A legjobb blogbejegyzés: Hogyan készíthetsz elgondolkodtató blogbejegyzést

A legjobb blogbejegyzés megírásának megtanulása nem megy egyik napról a másikra. Visszatekintve, több mint 600 bejegyzéssel az öv alatt, rájössz, hogy lehet, hogy még nem tudtad az egészet, amikor elkezdted. Évekbe telt, mire megtalálták az ideális hosszúságot egy blogbejegyzéshez.

Amikor az élet mozgalmassá válik, ne riadjon vissza a kockázatvállalástól vagy a hibáktól. Ezek a dolgok valódibbá és megbízhatóbbá teszik hangját az online hitelességet kereső követői számára.

A kertészkedésről írt korai bejegyzésed ironikusnak tűnik most, hogy a közelmúltban újjáélesztetted a kertedet, miután több mint egy évtizeddel ezelőtt elkezdted a blogod. Jó érzés visszatérni a szokásos tevékenységekhez, miközben továbbra is folytatod a blogírás iránti szenvedélyedet. Mint te folytasd a blogírástmegtudhatja, mi működik és mi nem.

Ebből a darabból megtudhatja, mi vált be jól és mi nem az elmúlt több mint egy évtizedes blogírás során.

Mit jelent az, hogy jól működik? Blogbejegyzések, amelyek nagyobb forgalmat kaptak, és potenciális ügyfelekké és eladásokká váltak.

Néhány ilyen módszerről talán emlékszik a régebbi bejegyzésekből. Mások olyan új módszerek, amelyeket kipróbáltam és megosztottam veled a blogforgalom növelése érdekében.

Mi is az a blogbejegyzés pontosan?

A blog egy írott információ a weben. A legfrissebb bejegyzések a blog tetején jelennek meg. A legtöbb blog egy adott témáról vagy résről szól. Néhányan több témát és rést is lefednek együtt.

Sok blogot írókból álló csapat vagy magánszemély ír. Egyesek lehetővé teszik a közreműködők számára, hogy bejegyzéseket tegyenek közzé blogjaikon.

Tehát a blogbejegyzés egy bejegyzés a blogon. Egy blog maga több száz vagy több ezer blogbejegyzésből állhat.

Mit értek azon, hogy jól dolgoztak? Blogbejegyzések, amelyek nagyobb forgalmat kaptak, és potenciális ügyfelekké és eladásokká váltak.

Hogyan készüljünk fel a legjobb blogbejegyzés megírására

Számos dolgot meg kell tennie, mielőtt elkezdi írni a blogbejegyzést, hogy hatékony legyen. Ők:

 • Ötletgyűjtés a témában.
 • Kutatást végez a blogbejegyzéséhez.
 • Készítsen vázlatot.
 • Keressen grafikát a blogbejegyzésében.
 • Döntse el, hogy hova szeretne hivatkozni, belső és külső.
Olvasni:  Az 5 legjobb laptop eladási hely Indiában

Az olyan eszközök, mint a Google Trends, az Ahrefs, az Answer the Public és az Ubersuggest, olyan eszközök, amelyek segítségével kulcsszavakat kereshet, amelyek a keresőoptimalizálást szem előtt tartva javíthatják bejegyzését.

A blogbejegyzések írása

Kezdje a címével, bár egyesek először írnak, majd írnak egy címet. Bármelyik módszer működik a legjobban az induláshoz.

Ügyeljen azonban arra, hogy a cím ne legyen hosszú. Ezt használhatod eszköz a Moz-tól.

Ez egy nagyszerű eszköz, amellyel megbizonyosodhat arról, hogy a címek száma helyes, és megjelenik a keresőben anélkül, hogy szavakat levágnának. Köszönöm Palesh-nek, hogy megosztotta velem ezt a főcímeszközt. Nemrég írt egy blogbejegyzést erről hogyan kell címet írni ami meg fogja téríteni.

Most pedig ügyeljen arra, hogy a bekezdések rövidek és meglehetősen édesek legyenek. Az olvasók néha szeretnek a blogbejegyzésekben tartalmat keresni, és nem kell hosszú blogbejegyzéseket olvasniuk. A Yoast azt javasolja, hogy a bekezdések ne haladják meg a 300 szót.

Minden bekezdés között legyen fejléc. A címed legyen H1, majd onnan menj le H2-ről H3-ra stb.

Ezért ez a szerkezet megfelelő mennyiségű fehér teret biztosít, amely könnyen olvasható a szem számára.

Egy másik nagyszerű eszköz az íráshoz a Grammarly. Előfordulhat azonban, hogy még mindig le kell olvasnia a blogbejegyzést, mielőtt megjelenne. És ne aggódj, ha a közzététel után találsz valamit, bármikor szerkesztheted a bejegyzésedet.

A legjobb alkalmazás blogbejegyzések írásához

Szereted használni a A megfelelő Blogger AI eszköz a gyorsabb és néha még jobb tartalomírásért! Ezenkívül bevihet egy régi blogpéldányt, és több kimenet közül választhat. Igény szerint bármelyik másolatot szerkesztheti is.

Alternatív megoldásként megkérheti az alkalmazást, hogy egy teljes blogbejegyzést generáljon az Ön számára. Ez a funkció nagyszerű egy bejegyzés indításához, amikor ötlete van. Ezután gyorsan kiegészítheti, és további kutatásokat végezhet releváns tartalom létrehozásához. (Az AI által generált közösségi bejegyzésekre és még sok másra is frissíthet.)

Ez az eszköz kiváló módja annak, hogy beindítsa a tartalomírást! Nincs több írói blokk az Ön számára.

Az Ön tartalma: releváns és időszerű

Ezután a tartalomnak relevánsnak, könnyen érthetőnek kell lennie, és válaszolnia kell a kérdésekre. Mi az olvasói fájdalma? Tanuld meg, mik ezek, majd írd meg őket.

Olvasni:  Twitter X könyvjelzők – Miért fontosak a bejegyzéseidhez Láthatóság

Az Ön résétől függően előfordulhat, hogy bejegyzéseinek relevánsnak kell lennie a legfrissebb tartalommal. Gyakran előfordulhat, hogy elsőként szeretne írni valamiről. Máskor érdemes először megnézni, mit mondanak mások.

Más típusú blogok örökzöldnek számítanak. Örökzöld tartalom olyan tartalom, amely örökké tart, kevés frissítésre vagy egyáltalán nem szükséges. Az ilyen típusú bejegyzések témája nem olyan gyakran változó téma.

Például a közösségi médiában lévő blogbejegyzéseimet gyakran frissíteni kell a közösségi média változásaival. De a marketingről vagy a blogolásról szóló egyéb bejegyzések örökzöldek lehetnek.

Ne feledje, elengedhetetlen, hogy a blogjában legyen néhány örökzöld tartalom, valamint néhány időszerű tartalom.

Milyen hosszúságú a legjobb egy blogbejegyzés?

Ez a bloggerek hosszú vitája évek óta. A bloggerek már évek óta kérdezik, hogy mi az optimális hossza egy blogbejegyzésnek.

Egyes bloggerek szerint legalább 3000+ szóra van szükséged. Mások azonban, mint Seth Godin, megúszhatják 100 szót.

A kutatások azt mutatják, hogy a hosszabb bejegyzések jobban teljesítenek a keresésben, mint a rövidebb blogbejegyzések. A Blog Tyrant szerint:

A kutatások azt mutatják, hogy a legtöbb Google-keresésre a legjobb 10 találat átlagosan 2000 és 2500 szó között van.

Ha azonban a Yoast beépülő modult használja, akkor legalább 900 szót ajánlanak. Bármit is csinál, ügyeljen arra, hogy ne szöszmötöljön szavakkal. Ma senki sem akar szöszmötölnivalót olvasni. Az élet túl rövid! A blogod számára eldöntheted, hogy melyik hosszúság a legmegfelelőbb egy blogbejegyzéshez.

Melyek a legjobb napok egy blogbejegyzés közzétételére?

A blogbejegyzések közzétételének kedvenc napjai az Ön résétől függően változhatnak. Neil Patel blogja a posztokat vasárnap küldik ki. Más vállalkozások hétfőnként küldik ki őket.

Úgy tűnik, a péntek a legkevesebb nap a bejegyzések közzétételére. Azonban a legkevesebb nap lehet a legjobb, mivel kevesebb lesz a verseny, igaz?

Mikor a legjobb idő blogbejegyzés közzétételére?

A legjobb idő a blogbejegyzés közzétételére az, amikor az írás készen áll. Lektorálás és nyelvtani ellenőrzés után itt az ideje megnyomni a közzététel gombot.

Sok blogger azért bukik meg, mert fél megnyomni a közzététel gombot. Ne feledje, hogy mindig van egy szerkesztés gomb, amelyet később használhat, ha hibát talál.

Olvasni:  Nyertes induló tartalommarketing-stratégia felépítése

Gyakran Ismételt Kérdések

Témáidtól függően érdemes lehet egy GYIK részt hozzáadni a blogbejegyzésedhez. Ezek nagyszerűek azoknak az olvasóknak, akik gyors válaszokat szeretnének kapni, amikor valamit online keresnek.

Nem csak ez, hanem a Google is keresi ezeket, mivel láthatja, hogy mely bejegyzések tartalmazzák ezeket a GA-ban. Használhatók SEO rangsorolási tényezőként, amely egyike annak a 200 tényezőnek, amely alapján a darab rangsorolható.

Végül tegye közzé

Ez hülyén hangzik, de sokan írhatnak egy darabot, de soha nem teszik közzé. Várják a tökéletes blogbejegyzés megírását, és soha nem fejezik be. Elkezdenek még egyet és másikat.

Ennek ellenére egyetlen bejegyzés sem jelenik meg élőben. Mire jó, ha írsz egy bejegyzést, de nem teszed közzé? Le kell lépned a félelmeidet, és most meg kell nyomnod azt a gombot. Ne aggódjon a blogbejegyzés legjobb hossza miatt, később bármikor frissítheti és hozzáadhatja a blogot.

Most, évekkel később érdemes átnevezni a blogodat – íme néhány tipp, hogyan csináld jól!

Ne feledkezzen meg a marketingről

 • Oszd meg a közösségi médiában.
 • E-mail kampány küldése.
 • Kapcsolja össze olyan fórumokon, mint a Quora vagy a Share Biz Sugar.
 • Frissítse hónapokkal később, vagy ha a tartalom elavult.
 • Írjon megjegyzéseket más blogokhoz, amelyek visszavezetnek a tiédre.
 • Hirdet!

Hirdesse blogját a keresőmotorokon, használjon közösségi média hirdetéseket, vásároljon hirdetéseket közvetlenül a releváns webhelyeken, és használjon natív hirdetéseket. Ezen módszerek mindegyike bizonyos tesztelést igényel. Tehát szánjon egy kis időt és pénzt blogja marketingjére.

A blog marketingje azonban tovább tarthat, mint az eredeti bejegyzés megírása. Tehát szánjon rá egy kis időt, és figyeljen oda a bejegyzéseire.

Ha a közösségi médiában oszt meg tartalmat, vegye figyelembe, hogy a közösségi oldalakon sok bejegyzés nem tart sokáig, ezért újra kell közzétennie, és ezt gyakrabban kell megtennie a Twitteren.

Végül jelölje meg a bejegyzésében említett más személyeket

Egy utolsó tipp, hogy címkézz meg másokat, akiket a bejegyzésedben említettek a közösségi médiában. Győződjön meg róla, hogy tudják, hogy megemlítette őket a blog cikkében. Küldhetsz nekik e-mailt is a blog linkjével.

Ha tudni szeretné, hogy megemlítették-e az interneten vagy a közösségi médiában, használjon egy olyan eszközt, mint a Brand24.

A bloggerek ma jól csinálják

Ha szeretnéd megnézni, hogy más bloggerek csinálják jól, nézz meg egy maroknyi mesés bloggert itt:

Olvasni:  A blokklánc-technológiák 10 legjobb előnye a vállalkozások számára

Varázslatos marketing

A BlogSmith

Neal Schaffer

Erik Emmanuel blogja

Mágnes a blogíráshoz

Következtetésképpen

Milyen további tippeket adnál a blogíráshoz? Szerinted milyen hosszúságú a legjobb blogbejegyzés? Szeretnék hallani arról, hogyan írja meg bejegyzéseit, és mely módszerek és eszközök állnak a legjobban az Ön számára.

GYIK a legjobb blogbejegyzés elkészítéséhez

Mitől lesz nagyszerű egy blogbejegyzés?

Olyan, amely választ ad az olvasók kérdéseire, és válaszol is rájuk. Egy nagyszerű blogbejegyzés teljes egészében lefedi a témát anélkül, hogy szöszmötölne. A blogger számára leadeket és eladásokat generál.

Mi is pontosan az a blogbejegyzés?

Egy írásos információ a weben. Lehet rövid vagy hosszú, és tartalmazhat képeket, videókat stb.

Hogyan készülsz fel egy bejegyzés megírására?

Kutasson fel témáját, nézze meg a keresőoptimalizálás kulcsszavait, hivatkozzon másokra, és adjon hozzá releváns belső linkeket. Keressen nagyszerű grafikákat és videókat, amelyeket hozzáadhat.

Hogyan nézzen ki bejegyzése vonzóvá

Használjon nagyszerű címet, képeket és különböző fejléceket rövid bekezdésekkel, így az olvasók gyorsan beolvashatják az írást.

Segíthet a mesterséges intelligencia többet írni?

Igen, a mesterséges intelligencia nemcsak többet tud írni, hanem gyorsabban és néha még jobban is. Ha gondjai vannak a témák kitalálásával, próbáljon ki egy AI-eszközt az íráshoz.

Időszerű vagy örökzöld?

A tartalomírás minden típusa értékes. Az Evergreen tovább tart, de az időszerű darabok gyorsabban több megtekintést és forgalmat generálhatnak. A két típus keveréke nagyszerűen használható blogíráshoz.

Milyen hosszú legyen?

Ez sok változótól függ, de legalább 500 szó jó kezdet, de 1000 felett az optimálisabb.

A napok vagy az idők számítanak a közzétételkor?

Nem, nem igazán. Mindaddig, amíg e-maileket küld, és megoszt a közösségi médiában, kijelölheti, mikor olvashatják blogbejegyzéseit.

A GYIK segítik a blogot?

Igen, segítenek az olvasóknak gyorsan megtalálni az információkat. És ezzel egyidejűleg segíthetik a SEO rangsorolását. Egy win-win!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott