A legjobb tartalommarketing példák: A dekódoló puffer sikere

Tartalomjegyzék

 • Mitől jó egy tartalomterjesztési terv?
 • Egy nagyszerű tartalommarketing terv elemei
 • Milyen példák vannak a tartalommarketing kampányokra?
 • Tippek a legjobb tartalommarketing kampányok felépítéséhez
 • Tanulságok a Buffer tartalomelosztási stratégiájából
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Ha az elmúlt 5-10 évben aktív Twitter-tag volt, akkor valószínűleg tudja, mit Buffr van, és miért lett híres. Csakúgy, mint a legjobb tartalommarketing példák, egyszerűséget és könnyű használhatóságot kínál közönségének. Ez egy egyszerű közösségi média megosztó és ütemező alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy releváns tartalmat keressenek, és ütemezzék a tartalom terjesztését a jövőbeni megosztáshoz. Sikerének titka azonban az, hogy olyan algoritmust használ, amely a nagy láthatóság és elkötelezettség alapján elemzi és meghatározza a legjobb időpontot a tartalom megosztására. Ez egy nagyszerű példa a tartalommarketingre, mivel lehetővé teszi a nézők elköteleződésének optimalizálását. Segít a tartalomkezelési folyamat egyszerűsítésében is a különböző közösségi média csatornákon keresztül. Ez rendkívül hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nagymértékben függenek a közösségi média felhasználóktól és a digitális marketingesektől.

Mielőtt belemerülnénk abba, hogy mi teszi a Buffert olyan nagyszerűvé, fontos megérteni, hogy mi az a tartalomterjesztés, hogyan segítheti vállalkozását, és milyen releváns példák vannak a tartalomkészítésre.

Mitől jó egy tartalomterjesztési terv?

Forrás

A tartalomterjesztés a tartalom marketingjének folyamata különböző online csatornákon, például közösségi média platformokon keresztül a célközönség vagy a vállalkozások számára. Három különböző típusú tartalomterjesztési csatorna létezik.

Saját tartalom terjesztése

Ez a stratégia magában foglalja a releváns tartalom terjesztését saját webes platformjain, például e-maileken, hírleveleken, közösségi oldalakon vagy blogokon keresztül.

Olvasni:  11+ legjobb hely a Google-vélemények vásárlására 2024-ben (pozitív, 5 csillagos)

Fizetett tartalomterjesztés

Egyes vállalkozások minden alkalommal fizetnek a tartalom terjesztéséért, amikor a néző a tartalom linkjére kattint. A fizetés általában kattintásonkénti fizetés alapon történik, ahol csak akkor kell fizetni, ha valaki rákattint az interneten közzétett tartalomra.

Megszerzett tartalomterjesztés

Ez a tartalommarketing-terv-példa magában foglalja a tartalom harmadik feleken keresztüli terjesztését. A használt médiák többek között vendégcikkek, retweetek, megosztások és termékismertetők.

Egy nagyszerű tartalommarketing terv elemei

A legjobb tartalommarketing kampányok a következő közös jellemzőkkel rendelkeznek:

Tartalom audit

A sikeres tartalomterjesztési terv végrehajtásához először auditálnia kell jelenlegi teljesítményét, hogy felmérje, mi működik, és mit kell elhagynia.

Tartalomterjesztési célok

Ha nem tűz ki célt maga elé, nem valószínű, hogy bármilyen eredményt fog elérni a tartalomterjesztési kampányával.

Forrás

Ügyfélelemzés

A cél kitűzése után kötelező elemezni a célközönség viselkedését és igényeit. Ez segít abban, hogy a tartalom relevánsabb legyen.

Tartalomtípus kiválasztása

A tartalomnak relevánsnak kell lennie a kiválasztott közönség számára, és nem lehet általános. Ügyeljen arra, hogy olyan egyedi tartalmat írjon, amely értéket kínál a felhasználó számára.

Tartalom promóciója

Azonosítsa a marketing és a tartalom reklámozási csatornáit a tartalom közönsége és formátuma alapján. Néhány csatorna a tartalom népszerűsítésére: webhelye vagy blogja, közösségi média és olyan platformok, mint a Medium.

Újraértékelés

A kampányciklus végén ne felejtse el értékelni a teljesítményét, és újratervezze a stratégiát a következő kampányhoz.

Milyen példák vannak a tartalommarketing kampányokra?

A jó tartalommarketing kampány az, amely képes webes forgalmat generálni vállalkozása számára, és a leadeket eladásokká alakítani. Vessen egy pillantást ezekre a tartalommarketing-stratégiára vonatkozó példákra, hogy jobban megértse:

Puffer

Három részből álló tartalommarketing stratégiával rendelkezik, amelyben saját blogjait, vendégblogjait, valamint e-mail marketingjét használja a célközönség vonzására.

HubSpot

A HubSpot által elfogadott növekedési hackerstratégia magában foglalja saját blogok írását a releváns kérdésekről precíz piacelemzés alapján, e-könyveken és egyéb médiumokon keresztül frissítik a tartalmakat, és videókat helyeznek el a közösségi média csatornákon.

Zomato

Ez ételszállítási platform többet tesz, mint abban, hogy jó éttermeket találjon, vagy ételt szállítson a házhoz. Kulináris történetet sző, amitől könnybe lábad az ember. És arra vágyik, hogy több ételt rendeljen, és ezzel több üzletet építsen nekik.

Olvasni:  A legjobb digitális marketingstratégiák kisvállalkozások számára

LinkedIn

Ez professzionális hálózati platform saját e-könyvével szögezte le, hogyan hozhat létre nyerő marketingstratégiákat. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rendszeresen tegyenek közzé bejegyzéseket.

General Electric

General Electric a tartalomalkotás egyik leginspirálóbb példáját hozta létre. Instagram-marketingje arra készteti a közösségi média felhasználóit, hogy életet csepegtessenek az egyébként unalmas termékekbe, például szélturbinákba és sugárhajtóművekbe.

Régi fűszer

Ez régi márka egykor fennállt a veszélye, hogy irrelevánssá válik a keményebb versenytársak miatt a marketingtéren. De megfordította az asztalokat egy sor videotartalom-marketing kampánysal, amelyek a fiatalabb generációk számára készültek.

Tippek a legjobb tartalommarketing kampány felépítéséhez

A jó tartalommarketing stratégiai példák segítenek megfejteni a hatékony kampány létrehozásának folyamatát. Íme egy lépésről lépésre bemutatott útmutató a vállalkozása számára legjobb tartalommarketing-kampány elkészítéséhez:

1. lépés: hozd létre a tartalmat

Mielőtt elkezdené, tedd fel magadnak ezt a három fontos kérdést:

 • Miért készíted a tartalmat?
 • Milyen típusú tartalom illeszkedik a közönségéhez?
 • Hogyan szerezheti be a szükséges tartalmat?

2. lépés: adja meg tartalmi céljait

Mielőtt belevágna a tartalom írásába, állítson be SMART célokat kampánya számára. A céljaidnak kell lenniük,

 • Különleges
 • Mérhető
 • Elérhető
 • Ide vonatkozó
 • Időhöz kötött

3. lépés: azonosítsa közönségét

A tartalom megírása előtt végezzen alapos közönségelemzést, hogy megértse, mit kell írni vagy létrehozni.

4. lépés: készítsen versenytárs elemzést

Ez egy jó módja annak, hogy megértse, mi működik közönsége számára, és ihletet meríthet saját tartalmaihoz.

5. lépés: végezzen tartalom auditálást

Elemezze, milyen típusú tartalmat terjeszt már, és mi működik. Ez határozza meg a kampány stratégiáját.

7. lépés: hozzon létre egy tartalompromóciós munkafolyamatot

Ne felejtsen el mindig releváns, vonzó és értelmes tartalmat létrehozni. Miután a létrehozási rész véget ért, promóciós tervet kell készítenie, amely tartalmazza a promóciós platformokat, a tartalom népszerűsítésének időtartamát stb.

8. lépés: tegye közzé a tartalmat

Most, hogy elégedett tartalommal és promóciós stratégiájával, ideje közzétenni megtekintésre, és várni az eredményeket.

Tanulságok a Buffer tartalomelosztási stratégiájából

A Buffer egy közösségi média megosztó és ütemező alkalmazás, amelyet az utóbbi idők egyik legjobb tartalommarketing-példájaként emlegetnek. A vállalkozást 2010-ben alapították, de az alaptermék azóta jelentősen fejlődött. Az ötlet az volt, hogy kibővített funkciókat és funkciókat kínáljunk, amelyek az üzleti igényekhez lettek igazítva. Jelenleg több mint 4 millió felhasználót szolgálnak ki, akik fizetett és ingyenes előfizetők. Sikerük nagy része pedig organikus volt, ez teszi történetüket olyan egyedivé és érdekessé.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyszerűen visszaszámláló webhelyet a WordPress segítségével

A Buffer sikeresen kamatoztatta a közösségi és tartalmi csatornák erejét, esettanulmányává vált számos tartalom-első startup növekedési stratégiájának, amelyek alapvető hirdetési költségvetésből futnak. Buffer volt az, aki kikövezte az utat egy új korszak tartalommarketing-stratégiájának, mint életképes üzleti növekedési pillérnek.

A Buffer azon kevés SaaS startupok egyike, amelyek több millió dolláros üzletet építettek fel egy évtized alatt anélkül, hogy az első évben bármilyen külső finanszírozásra támaszkodhatnának. 450 000 dollárt gyűjtöttek össze, amit egy hatalmas tartalommarketing-stratégia felépítésében merítettek ki. Csak később emelték meg az A sorozatú 3,5 millió dolláros finanszírozást a növekedés felgyorsítása érdekében. A platform fizető ügyfelek tengerét vonzza, akiket vonzanak a Buffer vírusos cikkei, ami továbbra is az elsődleges felhasználószerzési stratégiájuk.

A Buffer tartalomterjesztési stratégiájának évek során levont tanulságai ma már sok nagyvállalat és startup számára is tanulságosak. Íme egy dekódolt változata irigylésre méltó tartalommarketing-terveik néhány titkának.

Vendég bejegyzés a kezdeti vontatás érdekében

A kezdeti napokban a Buffer nagymértékben támaszkodott a vendégbejegyzésekre, hogy felkeltse a márkaismertséget és forgalmat irányítson webhelyére. Ez segített a platformnak kialakítani egy résközönséget magának, és megelőzni a versenytársakat anélkül, hogy vagyont költene reklámra. A kezdeti vendégbejegyzések között szerepelt a hatékony marketingeszközök felsorolása, beleértve a sajátjaikat is, hogy növeljék a termék láthatóságát.

A meglévő kutatások kihasználása

A legtöbb alkotó és vállalkozás számára nehézkes lehet olyan új tartalom létrehozása, amely minden közzétételkor ugyanolyan vonzerővel bír. Ez nagy akadályt jelent a tartalomkészítő üzletágban, ami visszatartó erőként hathat a releváns forgalom generálására. Ehelyett a puffer már elérhető tartalmat használ. Alapvetően az interneten elérhető kutatásokból generál tartalmat egy adott témában, és új csavart ad neki.

Társadalmi elérhetőség növelése

A Buffer kihasználta azt az előnyt, hogy olyan közönsége van, amely már eleve erősen használja a közösségi csatornákat. Ez mindenesetre minden tartalommarketing-stratégia kulcspillére, és az ő javukra vált. Emellett sikeresen használják saját termékeiket értékesítési csatornaként. A Buffer saját tartalma éppen ezért a legjobb javaslatok közé tartozik a felhasználók számára.

Olvasni:  Privát Instagram-fiókok megtekintése 2024-ben Az Easy Way

Újrahasznosított tartalom

A puffer zseniális, ha a tartalom újrahasznosításáról van szó. Könnyedén alakítják át a régi blogbejegyzéseket grafikus bejegyzések sorozatává, hogy új közönséget vonzanak be. Ez új ügyfeleket hoz, és a régi tartalmakat is felhasználja, miközben időt és erőfeszítést takarít meg.

Az átláthatóság mint stratégia integrálása

Buffer ezt gyönyörűen megcsinálta. A fizetésektől a hatásmutatókig mindent megosztanak közönségükkel. Ez nem csak jóindulatú gesztus, hanem taktika is a kulcsfontosságú ügyfelek megnyerésére startup alapítók és hasonlók formájában, akik éppen ilyen tartalmat keresnek.

Kulcs elvitelek

 • A tartalomterjesztés a releváns tartalom online közzétételének módja a megcélzott nézők számára.
 • A tartalom terjesztése lehet saját, fizetett vagy szerzett.
 • Az audit, a célok, az elemzés, a típusok, a promóció és az értékelés a jó tartalommarketing-terv kulcselemei.
 • A tartalommarketing ciklus nyolc lépésből áll, az azonosítástól a publikálásig.
 • A Buffer az egyik legsikeresebb tartalomplatform, amely hatékony közösségimédia-megosztó és ütemező alkalmazásként nőtte ki magát.
 • A jó tartalommarketing-stratégia öt kulcsfontosságú eleme a vendégküldés, a kutatások kihasználása, a fokozott közösségi elérés, a tartalom újrafelhasználása és az átláthatóság.

Következtetés

A Buffer tartalommarketingjének tanulságai fontosak, ha olyan vállalkozásról van szó, amely a közösségi médiára támaszkodik a léptékű és elérhetőség érdekében. A legjobb tartalommarketing-példákban megvannak ezek a közös vonások, amelyek elősegítik a növekedést és az innovációt. Vállalkozása sikere pedig éppúgy függ a hatékony marketingtől, mint a nagyszerű tartalomtól.

GYIK

1. Mi az a puffer?

A Buffer egy közösségi média megosztási és ütemezési alkalmazás.

2. Mi a jó tartalommarketing stratégia?

A nagyszerű tartalommarketing-stratégia az, amely segít optimalizálni a tartalom elérését azáltal, hogy a kiválasztott marketingplatformokon keresztül célközönséget céloz meg.

3. Hogyan készítsünk sikeres tartalommarketing tervet?

A sikeres tartalommarketing terv az, amely tartalmazza a közönségkutatást, a tartalomtípus azonosítását, a meglévő tartalom auditálását és a tartalom gondozását.

4. Melyek a különböző típusú tartalomterjesztési csatornák?

A három különböző típusú tartalomterjesztési csatorna tulajdonos, fizetett és szerzett.

5. Hogyan döntsük el, hol terjesztjük a tartalmat?

A termék alapján piackutatást kell végeznie, és azonosítania kell a közönségét. Ezt a fogyasztói magatartás mélyreható elemzésének kell követnie a tartalom összeállítása és közzététele előtt.

6. Miért fontos a tartalomterjesztés?

A tartalomterjesztés azt a célt szolgálja, hogy organikus módon azonosítsa vállalkozása potenciális vásárlóit. Ez különbözik az értékesítéstől, ahol Ön a termékét viszi el az ügyfelekhez, nem pedig ők keresnek meg.

Új publikációk:

Ajánlott