A Magento története és hogyan segítette a Hostinger elfogadását és növekedését

A Magento közvetlen válasz az ambiciózus kereskedők igényeire, akiknek elképzelései meghaladták az úttörő e-kereskedelmi megoldás, az osCommerce képességeit. A Magento alapítóinak tudatában az újonnan induló nyílt forráskódú szoftverük globális e-kereskedelmi erőművé válna.

Gyorsan előre 11 évvel a megjelenése után: egy Fortune 500-as céggel kötött mérföldkőnek számító üzlet keretében 1,68 milliárd dollárért adták el.

Ez a Magento történeti összefoglaló végigvezeti Önt a platform legjelentősebb mérföldkövein. Megtudhatja, hogyan fejlődött a szerény kezdeteken, a Magento Enterprise-on a Hostinger szervereken, egy exkluzív PayPal-partnerségen keresztül, és lezárta az esetleges eBay-vásárlást.

Ahogy mélyebben elmélyül a Magento lenyűgöző utazásában, látni fogja, miért változtat a digitális piacon.

Azt is megtudhatja, hogyan vált a Magento piacvezetővé a vállalati e-kereskedelemben, és miért lett a Hostinger az egyetlen platina tárhelypartnere.

Összefoglalva, a következőket fogod megtanulni:

A Magento rövid története

A Varien Inc., amelyből végül Magento lett, 2001-ben e-kereskedelmi fejlesztő és tanácsadó cégként indult Los Angelesben, Kaliforniában.

A Varien mögött álló emberek tovább alakítják Magento történelmét, ahogyan azt ismerjük.

A Magento alapítói és útjuk a nyílt forráskódú e-kereskedelem felé

Roy Rubin és Yoav Kutner 2007-ben indította el a Magento-t nyílt forráskódú e-kereskedelmi platformként. A PHP-alapú szoftver gyorsan népszerűvé vált méretezhetősége, rugalmassága és kiterjedt szolgáltatáskészlete miatt. Így jött létre.

Roy UCLA hallgatóként alapította a Varient. Yoav 2004-ben csatlakozott, és 2012 áprilisáig a cég technológiai igazgatójaként és társalapítójaként szolgált.

Egy 2009-es Mixergy-interjúban Roy elmondta, hogy a legnagyobb áttörést 2003-ban vagy 2004-ben érték el, amikor felfedezték az osCommerce-t, egy nyílt forráskódú platformot, jelentős felhasználói bázissal.

E-kereskedelmi tanácsadásuk részeként Roy és Yoav webhelyeket épített az osCommerce villás verziójával.

Roy észrevette, hogy az osCommerce korlátozott szolgáltatókkal rendelkezik. Ezért Google hirdetéseket futtatott, hogy vonzza az osCommerce ügyfeleket.

Olvasni:  Hogyan építsük fel a legjobb SEO csapatot 2024-ben

A kampány egyik napról a másikra elsöprő ügyféláradathoz vezetett. Ez az áttörés gyorsan növelte az üzletet, és segített alapítóinak, hogy az osCommerce ügyfelei köré építhessék szakértelmüket.

Roy szerint egy ötvencentes AdWord-kampány biztosította a legnagyobb ügyfelet. Ennek az ügyfélnek tulajdonítja a Magento finanszírozását és végső sikerét.

A Magenticians című 2016-os interjúban Yoav elmondta, hogy kizárólag ügyfeleik és projektjeik számára szándékoznak építeni a Magento-t. Végül azonban úgy döntöttek, hogy nyílt forráskódú szoftverként kínálják a Magento-t, amelyet kezdetben nehéz volt bevételezni, de hosszú távon megtérült.

A Magento stratégiai növekedése

Yoav a Magenticiansnak adott interjújában azt mondta: „Nem gondolhattuk volna, hogy növekedni fog, és a piac egyik vezető e-kereskedelmi termékévé válik.”

A Magento történetét áttekintve azonban rájössz, hogy alapítói keményen dolgoztak, és proaktív lépéseket tettek a siker érdekében.

Például a Mixergy-interjúban Roy elmondta, hogy a Varien-t a blogírás révén piacvezetővé tették. Rendkívül keményen dolgoztak a napi bejegyzések közzétételén, ami azt jelenti, hogy az emberek folyamatosan látták Varient az RSS-hírcsatornáikban, és emlékeztek a márkára.

Roy hozzátette, hogy posztjaik aligha reklámozták a céget. Ehelyett iparági tekintélyt szereztek azáltal, hogy hasznos tartalmakat osztottak meg a munka közben talált bevált e-kereskedelmi gyakorlatokról és a piaci trendekről, amelyeket tapasztaltak.

Azt is elmondta, hogy bevezették a közösség tagjaitól kapott visszajelzéseket, és keményebben dolgoztak hosszabb ideig minden Magento-frissítéssel.

Az eredmények kiemelkedőek voltak. 2007. augusztus 31. (amikor a Magento 1.0 bétaverzióban indult) és 2010. január 26. között a Magento letöltése meghaladta az 1,5 milliót.

A Crunchbase adatai szerint a Magento sikere 22 millió dollárt vonzott Ez oda vezetett, hogy a PayPal (akkoriban az eBay leányvállalata) sajtóközleményt tett közzé, amely szerint integrálni fogja a Magentót, hogy fizetési megoldásait kínálja a kereskedőknek.

A Magento gyors sikerét követően Yoav így mesélt egy interjúban: „Az eltöltött időm legkedvezőbb emléke az volt, hogy a Magento platformot bemutattam az eBay partner fejlesztők ezrei előtt tartott előadáson az Innovate nevű fejlesztői konferenciáján.”

2020. március 15-én a TechCrunch arról számolt be, hogy a Magento 60 000 aktív kereskedőt lát el, akik több mint 15 milliárd dollár értékű tranzakciót hajtottak végre.

Magento története: áttérés Varienből

A Varien 2007 elején mutatta be a Magento-t, az év augusztusában elindította a béta verziót, és 2008. március 31-én nyitotta meg az általános felhasználók számára.

Olvasni:  A 400 hibás kérés hiba kijavítása (okok és javítások)

A Magento azonban a következő két évben a Varien terméke maradt.

2008 novemberére a Magento már meghaladta az 500 000 letöltést, így az egyik leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi platform a piacon.

2010 márciusában a Magento sikere oda vezetett, hogy a Varien megalakította a Magento Inc.-t, és átnevezte az üzletet e-kereskedelmi szoftvercéggé. Ezen a ponton leállította a Magento fejlesztési és e-kereskedelmi tanácsadási szolgáltatásait.

Yoav szerint a Magento azzal tűnt ki, hogy a kis- és középvállalkozásokat olyan eszközökkel látta el, amelyekkel érdemben versenyezhetnek a nagyobb, gazdagabb cégekkel.

Magento és Hostinger kapcsolatának története

A Hostinger a Varien név óta támogatja a Magento-t. A Magento Enterprise Edition 2009 áprilisában indult – 2009. május 12-én a Hostinger bejelentette Magento webtárhely szolgáltatását.

Ezzel a partnerséggel a Hostinger bebizonyította, hogy a fejlesztők képesek szerverfürtökön tárolni a Magento-t, amit néhányan még nem hittek.

A Magento és a Hostinger több mint két évtizede tovább erősíti kapcsolatait, túlszárnyalva a Magento eBay és Adobe történetét. Ezért lett 2019. október 22-én a Hostinger a Magento egyetlen platina tárhelypartnere.

Kié a Magento?

A Magento története során a vállalat néhányszor tulajdonost cserélt – a Varientől az eBay-en át a Permiráig. Jelenleg az Adobe a Magento tulajdonosa.

A Varien 100%-ban birtokolta a Magento-t, amíg meg nem kapta az első finanszírozást.

2010 márciusában, nagyjából 31 hónappal a Magento indulása után, az eBay 90 millió dollárért 49 százalékos részesedést szerzett a cégben. Egy évvel később a Fortune 500 vállalat további 90 millió dollárt fizetett a Magento kivásárlásáért.

2015. november 3-án, az eBaynek a PayPalról való kiválását követően a Magento új tulajdonba került: a Permira, mint független vállalat. Ez az új tulajdonos végül 2018-ban 1,68 milliárd dollárért eladta a Magentót az Adobe-nak.

2021-ben az Adobe egyesítette élményközpontú kereskedelmi megoldásait a Magento Commerce fejlett képességeivel.

A Magento kiadásai, verziói és módosításai

2017-ben a Permira átkeresztelte a Magento Community Editiont (Magento CE) Magento nyílt forráskódra. Ezenkívül a Magento Enterprise Editiont (Magento EE) átkeresztelte Magento Commerce névre – amelyet az Adobe később Adobe Commerce névre keresztelt.

Ám a Magento megvásárlása után az Adobe bemutatta az Adobe Commerce Cloud szolgáltatást a 2019-es Adobe Summit, mint gyűjtőfogalom, amely lefedi az e-kereskedelmi termékeit. Ebbe a szuperkategóriába tartozik az Adobe Commerce, az Adobe Experience Manager, az Analytics és a Target.

Olvasni:  Hogyan indítsa el és fejlessze saját online bevásárlóközpontját

Ma a Magento két fő kiadást kínál: az Adobe Commerce-t és a Magento nyílt forráskódot.

Az Adobe Commerce további két csoportba sorolható: Magento Commerce Cloud és Magento Commerce On-Premise.

A Cloud kiadás lehetővé teszi, hogy üzletét az Adobe felhőinfrastruktúráján tárolja. Alternatív megoldásként az On-Premise kiadás lehetővé teszi, hogy egy privát szerveren tároljon.

Nézzük meg közelebbről ezeket a Magento verziókat és kiadásokat.

A Magento verziói

A Varien 2008-ban adta ki a Magento 1.0 első hivatalos verzióját. A következő hat évben a Magento további kilenc verziót adott ki, Magento 1.0-tól 1.9-ig. A Magento Enterprise Edition verziói 1.6-tól 1.14-ig terjednek.

2015. november 17-én a cég piacra dobta a Magento 2.0-t a Permira tulajdonában.

Roy és Yoav bemutatta a Magento 2-t, hogy megoldja a Magento 1 számos kritikus problémáját. Konkrétan a teljesítményt akarták javítani, felváltani a frontend támaszkodást Prototípus JavaScript könyvtárés finomítson bizonyos EAV implementációk Magento belül.

A Magento 2 kiadásának kilenc kiadása van, 2.0 és 2.4.7 között, több mint 90 patch verzióval.

Magento nyílt forráskódú és kiterjesztései

Ez a kiadás Magento Community Edition néven volt ismert a Magento 2007-es márkaváltásáig. A Magento Open Source ingyenes, és olyan vállalkozások számára alkalmas, amelyek független adatkezelést és tárhelyszolgáltatást szeretnének.

A Magento aktív fejlesztői közösséggel büszkélkedhet, akik bővítményeket készítenek a platformhoz. Ha ezeket a bővítményeket a Magento piactérről telepíti, megismételheti az Adobe Commerce azonnali B2B funkcióit.

Például: A B2B önkiszolgálás, a fizetések feldolgozása, a szállítási lehetőségek, a megosztott katalógusok és a felhasználói szerepkörök mind az Adobe Commerce sajátjai. A bővítmények azonban lehetővé teszik ezeknek a funkcióknak a replikálását a Magento nyílt forráskódú verziójában.

A nyílt forráskóddal be kell állítania saját szerverét, amelyet nyílt forráskódú tárhelycsomag kiválasztásával tehet meg.

Magento Commerce On-premise

2007-ben a Magento Enterprise On-premise Edition márkanevet átkeresztelték Magento Commerce On-premise névre. Az Adobe márkaváltási erőfeszítéseit követően most az Adobe Commerce On-premise nevet kapta.

Ez a saját üzemeltetésű platform lehetővé teszi az e-kereskedelmi vállalkozások számára, hogy ellenőrizzék online üzleteik minden aspektusát. Hozzáférhet a speciális funkciókhoz a termékkatalógus, az értékesítés, a SEO, a marketing, az ügyfélszolgálat és a jelentéskészítés kezeléséhez.

Magento Commerce Cloud vagy Adobe Commerce

Az Adobe Commerce egy prémium Magento e-kereskedelmi platform, fejlett funkciókkal, beépített felhőtárhellyel és vállalati szintű támogatással. Ez lényegében minden, amit a helyszíni megoldással kaphat, de az Adobe Cloud infrastruktúrán tárolja.

Olvasni:  A legjobb prémium divatblog témák

Most már naprakész a Magento történetével. Így segít a Hostinger a platformon való boldogulásban ma.

Magento tárhely és támogatás a Hostingertől

A cégtulajdonosok több Magento vállalati webhelyet is üzemeltethetnek a Hostinger kiszolgálófürtökön anélkül, hogy feláldoznák a sebességet vagy a teljesítményt.

Minden Hostinger tárhelycsomag biztosítja az online áruház zökkenőmentes működését az alábbi alapvető funkciók biztosításával:

  • SSL tanúsítás.
  • Nagy teljesítményű Magento stack.
  • RAM burst kapacitás.
  • PCI megfelelőség.
  • SSH és SFTP hozzáférés.

A Hostinger tárhelycsomagok a Magento 1 és a Magento 2 fejlett támogatását is tartalmazzák. A PHP-munkásokkal, a Magento-szakértőkhöz való éjjel-nappali hozzáféréssel és a több bolti támogatással az Ön e-kereskedelmi webhelye teljesítménynövekedést és támogatást kap a boldogulásához.

A Magento 2.4 és újabb verziójával megkapja az Elasticsearch alkalmazást, amely gyors, hatékony és hatékony keresési funkciókat biztosít az üzletében. Ezenkívül a Hostinger vállalati tervek támogatják a VCPU-képességeket és a vállalati szintű DevOps-okat.

A Hostinger szakértelmét azoknak a cégtulajdonosoknak kölcsönzi, akik webhelyeiket más platformokról a Magentóba költöztetik, így biztosítva a zökkenőmentes átállást minimális állásidővel.

Hogyan támogatja a Hostinger a Magento-t használó vállalkozásokat

A hardver- és szoftvertámogatáson kívül a Hostinger magas szintű biztonsági funkciókat is kínál, amelyek megvédik a szerver architektúráját a kibertámadásoktól. A tipikus tárhelyszolgáltatási feladatokon túl a Hostinger olyan kulcsfontosságú karbantartási feladatokat is megold, mint a biztonsági javítások alkalmazása és a naplók elemzése.

A Hostinger mérnökei segíthetnek megoldani a harmadik féltől származó modulokkal, bővítményekkel és témákkal kapcsolatos konfliktusokat, amelyek megzavarják a webhely működését az e-kereskedelmi áruházban.

Utolsó gondolatok: Magento története – a korai verzióktól a vállalati e-kereskedelemig

A Magento hosszú utat tett meg 2007-es bevezetése óta. A méretezhetőségével kapcsolatos korai szkepticizmus ellenére a Hostinger meglátta a Magentóban rejlő lehetőségeket, és ő lett az első, aki sikeresen konfigurált olyan szerverkörnyezetet, amellyel a vállalati felhasználók növekedni fognak.

Egy évtizeddel később a Magento az Adobe e-kereskedelmi megoldásainak középpontjában áll, így a legnépszerűbb e-kereskedelmi márkák közismertté vált.

A Hostinger PCI-kompatibilis vállalati Magento tárhelyet, 24/7/365 szakértői támogatást, korlátlan migrációt és teljes stack aktiválást biztosít a Magento felhasználók számára.

A 100 százalékos üzemidő és az oldalak gyors betöltése érdekében még a forgalmi kiugrások idején is próbálja ki a Hostinger vállalati Magento hostingot. Tekintse meg terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott