A MagSafe töltő nem működik: Gyors javítás

A Magsafe töltők ötlete másfél évtizede létezik, és mivel az Apple a Macbookokra korlátozta ezeket, a technológiát 2020-ban újra bevezették az iPhone 12-vel. A Wireless MagSafe töltő téglalap alakú, körben elhelyezett mágneseket használ, amelyek anélkül is működnek. akadályozza a többi mágnest. A MagSafe töltők azonban a hozzáadott luxus ellenére továbbra is problémákkal küzdenek.

Ebben a cikkben kitalálunk néhány gyors javítást arra az esetre, ha a MagSafe töltő nem működik megfelelően.

Miért nem működik a Magsafe töltő?

Az iPhone nem tud optimálisan tölteni, ha nincs megfelelően beállítva a MagSafe töltőhöz. Ez és bizonyos egyéb okok okozhatják, hogy a MagSafe nem működik megfelelően, ezek közül néhány:

  • Az iPhone mágnesei megsérültek
  • Az elsődleges energiaforrással van probléma
  • Kompatibilitási problémák a telefonnal és a töltővel
  • A hálózati adapter hőmérsékletének emelkedése

A MagSafe vezeték nélküli töltő javítása

Ha a hálózati adapter nagyon forró környezetben van, magától kikapcsolhat, majd távolítsa el az eszközöket, és azonnal hagyja lehűlni az adaptert. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy gyorsan orvosolja azt a problémát, amely korlátozza iPhone készülékének MagSafe vezeték nélküli töltővel való töltését:

Ellenőrizze az összes portot és csatlakozót

Ellenőrizze, hogy az összes csatlakozó és csatlakozó megfelelően van-e beállítva, és megfelelően csatlakoztatva van-e a hálózati aljzathoz. Ellenőrizze, nincs-e szennyeződés, és tisztítsa meg MagSafe töltőjét, valamint az iPhone-ján lévő mágnesekből készült MagSafe gyűrűt. Tisztítsa meg egy száraz ruhával, és győződjön meg arról, hogy a hálózati adapter ki van húzva a tisztítási folyamat során. A tápcsatlakozó mágneses természetű, és vonzza a tárgyakat.

Olvasni:  Hogyan lehet kijavítani a Nintendo Switch 2137 8056-os hibakódját?

Ellenőrizze az áramforrást

Használja az Apple által ajánlott hálózati adaptert a MagSafe töltő támogatásához. Fontos, hogy a megfelelő hálózati adaptert működő konnektorba helyezze. Az iPhone vagy Mac készülékhez egy bizonyos hálózati adapterre van szükség, amely kompatibilis az eszközzel, és biztosítja a megfelelő energiaadagolást.

Tok eltávolítása

Győződjön meg arról, hogy nincs akadály az iPhone mágneses gyűrűje és a MagSafe töltő között, beleértve a tokot is. A tokot töltés közben is megtarthatja, ha MagSafe kompatibilis. Erről a telefontok gyártójától tudhat meg többet.

iPhone kompatibilitás

Amióta a MagSafe-et és tartozékait az iPhone 12-vel együtt bemutatták, minden e verzió után megjelenő iPhone-modell kompatibilis lesz a MagSafe töltővel, amely az iPhone 13 és iPhone 14, valamint a hozzájuk tartozó Pro, Mini, Plus és Pro Max verziókkal.

Fotó: Framesira / Shutterstock.comFotó: Framesira / Shutterstock.com

Tanúsított MagSafe töltő

Ha harmadik féltől származó tartozékot használ, győződjön meg arról, hogy van rajta MFi-címke, más néven „Made for iPhone”. Megnézheti a gyártó webhelyét, vagy felhívhatja őket, hogy megtudja, rendelkezik-e termékeik MFi-tanúsítványával, amely kompatibilissé teszi őket az iPhone készülékekkel.

Frissítse iPhone-ját

Ha iPhone-ja nincs frissítve a legújabb iOS-verzióra, előfordulhat, hogy szoftverproblémák akadályozhatják a töltést, különösen a hibák. Nyisd ki Tábornok a beállításokban, és koppintson a gombra Szoftver frissítés hogy lássa, van-e ilyen, és folytathatja a telepítést. Az új szoftverre való frissítés után próbálja meg újratölteni telefonját. Ki- és bekapcsolhatja iPhone-ját is, hogy megnézze, van-e különbség. Általában a szoftver- vagy firmware-frissítések segíthetnek módosítani vagy javítani a hálózati adapterrel való kommunikációt.

Hard reset iPhone

Az összes funkció leállításához kényszerítheti az iPhone újraindítását vagy alaphelyzetbe állítását. Lehetővé teszi, hogy telefonja helyreálljon, miután mindent leállított. Alaphelyzetbe állíthatja telefonját úgy, hogy először megnyomja és felengedi a Hangerő fel gombot, majd ezt követően megteszi ugyanezt a Hangerő csökkentése gombbal. Ezután nyomja meg hosszabb ideig a bekapcsológombot. A telefon képernyője elsötétül, és megjelenik az Apple logó.

Olvasni:  Bosch mosogatógép hibakód e24: Gyors javítás

Új publikációk:

Ajánlott