A legjobb SEO szoftver ügynökségek számára (a legjobb ügynökségek ajánlása szerint)

Miért használnak (és miért használnak) az ügynökségek SEO szoftvert?

Az ügynökségek a szoftverek és az automatizálás legsúlyosabb felhasználói közé tartoznak mindennapi feladataik során. Több mint 2000 ügynökségi ügyfelünkkel a SEOptimernél megtiszteltetés számunkra, hogy egyedi betekintést nyerhetünk az ügynökség életébe, munkafolyamataiba és a használt eszközökbe, és reméljük, hogy megoszthatjuk ezt a tudást Önnel. Néhány dolog, amit megfigyeltünk, a következők:

 • Egy ügynökség költségalapjának legnagyobb részét a személyzet teszi kiígy minden olyan szerszám és automatizálás, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teheti a munkát, azonnali előny – ezért a SaaS-eszközöket erősen használják.
 • A SEO projektek kézi feladatok széles skálájával rendelkeznek, és speciális adatokra és betekintésre van szükségük. Egyszerűen fogalmazva, SEO szoftver nélkül a digitális ügynökségek belefulladnak a kézi munkába, és nem tudnak hatékonyan skálázni és nyereségessé válni.
 • Gyakori, hogy az ügynökségek sok SEO-eszközt használnak. Az egyedi ügyféligények és funkcionális szükségletek miatt nagyon ritka, hogy egyetlen SEO-eszköz minden olyan funkciót biztosítson, amelyre egy digitális ügynökségnek szüksége van. Itt, a SEOptimernél tudjuk, hogy szerepet játszunk egy szélesebb munkafolyamatban, amely számos más kulcsfontosságú eszközt is magában foglal.

Mely szoftverszolgáltatások a legjobbak a SEO ügynökségek számára?

Az ügynökségek számára készült legjobb SEO szoftverek listája az eszközök széles skáláját fedi le, és mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Azok a digitális ügynökségek, amelyek SEO szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleik számára, általában 6 fő funkcionális követelményt teljesítenek:

   1. Helyszíni auditálás: minden az oldal auditálásával kezdődik. Ez a folyamat számos ellenőrzést foglal magában az oldal oldali SEO-tényezőivel kapcsolatban, beleértve a metaadatokat, a tartalmat, a linkeket, az oldalbetöltési sebességet, a felhasználói élményt, a közösségi oldalakat és egyebeket (erre specializálódott a Ahrefs platform)
   2. Weboldal feltérképezése: ez magában foglalja egy teljes webhely feltérképezését (igen, minden egyes oldalt) – hogy megtalálja a potenciális SEO-problémákat, amelyek hátráltatják a webhely rangsorolását
   3. Kulcsszó rangsor követése: ez a folyamat magában foglalja az oldalak pozíciójának nyomon követését a megcélzott kulcsszavak keresési eredményei között
   4. Backlink követés: ez a funkció nyomon követi és ellenőrzi az Önre hivatkozó webhelyek számát és minőségét
   5. Tartalom optimalizálás: ez magában foglalja a tartalom auditálását és finomítását – ahogy az oldal tényleges szavai is –, valamint az oldal szerkezetének ellenőrzését és finomítását a versenytársak megelőzésében.
   6. Tájékoztatás: ez segít a munkafolyamatokban és a felfedezésben, hogy azonosítsa a megcélzott blogokat és kiadványokat, akikkel elérheti a tartalmat/linkeket, hogy visszamutató linkeket szerezzen hiteles webhelyekről

Ezt a hat jellemző tulajdonságot szem előtt tartva állítottuk össze ezt a listát a világ néhány vezető SEO és digitális ügynökségétől származó 18 SEO-szakértővel együttműködve. Célunk az volt, hogy megértsük, hogyan illeszkednek ezek az eszközök a munkafolyamatba, és milyen funkciókat használnak a kiemelkedő ügyféleredmények eléréséhez.

Ismerje meg a 18 SEO-szakértőt

Ezek a SEO-szakértők a világ számos digitális ügynökségétől érkeznek, és ugyanolyan változatos ügyfélkörrel és iparágakkal rendelkeznek. Egy dolog azonban mindenkire jellemző – mindannyian a SEO szoftverre támaszkodnak, hogy kiváló minőségű SEO projekteket szállítsanak ügyfeleiknek.

 • Bryan Philipsaz In Motion Marketing marketing vezetője 🇦🇺
 • Ashley Regan-ScherfExecutive Content Writer az RGC Advertisingnél 🇦🇺
 • Aqib Noortartalomspecialista a Puppetbrushnál 🇨🇦
 • Jasween NarangSenior SEO Executive, Elsner Technologies 🇮🇳
 • Umarah Hussaina Surge Marketing Solutions PR-szakértője 🇬🇧
 • Richard Kennedyaz Arken Marketing tulajdonosa 🇬🇧
 • Martina NakovSEO specialista a Best Response Media-nál 🇬🇧
 • James Oliveraz Evolved Toaster igazgatója 🇬🇧
 • Matt ThomasonSEO tanácsadó és alapító a Witney SEO Guynál 🇬🇧
 • Brandie Erismantulajdonos a Riverview Lane-nél 🇺🇸
 • Veronica FernandesSEO szakértő és író a kreatív médiatechnológiánál 🇺🇸
 • Cary HaunTechnikai SEO specialista a Twelve Three Media 🇺🇸-nál
 • Timothy Josiah Haynesa Clara tartalomért és keresőoptimalizálásért felelős alelnöke 🇺🇸
 • John McGheeÜgyvezető partner a Webconsulsnál 🇺🇸
 • Jake PetersonSEO specialista az ATIBA-nál 🇺🇸
 • Nathan Sebastiantartalommarketinges a GoodFirmsnél 🇺🇸
 • Solomon Thimothya Clickx társalapítója 🇺🇸
 • Jon TorresSEO marketingszakértő és a JonTorres.com alapítója 🇺🇸

Hogyan válasszuk ki a legjobb ügynökségi SEO szoftvert

A legtöbb szoftverhez hasonlóan nehéz eldönteni, hogy egy szoftver megfelel-e az ügynökségének, anélkül, hogy először alaposan tesztelné. Keressen olyan eszközöket, amelyek ingyenes próbaverziókat kínálnak, hogy Ön és csapata megfelelően kiértékelhesse azokat, mielőtt elkötelezi magát.

Egyes eszközök olcsók, míg mások a vállalati SEO ügynökség szoftverterületén nagyon drágák lehetnek. Szerencsére a listánkon szereplő összes eszköz ingyenes vagy olcsó, így ideálisak a legtöbb digitális ügynökség számára.

Íme néhány a legfontosabb döntő tényezők közül, amikor kiválasztja a megfelelő SEO szoftvert ügynöksége számára:

 • Széles funkcionalitás: miután felmérte funkcionális igényeit (fent), győződjön meg arról, hogy meghatározta a „SEO eszközkészletet”, hogy megfelelő lefedettséggel rendelkezzen. Valószínűleg vannak átfedések, de ez rendben van. A legtöbb digitális ügynökség előnyben részesíti az alapvető funkciókat, majd a kategóriájában legjobb eszközöket keresi mindegyikük biztosításához
 • Pontosság: ezt nehéz lehet felmérni, de a tipikus megközelítés az, hogy két vagy több eszközt összehasonlítanak egymással ugyanabban a feladatban. Az olyan funkciók esetében, mint a webhely-auditálás, néha az itt található „pontosság” inkább enyhébb intézkedésekre vezethető vissza, mint például az információk megjelenítésének módja, valamint a jelentésformátum és a testreszabhatóság beállításai.
 • Költség: tagadhatatlan, hogy a költségek nagy döntő tényező a legtöbb ügynökség számára. Az ügyfelek ár-érték arányt akarnak, és ezt az ügynökségtulajdonosoknak is elvárniuk kell bumm a bakért szoftvergyártóktól. A szoftver havi díjainak mérlegelésekor vegye figyelembe a havi költséget, illetve a megfelelő szakértelemmel rendelkező munkatársak óránkénti költségét, hogy szoftver nélkül elvégezze a feladatot. A szoftvereszközök gyakran a semmi gond ha a ROI-ról van szó
 • Innováció: a SEO iparág jelentős ütemben halad az új fejlesztések, az algoritmusok módosításai és a bevált gyakorlatok állandó változása mellett. Próbáljon meg tájékozódni arról, hogy az egyes eszközök milyen gyakran frissítik a technológiájukat, és milyen gyakran vezetnek be új funkciókat. Tekintse meg az eszköz blogját és a közösségi média profiljait – mikor jelentettek be utoljára új funkciót? Múlt hónapban vagy 2 éve volt?
 • Értékelések / vélemények: a legtöbb jó hírű SEO szoftvert alaposan átnézték és online minősítették. Nézze meg a megbízható véleményező oldalakat, mint pl G2 és olvassa el, mit mondtak mások az egyes fontolóra vett eszközökről
Olvasni:  Mik azok a bejövő linkek, és hogyan segítenek?

Mindezeket a tényezőket szem előtt tartva, semmi sem jobb, ha meghallgatjuk az ipari társaik véleményét, és megtudjuk, mik a legkeresettebb SEO eszközeik, szóval merüljünk el…

A 18 legjobb SEO szoftver ügynökségek számára a SEO szakértők szerint

1. Ahrefs

Jasween NarangSenior SEO Executive az indiai digitális fejlesztési ügynökségnél Elsner Technologies SEOptimert használ.

A Jasween a SEOptimerre támaszkodik, amely az egyik vezető SEO audit és jelentéskészítő eszköz a digitális ügynökségek számára.

“A technikai SEO webhely-auditokhoz számos eszköz áll rendelkezésre a piacon. 2018-ban egy másik eszközt használtunk ehhez, de abból hiányzott néhány funkció, ezért úgy döntöttünk, hogy a SEOptimerre váltunk. Kezdetben az ingyenes verziót használtam, és azt találtam az egyik legjobb eszköz, amelyet SEO auditokhoz használtam.”

Jasween a Ahrefs használatát ajánlja, mert:

 • Pontos listát biztosít az oldalon és az oldalon kívüli problémákról bármely webhelyen
 • Megadja kulcsszavainak listáját és rangsorolását a hellyel, valamint a pozíció változásaival (nem kell másik eszközt vásárolnia a kulcsszavak rangsorolásának és teljesítményének ellenőrzéséhez)
 • Az auditok kiterjednek a SEO egyéb szempontjaira is, mint például a használhatóság, a technikai SEO, a teljesítmény és még a közösségi média is
 • Végül, de nem utolsósorban, ez az eszköz nagyon megfizethető és könnyen használható

2. Ahrefs Webmestereszközök

Matt Thomsonaz Egyesült Királyságban székelő SEO tanácsadó és alapító Witney SEO srác az Ahrefs Webmestereszközöket (AWT) használja.

Az AWT az Ahrefs ingyenes SEO-megfigyelő eszköze a webhelyek auditálására, a backlink adatok ellenőrzésére és a legjobban teljesítő kulcsszavak kiemelésére.

Matt szereti az AWT-t, mert segít ügyfelei számára perspektívába helyezni a dolgokat, és lehetővé teszi számukra, hogy egy pillantással láthassák a kulcsfontosságú mutatókat, például a visszamutató linkeket, az organikus forgalmat és az Ahrefs Domain Rating.

“A legtöbb ügyfélkapcsolatomat SEO audittal szoktam kezdeni, és az Ahrefs Webmaster Tools nagyon hasznos ehhez. Az egyetlen dolog, amire nem olyan jó, az a versenytársak kutatási feladatai. Az Ahrefs Webmaster Tools-t azonban számos ügyfelemnek bemutattam. és imádják. Főleg, hogy ingyenes!”

Az Ahrefs az AWT-t a Google Search Console (GSC) versenytársaként pozicionálja, és a GSC-vel hasonlítja össze magát számos elsődleges funkció tekintetében:

3. Google Search Console

Umarah HussainPR-szakértő a brit digitális ügynökségnél Surge marketing megoldások a Google eszközeinek teljes készletét használja, beleértve a Google Search Console-t (GSC).

A GSC a Google nélkülözhetetlen keresési teljesítmény-statisztikai eszköze. A GSC 4 kulcsfontosságú mutatója, amelyeket minden ügyfélnél nyomon kell követni, a következők:

 • Összes kattintás az organikus keresésből
 • Összes keresési megjelenítés (a keresési eredményoldalon)
 • Átlagos CTR (átkattintási arány) a keresési eredményoldalról a webhelyre
 • Átlagos pozíció (rangsor a keresési eredményoldalon)

Umarah megosztott velem egy példa GSC-összefoglalót az egyik ügyfélwebhelyéről (fent látható). Mint látható, az összes kattintás hetente folyamatosan ingadozik.

“A GSC-t a projekt minden szakaszában használom, beleértve az ügyfelek beállítását a lefedettség problémáinak ellenőrzésére (404-esek, 301-esek és minden, ami a kettő között van), és az esetleges mérgező hivatkozások visszautasítására. A felhasználók által keresett lekérdezéseket is felhasználom. hogy javítsanak azokon az oldalakon, amelyekre leggyakrabban kerülnek.”

A GSC és más Google-eszközök, például a Google Analytics és a PageSpeed ​​Insights segítségével szerzett betekintések alapján optimalizálja a weboldalak tartalmát és kulcsszavait.

4. Sikoltozó béka

Cary Haunműszaki SEO specialista a coloradói digitális ügynökségnél Tizenkét három média a Screaming Frog-ot használja.

A Screaming Frog egy webhelyrobot, amely lehetővé teszi az adatok kinyerését egy webhelyről SEO-problémák, például hibás hivatkozások, nem optimalizált metaadatok, ismétlődő tartalom és egyéb SEO-problémák felderítése céljából.

Cary szerint a Screaming Frog fő előnye a sokoldalúsága. Gyorsan pillanatképet kaphat a webhely belső linkelési struktúrájáról, vagy mélyrehatóan belemerülhet egy konkrét problémába, hogy miért viselkedhet rosszul egy adott URL.

“A Screaming Frog valóban a hatékony SEO-munka elengedhetetlen eszköze. Kezdők és tapasztalt SEO-szakemberek egyaránt tanulhatnak ebből az eszközből. A SEO gyakorlatias megközelítését ösztönzi azáltal, hogy hagyja, hogy a felhasználó bepiszkolja a kezét, és bemutatja nekik az adatokat nyers, de pontos módon.”

Cary az eszköz Site Structure funkcióját használja a webhely megjelenítésére, és arra, hogy az oldalak hogyan kapcsolódnak egymáshoz (vagy nincsenek). Az emberek sokféleképpen és különböző módszerekkel értenek meg dolgokat.

“Én személy szerint inkább vizuálisan tanulok, annak ellenére, hogy a foglalkozásom elsősorban szöveges. Tehát az, hogy ha úgy tetszik, “egyszerre” láthatom az oldalt, nagyon hasznos a kommunikációban mind magam, mind az ügyfél számára. “

5. A Google Analytics

John McGheevezető partner a tennessee-i digitális ügynökségnél Webkonzulok a Google Analytics (GA) szolgáltatást használja.

Olvasni:  Minden, amit tudnia kell a SEO ROI kalkulátorról

A legtöbb webhely a Google Analytics szolgáltatásra támaszkodik a webhely forgalmának nyomon követéséhez és jelentéséhez. A legtöbb digitális ügynökséghez hasonlóan John és csapata gyakran használja a Google Analytics szolgáltatást az ügyfélforgalom teljesítményének nyomon követésére.

“Ingyenes, és részletes betekintést nyújt webhelye teljesítményébe. Ezt a teljesítmény elemzésére és a tartalmi döntések meghozatalára használjuk.”

Az Analytics nemcsak azt segít azonosítani, hogy hány felhasználó kereste fel webhelyét, hanem azt is, hogy a látogatást követően hogyan léptek kapcsolatba és hogyan viselkedtek.

“Emellett van egy nagyon alulértékelt tartalomrésze is, a “Tartalom lebontása”, amely segít azonosítani, hogy a felhasználók milyen tartalomhoz kapcsolódnak és milyen interakcióba lépnek a legtöbbet.”

John és csapata a GA Content Drilldown funkcióját használja a főként a design, a tartalom és a belső linkelési webhelyek változásaihoz. Logikus módon kötik a mutatókat a felhasználói úthoz. Például a fenti képernyőképen a „web-design-portfólió” alacsonyabb visszafordulási arányt mutat, mint a „web-design” oldal.

“Az egyik taktika az lenne, ha a webdesign oldalon láthatóbb linket hoznánk létre a webdesign portfólió oldalára. Ez azt eredményezi, hogy kevesebb felhasználó ugrál vissza a webdesign oldalról, olyan oldalra küldi őket, amelyet a felhasználók érdekesnek találnak, és segít a webhely általános mutatóiban. “

Egyes oldalak nem érvényesek, és itt jön a képbe a logikai aspektus. Például egyes, viszonylag magas visszafordulási arányú oldalaknál űrlap-beküldési műveletek vannak az oldalon, így a visszafordulási arány nem olyan nagy szempont, mint más oldalakon lenne.

6. Helyi rangsor

Aqib Noortartalomspecialista a kanadai digitális ügynökségnél Bábecset Helyi rangsort használ.

A Helyi rangsor a Google Cégem (GMB) kezelőeszköze, amely lehetővé teszi a helyi üzletek számára a bejegyzések ütemezését, az értékelések kezelését, valamint a helyi rangsorok ellenőrzését és nyomon követését – mindezt egyetlen irányítópulton.

Az Aqib a helyi rangsorolást használja a haladás nyomon követésére, ami sokkal könnyebbé teszi a jelentéstételt. Azt mondja, hogy a Google alaposan átdolgozta a helyi lekérdezésekre vonatkozó eredményeket. Ennek eredményeként a Google helyi algoritmusát a közelséget mérlegelte, mint értékelési tényezőt.

Az Aqib a Local Ranking GeoGrid keresőeszközét használja (fent látható), hogy nyomon kövesse a vállalkozások helyi térképi rangsorát a Google-on. Az egyes csomópontokra kattintva megtekintheti, hol és hogyan rangsorolnak a versenytársak az egyes helyek alapján.

“Amikor megmutatja egy potenciális ügyfélnek azokat a területeket, ahol az ő pozíciója gyengén szerepel, az azonnal felkelti az érdeklődését a GMB optimalizálás iránt.”

A hagyományos ügyfelek számára a helyi SEO jelenti a csatateret. A GMB azonban nehézkessé válhat, ha sok helyet kezel több ügyfélen. Nagyszerű lépés lehet, ha helyi keresőoptimalizálási tevékenységeit egy Google Cégem-kezelő eszközbe, például a Helyi rangsorolásba egyesítheti.

7. HARO

Ashley Regan-Scherfvezető tartalomíró az ausztrál digitális ügynökségnél RGC Reklám a HARO-t (Help A Reporter Out) használja.

A HARO egy népszerű kapcsolati platform, ahol az újságírók vagy kiadók „feliratot” küldhetnek be – ez általában egy rövid leírást tartalmaz arról, hogy mit írnak, és milyen jellegű beadványokat szeretnének. Ezután a szakértő források válaszolhatnak a felhívásra, és néhány bekezdésben „bemutathatják” az újságírót vagy írót, amely válaszol a rövidre.

A HARO segít a webhelyeknek minőségi visszamutató linkek gyors létrehozásában. A visszamutató hivatkozások lényegében arra utalnak a keresőmotorok számára, hogy mások támogatják az Ön anyagát. A nagyszerű backlinkek létrehozása időbe telik, de a HARO nagyszerű erőforrás, amely felgyorsíthatja a folyamatot, és biztosítja, hogy webhelye a lehető leghatékonyabb legyen. A HARO minden hétköznap három forráskérő e-mailt küld, szektoronként egyet.

“A HARO egy nagyszerű SEO-eszköz, amely segít egy webhely visszamutató linkjeinek létrehozásában. A visszamutató linkek különösen előnyösek a SEO számára, mivel egyik helyről a másikra “bizalomszavazatot” tükröznek.”

Ha olyan kérést lát, amely megfelel ügyfelei iparágának, és gyorsan tud árajánlatot adni, válaszoljon a kérdésre, majd ha az Önét választja ki forrásként, akkor a végső cikkbe kerülhet.

“Még ha nem is rendelkezik nagy PR-szakértelemmel, erőforrásokkal vagy nagy költségvetéssel, mindig profitálhat a HARO lehetőségéből, hogy minimális erőfeszítéssel és pénzzel hiteles backlinkeket szerezzen.”

Ashley megosztott velem egy példát fent, ahol a SmallBizClub felhívására válaszolt. Nagyszerű beadványát aztán elfogadták és közzétették a saját lapjukban utolsó cikk „13 digitális trend a kiskereskedelmi sikerhez” címmel.

8. Kirobbanó témák

Nathan Sebastiantartalommarketinges az amerikai ügynökség áttekintő oldalán GoodFirms robbanékony témákat használ.

Az eszköz olyan gyorsan növekvő témákat jelenít meg, amelyekkel a legtöbb ember még nem foglalkozik. Az Exploding Topics olyan témákat ad vissza, amelyek még nem kerülnek be a felkapott kategóriába, de a kulcsszavakra már keresnek online.

Ha tartalmat hoz létre ezekhez a hamarosan felkapott témákhoz, akkor magas rangú pozíciókat érhet el, mielőtt a témák túlságosan versenyképessé válnának.

“Az eszköz egyedülálló tulajdonsága, hogy három kategóriába sorolja a témákat. Az első a jelenleg felkapott, kirobbanó témák. Másodszor, a rendszeres témák, amelyek az idő múlásával lassan népszerűvé válnak. Végül a csúcsot elérő témák, amelyek felkapottak voltak, de most csökken a népszerűsége.”

Nathan úgy gondolja, hogy az Exploding Topics bizonyos szempontból jobb, mint a Google Trends, mert lehetővé teszi a témák kiválasztását kulcsszó megadása nélkül. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy kategóriát, és az eszköz több olyan témát jelenít meg, amelyekkel dolgozhat.

9. Mangools

Jon TorresSan Diego-i székhelyű SEO marketingszakember és alapító at JonTorres.com Mangools-t használ.

A Mangools egy többfunkciós SEO eszköz kulcsszókutatáshoz, rangkövetéshez, SERP elemzéshez, backlink követéshez és még sok máshoz.

Olvasni:  15 legjobb WordPress teljes webhelyszerkesztő téma 2...

“A járvány idején sok vállalkozáshoz hasonlóan én is tudatos voltam a kiadások minimalizálásában, miközben a legtöbb értéket visszakapom. Ez idő alatt fedeztem fel, hogy integrálhatom a Mangools-t a munkafolyamatomba anélkül, hogy a népszerű alternatívákra jellemző havi 400 dollár feletti előfizetést kifizetném.”

Noha néhány funkció, például a Broken Link Checker hiányzik a Mangoolsról, továbbra is praktikus kulcsszókutató eszközt, SERP elemzést és versenyképes kutatási funkciókat kínál.

“A Mangools segítségével könnyen találok magas és alacsony versenyhelyzetű kulcsszavakat a PPC-m/hirdetőim számára, hosszú farkú kulcsszavakat a niche-webhely-ügyfeleim számára, és mindkettő kombinációját online láthatóságkezelési stratégiáim fejlesztésére.”

Az alacsonyabb költségű eszköz használatával Jon a megtakarításokat a nehézségekkel küzdő kisvállalkozási ügyfelekre hárítja azáltal, hogy megfizethetőbb, működő SEO optimalizálási csomagokat kínál. Ez azt jelenti, hogy továbbra is képes adatalapú döntéseket hozni ügyfele SEO-stratégiájával kapcsolatban, és valódi megtérülést érhet el anélkül, hogy tönkretenné.

10. GTmetrix

Martina NakovSEO specialista a brit digitális ügynökségnél Best Response Media GTmetrixet használ.

Az eszköz elemzi a webhely oldalainak oldalbetöltési sebességét, és azonosítja a lehetséges fejlesztési területeket.

A Martina által megosztott (fenti) példában láthatjuk, hogy a legnagyobb tartalommal rendelkező festék (LCP), a sebességindex, az interaktívig eltelt idő és a teljes blokkolási idő (TBT) a fő fejlesztési területek ezen a webhelyen.

“A GTmetrix nagyszerűsége az, hogy amint befejezte egy weboldal elemzését, egy csomó végrehajtható javaslatot tesz. Például, ha az optimalizálatlan képek miatt lassul az oldal, a GTmetrix pontosan felsorolja, hogy mely képek okozzák ezt. probléma, és hogyan kell kijavítani őket.”

Az oldal betöltési sebessége nagyban befolyásolja a webhely minőségét és a keresési helyezéseket. Martinának tetszik, ahogy a GTmetrix az oldalsebesség teljes teljesítményét egyetlen fokozatba foglalja össze.

“Ha F osztályú, akkor tudod, hogy sok munka vár rád!”

11. Frase

Richard Kennedyaz Egyesült Királyság SEO ügynökségének tulajdonosa Arken Marketing Frase-t használja.

A Frase egy mesterséges intelligencia által hajtott tartalomoptimalizáló eszköz, amely automatizált tartalominformációkat és optimalizálási munkafolyamatokat hoz létre. Frase saját szavaival élve, az eszköz “könnyebbé teszi a keresőmotorok írását”.

Richard megosztotta a fenti példát, ahol létrehozott egy cikket “SEO eszközök” címmel, és Frase automatikusan javasolt egy szószámot, fejléceket, linkeket és képeket, hogy optimálisan versenyezzen a kulcsszókifejezés többi találatával.

Richard csapata a Frase-t használja az összes versenytárs fejléc áthaladásához, így jobban személyre szabhatja a tartalmat az olvasóhoz. A Frase megjeleníti a keresési eredményoldalon az „Emberek is kérdeznek” részt is, amely segít a témával kapcsolatos konkrét kérdések megválaszolásában.

“A Frase egy olyan eszköz, amelyet ügynökségként az év elején adtunk hozzá eszköztárunkhoz. Rengeteg tartalmat készítünk ügyfeleink számára, és a Frase segített nekünk az általunk készített alkotások minőségének javításában.”

Richard arra is használja a Frase-t, hogy ezeket a betekintéseket perceken belül részletes ismertetőkké alakítsa írói számára, így olyan tartalmat készíthetnek, amely fontosan megfelel az emberek keresései mögött meghúzódó szándéknak.

“A Frase jó munkát végez a témaklaszterek automatikus létrehozásában, ennek segítségével a látogatóink által kívánt részekre oszthatjuk fel a tartalmat. Ezzel megnőtt az adott tartalomra megcélozható kulcsszavak száma.”

Egy olyan tartalomoptimalizáló eszköz, mint a Frase, szintén tökéletes lehet a már közzétett tartalom optimalizálásához a meglévő keresési pozíciók javítása érdekében.

12. SEO Minion

Jake PetersonSEO specialista a tennessee-i digitális ügynökségnél ATIBA SEO Miniont használ.

A SEO Minion egy Chrome-bővítmény, amely gyors pillanatképet biztosít egy weboldalról, beleértve a strukturált adatoktól a címsorokig mindent, és összefoglaló képernyőképként exportálja azokat, amelyek nagyszerűen megoszthatók az ügyfelekkel.

A cikkben említett legtöbb egyéb eszközzel ellentétben a SEO Minion Google Chrome beépülő modulként a Google keresési eredményoldalát és az ügyfélwebhelyeket további kontextuális információkkal egészíti ki.

“Az oldal tartalmi elrendezésének, a szószámnak és sok más attribútumnak az ellenőrzésére használjuk. Ez egy gyors és egyszerű eszköz, amely lehetővé teszi egy adott oldal számbavételét.”

Jake a SEO Miniont használja az ügyfelekkel, hogy megmutassa nekik azokat a területeket, ahol a tartalom még fejlődhet.

“Néha a nagy webhely-ellenőrzések túlterhelőek lehetnek, és jó egyszerre egy oldalt megnézni, hogy megmutassa az ügyfélnek, min változtathat.”

Az oldalszintre részletezve Jake könnyen meg tudja mutatni az ügyfélnek a SEO Minion gyors összefoglalóját, és olyan dolgokat mond, mint: „Nézd, az általad fejlécnek gondolt szöveg valójában csak félkövér szöveg, nem pedig fejléc” vagy „Sok van. ezen az oldalon lévő képek közül, lehet, hogy ez az oka annak, hogy a dolgok lelassulnak.” stb.

“Úgy találtam, hogy mindig jó megpróbálni képeket és valós példákat az ügyfelek elé tárni, hogy segítsenek nekik megérteni.”

13. Rank Math

Veronica FernandesSEO szakértő és író a New York-i székhelyű SEO ügynökségnél Kreatív média technológia a Rank Math-ot használja.

A Rank Math egy WordPress beépülő modul, amely egyszerűvé, de hatékonysá teszi az oldal SEO-t. A Yoasthoz hasonlóan egy panelt ad a WordPress bejegyzés-összeállítási oldalához, amely a bemeneti adatok alapján megjeleníti a SEO betekintést.

A Rank Math első lépése a fókusz kulcsszavak meghatározása. De a Yoasttal ellentétben a Rank Math lehetővé teszi több kulcsszó hozzáadását minden bejegyzéshez, lehetővé téve az optimalizálást egyetlen cikkben a különböző kulcsszavak között. Az első fókusz kulcsszó az “elsődleges fókusz kulcsszó” (az alábbi példában zöld színnel van kiemelve), az összes többi kulcsszó pedig “másodlagos kulcsszó”.

A Rank Math számos ellenőrzést is végez a bejegyzésen (lásd az alábbi képernyőképet), és ezt egy 100-ból SEO pontszámban összegzi. A 80 feletti SEO pontszám azt jelenti, hogy a tartalom optimalizálva van és készen áll a közzétételre, míg a 80-nál alacsonyabb pontszám azt jelenti, hogy további optimalizálás szükséges.

Olvasni:  Az Ultimate Website Design Kérdőív (PDF sablonnal)

“A Rank Math legjobb része az, hogy megmondja nekünk a SEO pontszám javításának módjait. Ellenőrzőlistát és hibalistát biztosít. Minél több hibát távolít el, annál magasabb lesz a SEO pontszáma.”

14. MarketMuse

Solomon Thimothytársalapítója az Illinois-i székhelyű, ügynökségek számára készült white-label platformnak Clickx MarketMuse-ot használ.

A MarketMuse egy mesterséges intelligencia által vezérelt tartalomintelligencia- és stratégiai eszköz. Átfogó tartalmi stratégiát biztosít, beleértve a kulcsszavakat, a szószámot, a belső linkeket és még sok mást.

Solomon és csapata a MarketMuse szolgáltatást használja, mert bebizonyosodott, hogy eredményeket hozott SEO projektjeikben, és segítette a cikkeket, hogy előrébb helyezkedjenek a Google-on.

15. Kulcsszavak mindenhol

Brandie Erismanaz új-mexikói székhelyű SEO ügynökség tulajdonosa Riverview Lane mindenütt kulcsszavakat használ.

A Keywords Everywhere egy Google Chrome-bővítmény, amely menet közben, közvetlenül a Google keresési eredményoldalán jeleníti meg a kulcsszavakat. Vannak olyan eszközök, amelyek ugyanazokat a dolgokat csinálják, mint a Keywords Everywhere, de a Brandie ezt választja, mert gyors, egyszerű és költséghatékony.

A Keywords Everywhere közvetlenül a keresősáv alatt adja vissza a keresési mennyiséget és a CPC-t. Oldalt a korábbi keresési mennyiséget, a felkapott kulcsszavakat, a kapcsolódó kulcsszavakat, a hosszú távú kulcsszavakat mutatja, és az emberek lekérdezéseket is tesznek fel (mennyiséggel, CPC-vel és versenytárssal) – mindezt anélkül, hogy egy másik képernyőre kellene ugrani.

Brandie megosztotta a fenti példát az „mri és ct vizsgálat” eredményeiről. E gyors keresés alapján úgy döntött, hogy létrehoz egy cikket “az MRI és a CT-vizsgálat közötti különbségről” (amely az ügyfél két szolgáltatását támogatta).

“A kulcsszóstatisztikák különösen hasznosak az ügyfelekkel való beszélgetés során. Az ügyfelek szeretik a számokat. Egy egyszerű internetes kereséssel gyorsabban tudom őket a megfelelő irányba terelni. Minden, amire szükségem van, közvetlenül a keresési eredményoldalon jelenik meg.”

A Kulcsszavak mindenütt azt is megmutatja, hogy egy adott URL vagy domain mely kulcsszavakra vonatkozik. Megtekintheti a SERP pozícióját és a becsült forgalmat, valamint a standard mennyiséget, a CPC-t és a relatív versenypontszámot.

James Oliveraz Egyesült Királyság digitális ügynökségének igazgatója Fejlesztett kenyérpirító Trendstasticot használ.

A Trendstastic egy Google Chrome beépülő modul, amely a Google Trends adataival egészíti ki a keresési eredményoldalt. Ez hasznos lehet tartalom létrehozásakor, tartalom optimalizálásakor és természetesen a keresési mennyiségi trendek megértésében.

“A Trendstastic messze a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy felmérje, ha 20-50%-kal csökkent a forgalom, hogy megtudja, ez normális-e.”

James szerint sok kulcsszóeszközt félrevezetnek a forgalmi kiugrások, és csak az „összes keresést” jelentik, anélkül, hogy egyértelművé tennék, hogyan változik a keresési mennyiség az év során. A következő példákat hozta fel – a „Pokemon Go” egy példa egy olyan témára, amely néhány évvel ezelőtt felkapott volt:

Míg a „fűnyíró-vélemények” szezonálisan májusban érik el a csúcsot, és Black Friday-kor nagyon kevés a keresési mennyiség.

James csapata szereti a Google Chrome-bővítmények, például a Trendstastic használatát, hogy gyorsan elemezzék a SERP-ben (Search Engine Result Page) található adatokat, hogy passzívan és aktívan végezzék el a munkát anélkül, hogy elhagynák az oldalt.

17. SEOJet

Bryan Philipsaz ausztrál digitális ügynökség marketing vezetője In Motion Marketing SEOJetet használ.

A SEOJet egy backlink kezelő eszköz, amely segít megérteni, hogy milyen típusú horgonyszöveget kell használnia a backlinkek felépítéséhez.

A szoftver lebontja az összes olyan hivatkozást, amelyek a SERP-n rangsorolt ​​legnépszerűbb webhelyekre vezetnek, és megmondja, hogy milyen horgonyszöveg van a backlinkjeikben, így párosítható.

“Több éve használom, és nagyszerű eredményeket értem el. Az eszköz tulajdonosa rengeteg erőforrást biztosít a linképítéshez is.”

18. Clearscope

Timothy Josiah Haynesa Tennessee-i székhelyű tartalommarketing ügynökség tartalomért és keresőoptimalizálásért felelős alelnöke Tartalomkészítői Ügynökség Clearscope-ot használ.

A Clearscope egy SEO tartalomoptimalizálási platform, amely az emberek által keresett cím- és tartalomjavaslatokkal segít leegyszerűsíteni a SEO-írást.

“Egyes kulcsszavak meglepnek minket; nem foglalkoztunk volna bizonyos témákkal anélkül, hogy a Clearscope megmutatná nekünk, hogy a Google értékeli ezeket a kulcsszavakat – feltételezhetően azért, mert az olvasók értékelik a kulcsszavakkal kapcsolatos információkat.”

Timothy megosztotta velem a képernyőképet (lent), arról, hogyan használják a Clearscope-ot a versenytársak kutatására. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy meghatározza a cikk szószámát a versenytársak cikkeinek átfogó jellege alapján.

Timothy és csapata az Ahrefeket is használja az olyan funkcionális hiányosságok kitöltésére, amelyeket a Clearscope nem fed le.

19. TubeRanker

A TubeRanker egy YouTube SEO eszköz, amelyet az ügynökségek a videók és YouTube-csatornák optimalizálására használnak. Az eszközkészlet a következő funkciókból áll:

 • YouTube csatorna audit
 • YouTube címkegenerátor és -kivonó
 • YouTube kulcsszó eszköz
 • rangkövető
 • cím és leírás generátor

A videómarketing-ügynökségek a csatorna-audit funkció segítségével megmutathatják a potenciális ügyfeleknek, hogy YouTube-csatornájuk mely területeit kell javítani a videók rangsorolásának javítása érdekében.

Ügynökségi folyamatok összekapcsolása SEO szoftverrel

A megfelelő SEO ügynökségi szoftver kiválasztása az 1. lépés, de ezek integrálása saját folyamataiba a következő lépés. Vegye figyelembe az egyes eszközökhöz szükséges tanulási görbét. Gondoljon minden szükségesre készségfejlesztés és/vagy folyamatos képzés a csapatod számára.

Ennek dokumentálása megkönnyíti az új alkalmazottak felvételét az ügynökségbe, és segíti őket a korai munkában. Ebben a dokumentációs szakaszban elsősorban az ügyfelek és a projektek eredményeire kell összpontosítani, és mindenekelőtt a funkciókra/funkcionalitásra összpontosítani.

A SEO szoftvereszközök és az ügyfél- és projekteredmények összekapcsolása abban is segít, hogy jobban racionalizálja ezeknek az eszközöknek a kliens felé történő felszámítását, ha így dönt.

Mit gondolsz?

Milyen SEO szoftvereket használ az Ön ügynöksége? Használtad a listánkon szereplő eszközök valamelyikét? Tudassa velünk a Twitteren, tweeteljen @seoptimer – szeretnénk hallani felőled!

Új publikációk:

Ajánlott