A közösségi meghallgatás használata minősített leadek generálására

A közösségi média platformok és online közösségek egyre növekvő jelenléte, valamint hatékonyságuk a potenciális ügyfelek generálásában javította a potenciális ügyfelek számát a vállalkozások számára. Bár a közösségi média kulcsfontosságú potenciális ügyfelek generáló eszköze, gyakran zajos, és egyes márkák nehezen tudják kihasználni marketing előnyeit. A közösségi médián keresztüli lead-generáció maximalizálása érdekében át kell vágnia a zajt, hogy megértse és megfeleljen a célközönség fájdalmas pontjainak, preferenciáinak és elvárásainak. Ennek hatékony és eredményes módja a társadalmi meghallgatás alkalmazása. Ez a stratégia hatékonyan maximalizálja közösségi média jelenlétét, és minőségi leadeket generál.

Annak érdekében, hogy a közösségi médiából végtelen potenciális ügyfeleket generálhasson, adok egy átfogó útmutatót arról, hogy a közösségi meghallgatás hogyan segíthet a potenciális ügyfelek megtalálásában és az eladások növelésében.

Azelőtt…

Mi az a társadalmi meghallgatás?

A közösségi meghallgatás magában foglalja a közösségi médiában folytatott beszélgetések követését, hogy megtudja, mikor, miért és hol említik a márkáját. Betekintést nyújt abba, hogy ügyfelei és követői mit mondanak márkájáról, termékeiről és szolgáltatásairól.

A közösségi meghallgatás segít tanulmányozni és megérteni az ügyfelek és a potenciális ügyfelek fájdalmas pontjait, és lehetővé teszi olyan megoldások nyújtását, amelyek megnyerik ügyfelei lojalitását és a potenciális ügyfelek konverzióját.

A vállalkozások különféle célokra használják a közösségi meghallgatást, a márkaemlítések figyelésétől a negatív vélemények visszaszorításáig a becsült marketingelérés méréséig és az ügyfélkutatásig. Az egyik szempont, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak, az, hogy hogyan lehet a közösségi meghallgatást felhasználni minősített üzleti potenciális ügyfelek generálására.

A közösségi meghallgatás segíthet potenciális ügyfelek megtalálásában

A közösségi meghallgatás hatékony stratégia a marketingszakemberek számára megfelelő üzleti potenciális ügyfelek megtalálására. Lehetővé teszi, hogy a célközönség mélypontján találkozzon (a fájdalmas pontjairól beszélve, online megoldások keresésével vagy a versenytárs szolgáltatásaira panaszkodva). Betekintést nyújt arra is, hogy megoldásokat kínáljon számukra, megkönnyítve fizető ügyfelekké alakítását.

Olvasni:  Hogyan használd a közösségi médiát a legjobb Black Friday ajánlatok megszerzéséhez

A közösségi meghallgatással nyomon követheti márkájának említéseit, és ennek megfelelően tudomásul veszi vagy feloldhatja a pozitív vagy negatív említéseket. A márkájáról szóló pozitív beszélgetések meghallgatása lehetővé teszi, hogy elfogadja az elismeréseket, és kihasználja a pillanatot a márka népszerűsítésére és több potenciális ügyfél megszerzésére. Lehetővé teszi továbbá, hogy felfedezze és kezelje a negatív beszélgetéseket, mielőtt azok sértenék a márka hírnevét. A negatív említések azonnali kezelésével elnyeri ügyfelei és potenciális ügyfelek bizalmát.

Vizsgáljuk meg, hogyan használhatja a közösségi meghallgatást minőségi potenciális ügyfelek létrehozására.

11 módja annak, hogy potenciális ügyfeleket generáljon közösségi meghallgatással

Íme néhány kritikus módja annak, hogy a közösségi meghallgatás segít megtalálni a megfelelő potenciális ügyfeleket:

Kövesse nyomon a márkaemlítéseket

A közösségi meghallgatás segít nyomon követni a márkáddal kapcsolatos vitákat a közösségi médiában. Megmutatja, hol zajlanak a márkájáról szóló beszélgetések, miről vitatkoznak, és ki áll a viták mögött.

Ha szükség esetén belép ezekbe a beszélgetésekbe, az segít irányítani a márkával kapcsolatos narratívát, és megfordítani a negatív nézeteket. Segít abban is, hogy kiemelje termékeit és szolgáltatásait, valamint azok előnyeit, ami viszont segít a követők potenciális ügyfelekké alakításában.

A termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos beszélgetések abban is segítenek, hogy kínálatát javítsa, hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, és a minőségi szolgáltatásnyújtás révén több leadet generáljon.

Kövesse nyomon a versenytársa márkájáról folytatott beszélgetéseket

A közösségi meghallgatás egy másik fontos módja annak, hogy minőségi leadeket szerezzen, ha betekintést nyújt a versenytársak márkáiról folytatott beszélgetésekbe. Ha meghallgatja versenytársai ügyfelei panaszait, vagy dicséri őket, termékeit és szolgáltatásait úgy fejlesztheti, hogy azok túlteljesítsék ezeket a szabványokat, és a versenytársak ügyfelei arra késztethetik a váltást.

Ha már vannak kiváló termékei, a közösségi meghallgatás segít ennek tudatában, és lehetővé teszi, hogy valós időben kezelje versenytársai ügyfelei panaszait, meggyőzve őket, hogy próbálják ki az Ön kiváló termékeit vagy szolgáltatásait.

Kövesse nyomon az iparági trendeket és a hashtageket

Az iparági trendek és viták segítik a márkákat, hogy könnyedén vonzzák a minőségi potenciális ügyfeleket. Iparági hashtageket gyakran használnak, amikor ezek a trendek és viták előfordulnak, különösen akkor, ha népszerű vagy újszerű ötletekre utalnak.

Az intelligens vállalkozások közösségi figyelő eszközöket használnak e trendek nyomon követésére, marketingkampányok kidolgozására, valamint a márka elkötelezettségének és konverziójának felkeltésére.

Kövesse nyomon az iparági befolyásolókat

Az iparági befolyásolók értékes eszközök, amelyeket egy vállalkozás felhasználhat arra, hogy több minőségi érdeklődőt vonzzon. Amikor egy influencer megvitat egy márkát, az szinte azonnal terjed, mivel sok követője van, akik érdeklődnek az iparág iránt.

Olvasni:  Röviden és röviden: Példák a tartalommarketingre a hosszú formátumú tartalom szögezésére

Egy olyan stratégiai és hatékony közösségi figyelő eszközzel, mint a Brand24, nyomon követheti az iparág befolyásolóit, hogy megtudja, mikor említik a márkáját. Ez segít felfedezni azokat az influencereket, akik jól beszélnek márkájáról, lehetővé téve, hogy kapcsolatba lépjen velük, és rávegye őket, hogy hatékonyan képviseljék a márkáját.

Ha egy influencer negatívan nyilatkozik a márkádról, a közösségi média lehallgató eszközei szinte azonnal értesítik Önt, így elegendő időt hagyva a narratíva kijavítására, mielőtt az elterjedne.

Az a képessége, hogy közösségi meghallgatási eszközöket használjon az iparág befolyásolóinak felfedezésére és a márkájának, termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére, kulcsfontosságú az érdeklődők generálásához.

Panaszok kezelése a közösségi médiában

A legtöbb vásárló inkább panaszkodva egy termékről vagy rossz szolgáltatásról a közösségi médiában, hogy közvetlenül közölje az érintett márkával. Intelligens vállalkozástulajdonosként társadalmi meghallgatási stratégiákat és eszközöket kell használnia, hogy azonnal felfedezze és kezelje ezeket a negatív véleményeket.

A megfelelő közösségi figyelőeszközök rámutatnak arra a platformra, szálra, és még jelentést is tesznek arról, hogy hol kapnak negatív értékelést termékei vagy szolgáltatásai, így javíthatja és új potenciális ügyfeleket vonhat be.

Beszélgetések kezdeményezése az Ön iparágáról

Beszélgetéseket kezdeményezhet iparágáról a közösségi médiában, és közösségi meghallgatási eszközökkel követheti nyomon elérését. Ez azt jelentheti, hogy megkérdőjelez bizonyos iparági normákat, vagy olyan fontos információkat közöl, amelyek a legtöbb iparági követő számára nem nyilvánvalóak.

Miközben bejegyzése vagy tweetje megerősíti az elköteleződéseket, a márkáját megemlítik, ami azt eredményezi, hogy többen tudnak rólad, termékeidről vagy szolgáltatásaidról.

Új Hangout-platformok felfedezése a közönség számára

Az új közösségimédia-platformok, közösségek és csoportok gyakran megjelennek, a közösségi meghallgatás segítségével új platformokat vagy fórumokat fedezhet fel, ahol a potenciális érdeklődők az iparággal kapcsolatos témákról beszélgetnek.

Ez lehetővé teszi, hogy ezeken a helyeken állítsa fel sátrát, értelmes kapcsolatokat építsen ki, és megismertesse őket termékeivel és szolgáltatásaival.

A célközönség ismerete

Nem készíthet személyre szabott és erősen célzott marketingkampányokat, ha nem ismeri a célközönségét, nem ismeri azt, hogy miről beszélnek, és hogyan szeretik, ha megszólítják őket.

A kiváló társadalmi meghallgatási stratégia vagy technika magában foglalja a célközönség demográfiai adatainak tanulmányozását, és annak megtanulását, hogyan lehet a legjobban létrehozni számukra vonzó marketingüzeneteket.

Ipari események nyomon követése

A közösségi hallgatási eszközök segítségével követheti a közösségi média beszélgetéseit az iparági események, konferenciák, webináriumok, terek és élő közvetítések körül.

Olvasni:  Hogyan alakíthatja át SaaS-üzletét az ügyfelek sikere?

Gondoskodjon arról, hogy kapcsolatba lépjen a résztvevőkkel, járuljon hozzá a beszélgetésekhez, ossza meg releváns meglátásait, és adjon válaszokat és megoldásokat a többi résztvevő kérdéseire. Ez segít kapcsolatokat építeni és minőségi leadeket generálni.

Exkluzív kedvezmények

Ha figyelemmel kíséri a közösségi médiában a márkával kapcsolatos beszélgetéseket, látni fogja, hogy az emberek érdeklődnek termékei vagy szolgáltatásai iránt.

Ha privátban keresi meg őket, és exkluzív kedvezményeket kínál nekik, akkor arra ösztönzi őket, hogy vásároljanak, vagy váljanak belőlük.

Használja ki a közösségi figyelő eszközöket

A közösségi figyelőeszközök, például a Brand24, a Hootsuite és a Sprout Social segítenek nyomon követni a beszélgetéseket, beállítani a releváns kulcsszavakra vonatkozó figyelmeztetéseket, és elemezni a véleményeket a potenciális potenciális ügyfelek hatékony azonosítása érdekében.

Ha kihasznál egy ilyen eszközt, jobb helyzetben lesz ahhoz, hogy megismerje a potenciális ügyfeleket és növelje a konverziókat.

A 3 legjobb közösségi figyelő eszköz a megnövekedett konverzióért

Íme a 3 legjobb közösségi meghallgatási eszköz, amellyel növelheti a közösségi médiában történő marketingtevékenységet és -konverziót:

Márka24

A Brand24 egy hatékony közösségi figyelő eszköz, amellyel figyelemmel kísérheti és elemzi a márkával kapcsolatos online vitákat. Kiváló eszköz a márka említésének nyomon követésére az interneten mindenhol, beleértve a közösségi médiát, a podcastokat, a Google Playt, az App Store-t, a Telegramot és a TikTok-ot. A Brand24 egy teljes körű online hírnévkezelő rendszer, amellyel felmérheti a márkájával kapcsolatos érzelmeket.

A közösségi lehallgató eszköz számos fantasztikus funkcióval rendelkezik, beleértve a versenytársak nyomon követését, említéseik tanulmányozását és annak megértését, hogy ügyfeleik mire panaszkodnak, így jobb szolgáltatásokat nyújthat és megnyerheti őket.

A Brand24 másik lényeges tulajdonsága, hogy képes azonosítani az iparág befolyásolóit, így hatékonyan együttműködhet velük.

Hootsuite

A Hootsuite elsősorban a bejegyzések ütemezéséről és közösségi médiában való közzétételéről ismert. Azonban rendelkezik egy olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a közösségi figyelemfelkeltő tevékenységek végrehajtását, mint például a márkafigyelés, a kulcsszókövetés, a márka említésének nyomon követése, a hangulatelemzés, a versenytársak figyelése stb.

Sprout Social

A Sprout Social egy robusztus közösségimédia-kezelő platform, amely erőteljes közösségi hallgatási funkciókkal rendelkezik. Lehetővé teszi a beszélgetések és megemlítések figyelemmel kísérését, elemzését, valamint a közösségi média platformokon való részvételt.

Lehetővé teszi a versenytársak, a hangulat és a trendelemzések elvégzését is annak érdekében, hogy megértse, mire vágyik a célközönség, és ezáltal hatékony ügyfélélményt nyújthat.

Hatékony közösségi hallgatási tippek

Íme néhány tipp a közösségi meghallgatáshoz, amelyek segítségével növelheti márkáját, kiváló vásárlói élményt nyújthat, és folyamatosan minőségi potenciális ügyfeleket generálhat:

Olvasni:  Hogyan használhatják ki a bloggerek az AI SEO eszközöket és a PPC-t?

Határozza meg céljait

A kezdetektől fogva meg kell határoznia a céljait, hogy a legtöbbet hozhassa ki a közösségi meghallgatási tevékenységeiből. Határozza meg a figyelni kívánt platformokat és a folyamatból nyerni kívánt információkat.

Válassza ki a megfelelő eszközöket

Számos társadalmi meghallgatási eszköz létezik; győződjön meg arról, hogy azokat használja, amelyek beváltják ígéreteiket. A közösségi figyelőeszközök, például a Brand24, a HootSuite és a Sprout Social segítenek az említések egyszerű nyomon követésében, a hangulat elemzésében és a trendek azonosításában.

Kövesse nyomon a márkaemlítéseket

Kövesse nyomon márkájának, termékeinek és szolgáltatásainak minden említését a közösségi médiában, hogy azonosítsa a lehetséges problémákat és panaszokat, és azonnal válaszoljon az ügyfelek visszajelzéseire.

Kövesse nyomon a márka vezérigazgatójának és más neves alkalmazottainak megemlítését is, hogy felmérje érzelmeit, és megőrizze márkája hírnevét.

Érzelmek elemzése

Elemezze a márka megemlítéseinek hangulatát, és megfelelően és azonnal foglalkozzon velük.

Fordítson figyelmet márkája pozitív, negatív és semleges érzéseire, és hasznosítsa a betekintést a megalapozott döntések meghozatalához.

Vegyen részt a beszélgetésekben

Míg a közösségi meghallgatás a márkaemlítések figyeléséről szól, lehetővé teszi a közönség bevonását. Ha releváns megbeszélésekbe ütközik márkájáról vagy iparágáról, vegyen részt, és nyújtson értékes betekintést.

A közönséggel való kapcsolat megmutatja, hogy odafigyel rájuk, és segíthet értékes kapcsolatok kialakításában és minőségi potenciális ügyfelek létrehozásában.

Insights alapján tegyen lépéseket

A közösségi meghallgatás csak akkor lehet értékes a márka számára, ha lépéseket tesz az összegyűjtött információk alapján. Győződjön meg arról, hogy a közösségi meghallgatásból kapott információkat termékei és szolgáltatásai fejlesztésére, marketingstratégiáinak fejlesztésére, valamint kiváló ügyfélélmény biztosítására használja fel.

Neked – Mennyire jól használod a közösségi hallgatást az érdeklődők generálásához?

A közösségi figyelem nélkülözhetetlenné vált azoknak a vállalkozásoknak, amelyek minőségi leadeket szeretnének generálni, kivételes ügyfélélményt nyújtani és növelni az eladásokat. A megfelelő társadalmi meghallgatási stratégiával és eszközzel elérheti, hogy márkája kedvezően versenyezzen iparágában, miközben kivételes ügyfélszolgálatot nyújt.

Mennyire használja a közösségi meghallgatást vezetők generálására? Hatékony volt? Remélem, az ebben a cikkben található meglátások arra vonatkozóan, hogy a közösségi meghallgatás miként segíthet potenciális ügyfelek megtalálásában, segít javítani a közösségi médiában megszerzett potenciális ügyfelek számát olyan közösségi meghallgatási eszközök használatával, mint a Brand24.

Christopher Iwundu szabadúszó SEO tartalommarketing specialista, több mint 5 éves tapasztalattal. Különféle réseket fed le, beleértve a marketinget, az üzletet, a CX-et, a Big Techet és az automatizálást. Kapcsolatba léphet vele a LinkedInen és a Twitteren.

Christopher Iwundu legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott