A legjobb WordPress gyorsítótár-bővítmények a webhelysebesség optimalizálásához

Ról ről az esetek 57%-ában, akkor a webhely látogatói elhagyják, ha a betöltési idő három másodpercnél tovább tart. Ez egyértelműen azt jelzi, hogy a webhely betöltési sebessége kritikus a felhasználói élmény szempontjából.

A WordPress-en számos elérhető módszer létezik webhelye sebességének növelésére. Ezek közé tartozik a tartalomszolgáltató hálózat (CDN) szolgáltatás vásárlása, a képoptimalizálás és a WordPress gyorsítótár-bővítmény használata.

Az adatgyorsítótár az első hely, ahol egyszerű és gyors módot kereshet a WordPress webhely sebességének optimalizálására. Azonban először meg kell értenie a gyorsítótárazás alapjait és azt, hogy miért elengedhetetlen.

Mi az a gyorsítótárazás?

A gyorsítótárazás a webhelyfájlok statikus másolatainak ideiglenes tárolóhelyen történő tárolására és mentésére vonatkozik. Ez a folyamat lehetővé teszi a weboldalak gyorsabb betöltését a látogató böngészőjében. A jobb kontextus érdekében íme egy példa arra, hogy mi történik, amikor egy látogató először nézi meg webhelyét.

Amikor egy felhasználó megtekint egy oldalt a webhelyén, bármilyen böngészőt is használ, kérést generál. A böngésző ezután elküldi a kérést a webhely tárhelyszerverének, amely bekéri a webhely különböző elemeit. Ezek közé tartoznak a CSS-stíluslapok, HTML-fájlok, képek, JavaScript és egyebek, attól függően, hogy webhelye milyen elemeket tartalmaz.

A kérés beérkezése után a szerver létrehozza az erőforrásokat, amelyeket visszaküld a felhasználó böngészőjének. Amint a böngésző megkapja az erőforrásokat, megjeleníti azt a weboldalt, amelyet a felhasználók megjeleníthetnek a képernyőjükön. A gyorsítótárazás azt jelenti, hogy a webhely weboldalainak egyes erőforrásait helyileg tárolják és mentik a látogató eszközén.

Amikor a felhasználó ismét felkeresi a webhely oldalait, bizonyos erőforrások a helyi eszköztárból származnak. Az eredmény lényegesen gyorsabb betöltési sebesség, mint a webhely információinak kinyerése a webszerverről. Ennek az az oka, hogy a böngésző távoli webszerverről való letöltés helyett közelebbi forrásból is kinyerheti az információkat.

Ezenkívül a webhely gyorsítótárazása lehetővé teszi, hogy szervere kevesebb erőforrást használjon minden alkalommal, amikor a látogató betölt egy weboldalt. Ennek eredményeként a webhely gyorsítótárazása csökkenti az első bájtig vagy a TTFB-ig eltelt időt. A TTFB arra az időre utal, amely eltelik a böngésző által a kérés elküldése és az első adatbájt visszavétele között. A TTFB csökkentése az egyik legjobb módszer webhelye általános teljesítményének javítására.

A gyorsítótár beállítása a WordPressben

Amint már említettük, a webhely gyorsítótárazása nagyszerű módja a webhely teljesítményének javításának. A WordPress CMS alapvető funkciókészlete azonban nem tartalmaz gyorsítótár funkciót. Egyes esetekben a tárhelyszolgáltató engedélyezheti a gyorsítótárazást az Ön webhelyén. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem fog tudni telepíteni néhány gyorsítótárazó bővítményt.

Olvasni:  A 10 legjobb hiba-/problémakövető szoftver: Azonosítsa a sebezhetőségeket, mielőtt problémákká válnának

Ha a tárhelyszolgáltató nem engedélyezi a gyorsítótárazást a webhelyén, akkor Önnek kell bekapcsolnia a gyorsítótárazást. Bár lehetséges manuálisan beállítani a gyorsítótárat egy WordPress webhelyen, a folyamat meglehetősen összetett. Vagy kódot kell beírnia a cache.php fájlba, vagy létre kell hoznia egy SQL-lekérdezést.

Ez meglehetősen nagy kihívást jelent a legtöbb ember számára, akinek nincs technikai tapasztalata bármelyik módszerben. E módszerek elérhetőbb alternatíváira példák a WordPress beépülő modulok. Itt található a legjobb WordPress gyorsítótár-bővítmények listája, amelyeket beépíthet webhelyébe az oldal teljesítményének javítása érdekében. A lista prémium és ingyenes WordPress teljesítményű bővítményeket is tartalmaz.

WP rakéta

Képernyőkép innen wp-rocket.me

A lista első helyen áll a WP Rocket, amely egy prémium gyorsítótárazási bővítmény, amely a funkciók széles skáláját kínálja. A WP Rocket robusztus szolgáltatáskínálata közül a főbb jellemzők közé tartozik GZIP tömörítés és a gyorsítótár előtöltése. Ezenkívül a WP Rocket további funkciókat is kínál, amelyek közé tartozik:

 • CSS és JS fájlok kicsinyítése és kombinálása
 • Lusta képek betöltése
 • A megjelenítést blokkoló JavaScript-erőforrások megszüntetése
 • A nem használt CSS eltávolítása
 • Automatikus adatbázis-tisztítások ütemezése

A WP Rocket egyszerűen az egyik legjobb megoldás a Core Web Vitals osztályzatok optimalizálására és a webhely betöltési sebességének növelésére.

Ezenkívül a WP Rocket kiválóan alkalmas az e-kereskedelemre, mert automatikusan kizárja a „kijelentkezés”, a „kosár” és a „fiókom” oldalakat a gyorsítótárból. Ezzel elkerülhető a vásárlási folyamatba való beavatkozás, amely az e-kereskedelmi webhelyek felhasználói élményének szerves részét képezi.

A WP Rocketet az különbözteti meg a többi teljesítményoptimalizáló bővítménytől, hogy a telepítés és aktiválás után azonnal működésbe lép.

LiteSpeed ​​gyorsítótár

Képernyőkép innen: wordpress.org

Ha másik ötcsillagos gyorsítótár-bővítményt keres a WordPress könyvtár, akkor a LiteSpeed ​​Cache működhet az Ön számára. Lekicsinyítheti és egyesítheti a JavaScript- és CSS-fájlokat, automatikusan optimalizálhatja a képeket, a képeket lusta betöltéssel stb.

Ami a LiteSpeed ​​Cache-t választja el a többi gyorsítótár-bővítménytől, az a szerverszintű gyorsítótár, amely gyorsabb, mint a szabványos PHP-szintű gyorsítótár. Bár ez a beépülő modul ingyenes, a beépített oldalgyorsítótár funkcióinak használatához a LiteSpeed ​​Web Servert kell használnia.

Az oldal gyorsítótár megkerülheti az adatbázis- és PHP-lekérdezéseket. Cookie-kat is használhat a gyorsítótárazott tartalom több verziójával való együttműködéshez. Ez azonban a felhasználó földrajzi helyétől, pénznemétől és eszközétől függ. Ezenkívül a szerver használatához havi díjat kell fizetnie a licenc megvásárlásáért.

WP leggyorsabb gyorsítótár

Képernyőkép innen: wordpress.org

A hivatalos WordPress könyvtárban a WP Fastest Cache az egyik legjobban értékelt gyorsítótár-bővítmény. Ingyenes verziójában a WP Fastest Cache számos fejlett funkciót kínál. Ez a beépülő modul lehetőséget biztosít az adminisztrátoroknak a kicsinyített JS- és CSS-fájlok, valamint az összes gyorsítótárazott fájl törlésére. Azt is lehetővé teszi számukra, hogy ütemezett időpontokat hozzanak létre egy adott fájl vagy fájlcsoport törlésére.

Olvasni:  Az 5 legjobb okostelefon-biztosító társaság

A felhasználóknak lehetőségük van letiltani vagy engedélyezni a gyorsítótárat a bejelentkezett felhasználók és mobileszközök számára. Nem igényel semmilyen kódolást sem; mindössze annyit kell tennie, hogy bejelöli a négyzetet a beállítások oldalon. A WP Fastest Cache nemcsak kicsinyíti a CSS- és HTML-fájlokat, hanem egyesíti is azokat. Ezzel a weboldalakat karcsúbbá és tisztábbá teszi a kódolást, ellentétben más ingyenes beépülő modulokkal, mint például a W3 Total Cache.

Ha több funkcióra van szüksége, a WP Fastest Cache prémium verziója az Ön számára készült. A prémium verzió további funkciókat kínál, például a renderelést blokkoló JavaScript-erőforrások kiküszöbölését, a lusta betöltést és a JavaScript-fájlok minimalizálását.

WP-Optimalizálás

Képernyőkép innen: wordpress.org

A LiteSpeed ​​Cache-hez hasonlóan a WP-Optimize is egy ötcsillagos bővítmény a WordPress könyvtárából, több mint egymillió aktív telepítéssel. A beépülő modul lehetővé teszi a beállítások különböző konfigurációit, hogy csökkentse a kiszolgálóhoz érkező kérések számát és méretét. A beállításokban elérhető konfigurációs lehetőségek a következők:

 • Az ügyfélböngészők utasítása a gyorsítótárazott erőforrások újrafelhasználására
 • JavaScript, HTML és CSS fájlok tömörítése
 • JavaScript és CSS kicsinyítése és elhalasztása

A mobileszközök fájljainak szétválasztása olyan egyszerű, mint egy négyzet bejelölése. Így biztosíthatja, hogy webhelye látogatói mobileszközökre optimalizált webhelyet használjanak. A lista korábbi bejegyzéseivel ellentétben a WP-Optimize egy teljesen átfogó megoldás webhelye optimalizálására. A weboldal gyorsítótárazásán kívül segít a képek tömörítésében és az adatbázis megtisztításában a jobb webhelybetöltési sebesség érdekében.

WP szuper gyorsítótár

Képernyőkép innen: wordpress.org

A WP Super Cache vitathatatlanul a legtöbbet letöltött gyorsítótár-bővítmény a WordPress könyvtárában. Az Automattic által kifejlesztett ingyenes gyorsítótár-bővítmény ma körülbelül kétmillió aktív telepítéssel rendelkezik.

A bővítmény népszerűségének részben a három gyorsítótárazási módja az oka. A szakértői mód funkciói a leggyorsabb mód. Ehhez azonban módosítani kell a .htaccess fájlt. Ez a modell vitathatatlanul a legjobb a fejlesztők és a technikailag tapasztalt felhasználók számára, akiknek nagyobb ellenőrzésre van szükségük gyorsítótárazási folyamatuk felett.

Egyetlen hátránya az, hogy a .htaccess fájl egyetlen hibája az egész webhelyet tönkreteheti. E hátrány miatt a szakértői mód nem ideális a technikai tapasztalattal nem rendelkező felhasználók számára. A kevésbé technikás felhasználók kiszolgálása érdekében a WP Super Cache egyszerű módot is kínál. Egyszerű módban a bővítmény a legtöbb látogatót statikus HTML-fájlok generálásával szolgálja ki.

Olvasni:  8 legjobb online fizetési rendszer az e-kereskedelmi üzletek számára

A WP Super Cache által kínált utolsó mód a WP-Cache, amelyet egyéni gyorsítótárban tárolt fájlok kiszolgálására terveztek. A fájlok személyre szabottak azoknak a felhasználóknak, akik megjegyzéseket fűztek, bejelentkeztek, vagy jelszavas védelemmel ellátott oldalt néznek meg.

W3 Teljes gyorsítótár

Képernyőkép innen: wordpress.org

A W3 Total Cache vagy a W3TC egy másik népszerű gyorsítótár-bővítmény, amelyet WordPress webhelyekhez készítettek. Népszerűségének egyik jelentős oka a legtöbb tárhelytervvel való kompatibilitása. Ide tartozik a VPS, a dedikált és a megosztott szerver hosting.

A W3 Total Cache lehetővé teszi a CSS-, Javascript- és HTML-fájlok, valamint az oldalak, bejegyzések és RSS-hírcsatornák minimalizálását. Elhalaszthatja a CSS-t és a JavaScriptet, késleltetheti a képeket, ütemezheti az automatikus adatbázis-tisztítást, és megszüntetheti a megjelenítést blokkoló JavaScript-erőforrásokat.

Lehetővé teszi továbbá a CDN-szolgáltatóval való integráció beállítását a webhely teljesítményének további javítása érdekében. Még az összes konfigurációt is tesztelheti az előnézeti móddal, mielőtt telepítené őket a webhelyére.

Ha több funkcióra vágyik, a W3 Total Cache Pro verziója további funkciókat is kínál. Ide tartoznak a speciális gyorsítótárazási statisztikák, a töredékek gyorsítótárazása és a Google Térkép lusta betöltése, hogy csak néhányat említsünk.

Kolibri

Képernyőkép innen: wordpress.org

A Hummingbird hasonló szolgáltatásokat kínál, mint a listában említett többi gyorsítótár-bővítmény. Ezek a hasonló funkciók a következőket foglalják magukban:

 • GZIP tömörítés
 • JavaScript és CSS halasztás és minimalizálás
 • A megjelenítést blokkoló erőforrások megszüntetése
 • Lusta betöltés a megjegyzésekhez, képekhez és hosszabb bejegyzésekhez
 • Böngésző gyorsítótár

A Hummingbird különlegessége az, hogy képes átvizsgálni a webhelyet, és megtalálni a lassú teljesítményt okozó fájlokat. A beépülő modul tippeket és javításokat is kínál a szkennelés után. A problémától függően néha egy kattintással megoldható.

Ilyenek lehetnek például a stílus- és szkriptminimalizálás, a JavaScript és a CSS elhalasztása, valamint a teljes gyorsítótár-készlet. A Hummingbird lényegében leegyszerűsíti a webhely teljesítményének felgyorsítását.

A Hummingbird prémium verziója fejlettebb funkciókat is kínál. Ezek a funkciók közé tartozik az üzemidő figyelése, az automatizált szkennelés, a CDN által hosztolt kicsinyítés és a továbbfejlesztett minimális tömörítés.

Gyorsítótár engedélyezése

Képernyőkép innen: wordpress.org

A Cache Enabler egyszerű és könnyű beépülő modulként működik a WordPress webhelyekhez. Lehetővé teszi a gyorsítótárazott oldalak HTML-kicsinyítését, a gyorsítótárazott fájlok lejárati idejének beállítását, valamint a gyorsítótárazott oldalak előtömörítését a GZIP használatával. Hasznos többhelyes hálózatok esetén is.

A Cache Enabler hatalmas hátránya a korlátozott funkcionalitás a listán szereplő többi bővítményhez képest. Ezenkívül a tartalomformát kivéve a gyorsítótár összetettebb. Általában más beépülő moduloknál csak egy jelölőnégyzetet kell bejelölnie a beállításokban, hogy kizárja a tartalmat a gyorsítótárból.

A Cache Enabler használatával előfordulhat, hogy manuálisan kell beírnia egy bejegyzésazonosítót, lekérdezési karakterláncot, cookie-kat vagy oldal elérési útját. Emiatt ez a kevésbé kényelmes lehetőség annak szabályozására, hogy mely oldalak kerüljék ki a gyorsítótárat.

Olvasni:  WordPress gyorsítótár

Üstökös Cache

Képernyőkép innen: wordpress.org

WordPress-oldalak, kategóriák, bejegyzések, címkék, RSS-hírcsatornák, archívumok és XML-webhelytérképek gyorsítótárazásához a Comet Cache a legérthetőbb lehetőség. A beállítások oldala részletesen ismerteti a funkcióit. Emiatt a Comet Cache ideális bővítmény azoknak a kezdőknek, akiknek nincs tapasztalatuk vagy tudásuk a gyorsítótárazásban,

Meg kell vásárolnia a professzionális verziót bizonyos funkciókhoz, amelyeket a listán szereplő többi beépülő modul ingyenesen biztosít. Ide tartoznak például a bejelentkezett felhasználók gyorsítótárazása és a HTML tömörítése.

Ettől eltekintve a Comet Cache nem kezeli közvetlenül a GZIP-tömörítést. Ha webhelye az Apache webszerveren fut, néhány kattintással engedélyezheti a GZIP-tömörítést az adminisztrációs irányítópulton. Ha nem, akkor létre kell hoznia egy .htaccess fájlt a WordPress telepítési könyvtárában. Ha feltétlenül GZIP-tömörítésre van szüksége, akkor lehet, hogy a Comet Cache nem a legjobb megoldás az Ön számára.

Borlabs gyorsítótár

Képernyőkép innen: borlabs.io

A Borlabs Cache az egyik legmagasabb besorolású prémium gyorsítótár-bővítmény, amely az aktiválás után azonnal megkezdi a webhely optimalizálását. A Borlabs Cache szabványos funkciókkal rendelkezik, amelyek más beépülő modulokkal rendelkeznek, mint például a JavaScript- és CSS-fájlok lusta betöltése, kombinálása és tömörítése. Egyedi és fejlett funkciókat is biztosít.

Egy nagyszerű példa a töredék gyorsítótárazási funkciója. A töredékes gyorsítótárazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy dinamikus tartalommal rendelkezzen statikus fájljaiban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy továbbra is megjelenítsenek hirdetéseket a webhelyük gyorsítótárazott verzióiban.

A gyorsítótár-bővítményeket támogató legtöbb többhelyes hálózat csak globálisan teszi lehetővé a gyorsítótár-beállítások beállítását. A Borlabs Cache gyorsítótár-előbeállításokat biztosít, lehetővé téve az egyedi gyorsítótár-beállításokat a WordPress többhelyes telepítésének minden webhelyéhez.

Növelje webhelye sebességét

Mivel sok zaj jön a WordPress más webhelyeiről, elég nagy kihívást jelenthet a kitűnéshez.
Az utolsó dolog, amit szeretnél elveszti a forgalmat lassú töltési sebesség felett.

Éppen ezért a gyorsítótár-bővítmény minden WordPress-webhely számára elengedhetetlen a webhely teljesítményének felgyorsításához. Annyira fontos, hogy egyesek menedzselt WordPress hosting megoldások ma még jön ez a funkció.
De ne feledje, bár a beépülő modulok nagyszerűek, a szakértők jelenléte jelentősen megváltoztathatja webhelye általános állapotát és sebességét.

Bérelhetsz egy csúcsminőségűt is WordPress weboldal karbantartás cég, hogy biztosítsa webhelye csúcsteljesítményű működését, így szupergyors és megbízható.

Az ebben a cikkben említett lista képet ad a webhelye teljesítményének javítására vonatkozó lehetőségekről. A legjobb az egészben, hogy nincs szükség bonyolult kódolásra.

Új publikációk:

Ajánlott