A legfontosabb gyakorlatok WordPress-webhelye biztonságának megőrzéséhez

Ha feltörik WordPress-webhelyét, fennáll annak a veszélye, hogy elveszítik a létfontosságú adatokat, eszközöket és hírnevét. Ezen túlmenően ezen biztonsági kockázatok következtében ügyfelei személyes adatai és számlázási információi sérülhetnek.

A kiberbűnözés által okozott károk éves költsége 2025-re elérheti a 10,5 billió dollárt. Ugye nem akarsz a hackerek célpontjává válni, és ehhez hozzájárulni?

Általánosságban elmondható, hogy sok szervezet jelentős beruházásokat hajtott végre digitális infrastruktúrájának megóvása érdekében biztonságos Docker megoldásokat.

Áttekintjük a legfontosabb dolgokat, amelyeket megtehet WordPress-webhelye biztonsága érdekében.

WordPress fejlesztő

Telepítse az SSL-tanúsítványokat

A Secure Sockets Layer (SSL) protokoll használatával kiadott tanúsítványok az iparági szabványok, és jelenleg webhelyek milliói használják őket ügyfeleikkel folytatott online tranzakciók biztonságossá tételére.

A webhely megóvása felé tett első lépések között kell lennie egy ilyennek.

Az SSL-tanúsítványok megvásárolhatók, de a tárhelyszolgáltató cégek nagy többsége ingyenesen biztosítja azokat.

A következő lépés egy plugin használata a HTTPS-átirányítás kényszerítésére, amely végül lehetővé teszi a titkosított kapcsolatot.

Ez az iparági szabvány technológia lehetővé teszi, hogy a webszerver, más néven gazdagép, és egy webböngésző, általában kliensként ismert, titkosított módon kommunikáljon egymással.

A WordPress rendszeres frissítése

A WordPress továbbra is olyan frissítéseket kap, amelyek mind a funkcionalitását, mind a biztonságát javítják. Minden egyes új verzió kiadásával számos hiba és biztonsági rést kezelnek. Ha különösen veszélyes hibát fedeznek fel, a lehető leggyorsabban új biztonságos verziót vezetnek be, és a WordPress törzscsapata azonnal kijavítja. Veszélynek teszi ki magát, ha nem tartja naprakészen a szoftvert.

Olvasni:  A 24 legjobb WordPress-portfólió téma szabadúszóknak

A WordPress frissítési folyamatának megkezdéséhez lépjen az irányítópultra. Mindig tudni fogja, ha új verzió érhető el, mivel az oldal tetején megjelenik egy értesítés. Miután a „Frissítés” gombra kattintott, kattintson a „Frissítés most” gombra a frissítés befejezéséhez. Csak néhány másodpercet vesz igénybe az idejéből.

Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről

A webhelyről biztonsági másolat készítése azt jelenti, hogy a rajta lévő összes információt lemásoljuk, és biztonságos helyen tároljuk. Ha bármi baj van a webhelytel, visszaállíthatja azt a biztonsági másolatból.

A webhely biztonsági mentéséhez szüksége lesz egy beépülő modulra. Manapság számos kiváló minőségű biztonsági mentési szoftver érhető el.

A bejelentkezési kísérletek korlátozása

Fontos, hogy a bejelentkezési űrlap ne tegye lehetővé a végtelen számú próbálkozást a felhasználónévvel és jelszóval, mert pontosan ez segíti a hacker sikerét. Ha megengedi nekik, hogy korlátlan számú alkalommal próbálkozzanak, akkor végül kitalálják az Ön bejelentkezési adatait.

WP bejelentkezési zárolás A beépülő modul hatékony biztonsági funkciót biztosít a bejelentkezési kísérletek korlátozására és a WordPress bejelentkezési űrlapja elleni brutális erőszakos támadások megelőzésére. A WP Login Lockdown segítségével beállíthatja a megengedett sikertelen bejelentkezési kísérletek számát, amely után a felhasználó egy meghatározott ideig ki lesz zárva. Ez rendkívül megnehezíti a hackerek számára, hogy kitalálják az Ön bejelentkezési adatait, és hozzáférjenek webhelyéhez. Ha a WP Login Lockdown bővítményt választja WordPress webhelyéhez, biztos lehet benne, hogy bejelentkezési űrlapja jól védett az illetéktelen hozzáférés ellen.

Kéttényezős hitelesítés alkalmazása

A kéttényezős hitelesítés egy másik fantasztikus módszer a hitelesítő adatok biztonságának növelésére. Ez a biztonsági funkció egy ideiglenes második jelszóként működik, amely harminc másodpercenként frissül. A webhelyéhez való hozzáféréshez a hackereknek nem csak az Ön valódi jelszavát, hanem az ideiglenes biztonsági kódot is helyesen kell kitalálniuk ezen a 30 másodperces időkereten belül, ami jelentősen megnöveli annak lehetőségét, hogy Ön ellenálljon az erőfeszítéseiknek.

Olvasni:  Miért szükséges a webhely lokalizálása?

A kéttényezős hitelesítés alkalmazásának egyik számos előnye, hogy az Ön által kezelt webhelyekhez kapcsolódó különféle bejelentkezésekkel használhatja.

Weboldal

Megjegyzések letiltása

Bármely webhely megjegyzési része a támadások egyik legsebezhetőbb pontja. Mivel ezt a részt gyakran nem moderálják, a hackerek egyszerűen beszúrhatnak veszélyes kódot a látszólag ártatlan megjegyzésekbe.

Ennek eredményeként a webhely adminisztrátorainak fokozott óvatossággal kell eljárniuk a megjegyzések rész átvizsgálása során, és gondoskodniuk kell arról, hogy csak releváns tartalom kerüljön közzétételre.

Csökkentse a bővítményeket

A biztonság a WordPress weboldal veszélybe kerülhet, ha túl sok beépülő modult tartalmaz, vagy ami még rosszabb, duplikált vagy alulhasznált beépülő modulokat. Ennek az az oka, hogy minden beépülő modul potenciális belépési pontként szolgál a veszélyes szoftverekhez.

A WordPress webhelytulajdonosok segíthetnek csökkenteni a lehetséges biztonsági kockázatokat azáltal, hogy csökkentik a webhelyeiken használt bővítmények számát. Segíthet a webhely teljesítményének javításában is azáltal, hogy csökkenti azon kérések számát, amelyeket a kiszolgálónak adott pillanatban teljesítenie kell.

Végezze el a végső biztonsági ellenőrzéseket

Mielőtt lazíthatna és élvezné az újdonságot biztonságos WordPress webhely, van még egy dolog, amit tennie kell: futtasson le egy utolsó biztonsági ellenőrzést. Ez felkutatja azokat a sebezhetőségeket, amelyeket a korábbi vizsgálatok során kihagytak.

A biztonsági szkennelési szoftverek széles választéka áll rendelkezésre, amelyek egy része ingyenes, mások pedig pénzt igényelnek. Ön dönti el, hogy melyiket használja, de a kiválasztott vizsgálatnak tele kell lennie.

A vizsgálat után alaposan meg kell vizsgálnia az eredményeket. Ha bármilyen sebezhetőséget észlelnek, a lehető leggyorsabban meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket.

Új publikációk:

Ajánlott