A lassú WordPress adminisztrátor hibaelhárítása: 13 hatékony megoldás

Webhelyének kezelése kihívást jelenthet. És ez nem mindig a feladatok nehézségéből adódik, hanem az összegből.

A webhely tartalmának közzététele mellett frissítenie kell a bővítményeket és a WordPress magját, törölnie kell a spam megjegyzéseket, hozzá kell adnia belső hivatkozásokat stb. – és ezt rendszeresen meg kell tennie.

Bár ezek a feladatok alantasnak tűnnek, és azok is azok, a végrehajtásukhoz továbbra is navigálnia kell a WordPress adminisztrátorában.

És itt van a probléma. Ha ezt az oldalt olvassa, valószínűleg ugyanazzal a problémával kell szembenéznie: egy lassú WordPress adminisztrációs panellel.

Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk, mitől lassítja a WordPress adminisztrátort, és hogyan gyorsíthatja fel.

Miért lassú a WordPress adminisztrátora?

A lassú WordPress adminisztrátornak sok köze van a kereslet és a kínálat közötti különbséghez. A dobozból a WordPress minimális igényt támaszt, amelyet még egy alapvető megosztott webtárhely-terv is kielégít. De ahogy konfigurálja és testreszabja webhelyét, a kereslet nagyobb lehet, mint a kínálat, ami lelassítja a WordPress adminisztrációját.

Nézzük meg a lassú WordPress adminisztrátor mögött meghúzódó gyakori bajkeverőket:

 • Nehéz bővítmények: Míg a beépülő modulok segítségével különböző funkciókat adhat hozzá a WordPress adminisztrátorához, egyes beépülő modulok memóriaigényesebbek lehetnek, mint amennyit a tárhely-infrastruktúrája képes kezelni. Például egy oldalkészítő beépülő modul telepítése egy alapvető megosztott webtárhely-tervbe ritkán jó ötlet.
 • Elavult infrastruktúra: A WordPress és a PHP régebbi verziói nem a legjobb megoldások, ha nagyszerű teljesítményt szeretne. Ezenkívül a kortárs bővítményeket gyakran a legújabb PHP és WordPress alapverziók alapján módosítják, így előfordulhat, hogy a WordPress adminisztrátora lelassul, ha tovább használja a régebbi verziókat.
 • Rossz tárhelyválasztás: Nem telepítheti az Elden Ringet Pentium III-ra, és nem várhatja el, hogy futni fog. Hasonlóképpen nem működik egy nagy forgalmú üzleti webhely üzemeltetése egy alapvető megosztott tárhelyterv alapján. Jobb tárhely-infrastruktúrára lesz szüksége a hatalmas forgalom és sok egyidejűleg bejelentkezett felhasználó támogatásához.

Hogyan lehet felgyorsítani a WordPress rendszergazdát

 1. PHP verzió frissítése.
 2. Frissítse a WordPress magot.
 3. Ellenőrizze a témát.
 4. Távolítsa el az adminisztrációs duzzanatot.
 5. Cserélje le a memóriát elfoglaló bővítményeket.
 6. Növelje a PHP memóriakorlátot.
 7. Állandó objektum-gyorsítótár engedélyezése.
 8. Növelje a Heartbeat API hívási időközét.
 9. Távolítsa el az adatbázis felfúvódását.
 10. Telepítsen egy WordPress gyorsítótár-bővítményt.
 11. Korlátozza az oldalankénti bejegyzések vagy megjegyzések számát.
 12. Az első bájtig eltelt idő figyelése.
 13. Váltson jobb tárhelyszolgáltatóra.

1. Frissítse a PHP verzióját

Míg a WordPress-webhely eleje a HTML-től, a CSS-től és a JavaScript-től függ, a háttér szinte teljes egészében PHP. Például a WordPress mag és a bővítmények általában PHP-ben íródnak. És ha klasszikus WordPress témát használ, a téma a PHP-től is függ.

Olvasni:  Webhelykészítő vs WordPress: Mi biztosítja a legjobb élményt?

És a WordPresshez hasonlóan a PHP is évről évre fejlődik, és számos biztonsági és teljesítménybeli fejlesztést hoz. Ez az egyik oka annak, hogy a WordPress 2.0-hoz PHP 4.2-es vagy újabb verzió kellett, de A WordPress 6.2 a PHP 7.4-es verzióját ajánlja vagy későbbi.

A WordPress webhely PHP-verzióját a következő helyre navigálva ellenőrizheti Eszközök > Webhely egészsége > Info és bővül szerver a WordPress irányítópultján.

Egy régebbi PHP-verzió használata lelassítja a WordPress adminisztrátorát? Igen. Valójában a PHP 5.6-os verziója – a PHP 5 utolsó verziója – majdnem ötször lassabban fut, mint a PHP 7.4 vagy 8.0 verziója.

Arról nem is beszélve, hogy maga a WordPress is megszünteti a PHP 5 támogatását a WordPress 6.3-tól kezdve. Tehát, ha a PHP 5-re támaszkodik, itt az ideje frissíteni.

Így frissítheti PHP-verzióját, hogy felgyorsítsa a WordPress adminisztrációs paneljét.

Ha a gazdagép cPanel-t kínál, frissítheti a PHP-t a MultiPHP Manager segítségével.

1. Navigáljon a szoftver részhez, és nyissa meg a MultiPHP Manager alkalmazást.

2. Jelölje be annak a domainnek vagy webhelynek a jelölőnégyzetét, amelyre frissíteni szeretné a PHP-t.

3. Nyissa meg a PHP verziólistát, és alkalmazza a kívánt PHP-t.

A webtárhely néhány másodpercen belül frissíti a PHP verziót.

A prémium webtárhelyekkel közvetlenül az intuitív irányítópultjukról frissítheti PHP-verzióját.

Például a következőképpen frissítheti PHP-verzióját a Hostinger irányítópultjáról:

 1. Nyisd ki Webhelyek az oldalsó panelről.

2. Lépjen a WordPress webhely irányítópultjára.

3. Nyissa meg Menedzsment.

4. Görgessen le a lehetőséghez PHP szakaszt, és kattintson PHP verzió módosítása.

5. Válassza ki a kívánt PHP verziót, és frissítse.

A Hostinger kompatibilitási ellenőrzést végez a WordPress webhelyén, és frissíti a PHP-t. Így a frissítés után nem kell aggódnia az inkompatibilis bővítmények miatt.

Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, ha webtárhely-szolgáltatója nem kínálja a fenti lehetőségeket. De ha a támogatási csapat nem válaszol a kérdésére, vagy a webtárhely nem támogatja a legújabb PHP-verziókat, mindig jó ötlet jobb webtárhelyre váltani.

2. Frissítse a WordPress magját

Szinte minden WordPress alapfrissítés teljesítményjavításokat és hibajavításokat tartalmaz – egyesek többet, mint mások.

Például a WordPress 2022. november 1-jén kiadott 6.1-es verziója több mint 25 teljesítménnyel kapcsolatos problémát kezelt a WordPressben. Javította és megváltoztatta azt, ahogyan a PHP kezeli az alapvető blokkok regisztrációját.

Ezt megelőzően a WordPress 5.9 hatalmas teljesítménybeli változásokat hozott az adminisztrációs irányítópult és a WordPress-szerkesztő számára. Több szerkesztővel kapcsolatos feladat feldolgozási idejének változásait az alábbi táblázatban láthatja.

A WordPress verzióját a következő helyre navigálva ellenőrizheti Eszközök > Webhely egészsége > Info > WordPress.

Ha a WordPress elavult, frissítheti azt a WordPress irányítópultján keresztül, ehhez navigálva Irányítópult > Frissítések.

Ezt automatikusan megtesszük, ha WordPress webhelyét a Hostinger segítségével tárolja. Soha nem kell aggódnia egy elavult WordPress mag miatt.

3. Ellenőrizze a témát

A WordPress témák egyéni elrendezések, egyedi tipográfia és funkciókban gazdag weboldalak hozzáadásával segítenek javítani webhelye vizuális játékát.

A témák azonban általában a fájlra és az integrált beépülő modulokra támaszkodnak, hogy biztosítsák ezeket a funkciókat. A funkciók konfigurálásától és a téma által hozzáadott bővítményektől függően a WordPress-adminisztrátor lelassulhat.

Az alapértelmezett WordPress-témák egyikére váltva ellenőrizheti, hogy a téma hogyan hat a WordPress-rendszergazdára. Vállalati vagy blogwebhelyek esetén választhatja a Twenty Twenty-Three-t. És ha Ön egy WooCommerce üzletet kezel, a WooCommerce üzlethelyisége jól szolgál majd.

Olvasni:  Cookie-k, WordPress és a GDPR

De kérjük, ne váltson témát a gyártóhelyen – webhelyének azt a verzióját, amelyet az ügyfelek láthatnak –, mert ez zavarja a webhelyével interakcióba lépőket. Ehelyett hozzon létre egy WordPress átmeneti webhelyet a téma hibaelhárításához a végfelhasználók befolyásolása nélkül.

Ha Hostinger által felügyelt WooCommerce-t vagy felügyelt WordPress-t használ, minden élő webhelyhez ingyenes állomáshelyet kap.

4. Távolítsa el az adminisztrátor felfújását

A WordPress adminisztrációs panel számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyekre általában nincs szüksége. Például mikor próbálta utoljára Gyors vázlat vagy ellenőrizve WordPress események és hírek?

Bővítheti Képernyőbeállítások a jobb felső sarokban a szükségtelen irányítópult-modulok letiltásához.

Ha pedig még jobban szeretné irányítani a WordPress adminisztrátorát, próbálkozzon az olyan bővítmények megszüntetésével, mint a Disable Bloat. A Disable Bloat funkcióval a WordPress és a WooCommerce is letörölhető.

5. Cserélje ki a memória-hogging bővítményeket

A beépülő modulok arról híresek, hogy elferdítik a kereslet-kínálat egyenlet keresleti oldalát. És nem csak a ritka beépülő modulokról van szó – még a híres beépülő modulok is lelassíthatják a WordPress adminisztrátorát.

A WordPress webhelye által használt nehéz beépülő modulokat olyan megfigyelőeszközökön keresztül keresheti, mint a Query Monitor.

Például a következőképpen láthatja, hogy a Query Monitor használatával milyen hatással vannak az egyes bővítmények betöltési idejére:

 1. Kattintson a Query Monitor menüjére az adminisztrációs eszköztáron.
 2. Menj Lekérdezések komponens szerint.
 3. Rendezze a listát idő szerint, hogy megtekinthesse a leginkább erőforrásigényes beépülő modulokat.

Ha az igényes beépülő modulok nem elengedhetetlenek, azonnal távolítsa el őket. Ha alapvető funkciót adnak hozzá, használja a WP Hive Chrome-bővítményét, hogy alternatívákat keressen a WordPress bővítménytárában.

6. Növelje a PHP memóriakorlátját

Még ha a legújabb teherautót is beszerzi, nem tudja használni, ha túl szűk az utca. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy a PHP legújabb verziója sem segít, ha a PHP memóriakorlátja túl alacsony. A PHP memóriakorlát az a memória mennyisége, amelyet a WordPress webhelyén található PHP szkript használhat.

A Hostingernél azt javasoljuk, hogy futtasson egy WordPress-telepítést legalább 256 MB PHP memóriával. Ha a WordPress beállítása alacsonyabb értékkel van konfigurálva, növelje a PHP memóriakorlátját, hogy lélegzetet biztosítson a WordPress magnak és a telepített bővítményeknek.

A PHP-verzióhoz hasonlóan ellenőrizheti a WordPress webhely PHP-memóriakorlátját, ha erre navigál Eszközök > Webhely egészsége > Info és bővül szerver.

A mi esetünkben ez már 256 MB-ra van állítva. Ha a tied alacsonyabb, növelheted a PHP memóriakorlátját a cPanel MultiPHP INI szerkesztőjével.

Miután belépett a MultiPHP INI szerkesztőbe, a legördülő menüből válassza ki WordPress webhelyét, és írja be 256M ban,-ben memória_korlát mezőbe, és alkalmazza a módosításokat.

Ha a gazdagép nem kínál cPanel-t, előfordulhat, hogy szerkesztenie kell a wp-config.php fájlt, vagy kapcsolatba kell lépnie az ügyfélszolgálattal, hogy segítsen.

Alternatív megoldásként a Hostinger segítségével is tárolhatja webhelyét, amely sokkal többet kínál, mint amit magas PHP alapértelmezései miatt megkövetelnek.

7. Engedélyezze az állandó objektum-gyorsítótárat

Mivel a WordPress adminisztrátor folyamatosan változik, a tipikus gyorsítótárazási mechanizmusok nem vonatkoznak a WordPress irányítópultra. Más szóval, az oldal gyorsítótárazása és a böngésző gyorsítótárazása nem segít.

A gyakran elért információkat gyorsítótárazó objektum-gyorsítótár azonban gyorsítótárazhatja a gyakran elért adatobjektumokat. Különösen a WordPress adminisztrátorának szolgálja ki azokat az adatobjektumokat, amelyekre szüksége van a gyors betöltéshez.

Olvasni:  A séma megvalósítása a WordPressben

Ahhoz, hogy hasznot húzzon belőle, állandó objektum-gyorsítótárra lesz szüksége. Ha webtárhelye támogatja a Redis vagy a Memcached alkalmazást, akkor ezt engedélyezheti az állandó objektum-gyorsítótár hozzáadásához. Alternatív megoldásként telepítheti a Docker Cache-t.

A Hostinger Redis-t kínál az objektumok gyorsítótárazásához és az Object Cache Pro-val való integrációhoz a WordPress-csomagokhoz.

8. Növelje a Heartbeat API hívási időközét

A WordPress a Heartbeat API-ra támaszkodik, hogy megkönnyítse a valós idejű kommunikációt a webböngésző és a szerver között. Más szóval, a háttérben végrehajtott módosítások a Heartbeat API-n keresztül regisztrálják magukat a szerveren.

A Heartbeat API különösen a következő információk cseréjét segíti a WordPressnek:

 1. A tartalomszerkesztőben végrehajtott módosítások.
 2. Értesítések az e-kereskedelmi rendelésekről, a megjegyzések beküldéséről és a bővítmények frissítéseiről.
 3. A bejegyzéstevékenységet körülvevő frissítések – hogy valaki szerkeszt-e egy adott bejegyzést.

Bár mindezt szeretné, mert nem szeretné, ha a számítógép összeomlása törölné a teljes piszkozatot, ez megterheli a WordPress rendszergazdát azáltal, hogy rendszeres AJAX kéréseket küld.

Például, ha egy felhasználó a szerkesztőben dolgozik, a WordPress adminisztrátor 60 másodpercenként AJAX-kérést küld a piszkozat automatikus elmentésére. Másrészt a Hozzászólások Az oldal általában 15 másodpercenként szinkronizálódik, nehogy két felhasználó szerkeszthesse ugyanazt a bejegyzést.

Ha több felhasználó dolgozik a WordPress webhelyén, ezek a kérések szinte leállíthatják a WordPress adminisztrátorát. Ha megosztott WordPress-tárhelyet használ, a gazdagép akár felfüggesztheti is a tárhelyet a magas CPU-használat miatt.

Szóval, mi a megoldás? Megnövelt Heartbeat API hívási időközök.

A Heartbeat API beállításain a WP Rocket Heartbeat Control beépülő moduljával bütykölhet. A telepítés után növelje a szívverés frekvenciáját, ahogy jónak látja. Általában a 100-200 másodperces tartomány jól működik.

9. Távolítsa el az adatbázis felfúvódását

A Windows ideiglenes mappájához hasonlóan, amely néhány havonta megtelik, a WordPress és a hozzá tartozó beépülő modulok is méltányos mértékben felfújják.

Különböző beépülő modulok tranzienseket használnak az ideiglenes adatok gyorsítótárazására és tárolására a WordPress adatbázisban. Ezek a tranziensek felgyorsítják a WordPress teljesítményét, mivel a bővítményeknek nem kell újragenerálniuk a szükséges adatokat.

A tranziensek jellemzően egy adott időtartam után járnak le, és lejárt tranziensekké válnak. Addig maradnak az adatbázisban, amíg újra fel nem kérik őket. Az „amíg” azonban a beépülő modultól függően egy órát, egy napot vagy egy évet jelenthet.

Például a WooCommerce korábban felfúvódott WordPress adatbázisok lejárt tranziensekkel. A lejárt tranziensek kézi eltávolításához használja a Lejárt tranziensek törlése beépülő modult.

Alternatív megoldásként, ha webhelyét a Hostinger segítségével tárolja, megteheti Törölje a lejárt tranzienseket használja a Hostinger menüt anélkül, hogy egy harmadik féltől származó beépülő modullal bajlódna.

A lejárt tranzienseken kívül előfordulhat, hogy gondoskodnia kell a revíziók közzétételéről is.

Minden alkalommal, amikor ment egy bejegyzést vagy oldalt, a WordPress létrehoz egy bejegyzés-revíziót, amelyet szükség esetén visszaállíthat. Noha hasznosak lehetnek egy bejegyzésen, nem adnak sok értéket a bejegyzés véglegesítése után.

Ezeket az extra bejegyzés-változatokat egy beépülő modul, például a WP-Optimize segítségével eltávolíthatja.

10. Telepítsen egy WordPress gyorsítótár-bővítményt

Míg a gyorsítótárazási bővítmények általában a webhely kezelőfelületével foglalkoznak, a WordPress adminisztrátora számára is jó híreket jelenthetnek.

A WordPress gyorsítótárazó beépülő moduljai különösen csökkentik az ismétlődő és erőforrás-igényes folyamatok szükségességét, mivel statikus HTML-formátumban gyorsítótárazzák a dinamikus weboldalakat. Ennek eredményeként a WordPress webhelyén több ingyenes CPU található a WordPress adminisztrátor számára.

Olvasni:  Tippek a hatékony nyitóoldal létrehozásához

A WP Rocket nagyszerű választás lehet gyorsítótár-bővítményként, mivel ez egy minden az egyben megoldás, amely segít a Heartbeat API konfigurálásában és az adatbázis felfúvódásának eltávolításában.

11. Korlátozza az oldalankénti bejegyzések vagy megjegyzések számát

Alapértelmezés szerint a WordPress oldalanként legfeljebb 20 bejegyzést, megjegyzést vagy egyéni bejegyzéstípust (például WooCommerce-rendeléseket) jelenít meg. Ha azonban a múltban növelte az elemek számát az oldalszámozás elkerülése érdekében, ez a szám magasabb lehet.

Kevesebb elem betöltése mindig kevesebb időt vesz igénybe, mint több tétel betöltése. Tehát, ha a WordPress rendszergazdája lassú, érdemes lehet megpróbálni csökkenteni az oldalankénti elemek számát Képernyőbeállítások.

12. Figyelje az első bájtig eltelt időt

Az első bájtig eltelt idő (TTFB) azt az időt jelenti, amely alatt a webböngésző megkapja az első bájtját a szervertől a kérés elküldése után. Noha ez általában egy webes mérőszám a WordPress-webhelyek kezelőfelületének tesztelésére, használhatja a háttér tesztelésére is.

Különösen a magas TTFB azt jelenti, hogy az adminisztrációs területek túl sokáig tartanak az első bájt elküldéséhez. Emellett, ha a TTFB-je magas, az azt jelenti, hogy erőforrás-igényes bővítményei vannak, vagy a tárhely infrastruktúrája nem megfelelő a webhelyéhez.

13. Váltson jobb tárhelyszolgáltatóra

Az előző 12 tippben több módot is megvizsgáltunk az egyenlet keresleti végének csökkentésére. Azonban van egy határ. Nem számíthat arra, hogy egy növekvő e-kereskedelmi üzletet gond nélkül üzemeltet egy megosztott WordPress tárhelytervvel.

Más szóval, ha a tippek egyike sem segít felgyorsítani a WordPress adminisztrátor munkáját, akkor itt az ideje, hogy keressen egy jobb tárhely-infrastruktúrát iparágilag versenyképes műszaki jellemzőkkel, prémium teljesítményű kiegészítőkkel és egy tartalomszolgáltató hálózattal (CDN) az intenzív leterheltség érdekében. folyamatokat.

Ezenkívül keressen egy szolgáltatót, amely a következőket kínálja:

 • PHP 8 kompatibilitás: Tekintettel az egyes új PHP-verziók teljesítménybeli javulására, ne ragaszkodjon olyan webtárhelyhez, amely nem támogatja a legújabb PHP-verziókat.
 • Teljesítményfigyelő eszközök: Ha külső teljesítményfigyelő eszközökre támaszkodik, gyakran nem tudja, mekkora terhet jelent az egyes kiegészítők, amíg a WordPress rendszergazdája lelassítja a feltérképezést.
 • Színpadi helyszín: Nem kell minden tesztelést az élő webhelyen végeznie. Győződjön meg arról, hogy a webtárhely-szolgáltató ingyenes állomáshelyet kínál.

Utolsó gondolatok: 13 módszer a lassú WordPress adminisztrátori irányítópult javítására 2024-ben

A webhelykezelés elég nehéz, mint ahogyan az is, hogy sok feladatot kell kezelnie. Nem akarja megnehezíteni ezt egy lassú WordPress adminisztrátor használatával.

Ha segítséget szeretne kapni a WordPress adminisztrátorának felgyorsításához és az alacsony szintű webhelykezelési feladatok elvégzéséhez, tekintse meg a Hostinger oldalt. A Hostinger által felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatással ingyenes plugin-teljesítményfigyelőt, kompatibilitást a PHP 8-cal és az Object Cache Pro-val kap.

Arról nem is beszélve, hogy a Hostinger hosting optimalizált tárhelyszervereket, 24/7/365 támogatást és ingyenes állomáshelyet kínál élő webhelyenként.

Ha több egyidejűleg bejelentkezett felhasználóval rendelkező vállalati webhelyet kezel, akkor a WordPresshez készült Hostinger vállalati tárhely is előnyös lehet. Mindent kínál, amire szüksége van – és még többet.

Új publikációk:

Ajánlott