A legjobb strukturált adatok tesztelési eszközei

A weboldal tervezésével összefüggésben a „strukturált adatok” kifejezés olyan diagramszerű elrendezést jelent, amely segíti a keresőrobotokat az oldal tartalmának megértésében – ha nem vagy annyira a tervezésben, mindig bérelhetsz egy Szabadúszó webdesigner. Ha ezt az információt használja, más keresési eredmények finomításai, például értékelések és vélemények is megjelenhetnek a keresési eredmények mellett. A műszaki SEO, más néven keresőoptimalizálás, strukturált adatokat használ annak érdekében, hogy a keresőmotor jobban megértse a webhely tartalmát.

SEO blokkok

Miután megértette a strukturált adatok jelentőségét a keresőoptimalizálásban és a strukturált adattesztelő eszközök szükségességét, ideje megvizsgálni a ma globálisan használt, elterjedtebb strukturált adatok tesztelési eszközeit. A következő bekezdésekben a strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközök gyűjteményét találja:

1. A Google strukturált adatok tesztelő eszköze

A Google Structured Data Testing Tool segítségével hatékonyan tesztelheti adatait. Illessze be a kipróbálni kívánt URL-t vagy kódrészletet, és az eszköz teszteket hajt végre, és figyelmezteti Önt, ha bármilyen probléma merül fel. Ezzel az eszközzel ellenőrizheti a JSON-LD, az RDFa és a mikroadatokat. Amikor a séma elhelyezéséről van szó a webhelyén, a Google strukturált adatok tesztelő eszköze nagyon hasznos lehet. Ez az egyik legnépszerűbb strukturált adattesztelő eszköz.

Google képernyő

2. A Google Search Console strukturált adatok jelentése

A strukturált adatok tesztelő eszköze mellett a Google egy sémajelölési jelentést is kínál, amely teljes képet ad webhelye sémajelöléséről. Ha webhelyén a Google Search Console van beállítva, ellenőrizheti a webhelyén található strukturált adatok pontos mennyiségét. Ezzel időt takaríthat meg, mivel lehetővé teszi, hogy mindennel egyszerre foglalkozzon, nem pedig részletekben.

Keresőeszköz

3. A Schema.org strukturált adatok tesztelő eszköze

A Schema.org strukturált adatok tesztelő eszköze erősen ajánlott azon tartalommarketingesek számára, akik nem rendelkeznek műszaki tapasztalattal, de szeretnének strukturált adatokat beépíteni kódjukba. Az all-in-one schema.org bővített kivonatok beépülő modulja a WordPresshez megkönnyíti a bővített kivonatok hozzáadását a cikkekhez, és növeli a keresőoptimalizálást, az organikus eredményeket és az átkattintási arányt.

Olvasni:  Hogyan lehet feltörni egy Snapchat fiókot (7 legjobb Snapchat Hack eszköz)

Mindent automatikusan kezel a plugin. Kölcsönhatásba lép a webhelyével, és optimalizálja a tartalmat az Ön nevében. Használható a JSON-LD strukturált adatjelölés tervezésére, létrehozására és előállítására is, amely beilleszthető a webhely fejlécébe és láblécébe.

Analitika

4. Yandex. Webmester strukturált adatok ellenőrzője

A Yandex Structured Data Validator különösen hasznos annak ellenőrzésére, hogy a strukturált adatok kódja pontosan jelenjen meg ezen a keresőmotoron. Ingyenes, és a Google Structured Data Testing Tool-hoz hasonlóan működik, mivel lehetővé teszi webhelye jelölésének vizsgálatát. Más formátumok mellett teszteli az OpenGraph, RDF, schema.org és Microdata formátumokat.

SEO grafikonok

5. A SEO SiteCheckup mikroadat-séma tesztje

A strukturált adatok tesztje a SEO SiteCheckup eszközzel is elvégezhető. Segít azonosítani, hogy webhelye kihasználja-e a HTML Microdata funkció előnyeit. A mikroadatok hozzájárulnak a bővített kivonatok létrehozásához a keresési eredmények között. Az eszköz visszajelzést ad a sikeres, sikertelen és figyelmeztető ellenőrzésekről. A strukturált adatok teszteredményei segítenek a SEO-problémák orvoslásában, valamint a Google és más keresőmotorok rangsorának javításában a webhelyoptimalizálás részeként.

6. Bing Markup Validator

A Bing Markup Validator a Bing Webmestereszközök összetevője. Az eszköz eléréséhez lépjen a keresőoldalra, és kattintson a Diagnosztika és eszközök elemre. Ellenőrizni tudja az RDFa, JSON-LD, OpenGraph és mikroformátumokat. Az érvényesítő eszköz ingyenesen használható. A strukturált adatok kódjának vizsgálatához először be kell jelentkeznie, és hozzá kell adnia webhelyét. Az ügynökségnek azonban megvan az a hátránya, hogy nem teszi lehetővé a HTML strukturált adatok ellenőrzését.

SEO elemzés

7. JSON-LD játszótér

A JSON-LD egy viszonylag új strukturált adatformátum, bár már népszerűvé vált. A JSON-LD Playground eszköz segít annak felmérésében, hogy a szintaxis megfelel-e a követelményeknek. Be kell írnia a távoli dokumentum jelölőkódját vagy URL-jét, és átfogó jelentést kap, amely alapos információkat tartalmaz.

Olvasni:  A 429 túl sok kérés hiba kijavítása a 2-ben...

8. Strukturált adatlinter

A Structurated Data Linter segíthet a strukturált adatok ellenőrzésében a webhelyeken, és továbbfejlesztett keresési eredményeket biztosít. A strukturált adatokat az URL, a kód másolásával vagy egy fájl feltöltésével vizsgálhatja. Az eszköz kivonatokat jeleníthet meg, és egyszerű szókincsellenőrzéseket hajthat végre. Ez az ingyenes ellenőrző eszköz jelenleg nem támogatja a mikroformátumokat.

Google kereső

9. Google Email Markup Tester

Használhatja a Google Email Markup Testert az e-mailjeire, hogy hatékonyabbá tegye őket. A jelölőkódot hozzáadhatja a szövegmezőhöz, hogy megállapítsa, hogy az e-mail dokumentumokból lekért strukturált adatok megfelelnek-e a szabványos előírásoknak. A kapott strukturált adatokat és az egyes elemek attribútumait az eszköz bemutatja. Az eszköz hibákat jelenít meg, ha a bevitel helytelen.

10. Merkle sémajelölő generátora

A Merkle Schema egy schema.org jelölés, amely adatok előállítására szolgál cikkekhez, útmutatókhoz, navigációs útvonalakhoz, GYIK oldalakhoz és eseményekhez. Elvégezhet egy gazdag eredménytesztet. Az üres tulajdonságok kitöltése után a Merkle Schema Markup generátor kódot ír a kiválasztott kategóriához. A feltérképezés, a helyi keresőoptimalizálás, a renderelés, a SERP (Search Engine Results Page) és a rangsorolás az alkalmazás által nyújtott további szolgáltatások közé tartozik.

Ezért a strukturált adatok tesztelése a strukturált adatok tesztelő eszközeivel egy javasolt stratégia a webhely sikeres elindításához. Ez segít megtalálni és kijavítani a webhely sémájában található hibákat.

Weboldal séma

Következtetés

Ebben a cikkben alapvető ismereteket szerzett a sémajelölésről és a strukturált adatokról. Ön felismerte a Strukturált Adattesztelő Eszközök követelményét. Ezenkívül felfedezheti az iparág legjobb strukturált adattesztelő eszközeit.

A webhelyek karbantartásán és a forgalom és a keresőoptimalizálás nyomon követésén kívül bonyolult adatok kinyerése különböző adatforrásokból, például adatbázisokból, CRM-ekből, projektmenedzsment-eszközökből, streaming szolgáltatásokból és marketingplatformokból meglehetősen nehéz lehet. Itt egy olyan egyszerűbb megoldás, mint a Hevo, megmentheti a napodat!

Olvasni:  A 12 legjobb WordPress bővítmény, amelyre a blogodnak feltétlenül szüksége van

Új publikációk:

Ajánlott