A legjobb digitális marketing konferenciák ügynökségek számára

Most, hogy a Digitális Marketing Konferenciák visszatértek IRL-be, ideje leporolni hálózati készségeit, és ellátogatni 2022 legjobban várt konferenciáira és kiállításaira.

Ezt a listát az egyesült államokbeli digitális ügynökségek alapítóinak ajánlásai alapján állítottuk össze, így kifejezetten releváns mások számára, akik digitális ügynökségeket vezetnek, digitális ügynökségeknél dolgoznak, vagy egy napon saját digitális ügynökségüket tervezik.

A Ahrefs több mint 2000 digitális ügynökséggel dolgozik együtt, és újra és újra hallottuk, hogy a leadek generálása és az iparággal való naprakészen tartás az ügynökségalapítók előtt álló két folyamatos kihívás. A marketingkonferenciák nagyszerű lehetőségeket kínálnak arra, hogy egy lépést hátralépjenek, új készségeket sajátítsanak el, és az iparág vezetőitől származó tudást saját vállalkozásában alkalmazzák.

A legjobb marketingkonferenciák kiválasztása

2022-ben rengeteg a választék a digitális marketing konferenciák, csúcstalálkozók és kiállítások terén. Szinte az összes fő marketingesemény visszatér a személyes és/vagy a személyes és online hibrid eseményekhez. Tehát ha korlátozott az ideje, hogyan válassza ki, mely eseményekre a legjobb menni?

Általánosságban elmondható, hogy a marketingkonferenciák négy típusát különböztetjük meg:

1. Általános marketing konferenciák

Ezek azok a nagyszabású konferenciák, amelyek több száz, sőt több ezer résztvevőt vonzanak, és meglehetősen általános jellegűek, előadókkal és témákkal, amelyek lefedik a teljes marketing spektrumot. Ezek a konferenciák kiválóan alkalmasak a digitális generalisták számára, vagy azok számára, akik szeretnének lépést tartani a kulcsfontosságú iparági trendekkel, és nem egy adott résre összpontosítanak.

2. Niche-központú konferenciák

Ezek a konferenciák kisebbek, és vagy egy iparági rést (pl.: kiskereskedelmi marketing), vagy egy szakterületre (pl. vezetőgeneráló konferencia) vonatkoznak. Tökéletesek olyan ügynökségek számára, akik maguk is niche-központúak, és nem érdeklődnek a digitális marketing jelenlegi állása iránt, de szeretnének igazán elmélyülni az adott területen.

3. SaaS által futtatott konferenciák

Ezeket a marketingkonferenciákat olyan szoftvercégek bonyolítják le, mint a HubSpot és a Moz, de a szoftvercégek nagy hagyományát követik, hogy konferenciákat szervezzenek vagy szervezzenek. Ezeket az eseményeket általában fiatalabb marketingszakembereknek és potenciálisan olyan marketingszakembereknek ajánljuk, akik még nem ismerkednek a konferenciákkal. Az eseményeket úgy tervezték, hogy „szórakoztatóbbak” és kevésbé fülledtebbek legyenek, mint a hagyományos konferenciák.

Olvasni:  7 legjobb Twitter-alternatíva 2024-ban: Gab, Bluesky, Threads stb.

4. Kis, exkluzív konferenciák

Ezek az események sokkal kisebb léptékűek, néha csak meghívásosak és/vagy a résztvevők maximális száma korlátozott. Ezeknek az eseményeknek a felépítése egészen más, a műhelyekre, ötletgazdákra és a magas színvonalú hálózatépítésre összpontosítanak. Általában egy sor olyan tevékenységet tartalmaznak, amelyek teljesen elkülönülnek magától a konferenciától, mint például bokorséták, egyéb szabadtéri tevékenységek és helyi túrák stb.

Természetesen előfordulhat, hogy bizonyos rendezvényformátumok jobban megfelelnek Önnek és kollégáinak. A digitális ügynökségek egyik népszerű megközelítése az, hogy a munkatársakat olyan konferenciákra küldik, amelyeken részt szeretnének venni, majd amikor újra munkába állnak, ebédet és tanulást tartanak, hogy megosszák mindenkivel az eseményről szerzett tapasztalataikat és meglátásaikat.

A marketingkonferenciákon való részvétel előnyei

Számos oka van annak, hogy a marketingesek miért vesznek részt marketingkonferenciákon. Számos előnnyel járhat, ha részt vesz az alábbiakban felsorolt ​​nagyszerű eseményeken. Íme néhány ok, amiért a marketingkonferenciák értékesek lehetnek az Ön számára:

  • Bővítse szakmai hálózatát: a személyes kapcsolatok jelentőségteljesebbek, mint a virtuális kapcsolatok, így a kilépés és az új emberek megismerése nagy előnye ezeknek a konferenciáknak, különösen a kisebb konferenciáknak
  • Tanuljon társaitól és iparági vezetőktől: az iparág néhány vezető gondolkodója és sikeres gyakorlója felszólal ezeken az eseményeken, így hallani róluk, esetleg találkozni és beszélni velük nagy előnyt jelent.
  • Merítsen ihletet esettanulmányokból és sikertörténetekből: a mások által a siker elérése érdekében alkalmazott kézzelfogható taktikák és stratégiák megismerése nagyon inspiráló, és segíthet a jövőbeni szerepében
  • Menj ki az épületből: nagyon sokat ér, ha kilép az irodából/otthoni irodából, megváltoztatja a tájat egy vagy több napra, és elmerül egy olyan eseményben, amely valóban lehetővé teszi, hogy egy lépést hátralépjen, és más módon stratégiát dolgozzon ki.
  • Reklámozza ügynökségét személyesen vagy szponzorálás útján: bár nem ez lehet a fő ok, amiért részt vesz, mindig van lehetőség reklámozni magát, és megfontolandó, hogy a konferencia-tevékenységek vagy ülések szponzorálása jobban látható legyen a piacon
  • Hozzon létre új potenciális ügyfeleket vagy akár új ügyfelet: ismét nem ezen kellene állnia a középpontban, de mindig van lehetőség potenciális ügyfelekkel találkozni, és hétköznapi környezetben megismerni őket, ahol a jövőben értéket adhat.

Annak érdekében, hogy segítsünk kiválasztani a 2022-es legjobb marketingkonferenciákat, több mint 50 digitális ügynökség alapítóját megkérdeztük, hogy az Egyesült Államokban milyen marketingkonferenciákat várnak idén.

DigiMarCon sorozat

Elhelyezkedés: többszörös
Dátum: többszörös

DigiMarCon egy ipari bohemót. Ez a világ legnagyobb digitális marketing- és reklámkonferencia-sorozata, évente 40 eseménnyel 18 országban. Az éves rendezvények közül 21 kifejezetten az Egyesült Államokban zajlik, és az összes nagyobb várost lefedjük.

Olvasni:  Szőnyegtisztító SEO: Növelje a forgalmat és az értékesítést

2014-ben a DigiMarCon „hullámokat vert”, amikor elindult DigiMarCon körútspin-off konferencia formátum a tengeren egy 5 éjszakás karibi körút fedélzetén.

Brian Hong, a New Orleans-i digitális ügynökség vezérigazgatója/tulajdonosa Infintech Designsalig várja, hogy idén részt vegyen a DigiMarConon.

Szívesen hallgat társaitól és tanul stratégiákat azoktól, akik növekedést és teljesítményt értek el a digitális marketing területén. A DigiMarCon mellett Briannek mozgalmas éve van az eseményekben, mivel a MozCon és a Content Marketing World rendezvényeken is részt kíván venni (mindkettővel foglalkozunk ebben az útmutatóban).

Brian így folytatja:

“A DigiMarCon tele van tartalommarketingesekkel, vezetőkkel és más szakértőkkel a digitális marketing minden területén.”

Marketing Analytics csúcstalálkozó

Elhelyezkedés: Las Vegas, NV
Dátum: 2022. június 20-23

Immár 20. éve, a Marketing Analytics csúcstalálkozó a marketingipar legnagyobb dedikált analitikai konferenciája, és a “digitális elemzés úttörőinek konferenciája” néven emlegetik. A konferenciát a Rising Media, egy konferencia- és rendezvénycég szervezi, amely számos egyéb marketinggel kapcsolatos konferenciát is szervez.

A Marketing Analytics az intelligens, adatvezérelt marketing egyik sarokkövévé vált, így bár a felszínen ez egy szűk körű konferencia, nagyon fontos témakör minden egyes marketingszakember számára. Ha úgy érzed, hogy nem ismered jól az adatvezérelt marketingstratégiát vagy az insight generálást, akkor ez a konferencia neked való.

Scott MacIver, a digitális ügynökség digitális marketing menedzsere Gondolj az Orionra izgatottan várja, hogy idén részt vehet a Marketing Analytics csúcstalálkozón.

“Imádom, hogy az analitikára koncentrálok, és az AI-t használom az adattrendek megértéséhez. Várom, hogy olyan előadókat hallhassak, mint David Macbride, June Dershewitz és Jim Sterne.”

BEJÁRÓ

Elhelyezkedés: Boston, MA
Dátum: 2022. szeptember 6-9

BEJÁRÓ a HubSpot éves konferenciája, és ez az egyik legjobban várt konferencia a HubSpot CRM-re támaszkodó ügynökségek tulajdonosai és tágabb értelemben a cégtulajdonosok és a b2b marketingszakemberek körében.

A HubSpot egy szórakoztató konferencia formátum létrehozását tűzte ki célul, amely számos különböző típusú ülésszakot és mellékes tevékenységet tartalmaz. A résztvevők ezreivel és az iparág néhány legnagyobb neves előadójával (pl. Seth Godin, Gary Vaynerchuk, Stewart Butterfield stb.) is hatalmas, így számíthat a nagy konferencia formátumára, de a szórakoztató tényezőt betárcsázva emlékezetes konferenciaélmény.

Tom Mohr a társaság alapítója és vezérigazgatója Quest vezérigazgatóvezetői, mentori és tanácsadó csoport cégvezetőknek.

Olvasni:  5 legjobb módszer, hogyan írj önéletrajzot tapasztalat nélkül

Tom társalapítója a Digital Air Strike nevű digitális marketing technológiai és szolgáltatási cégnek, amelynek bevétele 20 millió dollárra nőtt, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a digitális marketing és technológia terén.

Ebben az évben Tom részt vesz az INBOUND-on, és azt mondja:

“Nagyon várom az INBOUND-ot. A konferencia a bejövő marketinggel, az ügyfélkapcsolati stratégiákkal és a bevétel növelésével kapcsolatos rendkívül releváns stratégiákra összpontosít.”

A tartalommarketing világa

Elhelyezkedés: Cleveland, OH
Dátum: 2022. szeptember 13-16

A tartalommarketing világa A Conference & Expo az a rendezvény tartalommarketingesek számára. A Content Marketing Institute által működtetett CMW több mint 100 munkamenettel és workshoppal büszkélkedhet az iparág vezetőitől a tartalommarketing, a SEO és a közösségi média minden területén. Mivel rengeteg tartalommarketinges csatlakozik az ország (és a világ) minden részéről egy helyen, ez egy fantasztikus esemény a hálózatépítéshez és a hasonló gondolkodású tartalommarketingesekkel való kapcsolatteremtéshez!

John Cammidge Google Ads-tanácsadó a cég ügyvezető igazgatója JTC tanácsadók és idén részt vesz a Content Marketing World rendezvényen.

A kiváló minőségű tartalom minden digitális marketing tudományág alapja (különösen a fizetős média), ezért a konferencia a marketingszakemberek széles keresztmetszetét vonzza.

MozCon

Elhelyezkedés: Seattle, WA
Dátum: 2022. július 11-13

MozCon a SEO eszköz által szervezett éves konferencia, a Moz. Más technológiai cégek által szervezett eseményekhez hasonlóan a Moz is a MozCon-t a tipikusan száraz konferenciaformátum szórakoztató alternatívájaként pozicionálja. A Mozi az eseményt “nyári tábor készítőknek, három napos zökkenőmentes hálózatépítéssel és szakértői ülésekkel” nevezi.

A HubSpothoz hasonlóan a Moz éves konferenciája is nagy eseménnyé vált az évek során, és fantasztikus lehetőséget kínál a keresési marketingszakemberek számára, hogy egy helyen összegyűljenek, hogy megosszák egymással tudásukat, hálózatba lépjenek és inspirálódjanak!

Digital Summit sorozat

Elhelyezkedés: többszörös
Dátum: többszörös

Hasonló a DigiMarConhoz, Digitális csúcstalálkozó egy többnapos konferenciák, webináriumok és virtuális események sorozata, amely eredetileg 2008-ban indult, és azóta az Egyesült Államok 18 városába utazó digitális marketing konferenciák egyik vezető gyártójává nőtte ki magát. Ma az eseménysorozatot a Naylor Association Solutions vezeti.

Steve Pogson, az e-kereskedelmi marketingügynökség alapítója First Pier alig várom a következő Digital Summit konferenciát.

A FirstPier a Helm Digital része, amely három különálló iparági célú digitális marketingügynökséget működtet az e-kereskedelem, az építőipar és a non-profit területeken. Steve számára a Digital Summit kiváló lehetőséget jelent a hálózatépítésre, és magával ragadó tanulási élményt kínál munkatársai számára.

“Minden regionális összejövetelnek egy hatalmas nemzeti konferencia érzése van. Az előadók között a Fortune 100 cégek innovatív gondolati vezetői is szerepelnek.”

DMO Advanced

Olvasni:  Hogyan válasszunk SEO ügynökséget

Elhelyezkedés: Napa Valley, CA
Dátum: 2022. május 17-19

DMO Advanced a Digitális Marketingesek Szervezetének zászlóshajója. A DMO közösségi hálózatként pozicionálja magát a márkák, digitális ügynökségek és marketingesek számára, hogy hálózatba lépjenek, tanuljanak és inspirálják egymást a digitális marketinggel kapcsolatos minden témában. Ellentétben az említett nagyobb konferenciákkal, ez az esemény egy kicsit exkluzívabb, kisebb létszámú résztvevőkkel, amelyek célja a jobb kapcsolatépítés és kapcsolatépítés.

Az eseményt Kalifornia borfővárosában, a Napa Valley-ben is megrendezik, a gyönyörű Artesa Pincészetben, ahol elegendő időt szánnak pincészettúrákra és borkóstolókra.

LeadsCon

Elhelyezkedés: Las Vegas, NV
Dátum: 2024. március 13-15

LeadsCon “ahol a világ legjobb teljesítménymarketingesei kapcsolódnak össze”. Nemcsak egy konferencián, hanem egy kiállításon is, a LeadsConon minden üzleti szegmens részt vesz, magas részvétellel 25 fő vertikumból, beleértve a pénzügyet, az oktatást, az autógyártást, az otthoni szolgáltatásokat és az egészségügyet.

Stratégiai marketing

Elhelyezkedés: San Diego, CA
Dátum: 2022. június 1-2

Stratégiai marketing A Reuters Events üzemelteti, és összehozza a piac- és marketingvezetőket, hogy inspirálja és felhatalmazza a résztvevőket. Ez a konferencia a felső szintre kerül, így nem felel meg a kisebb ügynökségeknek, de vonzza a nagyobb ügynökségek és a globális ügynökségek résztvevőit.

Az előadók a világ legnagyobb márkáinak vezető marketingvezetőiből állnak:

Áttérési konferencia

Elhelyezkedés: Las Vegas, NV
Dátum: 2022. június 20-22

Áttérési Konferencia ütközik az előbb említettekkel Marketing Analytics csúcstalálkozó mivel mindkét esemény június 20-án kezdődik, és mindkettőt Las Vegasban tartják. Az, hogy hol különböznek, az a téma fókuszában van. A Konverziós Konferencia a CRO (Conversion Rate Optimization) szakemberek vezető rendezvénye, és 12 éve zajlik.

MarketingProfs B2B fórum

Elhelyezkedés: Boston, MA
Dátum: 2022. október 12-14

Ahogy a név is sugallja, B2B fórum a vállalkozások számára értékesítő márkákat és ügynökségeket célozza meg. Az eseményt a MarketingProfs szervezi, akik rendezvénysorozatot, konferenciát és képzési programot szerveznek marketingesek számára. A marketingszakemberek az elmúlt években azt tapasztalták, hogy elmosódik a határ a B2B és a B2C között, különösen az olyan csatornákon, mint a közösségi média, azonban a B2B Forum a potenciális ügyfelek generálása, a vezető gondozás és a B2B értékesítés/konverzió elsődleges B2B stratégiáira összpontosított.

Következtetésképpen

Reméljük, hogy ez a lista hasznos lesz az Ön számára, amikor megtervezi a 2022-es marketingkonferencia szűkített listáját. Kérjük, tudassa velünk, ha szeretne elmenni ezekre a konferenciákra, mert szeretnénk hallani a véleményét – tweeteljen nekünk @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott