A leghasznosabb API-k webfejlesztők számára: Használja ki a legjobb eszközöket szoftvere fejlesztése során

Egy webhely vagy más alkalmazás létrehozása során mindig szükségünk lesz bizonyos funkciók bővítésére. Egy szolgáltatás alkalmazásunkba való integrálásához a szolgáltatás API-t kell használnunk.

Az API (Application Programming Interface) olyan speciális szabályok és vezérlők halmaza, amelyeket a fejlesztők követnek annak érdekében, hogy egy adott szolgáltatást tudjanak használni alkalmazásaikban.

Az alábbiakban bemutatunk néhány legnépszerűbb API-t, amelyeket minden fejlesztőnek használnia kell.

1. Google Analytics

A Google Analytics

Szerintem nincs olyan fejlesztő, aki ne hallott volna a Google Analyticsről. Ez egy kötelező és nélkülözhetetlen alkalmazás minden üzleti webhelyen és portálon.

Minden webfejlesztő cég Chicagóban integrálniuk kell a Google Analytics szolgáltatást az ügyfél számára épített webhelyhez.

A Google Analytics lehetővé teszi a webhely látogatóinak nyomon követését, így jobb üzleti döntéseket hozhat, hogy nagyobb forgalmat generáljon, és jobb konverziókat érjen el a látogatókról az ügyfelek felé.

Lehetőség van az értékesítés nyomon követésére minden fázisban, a kezdetektől a megvalósításig. A Google Analytics nagyszerű és professzionális felülettel rendelkezik, amely a diagramok sokaságával együtt abszolút minden információt megad az oldalak és alkalmazások jobb kezeléséhez.

2. Google Maps

Google térkép

A Google Térkép egy nagyszerű API-val rendelkezik, amellyel térképeket integrálhat oldalaiba vagy alkalmazásaiba. Lehetőség van 360 fokos térképek, utcanézet és valós idejű információk megjelenítésére az adott útvonalról.

Minden adat közvetlenül a Google platformjáról jelenik meg, így valós időben tájékozódhat az útvonalról, az útvonal állapotáról, és így megtervezheti az utat a célig. Ez az API nagyon hasznos azoknak, akik nagyon sűrűn lakott helyeken élnek, és szeretnék elkerülni a tömeget.

Olvasni:  13 ok, amiért a Magento ideális a B2B üzlethez

Ha azonban WordPress-szel dolgozik, mindent még gyorsabban elvégezhet, ha megragad egy hasonló beépülő modult Google Maps Widget amely mindent elintéz, és lehetővé teszi a Google Térkép élvezetét a frontendről.

3. Google Fordító

Google Fordító

A Google Fordító nagyszerű eszköz egy nemzetközi webhely létrehozásához. A oldalainak teljes tartalma szinte minden nyelvre lefordítható néhány kattintással. Ez nagyon fontos, hogy szolgáltatásait a környéken kívül más helyeken is bemutathassa.

Sokféleképpen integrálhatja ezt az API-t. A fordítást a látogató tartózkodási helyétől függően automatizálhatja, illetve fordítósávot is beállíthat, hogy a látogató kiválaszthassa, melyik nyelvre szeretné lefordítani az Ön oldalainak tartalmát.

4. Google Naptár

Google Naptár

Ha van saját vállalkozása, és különféle eseményeket szeretne szervezni vagy megbeszéléseket szeretne vezetni, akkor a Google Calendar API-val rendelkeznie kell.

Ennek az API-nak egyáltalán nincsenek korlátozásai, így korlátlan számú találkozót ütemezhet, vagy korlátlan számú eseményt tehet közzé. Minden találkozó és esemény meghosszabbítható, így a jövőben is ütemezheti őket. A Google Naptárban az a szép, hogy sok van foglalási bővítmények amelyek integrálódnak vele.

5. YouTube

Youtube

A YouTube a legjobb videó streaming szolgáltatás mindenféle videó közül, és jelenleg nincs versenytársa. Különös népszerűségre tett szert a reklámozással és lehetővé tette a YouTube-osoknak, hogy plusz pénzt kereshessenek felvételekkel és YouTube videó feltöltése.

Ha szeretne megjeleníteni egy videót alkalmazásain vagy webhelyein, akkor a videó feltöltése a saját szervereire sok erőforrást igényelhet. Ebben az esetben a YouTube API kerül előtérbe. Létrehozhat egy videolejátszót a webhelyén, amellyel közvetlenül a YouTube platformról játszhat le videókat.

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger

A Facebook Messenger egy nagyszerű eszköz, amellyel kapcsolatba léphet a látogatóival. A chatbot az ügyfelekkel való kommunikáció egyik legjobb módja. Számos minőségi chatbot szolgáltatás létezik, de csak a Facebook Messenger teljesen ingyenes.

Olvasni:  Hogyan bővíthetem az e-kereskedelmi vállalkozásomat?

A Facebook Messenger lehetővé teszi, hogy interakciót hozzon létre látogatói között, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak. Ez egy nagyon jó és hasznos eszköz marketingre és szolgáltatásairól bővebb tájékoztatásra, magánszemélyek és nagyvállalatok egyaránt használják.

7. Twitter

Twitter

A látogatókkal való interakció másik minőségi szolgáltatása a Twitter. Csakúgy, mint a Facebook Messenger, a Twitter is rendelkezik saját API-val, amelyet integrálhat oldalaiba vagy alkalmazásába.

Miután integrálta a Twittert oldalaiba vagy alkalmazásába, közvetlenül az alkalmazásából tehet közzé bejegyzéseket a Twitteren, és lehetőség van gombok hozzáadására az Ön által beállított oldalak vagy hivatkozások megosztásához.

8. Mailchimp

Mailchimp

A Mailchimp az egyik legjobb szolgáltatás az e-mail marketing terén. API-juk lehetővé teszi, hogy az általuk kínált összes szolgáltatást integrálja alkalmazásaiba és webhelyeibe.

Ezzel a nagyszerű eszközzel csak a megfelelő emberekkel léphet kapcsolatba. Ezen az eszközön belül számos tervezési lehetőség található, amelyek segítségével nagyon szép és professzionális e-maileket hozhat létre, és használhat néhány előre meghatározott sablont is. Minden elküldött üzenet automatizálható; elküldheti őket egy adott időpontban, bármely napon.

A Mailchimp nagyon jó vezérlőpanellel és felügyeleti eszközökkel van felszerelve; bármikor tudni fogja, hogy hány e-mailje van nyitva, és hányan keresték fel az e-mailben található hivatkozást. Számos diagram létezik, amelyek minden szükséges információt megadnak.

9. Ahrefs

Ahrefs

Ha SEO-ról van szó, az Ahrefs az egyik legerősebb és legnépszerűbb eszköz. 2011-ben hozták létre Szingapúrban. Az idő múlásával az Ahrefs egy nagyszerű céggé fejlődött, amely segíthet a SEO fejlesztésében a webhelyén.

Az Ahrefs által kínált legjobb eszközök közé tartozik a részletes kulcsszókutatás, a backlink gap eszköz, a belső linkek auditálása, a webhely SEO auditja, a tartalomböngésző és még sok más.

Olvasni:  Négy kisegítő lehetőségeket segítő WordPress téma az Ön webhelyéhez

Az API használatával az összes megoldást integrálhatja webhelyébe vagy alkalmazásába. Mivel 7 napos ingyenes tesztelésre van lehetőség, javasoljuk, hogy próbálja ki.

10. Amazon S3

Amazon S3

Az idő múlásával az Amazon a piac egyik fő szereplőjévé vált, ha a felhőtárhelyről van szó. Sok oka van, de minden bizonnyal a legfontosabbak a skálázhatóság, a megbízhatóság és a sebesség.

Az Amazon S3 API használatával lehetővé teheti a webhely felhasználóinak vagy látogatóinak, hogy fájlokat töltsenek fel közvetlenül a felhőtárhelyre. Bármikor frissítheti az összes fájlt, vagy egyszerűen lecserélheti vagy törölheti őket.

Következtetés

Ebben a szövegben számos API-szolgáltatást ismertetünk, amelyeket minden fejlesztőnek ki kell próbálnia. Könnyebbé teszik a webhelykezelést, és jó hatással lehetnek a konverziókra és az értékesítésekre. A legjobb eredmény elérése érdekében több szolgáltatás kombinációját is használhatja.

Új publikációk:

Ajánlott