A MediaTek MT6825 lapkakészlet műholdas kapcsolatot kínál az Android számára

A Qualcomm és a Samsung nyomdokait követve a MediaTek azt is tervezi, hogy bejelenti a műholdas kapcsolatot a chipjeiben, és bejelentette, hogy támogatja a 3GPP Non-Terrestrial Network (NTN) új chipjét – MT6825 –, amely lehetővé teszi a kétirányú üzenetküldést műholdas kapcsolaton keresztül.

A műholdas csatlakozási funkció elérhető lesz az okostelefonokon, és a vállalat a jövőben az 5G New Radio NTN támogatását tervezi.

A műholdas kapcsolat kitölti a hagyományos hálózatok által hagyott űrt. Akár egy távoli helyen tartózkodik, akár a hegyekben túrázik, a hagyományos hálózatokkal ellentétben garantáltan megkapja a műholdas hálózatokat, amelyek ilyen esetekben problémákkal szembesülnek.

A Bullitt lesz az első olyan vállalat, amely a MediaTek új chipjeit használja a műholdas kapcsolathoz. A Bullitt CAT S75 okostelefonjai lesznek az elsők, ezt követi a Motorola Defy 2, amely a MediaTek hardverét használja majd. A CAT S75 már ma foglalható, míg a Motorola Defy a második negyedévben jelenik meg.

Amellett, hogy az okostelefonok műfajára összpontosít, a MediaTek a Motorola Defy Satellite Link-et is segíti – egy olyan modult, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy hívjanak, küldjenek vagy fogadjanak szöveget, és küldjenek helyeket okostelefonjukról, ha a mobilkapcsolat nem elérhető. A Motorola Defy Satellite Link a második negyedévben lesz megvásárolható.

A Qualcomm bejelentette a Snapdragon Satellite-t, amely mobilszolgáltatások nélkül sürgősségi SMS-eket fog hozni

Nagy volt a lelkesedés a műholdkapcsolattal kapcsolatban, és olyan cégek is beszálltak a küzdelembe, mint a Qualcomm és a Samsung. Jelenleg az okostelefonok jelentik a műholdkapcsolat elsődleges piacát, a technológia a technológiai világon túlmenően kiterjeszthető különféle területekre, mint például a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az erdészet, a logisztika, az autóipar és a tárgyak internete (IoT).

Olvasni:  Tartalommátrix: Mi ez, és miért előnyös az Ön vállalkozása számára

„Ha megnézzük a [connectivity] történet Európa-szerte, 85% [of the landmass] fedett, ami elég magas” – mondta. „De sok más piacon ez közelebb van a 80%-hoz vagy a 75%-hoz, majd az Egyesült Államokba megy, ahol a szárazföld 68-70%-a borított. Kanada csak 30%, és Ausztrália is körülbelül 30%. Látható tehát, hogy van egy ajánlat itt Európában, de ahogy egyre távolabb megyünk Amerikába, Ausztráliába és ehhez hasonló helyekre, az ajánlat csak nő a benne rejlő lehetőségek tekintetében.” A Bullitt Group vezető igazgatója Tim Shepherd elmondta a Digiral Trendsnek.

A Valve több mint 40 000 DOTA 2 csalót tilt le foltozott honeypot használatával

Új publikációk:

Ajánlott