A közösségi médiában történő reklámozás 10 előnye a hagyományos hirdetésekkel szemben

Tartalomjegyzék

  • Social Media Advertising v/s Traditional Advertising
  • A közösségi médiában történő hirdetés 10 előnye a hagyományos hirdetésekkel összehasonlítva
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Lehet, hogy az internet újításként indult, de ma már zökkenőmentesen behatolt életünk minden területére. A kütyük növekvő számával az internet egyre elérhetőbbé és szélesebb körben használhatóvá vált. A mobiltelefonoktól a táblagépekig és az okostévékig az emberek elérése még soha nem volt ilyen egyszerű. A közösségi média könnyedsége, befogadhatósága és kényelme napjaink egyik fő kommunikációs csatornájává tette. Ez vezetett a közösségi média marketing kialakulásához.

A marketing az üzlet olyan aspektusa, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nem meglepő, hogy a legtöbb marketinges elkezdte felismerni a közösségi média marketing előnyeit a hagyományos marketinggel szemben, és elkezdte a költségvetés jelentős részét elkülöníteni az internetes marketingre. Ezeknek a közösségi média platformoknak a népszerűségét kihasználják vállalkozásuk és termékeik népszerűsítésére. A közösségi médiában való reklámozás és a hagyományos marketing vita azonban heves, és azért vagyunk itt, hogy ezt lebontsuk Önnek.

Social Media Advertising v/s Traditional Advertising

Forrás

A marketing a megcélzott ügyfelek elérése annak érdekében, hogy meggyőzze őket arról, hogy vegyenek részt és vásároljanak az Ön márkájával. A hagyományos reklámozás magában foglalja a hagyományos reklámozási eszközöket, mint például az újságok szórólapjait, óriásplakátjait, rádió- és televízióhirdetéseit stb. A marketingstratégia azonban csak annyira jelentős, amennyire hatással van.

Itt az a trükk, hogy a megfelelő időben és a megfelelő helyen kapcsolódjon az ügyfelekhez. Itt mutatkoznak meg a közösségi médiában rejlő előnyök a marketing hagyományos formáival szemben. Jelenleg a digitális korban élünk, ami azt jelenti, hogy világszerte emberek milliói töltenek sok időt az interneten. És éppen ezért a közösségi média ma rendkívül releváns és hatékony. A közösségi média területe alapvetően a célközönség standard alapja a marketingesek számára. A közösségi médiában történő reklámozás előnyei olyan hatalmasak, hogy azok, akik kimaradnak belőle, elzárkóznak egy hatalmas marketinglehetőségtől. Ez az iparág az elmúlt néhány évben exponenciálisan növekedett. Ha még mindig zavarban van, alább tíz a közösségi média marketing előnyei a hagyományos reklámozással szemben.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a közösségi média marketing eszközeihez!

A közösségi médiában történő hirdetés 10 előnye a hagyományos hirdetésekkel összehasonlítva

Forrás

1. Célzott és fókuszált, széles hatókörrel

A közösségi média puszta természeténél fogva a maximális és korlátlan elérhetőség médiuma. A közösségi média egyik legnagyobb előnye, hogy széles körű, alacsony költségű médium. Hagyományosan a hagyományos hirdetési módszerek mindössze 1-2%-os offline megtérülést biztosítanak az elérés tekintetében. Másrészt a közösségi médiában való hirdetés megkönnyíti a célközönség elérését, célzását és fókuszálását.

2. Alacsony költség

Forrás

A reklámköltség minden marketing költségvetés egyik legnagyobb terhe. Ez különösen igaz a hagyományos reklámozásra. Noha ez nem jelent nagy nehézséget a nagyobb vállalkozások számára, a kisvállalkozások számára nehéz lehet több ezer rúpiát félretenni marketingre és reklámozásra.

A közösségi médiában történő reklámozás legnagyobb előnye, hogy valószínűleg a legköltséghatékonyabb marketing médium. A közösségi média platformon való regisztráció a legtöbb platformon ingyenes, és a fizetett hirdetések sokkal rugalmasabbak és olcsóbbak, mint a többi marketing taktika.

3. A befektetés magas megtérülése

A közösségi média marketing másik előnye a hagyományossal szemben, hogy segíti a reklámköltségvetés ebből következő növekedését. Mivel a közösségi médiában történő reklámozás befektetési költsége kisebb, nagyobb a befektetés megtérülése. A közösségi oldalak nagy forgalmával az alacsony költségvetésű reklámokkal is jelentős eredményekre lehet számítani. Ez a szempont viszonylag biztonságos terepet tesz a marketingszakemberek számára, hogy ismételten teszteljék és kipróbálják a tartalmat, amíg el nem találják a megfelelő hangot.

4. Valós idejű betekintés és elemzés

Ez a közösségi médiában való reklámozás egyik legértékesebb előnye a hagyományos marketing formákkal szemben. A hagyományos reklámozás mérhető hatása általában hosszú távon érvényesül. Másrészt a közösségi médiával azonnal mérheti és mérheti a hirdetés hatását. Ezenkívül lehetővé teszi az ügyfelekkel és a célközönséggel való közvetlen interakciót. Ez lehetővé teszi a márkák számára, hogy soha nem látott piaci betekintést nyerjenek. A közösségi média kiterjesztett kutatási eszközként való használata segíthet a marketingeseknek jobban megérteni saját résüket, és ezt a tudást alkalmazni a hirdetési kampányokban és stratégiákban.

5. Fokozott márkaismertség

Óriási a közösségi oldalakon jelenlévők száma! Így ez a tökéletes talaj a márkaidentitás erős online kialakításához. Ha marketingstratégiát hajt végre a közösségi médiában, az jelentősen javítja a márka ismertségét, mivel márkája a vásárlók széles közönsége számára lesz elérhető. Ahogy elkezdi kihasználni a közösségi média hirdetési előnyeit, az emberek elkezdenek foglalkozni a tartalmaival. Ez a puszta tevékenység növeli márkájának ismertségét, és megalapozza márkájának hírnevét a digitális térben. A közösségi média következetes és stratégiai használata jelentősen segítheti vállalkozását.

Olvasni:  8 módszer, amellyel időt takaríthat meg a közösségi média marketingje során

6. Könnyen megosztható és újraküldhető

Szociális média internetes kommunikáció fogalma. Alkalmazások jelei a címkéken. 3D-s illusztráció

Forrás

A közösségi média platformok megosztása és újraküldése a közösségi média marketing egyik legnagyobb előnye sok szempontból a hagyományos marketinggel szemben. Tartalom egy második életciklust kap, ha egy vagy több célügyfele újra közzéteszi vagy megosztja. Ami még jobb, hogy a közösségi médiában való megosztás szinte könnyed. Tehát ha tartalma bármilyen értelemben értékes vagy rokonítható, akkor a célközönséget arra ösztönzik, hogy ossza meg azt, és több potenciális ügyfeleket és márkaismertséget szerezhet vállalkozása számára.

7. Könnyen állítható

Gondolt már arra, hogy egy újság- vagy rádióhirdetést közvetlenül a közzététel után újraelosztana vagy újrastratégiázzon? Ez legalább költséges és kényelmetlen, ha nem lehetetlen. Szerencsére azonban a közösségi médiában megjelenő hirdetések tisztességesen módosíthatók. De ha egy közösségi média hirdetése nem a várt módon teljesít, arányosan módosítható. Törölheti a promóciót, szerkesztheti az elérést, a célközönséget, a régiót stb., és újra közzéteheti a hirdetést.

8. Globális

A hagyományos hirdetési módszerek nagymértékben helyközpontúak. A rádióhirdetés, az óriásplakát vagy az újsághirdetés által lefedett terület korlátozott. Még a televíziós hirdetések is korlátozott nemzeti és nemzetközi közönséget fednek le. A közösségi médiában nyújtott hirdetési előnyök révén azonban az elérés nem ismer határokat. Hirdetési tartalmai globálisan elérhetők és megoszthatók több régióban és időzónában.

9. Jobb elköteleződés

A közösségi média világa napról napra zajosabb. Felfoghatatlan, mekkora verseny van ma bármely résben. A kulcsa annak, hogy releváns maradjon a célközönség körében, az, ha folyamatosan kapcsolatba lép velük. Ennek abszolút helyes módja az, ha ott vagyunk, ahol vannak, és ami a jelenlegi évtizedben illeti, ez a hely a közösségi média. E platformok népszerűsége és befogadóképessége miatt a közösségi médiában való hirdetés előnyei a közzétett tartalmakon való aktív részvételt biztosítják. Így a new-age marketingeseknek óriási lehetőségük van arra, hogy interakcióba lépjenek célközönségükkel, és folyamatosan megértsék fejlesztéseiket.

10. A márka humanizálása

A digitális tér egyértelműen átveszi életünk különböző területeit. Így rendkívül fontossá válik, hogy a márkák versenyképesen közelítsék meg a digitális teret anélkül, hogy elveszítenék emberi kapcsolatukat. A közösségi média ezt a lehetőséget kínálja a márkáknak, mivel a közösségi média tartalmai megszólalhatnak. Lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek és a márkák közvetlenül kapcsolatba léphessenek egymással, így mindkét félnek van egy pillanata az együttérzés és a személyiség bemutatására a nyilvánosság előtt.

Olvasni:  Növelje gyorsan blogforgalmát öt tartalommal

Nyilvánvaló, hogy ez a közösségi médiában való reklámozás korszaka, és ennek óriási előnyei vannak a hagyományos reklámozással szemben. És nincs kiút; a közösségi média azért van, hogy maradjon. Éppen ezért itt az ideje, hogy a márkák kihasználják a közösségi médiában rejlő hirdetések előnyeit, mielőtt versenytársaik kíméletlenül elmosnák őket.

Kulcs elvitelek

  • A közösségi médiában való hirdetésnek a hagyományos hirdetésekkel szemben van néhány előnye. Lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy hírét terjeszti a megcélzott demográfiai csoportok körében, és szélesebb körrel rendelkezik.
  • A közösségi médiában való hirdetés másik előnye a hagyományos marketinggel szemben, hogy valós idejű visszajelzést kap a közönségétől.
  • A hagyományos marketing több pénzbe és erőforrásba kerülne.
  • Az állandó elkötelezettség elősegítésének és a vállalkozás globális szintre emelésének képessége szintén a közösségi médiában való hirdetési előnyök közé tartozik a hagyományos marketinggel szemben.
  • Az alacsony gyártási költség és a nagyobb elkötelezettség a közösségi médiában történő reklámozásban magasabb bevételt eredményez, mint a hagyományos marketing.

Következtetés

Nem titok, hogy a közösségi média marketingnek számos előnye van a hagyományos marketinggel szemben. A közösségi médiában való hirdetés legnagyobb előnye, hogy alacsony költséget igényel. Ha óriásplakátot jelenít meg, a munkások felvételének és a munkájukért való fizetésének költsége sokkal többe kerülne, mint a közösségi média bejegyzések létrehozása különböző platformokon. A közösségi médiában való hirdetés másik előnye, hogy jobb elköteleződést és valós idejű visszajelzést kap a közönségtől. A közösségi médiában való jelenlét minden bizonnyal fellendítené vállalkozását.

GYIK

1. Mi az a Facebook hirdetés?

A Facebook hirdetés a közösségi médiában történő hirdetés egyik legnépszerűbb formája, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos marketinggel szemben. Ez az a folyamat, amikor fizetett hirdetéseket használnak termékei és szolgáltatásai népszerűsítésére a Facebook közösségi hálózati platformon. Ez az egyik legjobb módja vállalkozása Facebookon történő marketingjének. A trükk az, hogy olyan hirdetéseket hozzon létre, amelyek relevánsak a célközönség számára, és hatékonyan reklámozzák vállalkozását.

2. Mik azok az Instagram hirdetések?

A közösségi médiában való hirdetés egyik legnagyobb előnye a hagyományos marketinggel szemben, hogy óriási kreatív lehetőséget ad a vállalkozásoknak az elkötelezettség elősegítésére. Az Instagram-hirdetés egy olyan hirdetési forma, amely akkor jelenik meg az Instagram platformon, amikor a felhasználók az alkalmazást média közzétételére vagy megtekintésére használják. A kreatív kampányok általában nagyon jól teljesítenek az Instagramon.

Olvasni:  25 inspiráló közösségi média-idézet a legjobb közösségimédia-menedzserektől

3. Melyik közösségi média platform a leghatékonyabb?

Minden közösségi média platform egyformán hatékony, ha megfelelően használják. Meg kell értened a célközönségedet ahhoz, hogy tudd, melyik közösségimédia-platformot és milyen célra használják. Összességében a Facebook a legnépszerűbb platform a vállalkozások számára, hogy kihasználják a közösségi média marketing előnyeit. A Twitter és az Instagram Ads továbbra is nagyszerű eredményeket produkál a közösségi médiában történő reklámozás terén a hagyományos marketinggel szemben. .

4. Hogyan méred a közösségi médiás reklámkampányod sikerét?

A releváns mutatók követése a legjobb módja annak, hogy megtalálja közösségi marketingkampányának sikerét a hagyományos marketinggel szemben. Például nyomon követheti az elköteleződési arányt, az elérést és a konverziókat egy adott időszakban stb. egy közösségimédia-kampány esetében. A valós idejű visszajelzés, akár negatív, akár pozitív, segítene felmérni az ügyfelek igényeit.

5. Miért olyan fontos része a közösségi média a digitális marketingstratégiának?

A közösségi médiában való reklámozás fent említett tíz előnyét szem előtt tartva elég világos, hogy a közösségi médiának miért kell marketingstratégiájának szerves részét képeznie. A hatalmas felhasználói bázissal a közösségi média lehetőséget kínál vállalkozásának arra, hogy világszerte elérje potenciális vásárlóit. Elősegíti a valós idejű interakciót, és elősegíti, hogy a vállalkozás globálisan elérje.

6. A digitális marketing átveszi a hagyományos marketinget?

A digitális marketing napról napra exponenciálisan növekszik. A Statista szerint a globális internetes/digitális reklámipar értéke 319 milliárd dollár volt 2019-ben, és 2027-re várhatóan 1089 milliárd dollárra fog növekedni, 2020 és 2027 között pedig 17,2%-os CAGR-értékkel. Talán még mindig látni fogunk óriásplakát-hirdetéseket. De már nem lehet tagadni a közösségi médiában nyújtott hirdetések előnyeit a hagyományos marketinggel szemben.

7. Mi a közösségi média marketing 4 fő pontja?

A közösségi médiás marketing vagy reklám 4 fő pontja a következő:
1. Termék
2. Ár
3. Hely
4. Promóció
A megfelelő termék kiválasztását, a megfelelő platformon történő megfelelő áron történő bemutatását, valamint a megfelelő promóciós mód kiválasztását jelenti.

8. Hogyan erősíti a közösségi média a márka jelenlétét?

A közösségi médiában nyújtott hirdetések előnyei miatt ez az egyik legjobb módja a vállalkozások jelenlétének növelésének. Ha erős kapcsolatot szeretnél kialakítani ügyfeleiddel, használd a közösségi médiát. A közösségi média használatával közvetlenül kapcsolatba léphet ügyfeleivel. Ez azt jelenti, hogy kérdéseket tehet fel nekik arról, hogy mit gondolnak az Ön termékéről, és tájékoztatást adhat az új funkciókról. Ez nemcsak több eladást, hanem nagyobb vevőmegtartást is eredményezhet.

Új publikációk:

Ajánlott