A legegyszerűbb linképítési stratégiák minőségi linkek vonzására

Gyakran kapok egy gyakori kérdést olvasóimtól: Melyek a legjobbak, és amelyek varázslatosan működnek 2024-ben és azután?

Bár rengeteg cikket publikáltunk a Bloggers Passion linképítésével kapcsolatban, még mindig rengeteg ember küzd, hogy megtalálja a megfelelő módot a vonzásra. minőségi linkek az oldalukra.

Ismerje meg a legegyszerűbb linképítési stratégiákat még ma.

Tehát ebben a vendégbejegyzésben bemutatok néhány legegyszerűbb linképítési stratégiát, amelyek segítségével bárki jó minőségű linkeket kaphat webhelyére.

Még akkor is, ha Ön kezdő blogger, használhatja az alább említett taktikákat, hogy visszamutató linkeket építsen, és növelje webhelye organikus forgalmát.

Kíváncsi vagy rájuk? Menjünk bele a részletekbe minden további nélkül.

#1. Írj egy szörny blogbejegyzést

Bízz bennem, amikor azt mondom, hogy „mélyreható és hosszú formátumú tartalom”, mindig úgy működik, mint egy varázslat. Ez nemcsak nagyobb forgalmat hoz a keresőmotorokból, hanem abban is segít, hogy minőségi linkeket szerezzen az iparág más webhelyeiről.

Koncentráljon arra, hogy hosszú és mélyreható tartalmat hozzon létre, amely egy oldalon egy teljes témát lefed (A-tól Z-ig terjedő információ egy témáról), és ami a legfontosabb, kielégíti a célközönség szándékát.

Gyors megjegyzés a Monster blogbejegyzéshez

Egy szörny blogbejegyzés 5000-10 000 (vagy még több) szót tartalmaz. Nemcsak jól teljesítenek a keresőmotorokban, hanem „pillérbejegyzésként” is működnek, hogy növeljék webhelye tekintélyét.

Noha nem olyan egyszerű szörnyposztot létrehozni, mivel sok időt vesz igénybe (az egyik a mi A szörnyeteg blogbejegyzések több mint 16 000 szóból állnak és több mint 50 órába telt megalkotásunk) létrehozása. De gyakran varázslatos módon hoznak linkeket más webhelyekről.

Abban az esetben, ha azon töpreng, hogyan készíthet szörnyű blogbejegyzéseket, még akkor is, ha kezdő vagy, és korlátozott írási készségekkel rendelkezik, íme néhány egyszerű, de leghatékonyabb tipp.

Olvasni:  Mennyi idő alatt lépnek életbe a visszamutató linkek? & 6 módszer a dolgok felgyorsítására

Találjon ki egy szilárd témát blogbejegyzéseihez

Ahelyett, hogy általános blogbejegyzés-ötletekkel rukkolna elő, töltsön sok időt az időtlen tartalmi ötletek agyalásával. Ezek az ötletek 2-3 év múlva is hasznosak lehetnek az olvasói számára.

Az ilyen „időtlen témaötletek” megtalálásának egyetlen módja az, ha ismeri a célközönség szükségleteit. Milyen típusú kérdéseik vannak?

Milyen problémákon mennek keresztül? Ha találsz ilyen problémákat, akkor könnyedén kitalálhatsz egy csomó témaötletet, amelyek segítségével szörnyű blogbejegyzéseket készíthetsz.

Kezdjen el írni anélkül, hogy megnézné a szavak számát

Az egyik leggyakoribb hiba, amit sok blogger elkövet tartalomkészítés közben: gyakran figyelik a szavak számát. Ha ilyen hibát követ el, gyakran a „mennyiségre” összpontosít a „minőség” helyett.

Még ha egy több mint 5000 szavas bejegyzést ír is (amely tele van szeméttel), senkinek nem lesz hasznos, beleértve a közönségét vagy a keresőmotorokat, például a Google-t. Tehát a blogbejegyzések írása közben arra koncentráljon, hogyan adhat több értéket, ne szavakat.

Sam blogja szerint a Google legújabb alapfrissítése 2020 májusában – „Jól gondolja ki, hogy el tud-e mondani valamit kevesebb szóval – az emberek gyorsan akarják a keresett információkat, és az oldalon való rövid tartózkodási idő negatív jelzés a Google algoritmusa számára.”

Így 2024-ben már nem biztos, hogy a hosszú blogbejegyzések írása lesz a megoldás! Győződjön meg róla, hogy ma is legyen néhány rövid a blogjában.

Tegye könnyen áttekinthetővé a tartalmat

Hosszú formátumú tartalom létrehozásakor ügyeljen arra, hogy sok alcímet használjon (h2 vagy h3 címkék használatával). Ezenkívül mindenhol használjon felsorolásjeleket és rövid bekezdéseket.

Könnyen fogyaszthatóvá teszi a tartalom hosszú formáit, és a legtöbb online ember szívesebben olvas ilyen tartalmat (túl hosszú és unalmas bekezdéseket). Szintén használjon képeket, illusztrációkat vagy videókat szörnyű blogbejegyzéseiben.

Ez vizuálisan vonzóvá teszi a tartalmat a közönség számára.

A kutatás a kulcs a hosszú formátumú tartalomhoz

A hosszú formátumú tartalom létrehozásának első számú tippje a kutatás. Az alapos tartalom létrehozásának kulcsa, hogy mennyi időt tölt a tartalom kutatásával. Ha több időt fordít a kutatási részre, akkor sok referenciát és ötletet találhat annak érdekében, hogy tartalma a lehető legrészletesebb legyen.

Nem csak ez, hanem abban is segít, hogy 10-szer jobb tartalmat hozzon létre, mint versenytársai, vagy a legjobb 10 rangsorolási eredményeket azokra a kulcsszavakra, amelyekre ténylegesen rangsorolni szeretne. A szörnyű blogbejegyzésekkel a cél az A-tól Z-ig terjedő információk lefedése (nem A-tól E-ig vagy A-tól H-ig).

Olvasni:  Hogyan köszönjünk 10 különböző nyelven

Még ha írsz is kereskedelmi vonatkozású posztokmegfelelő kutatással és értékes tartalommal magasabb helyezéseket érhet el.

Nem kell SEO-szakértőnek lenned ahhoz, hogy előrébb kerülj a keresőkben. Ezért csak azt kell tudnia, hogy a hosszú formátumú tartalom mindig felülmúlja az átlagos tartalmat a keresésben. De meg kell tanulnia néhány alapvető SEO dolgot, például a megfelelő kulcsszóoptimalizálást.

Ha Ön WordPress-felhasználó, telepítheti a WordPress SEO-t a Yoasttól. Ezzel a beépülő modullal könnyedén optimalizálhatja blogbejegyzéseit bármely olyan kulcsszóra, amelyre rangsorolni szeretne.

Ezért az elsődleges kulcsszót kell használnia a h1, h2, h3 címkékben, az alt címkékben a képeken, az URL-ben stb., hogy tartalmait előrébb helyezze a keresésben.

#2. Építsen kapcsolatokat más bloggerekkel

Olyan egyszerűnek hangzik, igaz? Igen, gyakran keresünk olyan bonyolult módokat, hogy minőségi linkeket építsünk, és nagyobb keresési forgalmat generáljunk webhelyeinkre, és figyelmen kívül hagyjuk a legegyszerűbb dolgokat, például a más bloggerekkel való hálózatépítést. Ez az egyik legegyszerűbb kapcsolatépítési stratégia, amelyet végrehajthat.

Ha gyakran csatlakozik és kommunikál más bloggerekkel a résén, könnyen ráveheti őket, hogy hivatkozzanak a kívánt bejegyzésekre.

Ha azon töpreng, hogyan építhet ki kapcsolatot más bloggerekkel, hogy minőségi linkeket vonzzon, próbálkozzon a következő dolgokkal.

Hagyjon elgondolkodtató megjegyzéseket: A blogbejegyzés továbbra is az egyik leghatékonyabb módja a bloghálózat bővítésének. Ne linkek vagy forgalom miatt tedd, csak azért, hogy kapcsolatokat teremts más bloggerekkel.

Retweetelni a tartalmukat: Legyen aktív a közösségi oldalakon, például a Facebookon, a Twitteren és így tovább, és rendszeresen reklámozza más bloggerek tartalmát címkékkel. A legtöbben értékelni fogják, és előbb-utóbb ugyanezt viszonozzák.

Rendszeresen küldjön nekik e-mailt: Ha más blogokon talál egy nagyszerű bejegyzést vagy videót, mindenképpen küldjön e-mailt személyesen a bloggereknek. Értékeld őket, említsd meg, mely pontokat szereted a legjobban, és oszd meg velük, ha van valami jó ötleted.

A fenti 3 egyszerű dolog gyakori elvégzésével nagymértékben bővítheti online hálózatát még akkor is, ha kezdő vagy.

Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb linképítési stratégia, amelyet szinte bárki használhat bármilyen iparágban, a versenytársak backlink elemzése. Ha kutakod a versenytárs webhelyein, rengeteg új backlink forrásra bukkan majd, amelyekben van néhány olyan közös link, amivel az Ön webhelye még nem rendelkezik.

Olvasni:  Tech Startup finanszírozási stratégiák 2024-ben

Ha megtalálja a módját az ilyen hivatkozások megragadásának, akkor nemcsak webhelyének visszamutató profilja nő, hanem az általános keresési forgalom is nagymértékben megnő. Ez az egyik legegyszerűbb kapcsolatépítési stratégia, amelyet megtehet. (Csak legyen óvatos a linkekkel, és kövesse, és ne kövessen, mert megbüntetheti a Google!)

A versenytárs backlink forrásainak megtalálása sem nehéz. Hozzáférhet bármely prémium SEO eszközhöz, például a SEMrushhoz, az Ahrefshez és így tovább, és alaposan elemezheti versenytársa webhelyeit.

Így kezdheti el

Először is készítsen legalább 5-10 versenytárs webhelyét az Ön iparágában. Most használjon olyan SEO-eszközöket, mint a SEMrush, hogy gondosan elemezze versenytársa webhelyeit.

Egyszerűen megadhatja az URL-címüket, és megnyithatja a versenytársak elemzési jelentését, hogy megtudja az összes backlink forrását. Ezután perceken belül láthatja a legjobb horgonyszövegeiket, a nagy teljesítményű blogbejegyzéseiket és így tovább.

Ezt minden más versenytárs webhelyével megteheti, hogy megtalálja azon webhelyek listáját, amelyek az Ön versenytársaira hivatkoznak. Ha ez a lista megvan, használhatja az alább említett linképítési stratégiák bármelyikét, hogy linkeket kapjon tőlük.

  • Vendégbejegyzések
  • E-mailes tájékoztatás
  • Felhőkarcoló technika
  • Törött link építési módszer
  • És a lista folytatódik

#4. Kövesse a quid pro quo technikát

Leegyszerűsítve a „quid pro quo” azt jelenti, hogy adok és veszünk politikát. Mielőtt linket kérne valakitől, győződjön meg róla, hogy linkelte a blogbejegyzéseit.

Úgy hangzik, mint egy link-viszonzási technika, de nem az. A link viszonzásnál csak akkor hivatkozol valakire, ha ő is viszonozza ugyanazt. (azaz a tartalomra való visszacsatolás.) Míg a „quid pro quo” technikában úgy fogsz linkelni másokhoz, hogy nem számítasz rá.

De mindenképpen el kell kérnie a linkeket, ha e-mailben vagy közösségi médián keresztül keres meg más bloggereket. Ha valóban érdemesnek találják az Ön tartalmát linkelésre, ezt viszonozzák azáltal, hogy linkelnek, vagy legalább felkiáltanak a tartalommal kapcsolatban. Ez egy win/win megközelítés.

Ehhez feltétlenül állítson össze egy 20-30 blogot tartalmazó listát az ágazatában olyan eszközök segítségével, mint a SEMrush, Buzzsumo stb. És gyakran kezdjen el linkelni a legjobb bejegyzéseikre, amelyek relevánsak az Ön által közzétett témákhoz.

Feltétlenül írjon nekik e-mailt, és tudassa velük, hogy a blogjukra hivatkozik. Ugyanezt viszonozhatják, ha értékesnek találják az Ön tartalmát.

#5. Ha minden más nem sikerül, próbálja ki a vendégbejegyzést

A fent említett stratégia szinte mindegyike bűbájként működik, és minőségi linkeket vonz webhelyére, függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgozik.

Olvasni:  Hogyan változtassuk meg a betűtípust a WordPressben az MW Font Changer segítségével

De bármilyen okból kifolyólag, ha nem működnek, kipróbálhatod a legerősebb és örökzöld linképítő technikát, ami a vendégküldés.

Azonban ne várj azonnal eredményt, Neil Patel szerint ez a módszer 2 évig is eltarthat!

Csak jó minőségű tartalmat küldjön be

Nincs értelme közepes vendégposztokat készíteni. Nem adnak hozzáadott értéket Önnek vagy a többi webhelytulajdonos közönségének, ahol vendégposztjait közzéteszi.

A vendégposztoknak oktatniuk kell a célközönséget, és legalább egy új dolgot meg kell tanulniuk a vendégbejegyzésekből.

Gyakran furcsállom, ha valaki túl sok linket használ ahhoz, hogy sajátja legyen a vendégposztjaiban. Ez nagyon frusztrálja az embereket.

Nem szabad vendégposztokat írni csak a linkek kedvéért. És SOHA NE használd egyiket sem affiliate link vagy szponzorált link vendégposztok írásakor. (Kivéve, amíg nem kérsz előzetes engedélyt a blog tulajdonosától).

Olvassa el az Útmutatót!

Szinte minden blogtulajdonos, aki vendégbejegyzéseket fogad el a webhelyén, követi a vendégbejegyzésekre vonatkozó irányelveket (ha nincs ilyen, hozzon létre egyet). Győződjön meg róla, hogy figyelmesen olvassa el ezeket az irányelveket, mielőtt elkezdi írni a vendégbejegyzéseit.

Nézze meg, mennyi tipikus szószámot használnak. Ezután ellenőrizze, hogy hány linket használhat. Végül derítse ki, hogy valójában milyen típusú tartalmat részesítenek előnyben.

Ha még soha nem írt vendégposztot, mindig jobb, ha kisebb, de releváns blogokkal kezdi az ágazatot.

Így képes lesz megragadni azt a vendégküldési taktikát, amelyet később felhasználhat az iparág hatósági webhelyein való landoláshoz. Ezenkívül segít az íráskészség fejlesztésében, és hálózatot épít ki webhelye körül.

Ahelyett, hogy a linkek létrehozásának gyors módjait keresné, keresse azokat a stratégiákat, amelyek segítenek a linkek természetes vonzásában. A más bloggerekkel való kapcsolatok építése, a személyes márka fejlesztése, az influencer megszólítása stb. ugyanebbe a kategóriába tartoznak.

Szóval milyen tippek tetszettek a legjobban? Van további kapcsolatépítési stratégiája?

Ossza meg gondolatait a megjegyzésekben az Ön által használt legegyszerűbb linképítési stratégiákról.

Anil Agarwal áll mögötte Bloggerspassion.com blog, ahol segít blogolvasóinak webhelyeik és blogjaik forgalmának és bevételeinek magasabb szintre emelésében. Nemrég elindított egy webtárhely-projektet a címen HostingMonks.com. Anil Agarwal legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott