A legnépszerűbb mesterséges intelligencia fordítóeszközök 2024-ben: Segíthetnek az AI-eszközök minden dokumentum lefordításában?

A mesterséges intelligencia trendje minden iparágban felzárkózik. De vajon hatékonyak-e a mesterséges intelligencia fordítói eszközei a modern társadalom számára? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Kíváncsi vagy, hogy le tudnál-e fordítani egy dokumentumot egy ismeretlen nyelvről mesterséges intelligencia (AI) eszközeivel? Valóban lenyűgöző, de 2022-ben minden lehetséges. Az elmúlt néhány évben számos mesterséges intelligencia fordítóeszköz jelent meg, amelyek megváltoztatják a fordítás világát. Ez progresszív lépés lehet a nyelvi akadályok globális felszámolásában. De ez riasztó lehet az emberi fordítók számára is, akik félhetnek az állásuk elvesztésétől.

Ebben a blogban mindent meg fogunk beszélni az AI fordítóeszközökről, és arról, hogy ezek hogyan segíthetnek a modern társadalomban. Megvizsgálunk néhányat a legjobb mesterséges intelligencia fordítószoftverek közül is, amelyek segíthetnek hatalmas fordítási projektekben, és leegyszerűsítik életünket.

Mik azok az AI fordítók?

Forrás

Vannak esetek, amikor egy szót vagy kifejezést egy másik nyelven kell tudnod. A Google Fordító az egyik legnépszerűbb AI fordítóeszköz, amely percek alatt a legjobb választ adja. Ezek az eszközök felismerik a szöveget és a hangot, hogy megértsék és kiváló eredményeket érjenek el.

Ahogy az AI az évek során fejlődött, a fordítás is sokkal könnyebbé vált ezekkel az eszközökkel. A legjobb az egészben az, hogy időnként szupergyorsak és szuperpontosak tudnak lenni, és ahogy olvassa ezt a cikket, egyre jobb lesz.

Ez a gépi tanulás tudományának köszönhető. A gépi fordítás olyan gépi tanulási algoritmusok alkalmazása, amelyek lehetővé teszik a szövegek egyik nyelvről a másikra történő fordítását. Ez a mesterséges intelligencia egy részterülete, amely olyan számítógépes programok tervezésével és fejlesztésével foglalkozik, amelyek képesek automatikusan lefordítani szövegeket egyik nyelvről a másikra.

Siri és Alexa használja ezt a technológiát. Felismerik a beszélő hangját, és a parancshoz igazodó feladatokat hajtanak végre. Tanulási alkalmazások, mint Duolingo használja ezt a technológiát a nyelvtanuláshoz is.

A legjobb mesterséges intelligencia fordító szoftver 2024-ben

Most, hogy ismerjük az AI előnyeit és hátrányait, folytathatjuk a legjobb AI fordítószoftver megkeresését. Ezek az alkalmazások és platformok nagyon népszerűek az új nyelvre kíváncsiak körében. Segíthetnek a márkáknak és cégeknek a tartalom lefordításában és több nyelven történő közzétételben. Nézzük meg a modern fordítási eszközök jellemzőit.

1. Google Fordító

Forrás

Olvasni:  LinkedIn Video Views vásárlás: 10 legjobb webhely 2024-ben

A Google a leggyakrabban használt mesterséges intelligencia fordítóeszköz világszerte. Ez egy ingyenes online gépi fordítóeszköz, amely segíthet egyszerű szövegek nehéz dokumentumokká fordításában. Az egyszerű alkalmazás szabadon elérhető, és kiváló felhasználói felülettel rendelkezik, amely növeli népszerűségét. Csak annyit kell tennie, hogy hozzáadja a szöveget a mezőbe, és le kell fordítania. Az alkalmazás képes képeket, videókat és kézzel írt szövegeket is olvasni.

Akár 109 nyelvet is elérhet a Google-on. Van egy beszélgetési mód is, amely hívásokhoz használható. Ha gyors fordítást keres a Google-on, legtöbbször ebből az alkalmazásból kapja a legpontosabb eredményeket.

2. Bing Microsoft

A Microsoft egy csodálatos fordítóeszközt kínál, amely 105 nyelvet kínál 12 beszédfelismerő rendszerrel. A Bing Microsoft Translation egy felhőszolgáltatás, amely a Microsoft Cognitive Services része. Több alkalmazásba is integrálható, például Skype, SharePoint és Microsoft Office.

A gépi fordító nagyszerű felhasználóbarát élményt kínál, amely lehetővé teszi a képek, hangklipek és külső hivatkozások fordítását. A Bing olyan intelligens funkciókat is tartalmaz, mint a fordítási memória és a szövegkörnyezeten belüli szerkesztés, amelyek elősegítik a jobb eredmények elérését. Ez egy megbízható szoftver, amely megbízható szolgáltatásokat kínál a vállalatoknak.

3. DeepL

Forrás

Ez a fordító mesterséges intelligencia eszköz a közelmúltban a legjobb értékelést kapta a vállalkozások számára. Az iparág legjobb pontosságáról és kontextuális fordításairól ismert. Az intuitív kezelőfelület nagyon könnyen használható és kompatibilis a Windows/iOS rendszerekkel.

Annak ellenére, hogy az iparág legjobb eredményeit produkálta, a DeepL-nek vannak hibái. Nem kínál sok testreszabást, mint más alkalmazások. Eddig csak 26 nyelvet kínál. Dokumentumfordítást és alkalmazásintegrációkat kínálnak.

A DeepL nagy pontossága ellenére mindig a legjobb, ha lektorálja a dokumentumot az árnyalt eredmények érdekében.

4. Reverso

A Reverso egy ingyenes mesterséges intelligencia fordítóeszköz is, amely nagyszerű eszköz a felhasználók nyelvi beszédkészségének fejlesztésére. Eddig 18 nyelvet támogat, és csak a szöveg- és beszédfordítást támogatja.

A Reverso nagyszerű eszköz, ha bármilyen más nyelvet szeretne tanulni. Bővítheti szókincsét lefordított szövegek kapcsolódó példáival. A felhasználók jobb írás-, olvasás- és beszédkészséget fejleszthetnek új nyelveken.

5. SYSTRAN Translate PRO

Forrás

A Systran a legjobb mesterséges intelligencia fordítószoftverek közé tartozik, amely rengeteg funkcióval rendelkezik, és 55 nyelvet támogat.

Ez egy valós idejű fordítószoftver, amely segíti a vállalkozásokat az ügyfelekkel és a csapattagokkal való erőfeszítés nélküli együttműködésben és kommunikációban. A Systran több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a fordítási szektorban. A világ legnagyobb vállalatai használják ezt a megbízható szoftvert, köztük a Google, a Yahoo, a NASA stb.

Néhány kattintással konvertálhat dokumentumokat, szövegeket, fényképeket, weboldalakat és e-maileket több nyelven. A Systran nagyszerű választás az Ön igényeinek kielégítésére, legyen szó lefordított webhelyről vagy nemzetközi üzleti megbeszélésekhez szükséges dokumentumokról. Böngészőbővítményt és több együttműködési eszközt is kínálnak. Az ár havi 15,39 dollártól kezdődik.

Olvasni:  A legjobb NFT piacterek 2024-ben

6. memoQ

A MemoQ az egyik legszélesebb körben használt fordító szoftver. Még a kezdők számára is egyszerű megtanulni és használni, és számos izgalmas funkcióval rendelkezik. Ez a többnyelvű támogatástól a minőségirányításig mindent magában foglal.

A MemoQ translator pro élvezetes élményt nyújt intuitív kezelőfelületével. Fordítómemóriájuk biztosítja, hogy ne fordítsa le ismételten a hasonló kifejezéseket. A terminusbázis lehetővé teszi az adatok egyetlen kattintással történő importálását. Kifinomult rendszerük van a munkafolyamat és az együttműködés kezelésére is. A teljes memoQ Pro 682,36 dollárért vásárolható meg.

7. Crowdin

A Crowdin egy fordítás- és lokalizációkezelő eszköz, amely segítséget nyújt a szervezeteknek és az egyéneknek a különféle tartalmak hatékony lefordításában. Ez egy gépi fordító szoftver, amely nem specializálódott egyetlen területre sem. A pontos eredmények érdekében beépített és egyedi fordítási memóriával rendelkeznek. Számos eszközt és megtekintési lehetőséget érhet el a munkafolyamat megkönnyítése érdekében. Integrációkat szerezhet be számos üzleti platformhoz, például a WordPresshez, a Shopifyhoz és a GitHubhoz.

A csapat minden tagja hozzáfér a feladatkezeléshez, a fizetési feldolgozáshoz és az együttműködési feladatokhoz. Miközben pontosabb projektteljesítési előrejelzéseket ad, javítja a csapat kommunikációját is. Az eszköz ára 40 dollártól kezdődik.

8. Smartling

Forrás

A Smartling egy meglehetősen intelligens fordításkezelő rendszer, amelyet papírok, online eszközök és alkalmazások lokalizálására használnak. Integrálható számos hasznos alkalmazással és eszközzel, beleértve az Adobe Illustratort, az Adobe Photoshopot, a Sketch-et és a Figmát. A legtöbb ember számára azonban nehezen használható eszköz lehet, és némi erőfeszítést igényel a tanulás.

Sok fogyasztó értékeli a fordítási munkafolyamatok testreszabásának lehetőségét különböző platformokon. A Smartling hihetetlen képessége az AI-alapú fordítás integrálása a mindennapi munkafolyamatba, és ez a legjobb ebben a platformban. Ez egy nagyszerű eszköz az online vállalkozások számára, és az ára 200 dollártól kezdődik.

Hatékonyak az AI fordítóeszközök az önfordításban?

Több mint 7000 nyelvet beszélnek szerte a világon. A mesterséges intelligencia nagy szerepet játszhat a nyelvi akadályok áthidalásában. A mesterséges intelligencia használatával a hibák rögtönözhetők és tanulhatók. Ennek eredményeként kevesebb szó vész el a fordítás során.

Ahogy a gépi fordítási technológia folyamatosan fejlődik, egyre pontosabb és hatékonyabb a szövegek fordítása. A gépi fordítás azonban még mindig nem tökéletes, és néha pontatlan vagy értelmetlen fordításokat eredményez.

Tehát a nagy kérdés az, hogy az AI fordítóeszközök helyettesíthetik-e az embereket?

A válasz igen és nem. Igen, mert egyre jobb, ahogy egyre többen használnak mesterséges intelligencia fordító eszközöket. A neurális gépi fordítással ezek az eszközök jobb eredményeket mutatnak az idő múlásával. Szóval, ha valaki tudni akarja, hogyan mondja el: „Hogy vagy?” Spanyolul megbízhat a Google-ban, amikor megkapja a „Como Estas?”

Olvasni:  A 12 legjobb nyílt forráskódú e-kereskedelmi platform 2024-ben (+alternatívák)

Azonban időbe telhet, amíg az AI fordító eszközök megismétlik az emberi érzelmeket és a szavak kontextusát. Mely szavak alkalmasak egy alkalomra, és melyik nem megfelelő? Szakértő fordító tud válaszolni.

Az AI fordítóeszközök azonban nagyon hasznosak lehetnek az önfordításban. Pontos szavakat biztosítanak a dokumentumok lefordításához és a másolatok sokszorosításához. Ha kényes téma van, a legjobb, ha emberi referenciát kérünk.

Az AI fordítóeszközök előnyei és hátrányai

Miközben különféle előnyei vannak AI fordító szoftver, sokan egyetértenek abban, hogy mindegyikhez szükség van az emberi érintésre. Tehát nézzük meg ezen eszközök előnyeit és hátrányait, mielőtt megtalálnánk a 2022-ben használható legjobb eszközöket!

Az AI fordítóeszközök előnyei

Az AI fordítószoftver nagyszerű lehet, ha gyors eredményeket szeretne elérni különböző nyelveken. Nincsenek akadályok ezen eszközök használatában. Íme az AI-eszközök három legfontosabb profija.

 1. Az AI fordítóeszközök legjobb része az, hogy ezer dokumentumon keresztül futtathatja őket, és továbbra is a legjobb eredményt hoznák. Ez segíthet a szövegek és hanganyagok tömeges fordításában, gyorsabban, mint az emberek.
 2. Nincs nagy hír, hogy a robotok sokkal gyorsabbak, mint az emberek. Az AI fordítóeszközök hatalmas mennyiségű adatot képesek felvenni, és azonnali eredményeket hoznak. Még a 100%-os pontosság is probléma lehet. Az AI-eszközök a legjobbak, ha a mennyiség az elsődleges.
 3. Az AI fordítóeszközök legjobb része az, hogy egyszerre több nyelven is dolgoznak. Az emberi lénynek meg kellene tanulnia egy nyelvet, de ez nem így van a gépeknél. Csak az adatokra van szükségük ahhoz, hogy a legjobban megfeleljenek. Bárki és mindenki használhatja ezeket az eszközöket internetkapcsolattal rendelkező eszközeiről, bárhonnan.

Az AI fordítóeszközök hátrányai

Nem számít, milyen gyors és hatékony az AI, hiányoznak belőlük fontos fordítási funkciók. Nézzük meg az AI fordítóeszközök három legnagyobb hátrányát.

 1. A legtöbb AI fordítószoftver nem tudja megérteni a kifejezések és szavak kontextusát. Küzdhetnek a köznyelvvel, és ha bizonyos szavaknak eltérő jelentése van.
 2. Az AI-eszközök kihagyhatják a szavak érzelmi poggyászát. Nem tudnak jó pontossággal lefordítani zenét vagy idiómákat. Bizonyos kifejezések érzelmi jelentésének megértéséhez az AI-eszközöknek sokat kell kísérletezniük.
 3. A nyelv nem csak szavakból áll, hanem intonációkból és kifejezésekből is. Az AI eszközöket az emberi érzelmek értelmezésére tervezték. Sem a szarkazmust, sem a cinizmust nem értik, sem a vicceket nem tudják fordítani. Másrészt félreértelmezhetik ezeket a mondatokat, és katasztrófákhoz vezethetnek!

Az AI fordítóeszközök nagyszerűek lehetnek oktatási szövegek és hivatalos dokumentumok fordítására. Azonban visszautasíthatják, ha zenét, verset vagy akár regényt szeretne fordítani. Olyan emberi személyre lenne szükség, aki alaposan megérti az új nyelvet a történelemmel és a kulturális kontextussal.

Olvasni:  5 döntő lecke Hemingway írásaiból

Tehát a nagy kérdés megválaszolása az, hogy le lehet-e fordítani egy dokumentumot AI-eszközökkel? Persze, hogy lehet! Nagyon sok csodálatos eszköz létezik, amelyek megkönnyíthetik a fordítási folyamatot magánszemélyek és vállalkozások számára. Ezeket azonban óvatosan és felügyelet mellett kell használni. A sok pontos eredmény ellenére a nyelv trükkös dolog. Az emberi tényező teheti a legnagyobb változást a megfelelő kommunikáció kialakításában.

Ennek ellenére az AI fordítóeszközök sokkal könnyebbé tették a tartalom demokratikussá tételét és milliókhoz való eljutást. A nyelvi akadályok átlépése óriási vívmány a technológia számára, és még mindig sok mércére kell számítanunk.

Kulcs elvitelek

A modern mesterséges intelligencia fordítóeszközök nagy áldást jelentenek az emberiség számára a nyelven keresztüli határok átlépésében. De van még mit javítani.

 • Az AI-eszközök nagyszerűek lehetnek az egyszerű tartalom önfordítására. Az intonáció és a szövegkörnyezet szempontjából az emberi érintés szükséges.
 • Az AI-eszközök nagyszerűek lehetnek új nyelvek tanulására és hivatalos dokumentumok feldolgozására. Nem ők azonban a legjobbak irodalmi szövegek, dalok és viccek fordítására.
 • Az AI fordítóeszközök előnyei: Gyors és hatékony, anélkül, hogy elfáradna. A legjobb, ha a mennyiséget akarja a minőség helyett.
 • Az AI fordítóeszközök hátrányai: Hiányzik az emberi érintés ahhoz, hogy feltárja a szövegkörnyezetet, az érzelmeket és a kifejezések tónusbeli különbségeit.
 • A Google Translate, a Bing Microsoft, a DeepL és a Reverso a legjobb ingyenes AI fordítóeszközök.
 • A Smartling, a Crowdin, a memoQ és a Systran a legjobban fizetett mesterséges intelligencia fordítóeszközök közé tartoznak, amelyeket a nagyvállalatok és a magánszemélyek is használnak.

GYIK

1. Milyen AI-t használnak a fordításhoz?

A neurális gépi fordítás (NMT) szoftver a fordítás során leggyakrabban használt mesterséges intelligencia.

2. Melyik a legjobb AI fordítószoftver?

A Google Fordító a legnépszerűbb mesterséges intelligencia fordítószoftver, amely több mint 100 nyelvet kínál ingyenesen.

3. Tud-e az AI pontos fordítást csinálni?

Technikailag igen! A mesterséges intelligencia több nyelvet tud megtanulni és reprodukálni, mint bármely ember, és gyorsabban lefordítja a szókincset. A mesterséges intelligencia azonban küszködhet a tónusbeli különbségekkel és az árnyalt kifejezésekkel a nyelvben.

4. Miért fontosak az emberi fordítók?

A mesterséges intelligencia fejlődése ellenére szükségünk van az emberi tényezőre, hogy felismerjük a gépek hibáját. Az emberi lektorálás elengedhetetlen ahhoz, hogy sok fontos fordítási munka pontos eredményt adjon.

5. Hogyan dolgozhatnak együtt az emberi és mesterséges intelligencia fordítók?

Az emberek és a mesterséges intelligencia csodálatosan jól működhet gyorsabb és pontosabb fordítások elkészítésében. A nehéz dokumentumok először át tudnak menni az AI fordítóeszközökön, hogy megkapják az alapvető eredményeket, amelyeket az emberek tovább javíthatnak.

Új publikációk:

Ajánlott