A Lenovo Yoga Book 9i egy teljesen OLED-es, teljes képernyős laptop

A Lenovo egy csomó laptopot és eszközt jelentett be a CES 2024-on, de a show kezdete a Yoga Book 9i volt, amely a cég állítása szerint a világ első dupla OLED képernyős laptopja. Ez azonban nem olcsó, 2099,99 dollártól kezdődik. A készülék ez év júniusától lesz elérhető.

Az összes képernyős vagy összecsukható képernyős laptop nem újdonság. Valójában a fogyasztói használatra kész kétképernyős laptopok már egy ideje a piacon vannak, köztük a Lenovo saját Thinkpad Fold X1-je. A Yoga Book 9i azonban kiemelkedik megvalósításában.

Míg a legtöbb gyártó gyakran kompromisszumot köt a második képernyővel kapcsolatban, a Lenovo két 13,3 hüvelykes 2,8K OLED képernyőt ragasztott össze 360 ​​fokos csuklópánttal, és ezt egy napnak nevezte. Hagyományos formájában az egyik képernyő billentyűzet/trackpad kombinációként működik, a másik pedig normál kijelzőként használható.

A Yoga Book 9i két képernyőjét fekvő és álló módban is használhatja. | Forrás: Lenovo

A laptop azonban egy további fizikai Bluetooth billentyűzettel rendelkezik, amely felszabadítja mindkét képernyőt az egyidejű használathoz. Használhatók fekvő formában egymásra rakva, vagy portré módban, ahol egymás mellett ülnek.

Ez a mellékelt fólióállványoknak köszönhetően lehetséges. Mivel a képernyő nem hajtható össze, nem kell aggódnia a gyűrődések vagy a tartóssági problémák miatt. A csuklópánt hangsávként is funkcionál, amely négy Bowers & Wilkins hangszórót tartalmaz. Végül van toll támogatás is.

A laptopot a 13. generációs Intel Core i7-U15 hajtja, amely a használati esetet figyelembe véve egy meglehetősen jó processzornak kell lennie. A 16 GB RAM-mal és a 80 WHr akkumulátorral párosítva ez egy nagyon hasznos gép lehet az úton lévők számára.

Olvasni:  6 módszer egy gyilkos internetes marketing tartalomstratégia létrehozására

Itt vannak a hardver specifikációi.

Műszaki adatok Lenovo Yoga Book 9i
Processzor 13. generációs Intel Core i7-U15
Grafika Intel Iris Xe
memória 16 GB LPDDR5X RAM
Tárolás 512 GB vagy 1 TB PCIe Gen 4 SSD
Kijelző 13,3 hüvelykes 2,8K OLED
60 Hz, 16:10 képarány
400 nit fényerő
100% DCI-P3, HDR, PureSight, Dolby Vision
Kapcsolódás WiFi 6E
Bluetooth 5.2
Akkumulátor 80WHr
Kamera 5 MP 1080p
RGB + IR
Windows Hello támogatás
Portok 3 x USB Type-C (teljes funkció Thunderbolt 4 támogatással)

Míg a Lenovo CES-en megjelent kiadásai közül a Yoga Book 9i a legszembetűnőbb, a cég bejelentette egy 32 hüvelykes Yoga 9i-t is, amely az Intel 13. generációs Core i9-13900H vagy i7-13700H processzoraival és egy opcionális Nvidiával működik. GeForce diszkrét grafikus kártya (a cég nem mondta meg, hogy melyik). A Yoga 9i AIO 1799,99 dolláros áron lesz elérhető 2023 harmadik negyedévétől.

A Lenovo Tab Extreme 14,5 hüvelykes OLED képernyővel rendelkezik. | Forrás: Lenovo.

Ezen kívül van egy új Lenovo Tab Extreme is, amely 14,5 hüvelykes OLED képernyővel rendelkezik, 3K felbontással, 120 Hz-en, DCI-P3 támogatással. A táblagépet a Mediatek Dimensity 9000 processzor hajtja, és az Android 13 operációs rendszert futtatja, három operációs rendszerrel és négy évre szóló biztonsági frissítésekkel, amelyeket kezdettől fogva ígérnek. Az árakat és a rendelkezésre állást még nem közölték.

A hírekben: A HTC bemutatja a VIVE XR Elite-et, egy all-in-one VR headsetet

Új publikációk:

Ajánlott