A LinkedIn használata az üzleti életben – Profi tippek és trükkök

A LinkedIn a legjobb közösségi média platform a professzionális hálózat kiépítéséhez. Profilod és napi tevékenységeid a LinkedIn-en új kapcsolatokat, elköteleződést és látogatókat szerezhetnek a blogodban. Ezért akár üzlettulajdonos, vállalkozó vagy blogger vagy, a LinkedIn egy fantasztikus hely, ahol nagyobb nyilvánosságot kaphatsz.

Ahhoz azonban, hogy a követőid számát növeld a körödben, rá kell vonnod őket, hogy közvetlenül látogassák meg a blogodat. Ha csak önmagát vagy termékeit és szolgáltatásait reklámozza bármely közösségi hálózaton vagy a LinkedIn-en, az egyszerűen nem hatékony. Ezért kapcsolatba kell lépnie a hálózatában aktív követőivel, hogy jobb eredményeket érjen el a LinkedIn-en. Végre itt talál hasznos tippeket, hogyan használhatja a LinkedIn-t, hogy nagyobb forgalmat érjen el blogjában.

LinkedIn az Ön vállalkozásának

1. Töltse ki profilját:

LinkedIn-profilja jelenti az első benyomást az oldalon, ezért próbálja meg jóvá tenni. Először készítsen egy márkás cégprofilt. Akár céges oldalt, akár személyes profilt hoz létre, azt kiemelkedően kell létrehoznia. Ezt úgy teheti meg a banner kép elkészítése, tartsa márkajelzéssel, de személyre szabottan is. Illessze be logóját is a márka felismerése érdekében a webhelyen, és tovább erősítse a piac iránti bizalmat. Ezután a Névjegy szakaszban rövid leírást is megadhat cége történetéről.

Töltse ki személyes profilját: Legyen Ön tartalommarketinges, blogger, értékesítési vezető, vezérigazgató vagy kisvállalkozás tulajdonosa, valószínűleg Ön fogja használni a LinkedIn-t. Végül egészítse ki profilját egy személyre szabott, mégis professzionális összefoglalóval. Fel kell töltenie egy professzionális, de barátságos fejfelvételt.

Hasznos tippek a profil kitöltéséhez:

 • Készítsen bizalomépítő üzleti profilt, amely röviden leírja Önt.
 • Hozzon létre egy kész személyes profilt egy barátságos és személyes fejlövéssel.
 • Mind a személyes, mind a vállalati profiljában szerepeltessen egy linket a blogjára és a webhelyére.
Olvasni:  10 egyéni csatorna a legtöbb feliratkozóval a YouTube-on 2024-ban

2. További kapcsolatok létrehozása:

Keressen ismerősöket a LinkedIn-en. Ez a nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatban maradjon az összes ismerősével, és építse hálózatát. Ha korlátozza kapcsolatait, korlátozza a láthatóság kiterjesztésének lehetőségét. Ha növelni szeretné láthatóságát a LinkedInben, lépjen kapcsolatba mindenkivel, aki jó okot mutat fel. Ahogy bővül a kapcsolata, a frissítések több ember számára láthatók lehetnek.

Hasznos tippek a LinkedIn-kapcsolatokhoz a LinkedIn megfelelő használatának részeként:

 • Keresse meg munkatársait, e-mailes kapcsolattartóit, ügyfeleit, üzleti partnereit és közösségi média követőit a LinkedInen, és lépjen kapcsolatba velük.
 • Ha személyesen csatlakozik valakihez, lépjen kapcsolatba vele a LinkedInen.
 • Minél több kapcsolatod van, annál többen fogják látni a LinkedIn állapotfrissítéseket. Fontolja meg a frissítést LinkedIn Premium csomagokamely speciális keresési és szűrési lehetőségeket kínál, lehetővé téve a hálózat hatékony csatlakozását és bővítését.

3. Legyen aktív és elkötelezett a LinkedInben:

Ahhoz, hogy a LinkedIntől extra forgalmat érjen el blogja, aktívnak kell lennie, és gyakran közzé kell tennie az oldalon. Ezenkívül hetente néhányszor állapotfrissítéseket kell közzétennie, frissítenie kell profilját, részt kell vennie egy csoportos beszélgetésben, és megjegyzést kell fűznie valaki más frissítéseihez. A LinkedIn marketingeszközei segíthetnek abban, hogy jobban közzé tudd tenni a tartalmaidat a LinkedIn-en, hogy nagyobb láthatóságot kapj. Kedvenc eszközével ütemezheti bejegyzéseinek közzétételét a megfelelő időben és napon.

Így a hálózaton is láthatóságot és több profilnézetet kap. Minél jobban látnak a kapcsolataid, annál nagyobb a bizalom, és annál valószínűbb, hogy átkattintnak a blogodra. Ezenkívül tegyen közzé cikklinkeket a blogjára, és használja a LinkedIn-t, hogy tovább erősítse kapcsolatát azáltal, hogy meghívja ismerőseit, hogy kapcsolódjanak üzleti blogjához is. A kommentelés a nagyszerű módja annak, hogy nagyobb nyilvánosságot és kapcsolatot szerezzen, miközben részt vesz a beszélgetésben.

Hasznos tippek az aktív élethez:

 • Frissítse gyakran állapotát a bizalom kiépítése és az átkattintási arány növelése érdekében.
 • Hozzon létre egy naptári emlékeztetőt, és tartsa be az ütemezést.
 • Lájkold, kommenteld vagy oszd meg valaki más frissítéseit.
Olvasni:  10 módszer a blog tönkretételére és javítására

4. Csatlakozás a célcsoportokhoz:

A LinkedIn egyik legfontosabb funkciója a csoportok. Következésképpen több mint 1,5 millió csoport van a LinkedIn-en, és a LinkedIn-felhasználók 81%-a legalább az egyikhez tartozik. Ha csoportokat szeretne találni a LinkedIn-en, kattintson az „Érdeklődés” fülre. Ezután válassza a „Csoportok” lehetőséget a legördülő menüben. Végül keresse meg a márkájához kapcsolódó témákat. A LinkedIn az Ön tevékenységei és profiljai alapján csoportokat javasol.

Ezután, amikor megtalálja az Önt érdeklő csoportokat, néhány döntést kell meghoznia. Ellenőrizze őket, hogy megtudja, megfelelőek lesznek-e az Ön vállalkozása számára. Vegye figyelembe az irányelveket, számolja meg a tagok számát, és elemezze a csoporton belüli tevékenységet. Ha nyílt csoportról van szó, megtekintheti, hogy milyen típusú bejegyzéseik vannak. Győződjön meg arról, hogy illeszkedik a célpiachoz.

Hasznos tippek a LinkedIn célcsoportjaihoz való csatlakozáshoz:

 • Csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely valóban elkötelezett, és érje el a rést.
 • Keresse meg a csoportokat, és mérje fel, melyik lenne az érték az Ön vállalkozása számára.
 • Több mint 1,5 millió LinkedIn-csoport létezik, amelyek közül sok hihetetlen hálózati lehetőségeket kínál.

5. Csoport létrehozása:

A LinkedIn-en sokféle csoport érhető el. Tegyük fel, hogy nem találja a vállalkozásának megfelelő csoportot. Következésképpen, ha konkrét csoportot szeretne ügyfelei vagy vállalkozása számára, létrehozhatja saját csoportjait a LinkedIn-en.

Ha létre szeretné hozni a csoportot, el kell terjesztenie a hírt a csoportjáról. Talán szeretné csökkenteni a spameket a csoportjában. Talán erős helyszínné szeretné tenni a hálózatépítéshez és a vitákhoz. Ha igen, akkor erős irányelveket kell létrehoznia és meg kell határoznia a csoportok számára, amelyeket be kell tartania. Fontos, hogy szigorú irányelveket dolgozz ki arra vonatkozóan, hogy mit fogadhatsz el és mit nem. Ezenkívül köteles moderálni a csoportokat. Saját csoportok létrehozása potenciálisan segíthet a vállalkozásában. Ezzel bizalmat építhet, és iparágvezetőként nagy hírnevet szerezhet. Ennek eredményeként, ha olyan teret biztosít, ahol a hasonló gondolkodású emberek megoszthatják egymással ötleteiket és tippjeit, messzire viszi vállalkozását.

Hasznos tippek saját LinkedIn csoport létrehozásához:

 • Ha konkrét csoportot szeretne az Ön igényei szerint, akkor hozza létre a sajátját.
 • Hozz létre témát a csoportod számára, hívj meg résztvevőket, és készíts irányelveket.
 • Ha létrehozza saját csoportját, egy iparágvezetőt láthat a hálózatában.
Olvasni:  15 leggyorsabb WordPress téma (tesztelés és...

6. Írjon és osszon meg vonzó tartalmat a csoportban:

Mindenekelőtt a LinkedIn a legjobb hálózati platform forgalmat irányítani a blogodra. Ezért olyan cikkeket kell készítenie, amelyek vonzóak a LinkedIn-piacon. Hozzon létre érdekes és vonzó tartalmat a blogjában. Tegyen közzé üzleti témájához kapcsolódó tartalmat, amely támogatja üzleti céljait és kapcsolódik a célpiachoz. A lebilincselő bejegyzések közzététele után elengedhetetlen a teljesítmény folyamatos nyomon követése a LinkedIn elemző eszközeivel.

Ha B2B céget működtet, akkor versenyeket rendezhet, és népszerűsítheti vállalkozását azáltal, hogy ingyenesen nyújtja valamelyik szolgáltatását. Ez egy általános taktika, amelyet még a legjobb B2B e-kereskedelmi cégek. Tegye fel a LinkedIn-re. Ezenkívül számos LinkedIn-csoport kínál promóciós részt, ahol könnyedén megoszthatja üzletével kapcsolatos ajánlatokat és kedvezményeket.

Hasznos tippek vonzó tartalom írásához:

 • Tartsa fenn olvasói érdeklődését azzal, hogy folyamatosan írjon az üzleti témájában.
 • Hozzon létre interaktív tartalmat, például versenyeket és nyereményjátékokat a blogján.
 • Hozzon létre vonzó címeket és képet, amely felhívja a figyelmet a célpiacra, és többet olvashat.

7. Csatlakozzon LinkedIn hálózatához

Csakúgy, mint bármely más közösségi hálózat, minél vonzóbb vagy, minél több a kapcsolatod, kiépítheted a kapcsolataidat. Amikor cikklinkeket tesz közzé, hozzá kell adnia egy kérdést, statisztikát vagy személyes nézetet. Adjon okot az embereknek, hogy megjegyzést fűzzenek hozzá, kedveljék vagy megosszák cikkét. Ha valaki megjegyzést fűz a frissítéseidhez, mindenképpen mutasd meg, hogy értékelik. Ezenkívül azonnal válaszolnia kell, vagy megjegyzést kell tennie a beszélgetés folytatásához és a hálózati kapcsolat kialakításához.

Vegyen részt a csoportjában lévő emberekkel mert minél jobban elköteleződsz egy csoportban, annál valószínűbb, hogy vezető befolyásossá válsz. Ha több csoportbefolyásolód van, többen fogják olvasni és foglalkozni a bejegyzéseiddel. Ha bármilyen blogot tesz közzé a LinkedIn-en, tegyen fel kérdéseket ezzel kapcsolatban. Válaszoljon kedvesen a hálózatának bármely megjegyzésére.

Olvasni:  Önfoglalkoztató: az adózási és pénzügyi akadályok megérik

Hasznos tippek a hálózatokkal való kapcsolattartáshoz:

 • Vegyen részt a csoportjában lévő emberekkel, hogy kiemelkedő befolyásolóvá váljon.
 • Hozzon létre vonzó beszélgetést kérdések feltevésével és megjegyzések megválaszolásával.

8. Blog megosztása magánszemélyekkel:

Először is, amikor megosztja a blogbejegyzést a LinkedIn-en, közvetlenül küldhet LinkedIn-e-maileket a kapcsolatainak. Elküldhet egy releváns blogot azoknak a személyeknek, akikkel kapcsolatban áll. Hasonlóan egy e-mail marketing kampányhoz, személyes üzenetet is küldhet. Egy másik bevált módszer, ha megemlíti a címzett nevét, és megindokolja, hogy miért szereti a blogját. Továbbá, ha rendelkezik ügyfél- és partnerlistával, szegmentálja e-mailjeit, és küldje el az adott e-mail-címére, hogy megcélozza az egyes csoportokat.

Hasznos tippek a blogbejegyzések egyénekkel való megosztásához:

 • Ossza meg bejegyzését a LinkedIn e-mailjein keresztül személyes és szegmentált üzenetekkel.
 • Közvetlenül kommunikálhatja kapcsolatát, ha releváns bejegyzéseket szeretne megosztani.
 • Ne próbáljon meg spamet küldeni a LinkedIn e-mailek túlzott használatával, mert ezzel elveszíti hírnevét.

9. Használja a LinkedIn megosztási gombját:

A LinkedIn megosztási gombjai szinte túlságosan megkönnyítik az olvasó számára a blogbejegyzés megosztását. Továbbá azok, akik érdeklődnek a cikkek megosztása iránt, rendelkeznek a LinkedIn hálózattal, akiket az Ön cikkei is érdekelnek. Ezenkívül a LinkedIn megosztás gombja megkönnyíti a cikk megosztását csoportokkal. Azonban ezt az óvatosságot kell szem előtt tartania, ha megosztja blogját a LinkedIn-en. Ezért a nap folyamán ellenőrizze a LinkedInt, hogy válaszoljon a bejegyzésével kapcsolatos megjegyzésekre és kérdésekre. A SocialPilot legtöbb blogjához hasonlóan nekünk is vannak LinkedIn megosztási gombjai. Lehetővé teszi olvasóink számára, hogy cikkeiket megosszák LinkedIn hálózatukkal.

Hasznos tippek a LinkedIn megosztási gombjához:

 • Győződjön meg arról, hogy minden blogján van egy LinkedIn megosztási gomb.
 • Ezzel a gombbal megoszthatja hivatkozásait csoportjaival, de ügyeljen arra, hogy a frissítéseket közvetlenül a LinkedIn-en is ellenőrizze.
 • Használja az oldalsáv gombjait a blogbejegyzéseiben, hogy több megosztást kapjon.

Következtetés – Hogyan használd a LinkedIn-t vállalkozásod számára

Végezetül, milyen taktikát alkalmaz a vállalkozása érdekében, hogy nagyobb forgalmat érjen el a LinkedIntől? Ön szerint hasznosak lehetnek ezek a javaslatok?

Új publikációk:

Ajánlott