A linképítés 8 figyelemre méltó előnye a SEO számára

Aggasztja, hogy webhelye miért nem szerepel a Google első oldalán? Vagy azon töpreng, hogy az organikus versenytársak miért mindig az Ön webhelye előtt állnak? Nos, a válasz a linképítésben rejlik.

Az erős linkprofil az egyik legjobb rangsorolási tényező, amelyet a Google és más keresőmotorok úgy ítélnek meg, hogy egy webhelyet az organikus keresési eredmények között rangsoroljanak.

Ha még mindig nem fektet be linképítésbe, akkor kezdje el ezt, mert a linkek növelik webhelye értékét a Google szemében.

Ebben a cikkben elmagyarázom a linképítés legfőbb előnyeit, és azt, hogy miért olyan nélkülözhetetlen a SEO számára.

Mi az a linképítés?

A linképítés az a folyamat, amelynek során természetes visszamutató linkeket szerezhetsz a domainedhez számos taktika, például vendégküldés és tartalommarketing segítségével.

A linképítés során olyan hiperhivatkozásokat szerezhet be, amelyek nem az Önéitől származó webhelyekről mutatnak vissza az Ön domainjére. Ezeket bejövő linkeknek is nevezik.

Például az alábbi képernyőképen láthatja, hogy a HubSpot az egyik blogbejegyzésében hivatkozik a Weebly.com webhely-készítőre.

Hogyan lehet felismerni egy linket?

Két út létezik; először is, a linkek különleges színt kapnak, hogy észrevehetővé váljanak a tartalomban. Ebben az esetben láthatja, hogy a hivatkozás cián színű. Másodszor pedig, ha a kurzort egy hivatkozás fölé viszi, a fent látható módon megjeleníti az URL-t, amelyre hivatkozik a laptop vagy számítógép bal oldalsávjában.

Tehát ebben az esetben a Weebly visszamutató hivatkozást kap a HubSpottól. Minél több nagy tekintélyű bejövő hivatkozás van egy webhelyen, annál nagyobb az esélye, hogy a Google élére kerüljön.

Most, hogy tudja, mi a linképítés, ismerjük meg a linképítés számos előnyét a keresőoptimalizálás számára.

A linképítés előnyei

A visszamutató hivatkozások létrehozása növeli a webhely hitelességét az iparági szakértők támogatása, a hivatkozási források diverzifikálása, valamint a releváns hivatkozások és említések megszerzése révén.

Olvasni:  19 tipp a legjobb marketingvideó elkészítéséhez vállalkozása számára

Íme a linképítés legfontosabb előnyei, amelyek pozitívan befolyásolhatják a felhasználók bizalmát és a keresőmotorok rangsorolását:

Növeli a domain profilt

Amikor más jó hírű webhelyek hivatkoznak az Ön domainjére, a keresőmotorok az Ön webhelyét tekintélyesebbnek és megbízhatóbbnak tekintik. Ez javítja domainje profilját és általános hírnevét.

Tegyük fel, hogy főzőblogot vezetsz, és egy népszerű ételmagazin vagy egy neves szakács a legjobb főzőblogokról szóló cikkében az egyik receptedre mutató linket tartalmaz.

Ez a jó hírű forrásból származó jóváhagyás javítja domain profilját, és a keresőmotorok számára a főzéssel kapcsolatos információk értékes és megbízható forrásaként fogja fel a webhelyét.

Ennek eredményeként javul a webhely általános hitelessége, és a keresőmotorok előrébb helyezhetik főzőblogját a releváns kulcsszavakra vonatkozó keresési eredmények között.

Az olyan eszközökkel, mint a Ahrefs, ellenőrizheti webhelyének aktuális domain jogosultságát.

Az eszköz megjeleníti a külső visszamutató hivatkozások számát, a hivatkozó tartományok számát, a domainedre mutató legfelső visszamutató hivatkozásokat, valamint a Moz domain jogosultságát.

Egy pillantással áttekintheti, hogy domainjének erős potenciálja van-e a keresőmotorok rangsorolására vagy sem.

Javítja a SEO helyezéseket

A releváns és hiteles forrásokból származó minőségi backlinkek jelzik a keresőmotoroknak, hogy tartalma értékes, ami magasabb helyezést eredményez a célzott kulcsszavak esetében.

A „link juice” vagy „link equity” az egyik oldalról a másikra hiperhivatkozásokon keresztül átadott tekintélyre és értékre utal. Amikor egy magas tekintélyű webhely hivatkozik az Ön oldalára, a linklé egy részét átadja az Ön oldalának, növelve a tekintélyét a keresőmotorok szemében. Ez a megnövekedett tekintély pozitívan befolyásolhatja az oldal azon képességét, hogy előrébb kerüljön a keresési eredmények között.

Növeli a forgalmat

A nagy forgalmú webhelyeken végzett vendégblogok megnövelhetik a hivatkozási forgalmat.

Amikor rendszeresen közzéteszi vendégblogjait számos webhelyen, és elkezdenek organikusan rangsorolni a Google-on, fokozatosan elkezdenek releváns hivatkozási forgalmat hozni.

Ha egy másik webhelyen szerez vissza linket, az mindaddig éles marad, amíg az oldal aktív, vagy amíg a webmester nem távolítja el a hivatkozást.

Ezért, ha mondjuk 100+ vendégbejegyzést ír, és ha egy bejegyzés 10 új látogatót vonz, akkor 1000 új látogatót vonzhat a domainjébe hivatkozási forrásokon keresztül.

Olvasni:  Versenytársak hozzáadása a White Label jelentéseihez

Például a Lula teherautó-biztosítási szolgáltatási oldalát (alább zölddel kiemelve) a Techcrunch linkeli, amely több mint hétmilliós forgalmat bonyolít le. Ez a visszacsatolás minden bizonnyal segített Lulának abban, hogy a Techcrunch-tól hivatkozási forgalmat szerezzen.

Ezért törekednie kell arra, hogy linkeket szerezzen az iparágához kapcsolódó, legnagyobb forgalmú webhelyekről, hogy a legtöbbet hozhassa ki linképítési erőfeszítéseiből.

Javítja az online láthatóságot

Ahogy webhelye több visszamutató hivatkozást kap más jó hírű webhelyekről, az növeli láthatóságát az interneten is. Ez a szélesebb körű megjelenés nagyobb márka ismertséghez és több lehetőséghez vezethet a célközönség eléréséhez.

A releváns visszamutató hivatkozásokkal ellátott értékes tartalmak megjelenhetnek összefoglaló cikkekben, szakértői interjúkban vagy más webhelyeken található „legjobb” listákban. Az ilyen cikkekben való megemlítés és hivatkozás növeli webhelyének láthatóságát, és bemutatja tartalmát a megcélzott közönségnek.

Például a Jotformnak van egy blogbejegyzése, ahol felsorolja a 10 legjobb kisvállalkozási blogot:

Mind a 10 blog kapott egy backlinket a Jotformtól, ami viszont segített nekik javítani az online láthatóságukat.

Ezenkívül a fizikai jelenléttel rendelkező vállalkozások számára a helyi címtárakról, hivatkozásokról és más helyi webhelyekről származó visszamutató linkek javíthatják a helyi keresőoptimalizálást és a láthatóságot a helyi keresési eredmények között. Ez segít a potenciális ügyfeleknek a környéken könnyebben megtalálni a vállalkozását.

Építi a márka ismertségét

Ahogy a linképítés révén egyre nagyobb nyilvánosságot kap webhelye, egyre többen ismerik fel márkáját és annak kínálatát. Ez elősegíti a márka ismertebbé tételét és visszahívását, ami előnyös lehet a hosszú távú üzleti növekedés szempontjából.

A visszamutató hivatkozások digitális hivatkozásként működnek. Ha egy webhely hivatkozik az Ön márkájára vagy tartalmára, az olyan, mintha egy barát az Ön vállalkozását ajánlaná a hálózatának.

Ahogy egyre több webhely ajánlja Önt, a szájról szájra terjedő híradások terjednek az interneten, új közönségeket és potenciális ügyfeleket érve el.

A linkértékű tartalom gyakran beszélgetéseket indít el. Amikor az emberek értékesnek találják az Ön tartalmát, és megosztják azt a közösségi médiában vagy fórumokon, márkanagykövetekké válnak, akik természetesen megvitatják és népszerűsítik a márkáját.

Olvasni:  SEO szövegírás: túlmutat a ChatGTP-n

A különféle webhelyekről, különösen a különböző iparágakban vagy földrajzi helyeken lévő webhelyekről származó backlinkek kiterjesztik a márka elérését a szokásos célközönségen túl. Ez segít új piacokra való behatolásban és különféle ügyfélszegmensek vonzásában.

Növeli a hitelességet

A hiteles és releváns forrásokból származó linkek megszerzése növeli webhelye és tartalma hitelességét. Amikor más jó hírű webhelyek szavatolják az Ön tartalmát az arra mutató hivatkozással, az jelzi a felhasználóknak és a keresőmotoroknak, hogy webhelye megbízható és megbízható információforrás.

Azok a linképítési erőfeszítések, amelyek jó hírű webhelyek széles körét célozzák meg, ahelyett, hogy néhány forrásra támaszkodnának, azt mutatják, hogy több független forrás is értékesnek tartja az Ön tartalmát. A hivatkozási források diverzifikációja fokozza azt a felfogást, hogy webhelye különböző entitások által megbízhatónak és tiszteletnek örvend.

Nem kell minden hivatkozásnak közvetlen visszamutatónak lennie; a márka vagy a tartalom más webhelyeken való hivatkozása és említése szintén hozzájárul a hitelességhez. A minőségi webhelyek hivatkozásként említhetik az Ön weboldalát cikkeikben, amely azt mondja az embereknek és a keresőmotoroknak, hogy webhelye megbízható információforrás.

A Wikipédia jó példa a hitelességet növelő webhelyekre. Például a Wikipédia hivatkozást biztosít a wikijében használt hivatkozásokhoz. Ha kapsz egy linket a Wikipédiáról, az nagyban segíthet a tekintélyed növelésében.

Megnövekedett értékesítéshez vezet

A hasonló résbe tartozó webhelyeken végzett minőségi és releváns vendégblogolás képes minősített leadeket szerezni.

Például egy népszerű divatbefolyásoló megoszt egy blogot, amelyen a legfrissebb kollekciód látható, és az Ön online boltjára mutató linket tartalmaz. Az influencer követői, akik megbíznak divatajánlásaikban, rákattintanak a linkre, és néhányan végül vásárolnak. Az együttműködésből származó forgalom és eladások beáramlása megmutatja, hogy a hatékony linképítés milyen hatással lehet közvetlenül bevételére és üzleti növekedésére.

Megnyitja a Hálózati lehetőségeket

A linképítés gyakran azt jelenti, hogy kapcsolatba lépsz más webhelyekkel, és kapcsolatokat építesz ki a webmesterekkel és befolyásolókkal a saját résen. Ez a tájékoztatás értékes hálózati lehetőségekhez, együttműködésekhez és partnerségekhez vezethet, amelyek tovább fokozhatják online jelenlétét és üzleti növekedését.

Például, ha van egy olyan technológiai startup, amely mesterséges intelligencia-alapú megoldásokat kínál a vállalkozások számára. A linképítési erőfeszítések révén kapcsolatba léphet az iparág vezetőivel, részt vesz a vonatkozó konferenciákon, és részt vehet vendég bejegyzésekben a neves technológiai blogokon. Ezek a hálózatépítési lehetőségek nagyobb vállalatokkal való partneri kapcsolatokhoz vezetnek, amelyek hozzájárulnak az induló vállalkozás sikeréhez.

Olvasni:  Mi az a vásárlási videó, és miért fontos?

GYIK

A backlinkek minősége többet számít, mint a mennyiség?

Igen, egy nagy tekintélyű webhelyről származó egyetlen minőségi backlink hatásosabb, mint a 100 rossz minőségű, spam jellegű domainről származó link. Ha linképítést végez SEO-hoz, kerülje el az FFA (mindenki számára ingyenes) webhelyekről és a PBN-ekről (Private Blog Networks) származó hivatkozásokat. A linképítési hierarchiában a szerkesztői backlinkek a legnagyobb jelentőséggel bírnak.

A vendégküldés hatékony linképítési stratégia?

Igen, a vendégküldés népszerű és hatékony linképítési stratégia. Ha jó minőségű vendégposztokkal tesz közzé jó hírű webhelyeket az Ön résében, akkor nem csak egy visszamutató linket kap, hanem tartalmait szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi, ami nagyobb forgalmat generál és tekintélyét.

A linképítés egy folyamatos folyamat. A SEO dinamikus terület, a keresőmotorok folyamatosan frissítik algoritmusaikat. A változatos és természetes backlink profil kialakítása és fenntartása kulcsfontosságú a SEO hosszú távú sikeréhez. Ha bizonyos számú visszamutató hivatkozás elérése után hirtelen leállítja a linképítést, az idővel stagnálhat vagy csökkenhet a keresési rangsor.

Mennyi időbe telik a linképítés eredményei?

Türelemnek kell lennie a linképítés során, mivel időbe telik, amíg a linképítési kampány mérhető erőfeszítéseit látja. A Google-nak és más keresőmotor-feltérképező robotoknak fel kell térképezniük és indexelniük kell az Ön URL-címeit, mielőtt az oldalak hivatkozási értékét átvinné az Ön domainjébe. Ezért átlagosan több hét vagy hónap linképítési tevékenységbe telik, mire a linképítés jelentős előnyeit tapasztalja.

Következtetés

A linképítés számos előnnyel jár a keresőoptimalizálási erőfeszítések javításához. A tartományi jogosultság kiépítése mellett segít minősített üzleti potenciális ügyfelek létrehozásában is, amelyek közvetlenül befolyásolhatják az eredményt.

A linképítés során a mennyiség helyett a minőségre kell összpontosítania, mivel az alacsony minőségű vagy spam jellegű backlinkek negatív hatással vannak webhelye SEO-jára és hírnevére.

Új publikációk:

Ajánlott