gyors létrehozásában Canvával közösségi média marketingjéhez.

Valójában meglehetősen könnyű nyereséget elérni a közösségi hálózatokon folytatott hirdetési kampányok segítségével. Érdemes átfogóan megközelíteni a feladatot, és akkor valóban létre lehet hozni egy hűséges közönség kört és növelni a márka eladásait.

Bevált gyakorlatok kisvállalkozások számára

Számos nyilvánvaló előnye van, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha a közösségi médiát használja kisvállalkozása népszerűsítésére.

Szeretnénk néhány olyan pontra összpontosítani, amelyek megértése és használata a konverziók és az értékesítések eléréséhez fontosnak tűnik.

Olvasni:  Közönség bevonása a Podcast Player segítségével a WordPressben

1. A közönség bővítése

Minden bizonnyal vitatható, hogy a közösségi média lehetővé teszi a kisvállalkozások számára, hogy nagy közönséget szerezzenek, akik naponta használják.

Egyszerűen lehetetlen ennyi embert elérni, aki esetleg offline is láthatja profilját.

2. Közvetlen márkapromóció

A közösségi média hatékony eszközt biztosít a márka megerősítéséhez a piacon. Ha közösségi média platformokat használ terméke hírének terjesztésére, akkor szó szerint bizalmat építhet ki felhasználóival.

A meglévő közönség lojalitását is erősíti.

3. Social Media Marketing Közvetlen interakció az ügyfelekkel

A közösségi médiát az emberek közötti kommunikáció megkönnyítésére hozták létre. Az ügyféllel való közvetlen interakció lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy válaszoljon a megjegyzésekre.

Ezenkívül minden problémát azonnal megold azáltal, hogy támogatást nyújt ügyfelei számára.

4. Célzott hirdetés létrehozásának képessége a célközönség számára

Mivel a közösségi média platformok lehetővé teszik a felhasználói preferenciákkal kapcsolatos információk felhasználását, egy olyan hatékony hirdetési kampány létrehozása, amely érdekes és releváns lesz, megfizethetőbbé válik.

Ez lehetővé teszi a költségek optimalizálását a konverziók maximalizálása mellett.

5. Partnerség lehetősége

A közösségi hálózatokon az influencerekkel való együttműködés lehetővé teszi a márkák számára, hogy bővítsék közönségüket és részvételüket.

Ez a munka lehetővé teszi számunkra, hogy a fiókot fejlesztjük, és kizárólag annak felhasználásával közvetlen értékesítést kapjunk. Még ma meg kell próbálnod.

6. Versenytárskutatás

A vállalkozások könnyedén elemezhetik oldalaikon a versenytársak és a felhasználók aktivitását, így Ön megalapozottabb és versenyképesebb döntéseket hozhat terméke fejlesztésével kapcsolatban.

Buktatók a kisvállalkozások számára a közösségi média marketing legjobb gyakorlataival

A vitathatatlan előnyök ellenére, mint minden lehetőség, a közösségi hálózatok a használat negatív vonatkozásaival is járnak.

Olvasni:  Útmutató az animációs tervezés koncepcióból a valósággá alakításához

Sok felhasználó azonban nem tartja ezeket negatívnak, hanem egyszerűen próbál figyelni az azonnal felmerülő esetleges problémákra, vagy csak hajlandó egy kis kockázatot vállalni a pozitív értékesítési konverziós eredmény érdekében.

Nem beszélhetünk azokról a hátrányokról, amelyek a cégtulajdonost utolérhetik a fiókok vezetésekor, ezért a közösségi hálózatokkal való munka során számos véleményünk szerint legjelentősebb problémát azonosítottunk.

1. Problémák a befektetés megtérülésével

A közösségi média hatékonyságának mérése egy kisvállalkozás számára meglehetősen nehéz lehet a befektetés konkrét megtérülésének összegének meghatározása, különösen a kezdők számára.

2. Nagy mennyiségű időt tölt el

Ahhoz, hogy a közösségi média platformokon lévő fiókokkal dolgozhasson, jelentős mennyiségű időt és erőforrást kell elköltenie. A kisvállalkozások szembesülhetnek a túlterhelés és az emberi erőforrások hiányának problémájával, amikor megpróbálnak hatékonyan dolgozni egy márkaprofillal.

Természetesen lehetséges vásároljon közösségi média sablont és cserélje ki a professzionális csapat egyes funkcióit hasonló szolgáltatásokkal vagy speciális alkalmazásokkal, amelyek segítik a felhasználókat a közösségi médiával való munkában.

De az induló vállalkozások gyakran elhanyagolják ezt a lehetőséget, és túszaivá válnak az időcsapdának, amelybe beleesnek.

3. Függőség a közösségi média platformok frissítéseitől

Itt a folyamatosan változó és fejlődő közösségi média platformokról van szó, amelyek közvetlen hatással vannak a az üzlet lefedettségének és láthatóságának kialakítása (tartalom).

Azt is figyelembe kell venni, hogy minden frissítés magával hozza az adaptációs munkát, hogy ne veszítse el a közösségi média platformok használatának hatékonyságát.

4. A nyilvános konfliktusok kockázata

A probléma gyakran az, hogy egy kisvállalkozás nem tud reagálni a kritikára, vagy a rossz kiút a kínos helyzetekből. A közösségi médiával való nem megfelelő interakció károsíthatja a márka hírnevét.

Olvasni:  Shopping-hirdetések: mik ezek, és hogyan kell megjeleníteni őket

Ezért mindig érdemes odafigyelni a negatív megjegyzésekre, a közösségi oldalak használatánál pedig előfeltétel a vásárlókkal való együttműködés.

Ugyanakkor emlékeznie kell arra, hogy bármilyen hiányossággal dolgozhat, és minden negatív oldal esetében van egy lehetőség, hogy pozitívvá változtassa, és a közösségi hálózatok használatának élményét a lehető legkényelmesebbé tegye. vállalkozásának népszerűsítése.

A közösségi média marketing legjobb gyakorlatai a kisvállalkozások növekedéséhez

Természetesen nehéz tagadni a közösségi média használatának lehetőségét a kisvállalkozások számára, és ezek meglehetősen jelentősek és ígéretesek. Ha azt szeretné, hogy közönsége tovább növekedjen, és készen áll a vonzásra, a közösségi média platformok segítségével maximalizálhatja ennek a munkának a minőségét, és lehetőséget adhat vállalkozásának a folyamatos növekedésre.

Ezenkívül a közösségi média használatának legnagyobb bónusza a fejlődés lehetősége, és közvetlenül beszélhet az ügyfelekkel. Ezenkívül figyelemmel kísérheti hirdetési kampányainak mutatóit, és megértheti, hogy ügyfelei mennyire aktívan reagálnak rájuk.

Ezenkívül egy tagadhatatlan és nagyon fontos lehetőség a márkaismertség és a hírnév. Kisvállalkozása a közösségi média segítségével széles körben ismertté válhat, és ennek megfelelően kiterjesztheti befolyási határait.

A közösségi média marketing legjobb gyakorlatainak összefoglalása

Összefoglalva, a közösségi médiával való munkát a kisvállalkozások számára mindenképpen érdemes kipróbálni. Mert az általa megnyíló lehetőségek sokkal nagyobbak, mint azok a problémák, amelyeket esetleg meg kell oldania a márka megalapítása felé vezető úton.

Szeretném hallani, hogyan működött a közösségi média marketingje a kisvállalkozása számára. Kérjük, írjon megjegyzést alább.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Olvasni:  H1 HTML címke: Mi ez? Hogyan hozzunk létre egyet és a legjobb gyakorlatokat

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott