A márkás tartalom végső útmutatója

Tartalomjegyzék

 • Mi az a márkás tartalom?
 • Hogyan írjunk márkás tartalmat
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A hirdetési technikák és a marketing gyakorlatok folyamatosan változnak. Az emberek megvetnek mindent, ami túlságosan úgy hangzik, mint egy értékesítési pálya. Ez most azt jelenti, hogy a márkáknak fel kell hagyniuk a promóciós tartalmak közzétételével? Nem, erre a problémára van megoldás: márkás tartalom! A márkás tartalom mindent megtesz, amit a hagyományos reklám, csak egy kicsit másképp. De aztán, mi az a márkás tartalom?

A márkaalapú tartalom egy finom tartalommarketing-eszköz, amely úgy osztja meg a márka értékeit, hogy érzelmi reakciókat vált ki az emberekben. Ez a marketingstratégia nem foglalja magában a hagyományos reklámozást. Célja a közönség bevonása videók, podcastok vagy cikkek révén. Vegye figyelembe, hogy a márkás tartalom nem emeli ki a termékeket; kiemeli a márkákat és azok értékeit. Ez nem olyan, mint a többi tolakodó marketingeszköz, például az értékesítési pitch; inkább a márkák körüli beszélgetésekre összpontosít, mint a konverziókra.

A márkás tartalom erősen fogyasztóközpontú, ami segít a bizalom kiépítésében a márka és a fogyasztó között, így rendkívül hatékony marketingeszközzé válik.

Hogyan írjunk márkás tartalmat?

1. Összpontosítson az Ön által hirdetett értékekre

Forrás

Mielőtt megtanulná mi az a márkás tartalommarketing, fontos, hogy tisztában legyünk egyvalamiben: a márkás tartalom nem reklámoz termékeket vagy szolgáltatásokat. Olyan értékek megosztásáról van szó, amelyek fontosak az ügyfelek számára, és relevánsak a márka szempontjából.

Ne keverje össze a márkás tartalmat a hagyományos hirdetésekkel. Ez két teljesen különböző marketing koncepció.

A márkás tartalom fő célja a márkaismertség és a vásárlói hűség kialakítása, nem pedig az értékesítés felgyorsítása.

Egy nagyszerű márkás tartalom nem feltétlenül reklámozza a márka termékeit, vagy nem dicséri a márkát. A tartalom talán nem is növeli a cég árbevételét X-ről Y százalékra. De segíthet növelni az ügyfelek lojalitását, és hosszú távon magasabb értékesítést biztosít.

Ha megosztható tartalmat szeretne készíteni márkájának, gondoljon a célközönségére, valamint azokra az értékekre és kérdésekre, amelyek mindkettejüket érdekelnek. Ez bármi lehet, a nemek közötti fizetési egyenlőtlenségtől a klímaváltozás mozgalmáig.

Olvasni:  Három kötelező Google Analytics jelentés a tartalom teljesítményének nyomon követéséhez

Lényegében olyan tartalmat hoz létre, amely kiemeli vágyát és elhatározását, hogy örvendetes változásokat idézzen elő a társadalomban. De ne korlátozza önmagát a tartalom létrehozására; megtalálni a problémák megoldásának módját. A változási mozgalmakban való aktív részvétele lehetővé teszi, hogy éleslátó és nagy hatású tartalmat hozzon létre.

Ha ez egy kicsit is megérti, mi is az a márkás tartalommarketing, majd folytassa, hozzon létre néhány fantasztikus márkás tartalmat, és szerezzen előnyt versenytársaival szemben.

2. Értse meg a közönségét

Forrás

Egy másik fontos szempont a márkás tartalommarketing megismerésében megpróbálja megérteni a célközönséget. Ez egy rendkívül fontos lépés a tartalomkészítési folyamatban, és nem szabad kihagyni. Hiszen a márkás tartalom célja, hogy olyan üzenetet közvetítsen, amely közvetlenül megszólítja a célközönséget.

Ez azt jelenti, hogy kutatnia kell közönsége demográfiai és pszichográfiai adatait. Tehát nem elég tudni ügyfelei életkorát és lakóhelyüket; meg kell értened az értékeiket, meggyőződéseiket és attitűdjüket is.

Használhatja a célközönség kutatására szolgáló digitális eszközöket. De akkor a legjobb módja annak, hogy tájékozódjon ügyfeleiről, ha felkeresi a közösségi média profiljaikat. A profilokba való betekintés rávilágít az őket leginkább érintő témákra és kérdésekre, ami segít vírusos, megosztható tartalmak létrehozásában. Ez egy fontos tipp, amelyet szem előtt kell tartania, ha azt kutatja, hogy mi a márkás tartalommarketing.

3. Használja ki a történetmesélést

Forrás

típus a kifejezést “márkás tartalom meghatározása” a Google keresősávjába, és elegendő tartalom fog megjelenni mit jelent a márkás tartalom. Ahogy mélyebben elmélyül a koncepcióban, rá fog jönni, hogy a márkás tartalom lenyűgöző darabjához történetre van szükség.

Az emberek szeretik a történeteket, és ezt egy tudomány is alátámasztja. Az oxitocin, egy neuropeptid, a szervezetben a jó közérzet hormonjaként működik, és felszabadul, amikor olyan történeteket hallunk, amelyek visszhangra találnak bennünket. Kiválthatja a bizalom, az empátia és az együttérzés érzését.

Ez azt jelenti, hogy „kémiát” alakíthat ki célközönségével, ha lenyűgöző márkatörténetet készít. Egy jó történet lehetővé teszi, hogy érzelmileg kapcsolatba lépj ügyfeleiddel.

Most pedig mi a legjobb tartalomtípus egy történet elmesélésére? Bármilyen típusú tartalom lehet, egy rövid szövegtől, egy videótól és egy képtől a jól megtervezett infografikáig vagy bármilyen más vizuális tartalomig, amely méltányolhatja a narratívát. Néha több történetet is össze lehet vonni egy hosszú történetbe, az igénytől függően.

Olvasni:  Hogyan és miért béreljünk szabadúszót az íráshoz

És milyen történetet mesélj el a közönségednek? Nos, minden a továbbítani kívánt üzenettől függ. Ez lehet egy inspiráló történet vagy egy vicces történet, bármi, ami vonzó a közönség számára.

4. Az érzelmi vonzalom beépítése

Forrás

Egy szabvány Lehet, hogy a márkás tartalom meghatározása nem árulja el annak érzelmi vonatkozását, de az „érzelmi vonzerő” minden jó márkás tartalom sarokköve.

A márkás tartalomnak meg kell próbálnia hatni az alábbi érzelmek kiváltásával:

 • Bánat
 • Félelem/meglepetés
 • Düh/undor

A marketingszakemberek általában nem akarnak negatív márkatartalmat létrehozni, mert úgy gondolják, hogy ez negatív hozzáállást válthat ki az emberekben a márkával szemben. De ez nem igaz. Néha egy üzenetet jobban elfogadnak, ha olyan erős érzelmet vált ki a hallgatóságból, mint a harag vagy a szorongás. Számtalan példa van a zavaró vírusvideókra, amelyek riasztóak, de mégis hatásosak gyönyörű üzeneteikkel. Gondoljon azokra a sokkoló tényekre és kellemetlen látványelemekre, amelyeket online tettek közzé, hogy felhívják a figyelmet az olyan sürgető problémákra, mint az éghajlatváltozás.

Az ilyen típusú tartalom „negatívnak” tűnhet, de hihetetlenül jól működik. Ha az eredmények számítanak Önnek, gondoljon túl a szabványos márkatartalom-definíción, és kiemeli a tartalmat.

5. Tartsa következetesen a márka hangját

Forrás

Talán keres márkás tartalom jelentése online és keresve annak meghatározások a marketing könyvekben. Ennek ellenére semmi sem taníthatja meg jobban a megfelelő típusú márkás tartalmak létrehozását, mint a népszerű tartalmi példák. Meg fog lepődni, hogy milyen könnyű hibázni a márkás tartalommal, még akkor is, ha teljesen megérti mit jelent a márkás tartalom. Tehát a tanulmány példákat hozott létre a márkás tartalomra, és felfigyelt a márka hangjára. A tartalomkészítők gyakran olvasnak és adnak ki tartalmat anélkül, hogy törődnének a hanggal. A rossz hangnem azonban hiábavalóvá teheti minden erőfeszítését.

Nem arról van szó, hogy ne kísérletezz különféle típusú tartalmakkal, vagy ne beszélj különböző témákról. Csak arról van szó, hogy a márka hangját egységesen kell tartania. A közönségnek azonnal fel kell ismernie Instagram-bejegyzéseit, blogbejegyzéseit és YouTube-videóit az alapján, hogy ismeri az Ön márkahangját.

Ha még nem hangoztatta a márkáját, tegye meg most. Először is döntse el, hogy melyik hangszín illik legjobban a márkához: barátságos, segítőkész, informatív, vicces vagy pimasz. Ezután döntse el, hogy melyik nyelvet használja: formális, informális, egyszerű, összetett, technikai vagy zsargonmentes. Miután eldöntötte, győződjön meg arról, hogy sértetlen marad.

Olvasni:  Zenei visszamutató linkek: A zenész útmutatója, hogy visszamutató hivatkozásokkal lendítse fel vállalkozását

Ha vállalkozásként fejlődsz, valószínűleg nagy tartalommarketing csapatod lesz; ügyeljen arra, hogy mindenki ugyanazt a hangot használja.

6. Hozzon létre megosztásra érdemes tartalmat

Forrás

Ha megértetted márkás tartalom jelentése, bizonyára rájött, mennyire fontos, hogy egy márkás tartalom kiemelkedjen.

A hatékony márkás tartalomírás többet jelent annál, mint hogy a tartalmat szórakoztató legyen olvasni vagy megtekinteni; megosztásra érdemessé kell tennie. Még a legjobb márkás tartalma sem elég jó az iparági szabványok szerint, ha nem osztják meg. Ezért ahhoz, hogy minőségi tartalmat tudjunk létrehozni, fontos tudni, hogy mi a különbség a „jó” és a „megosztásra érdemes” között.

7. Legyen hiteles

Forrás

Keresse a márkás tartalmat, ami online. Valószínűleg talál egy jó márkás tartalomdefiníciót, valamint a márkaépítésben az autentikusság fontosságáról szóló forrásokat. Nos, miért olyan fontos a hitelesség a márkaépítésben? Mivel a márka abban a pillanatban elveszíti identitását, elveszti eredetiségét.

Tehát találjon ki egyedi és hiteles márkás tartalomötleteket. Próbáljon a kereteken kívül gondolkodni, hogy tartalmai egyszerre tudjon vonzó lenni és szórakoztatni. Ne másoljon más márkától származó tartalmat.

Sok marketingszakember hamisan hiszi, hogy a Nike, a Red Bull vagy a Dove által készített, márkás videók létrehozása sikert fog hozni. De ez messze van a valóságtól, mivel ezek népszerű videók, és az emberek már látták őket, és most friss tartalmat szeretnének.

Engedje szabadjára fantáziáját, és ne féljen kísérletezni. Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy eredeti ötleteit életre keltse.

8. Légy nyitott az együttműködésre

Forrás

Akik rájöttek az igazra márkás tartalom jelentése rájöttek a tartalommarketing sikerének mantrájára. Ám a siker elérése kevéssé értékes az üzleti életben; ami igazán számít, az az, hogy meg tudjuk őrizni a sikert. A siker fenntartásához pedig segítségre lesz szüksége. Együttműködjön iparági szakemberekkel és befolyásolókkal, hogy megossza értékeit nagyobb közönséggel.

A Colgate együttműködött Michael Phelpsszel (minden idők legjobban kitüntetett olimpikonja és legversenyképesebb úszója), hogy támogassa a „Minden csepp számít” globális víztakarékossági kampányt.

Michael tartalmat írt a márka nevében, bátorítva az embereket a víztakarékosságra. A kampány nagy hatással volt a közönségre.

9. Változatos tartalom legyen

Forrás

Olvasni:  Marketingesettanulmány: A Tata Nano mint márka kudarcának története

Ha a legtöbbet szeretné kihozni márkás tartalmi kampányaiból, ne korlátozza magát egy tartalomtípusra. Meg fog lepődni, hogy a tartalmi sokszínűség milyen tartalmat hozhat az asztalra. Ez növeli az ügyfelek elkötelezettségét, és lehetővé teszi a potenciális ügyfelek nagyobb keresztmetszetének elérését.

De akkor hogyan dönti el, hogy mit tartalmazzon a tartalmi kampánya? Nos, ezt Ön dönti el a márka imázsa és a rés alapján. Számos tartalomformátumot is kipróbálhat, kezdve a videóktól és kisfilmektől a közösségi médiás bejegyzésekig, infografikákig, blogbejegyzésekig és podcastokig.

Vegye figyelembe, hogy a videók jobban megoszthatók, mint a blogbejegyzések. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak videotartalmat kell létrehoznia. Válasszon különböző formátumokat a különböző témákhoz, és tanúja lesz az ügyfelek elkötelezettségének meredek növekedésének.

Kulcs elvitelek

 • Az emberek nem fogadják el a túlságosan „eladónak” hangzó tartalmakat.
 • A márkaalapú tartalom egy finom tartalommarketing-eszköz, amely úgy osztja meg a márka értékeit, hogy érzelmi reakciókat vált ki az emberekben.
 • A márkás tartalom erősen fogyasztóközpontú.
 • Márkajelzéssel ellátott tartalom létrehozásakor próbáljon a dobozon kívüli gondolkodásra gondolni.
 • Márkás tartalom bármilyen formátumban létrehozható, például rövid videó, kép, infografika, blogbejegyzés vagy film.

Következtetés

Most, hogy megérted mi az a márkás tartalom, érdemes lenne tudni, hogy az érzelmek tömeges meggyőzésre való felhasználása Arisztotelész idejére nyúlik vissza. Érdekes módon ez még mindig egy hatékony eszköz, amelyet széles körben használnak a marketing világában. A márkás tartalom nem próbál racionális érveket felhozni arra vonatkozóan, hogy egy márka miért jobb a versenytársaknál. Ehelyett az a cél, hogy sokkal bensőségesebb szinten kapcsolódjon a közönséggel. A sikeres márkás tartalom létrehozása hibabiztos módja annak, hogy márkája kiemelkedjen a túlságosan telített piacon.

GYIK

1. Mi az a márkás tartalom?

A márkás tartalom egy olyan marketingeszköz, amelynek célja a márka ismertségének növelése azáltal, hogy kiemeli annak értékeit.

2. Hogyan előnyös a márkás tartalom egy márka számára?

Márkás tartalma népszerűsíti márkáját, ösztönzi az ügyfelek elkötelezettségét, és márkaismertséget ébreszt az emberek körében.

3. Melyek a legnépszerűbb márkás tartalomformátumok?

A legelterjedtebb márkás tartalomformátumok közé tartoznak a videók, képek, blogbejegyzések, infografikák és podcastok.

4. A kis- és középvállalkozások márkás tartalmat készítsenek?

Méretétől függetlenül minden vállalkozásnak ki kell használnia a márkás tartalomban rejlő lehetőségeket. Hatékony márkás tartalommal bármely vállalat márkaismertséget teremthet és pozitív márkaimázst építhet.

Új publikációk:

Ajánlott