A legjobb DevOps-, webhely- és alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszközök

Mivel a szervezetek egyre inkább támaszkodnak a technológiára üzleti tevékenységük során, a kibertámadások és adatszivárgások kockázata kritikus aggodalommá vált. E kockázatok mérséklése érdekében fontos szigorú biztonsági intézkedéseket bevezetni a fejlesztési és telepítési folyamat során. Ennek egyik leghatékonyabb módja a DevOps, a webhelyek és alkalmazások sebezhetőségét vizsgáló eszközök használata. Ebben a cikkben az egyes területeken elérhető legjobb eszközöket tekintjük át.

DevOps sebezhetőséget vizsgáló eszközök

DevOps sebezhetőséget vizsgáló eszközök

1. Checkmarx

Checkmarx egy népszerű DevOps sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely integrálható olyan népszerű DevOps-eszközökkel, mint a Jenkins, a Jira és a GitHub. Statikus alkalmazásbiztonsági tesztelést (SAST) és szoftverösszetétel-elemzést (SCA) használ a sebezhetőségek azonosítására, és útmutatást ad a helyreállításhoz. A Checkmarx emellett valós idejű sérülékenységkövetést is biztosít, megkönnyítve a sérülékenységek rangsorolását és kezelését.

2. SonarQube

SonarQube egy másik népszerű DevOps sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely folyamatos kódellenőrzést biztosít a kódminőségi és biztonsági problémák azonosítása és kijavítása érdekében. A nyelvek széles skáláját támogatja, és integrálható olyan népszerű DevOps-eszközökkel, mint a Jenkins és a GitHub. A SonarQube részletes jelentésekkel és irányítópultokkal segíti a fejlesztőket a sebezhetőségek rangsorolásában és kezelésében.

3. Snyk

Snyk egy felhőalapú DevOps sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely integrálható olyan népszerű DevOps-eszközökkel, mint a GitHub, a Bitbucket és a Jenkins. Az SCA segítségével azonosítja a nyílt forráskódú könyvtárak sérülékenységeit, és gyakorlati útmutatást ad a helyreállításhoz. A Snyk emellett valós idejű sebezhetőség-követést is biztosít, és integrálható olyan népszerű problémakövető eszközökkel, mint a Jira.

Olvasni:  WooCommerce üzletének felkészítése az ünnepi szezonra

Webhely-sebezhetőséget vizsgáló eszközök

1. Qualys

Qualys egy népszerű webhely-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely átfogó biztonsági értékelést nyújt a webhelyekről és webes alkalmazásokról. A webalkalmazás-ellenőrzés (WAS) és a hálózati sebezhetőségi vizsgálat (NVS) kombinációját használja a sebezhetőségek azonosítására, és útmutatást ad a javításhoz. A Qualys részletes jelentéseket és irányítópultokat is biztosít, hogy segítse a szervezeteket a sebezhetőségek rangsorolásában és kezelésében.

2. Acunetix

Acunetix egy másik népszerű webhely-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely átfogó biztonsági értékelést nyújt a webhelyekről és webes alkalmazásokról. Dinamikus alkalmazásbiztonsági tesztelést (DAST) használ a sebezhetőségek azonosítására, és gyakorlati útmutatást ad a javításhoz. Az Acunetix emellett valós idejű sebezhetőség-követést is biztosít, és integrálható olyan népszerű problémakövető eszközökkel, mint a Jira.

3. Invicti

Invicti egy felhőalapú webhely-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely DAST-t használ a webalkalmazások sebezhetőségeinek azonosítására. Részletes jelentéseket és irányítópultokat biztosít, amelyek segítségével a szervezetek rangsorolhatják és kezelhetik a sebezhetőségeket. Az Invicti gyakorlati útmutatást is nyújt a helyreállításhoz, és integrálható olyan népszerű problémakövető eszközökkel, mint a Jira.

Alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszközök

Alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszközök

1. Veracode

Veracode egy népszerű alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely SAST és DAST segítségével azonosítja az alkalmazások sebezhetőségeit. A nyelvek széles skáláját támogatja, és integrálható olyan népszerű fejlesztőeszközökkel, mint a Visual Studio és az Eclipse. A Veracode részletes jelentéseket és irányítópultokat is biztosít, amelyek segítenek a szervezeteknek a sebezhetőségek rangsorolásában és kezelésében.

2. Rapid7

Rapid7 egy másik népszerű alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely a DAST-t használja az alkalmazások sebezhetőségeinek azonosítására. A nyelvek széles skáláját támogatja, és integrálható olyan népszerű fejlesztőeszközökkel, mint a Jenkins és a Jira. A Rapid7 emellett valós idejű sebezhetőség-követést is biztosít, és integrálható olyan népszerű problémakövető eszközökkel, mint a Jira.

Olvasni:  A 10 legjobb WordPress gyorsítótár-bővítmény 2024-ben a gyorsabb webhelysebesség érdekében

3. Szinopsziák

Szinopsziák egy felhőalapú alkalmazás-sebezhetőség-ellenőrző eszköz, amely SAST és DAST segítségével azonosítja az alkalmazások sebezhetőségeit. A nyelvek széles skáláját támogatja, és integrálható olyan népszerű fejlesztőeszközökkel, mint az Eclipse és az IntelliJ IDEA. A Synopsys részletes jelentéseket és irányítópultokat is biztosít, hogy segítse a szervezeteket a sebezhetőségek rangsorolásában és kezelésében.

Összefoglalva, a DevOps, a webhelyek és az alkalmazások sebezhetőségét vizsgáló eszközök használata elengedhetetlen a szervezetek rendszereinek és adatainak biztonságának biztosításában. Azáltal, hogy a fejlesztési folyamat korai szakaszában azonosítják a sérülékenységet, és hatékony orvoslási útmutatást adnak, ezek az eszközök segíthetnek a szervezeteknek csökkenteni a kibertámadások és adatszivárgások kockázatát. Fontos a sebezhetőség kiválasztása leolvasó eszköz amely megfelel a szervezet speciális igényeinek, és jól illeszkedik a meglévő fejlesztési és telepítési folyamatokhoz. A megfelelő eszközzel gondoskodhat arról, hogy rendszerei és adatai biztonságosak legyenek, és arra összpontosítson, hogy kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számára.

Új publikációk:

Ajánlott