A legjobb 4 tipp tizenéves önéletrajzhoz egy nagyszerű önéletrajzhoz

Az Egyesült Államok Munkaügyi és Statisztikai Hivatala szerint A tizenévesek 18,5%-a munkanélküli. De ez azt jelenti, hogy a tizenévesek nem keresnek munkát? Vagy akik megnézték, nem tudnak elhelyezkedni?

Nehéz meghatározni a kiváltó okot az elmúlt néhány év világjárványa miatt. Azonban a legjobb módja annak, hogy elkülönülj a többi tinédzsertől önéletrajz készítésével.

Lehet, hogy azon gondolkodik, “mi van, ha nincs tapasztalatom?”

Ne aggódj. Az alábbiakban felvázolunk néhány tinédzser önéletrajzi tippet, amelyek segítenek megtalálni első munkahelyét.

Kezdje kapcsolatfelvételi adataival

Információs jel

Az önéletrajz formázása kihívást jelenthet, ha először ír. Tehát használhat egy online ingyenes önéletrajz-készítő hogy segítsen az indulásban.

Ahogy elkezded önéletrajz megírása, kezdje az elérhetőségi adataival. A következőket kell tartalmaznia:

 • A neved
 • Telefonszám
 • Email cím

Ha nincs e-mail címed, ideje beállítani! A jövőben önéletrajzokat fog küldeni a munkaadóknak, így biztosítani szeretné, hogy az a lehető legprofesszionálisabb legyen.

Az e-mail létrehozásának legegyszerűbb módja a következő:

Az e-mail-címben az Ön nevének használatával a munkáltatók azonnal tudni fogják, hogy Ön kicsoda. Létrehozhat olyan platformot, mint a Google vagy a Yahoo.

Írjon egy célt, amely kiemelkedik

Jegyzetkészítés és kávézás

A lehető legjobb önéletrajz elkészítéséhez meggyőző céllal kell rendelkeznie. Ez egy rövid bevezető, amely összefoglalja készségeit és speciális képesítéseit, amelyeket érdemes kiemelni.

A nyilatkozatnak nem kell hosszadalmasnak lennie; legyen tömör, körülbelül három-négy mondat. Világosan szeretné felvázolni, hogy mit remél az adott pozícióra való jelentkezéstől.

Olvasni:  Minden, amit a társadalmi ROI méréséről tudni kell

Természetesen a legjobb, ha kiemeli a korábbi munkatapasztalatokat. De ha nem, használja ki a lehetőséget, hogy kihasználja a készségeit, hogy a munkáltatók tudják, hogy képes kezelni a munkát.

A tapasztalat a kulcs

Következik a te tapasztalatod. Ahogy korábban említettük, a korábbi munkatapasztalat mindig előnyt jelent.

De ha nem rendelkezik ilyennel, kitöltheti az élmény szakaszt például:

 • Önkéntesség
 • Tanórán kívüli tevékenységek
 • Munkaárnyékolás
 • Gyermekfelügyelet
 • Érdeklődés vagy hobbi

Célja, hogy a munkáltatók tudják, hogy Ön felelősségteljes tinédzser.

Ahogy felismeri tapasztalatait, indítsa el a felsoroláspontot, és váltson meghatározó cselekvési igéket, például:

 • Javítani
 • Asszisztált
 • Szervezett
 • Megnövekedett

A munkaadók tudni fogják, mit csinált, ha elolvassa. De jobban kitűnhetsz, ha elmondod nekik, hogy teljesítetted vagy segítetted a feladatokat.

A lektorálás elengedhetetlen

Nő ül és használ laptop

Végül olvassa el többször az önéletrajzát, mielőtt elküldi a munkáltatónak. Ügyeljen a nyelvtani vagy írásjelezési hibákra.

Olvassa el alaposan egy családtagját vagy barátját, hogy egy másik szempár is rákerüljön. Így azonosítani tudják azokat a hibákat, amelyek egy lehetőségbe kerülhetnek.

Kövesse ezeket a tizenéves önéletrajzi tippeket az első munkahely megszerzéséhez

Ezekkel a tizenéves önéletrajzi tippekkel olyan önéletrajzot készíthet, amely kiemelkedik a munkáltatók számára. Győződjön meg arról, hogy van egy világos célkitűzése, írja le részletesen tapasztalatait, és a beküldés előtt olvassa el a korrektúrát. Rövid időn belül állást kapsz.

Reméljük, hogy tetszettek ezek az önéletrajzi tippek és trükkök. A kapcsolódó tartalmakért keresse fel blogunkat.

Új publikációk:

Ajánlott