A legjobb online együttműködési eszközök fejlesztők számára: Tegye csapatát a legértékesebb erőforrássá

Hozzáférni a platform, ahol együtt dolgozhat egy egész csapattal nagyon fontos, különösen, ha új projektről van szó. Ez különösen igaz azokra a szoftverfejlesztő csapatokra, amelyek szoros határidőkkel, számtalan változóval és teljesítendő feltételekkel dolgoznak. Lényegében az online együttműködés a csapattal való hatékony kommunikáció mestersége projekten dolgozik.

A fejlesztőcsapatoknak meg kell érteniük az általuk megalkotott termék minden aspektusát, és végső soron arra kell törekedniük, hogy olyan készterméket készítsenek, amely a lehető legjobban használható és élvezetes a végfelhasználó számára. De mint már tudjuk, minden projekt csak annyira lehet sikeres, amennyire a tervezés, a szervezés és a csapatmunka. Gyakorlatilag lehetetlen mindezt elérni valamilyen együttműködési eszköz nélkül, mivel számos olyan előnnyel jár, amelyek megkönnyítik a folyamat minden szakaszát.

Íme, mit kínálhat Önnek egy együttműködési eszköz:

De még ha ismeri is a megfelelő együttműködési eszköz kiválasztásának fő előnyeit, akkor is el kell ismernünk, hogy a különböző eszközök különböző funkciókat kínálnak, és különböző problémákat oldanak meg. Tehát ennek megfelelően az első dolog, amit meg kell tennie, hogy azonosítsa azokat a problémákat, amelyekkel a csapata szembesül, és el kell lépnie onnan. Ha felismeri a problémás területeket, sokkal könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő eszközt Önnek és csapatának.

Ennek szellemében elkészítettük a legjobb online együttműködési eszközök listáját a fejlesztők számára. Mindegyik más-más funkciót kínál, így biztosan lesz olyan, amelyik illeszkedik csapatához és munkastílusához. Ezek nincsenek különösebb sorrendben, és a legjobb választás kizárólag az Ön munkastílusától és a csapat igényeitől függ.

1. Trello

Trello

Gyakorlatilag nincs olyan csapat, amely ne hallott volna erről az eszközről. Trello az egyik leghíresebb, ha nem a leghíresebb együttműködési eszköz az egész világon, és bátran kijelenthetjük, hogy kiérdemelte a helyét. Trello Egyszerűen a legvégső teendők listájaként funkcionálhat, de ereje a hatalmas testreszabási lehetőségekben rejlik. Nagy csapatoknál és kisebbeknél egyaránt jól működhet; minden attól függ, hogyan állítja be és szervezi meg a munkaterhelést.

Az egész platform egy alapvető alaplapból áll, ahol áttekintést kaphat mindenről, amit el kell végezni, és feladatokat oszthat ki az egyes alkalmazottak vagy csapatok számára. Itt találhatók a termelékenységi mutatói, idővonalai, naptárai stb. A Trello alapvető szervezeti rendszere az úgynevezett „kártyák”. Rendeljen ki egy feladatot, színkódolja azt, hogy megtudja, melyik kategóriába tartozik, ossza meg csapattársaival, és szerezzen be egy sor hasznos együttműködési funkciót, mint pl. csapatcsevegés, kooperatív szerkesztés és még sok más.

A Trello nemcsak a szervezésben tud segíteni, hanem egyszerűen integrálható bármilyen más eszközzel, amelyre a csapatának szüksége lehet a projekt hatékony befejezéséhez. Az egyik fő ok, amiért ez történetesen az első helyet foglalja el, az általa kínált funkciókon kívül az, hogy nagyszerű projektmenedzsment eszköz árazása. Természetesen vannak fizetős tervek, amelyekre nagyobb csapatoknak szüksége lehet, de még ebben az esetben is elég megfizethető.

2. Jira

Jira

Jira egy együttműködési eszköz, amelyet kifejezetten a elkötelezett szoftverfejlesztők gondolatban. Mint sok más eszköz mint például a Smartsheet, a Jira lehetővé teszi a feladatok tervezését úgy, hogy azokat a csapatához rendeli. Ugyanakkor számos további előnyt is kínál, amelyek kifejezetten a fejlesztőket segítik. Használhatja az aktív sprintek figyelésére, és projektjeit fejlesztési fokozatok szerint rendezheti. Egy speciális lap található, ahol megtekintheti az összes szoftvert, amelyen dolgozik, valamint nyomon követheti a megjelenési dátumokat és a befejezési arányt.

Olvasni:  Biztonságos felhőkörnyezet építése: legjobb gyakorlatok minden méretű szervezet számára

Mivel a szoftver mögött álló csapat tisztában van azzal, hogy minden csapat egyedi módon szállítja a szoftvert, beépítettek néhány előre elkészített munkafolyamat-sablont, valamint a saját importálásának lehetőségét. A Jira használatával gyorsabban szállíthat szoftvereket, és a teljes munkafolyamatot összekapcsolhatja egy meglévő ütemtervvel. Az eszközhöz még külön kódtárak is tartoznak, így soha nem veszíthet nyoma semmiről, és egy kódsor sem marad ellenőrizetlenül.

Az alapverzió szintén teljesen ingyenes, de tíz felhasználóra korlátozza, és hiányzik néhány olyan funkció, amely tökéletes választássá teheti vállalkozása számára. Ha azonban a dolgok összeadódnak, még a fizetett tervek sem fognak egy karba és egy lábba kerülni.

3. GitHub

GitHub

GitHub nyílt forráskódú szoftver, amelyet valóban nem kell bemutatni. A Trello mellett valószínűleg ez az egyik legtöbb jól ismert együttműködési eszközök fejlesztők számára. A GitHub segítségével a csapatok gyorsan hozzáadhatnak társszerzőket egy kötelezettségvállaláshoz, valamint visszavonhatják a véletlenszerűeket, és megnézhetik, ki mit tulajdonított a fejlesztés alatt álló szoftver egyes részeinek. Vannak dedikált irányítópultok, amelyeken minden nyitott lehívási kérés látható, még akkor is, ha azok az upstream ágakból vagy elágazásokból származnak, mintha egy helyi fiók részei lennének. Elég ügyes, mi?

A GitHub egyik legújabb kiegészítése a szintaxis kiemelése. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy csapata kiemelje a különbségeket, és különböző programozási nyelveken is működik. Ezeken a lehetőségeken kívül a GitHub számos egyéb hasznos funkciót is kínál, például a biztonsági rések automatikus frissítésének képességét, a shell-integrációkat, a kiterjesztett képdiff-támogatást és sok mást.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a GitHub nyílt forráskódú szoftver, előfordulhat, hogy hiányzik néhány prémium együttműködési funkció, amelyet más eszközök kínálnak. Mivel azonban elsősorban fejlesztőknek készült, olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyeket más eszköz nem tud nyújtani. Emellett folyamatosan frissítik, így bármi hiányzik is belőle, valószínűleg a jövőben lesz.

Olvasni:  Hogyan költöztesse át webhelyét egyik gazdagépről a másikra

4. Összefolyás

Összefolyás

A listánk negyedik eszköze az Összefolyás, és ugyanabból az elméből fakad, mint Trellót és Jirát, szóval nincs kétségünk afelől, hogy ez lesz a tökéletes eszköz sok csapat számára. Az alapvető kezelőfelület intuitív, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valóban kihasználják csapataik erejét azáltal, hogy tudásukat egy helyre gyűjtik, és könnyen megtalálható válaszokat tartalmazó táblát hoznak létre, amelyhez bárki hozzáférhet. Használatával a megbeszélések és ütemtervek létrehozása minden eddiginél egyszerűbbé válik, mivel mindezt néhány kattintással megteheti.

A Confluence valóban sokoldalú, és előre elkészített sablonokkal rendelkezik a projektmenedzsmenthez, a stratégiai tervezéshez és a termelékenységhez. Ez az eszköz keményen működik, így nem kell. Azáltal, hogy kiiktat minden fárasztó kis feladatot, amelyet általában magának kell elvégeznie, időt takaríthat meg, és azt máshol töltheti – feltehetően szoftverek létrehozásával.

Azok a munkamániások, akik úgy tűnik, nem tudják elvenni a gondolataikat a munkájuktól, szintén örülni fognak, ha megtudják, hogy a Confluence mobil verziót is kínál, így lehetőség van arra, hogy továbbra is aktívak maradjanak, és akár útközben is együttműködjenek csapatával. Más eszközökkel való integráció sem jelent problémát, ha ezt a szoftvert választja. Rengeteg készen áll rendelkezésre, mint például a Slack, a Google Drive, a Dropbox, a Trello stb.

Említésre méltóak

Bár ezek az eszközök a legjobbak, véleményünk szerint rengeteg más eszköz is kezelhetőbbé teheti a fejlesztőcsapat munkáját, de ezek kisebb léptékűek és nem mindenre használhatók.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy kiválóak arra, amit csinálnak, de ami a teljes együttműködést illeti, egy másik eszközzel együtt kell használni őket.

Olvasni:  A 25 legjobb bejövő marketingstratégia

Google Suite – Ez az eszköz számos praktikus funkciót kínál a csapatokban dolgozó szakemberek számára, és segíthet hatékonyabb, jól menedzselt munkafolyamat létrehozásában. Könnyen összekapcsolható más Google-eszközökkel, amelyeket valószínűleg már használ, és nagyszerű biztonsági lehetőségeket kínál.

RingCentral – A RingCentral elsősorban egy átfogó kommunikációs eszköz, de egy olyan eszközzel, mint a Trello integrálva valóban teljes értékű együttműködési platformmá válhat.

Bitbucket – A Bitbucket egy kicsit kisebb léptékű, és fő feladata az együttműködés megkönnyítése a forráskódon való munka során. Bár meglehetősen praktikus, valószínűleg a legjobb más eszközökkel, például a Jira-val együtt használni.

Végső gondolatok

A csapattal való munka mindig könnyebb, ha megfelelően tervezik és megfelelő eszközökkel dolgoznak. Bármilyen jó is a csapata a munkájukban, ha állandó káoszban dolgozik, nagy eséllyel a dolgok nem fognak időben elkészülni. Éppen ezért elengedhetetlen egy jó együttműködési eszköz kiválasztása; így időben kihozhatja termékeit, és mindenki józanul dolgozhat, pontosan tudja, mit és mikor kell tennie.

Új publikációk:

Ajánlott