A megfelelő e-mail marketing szoftver kiválasztása

Ezért úgy döntött, hogy kihasználja az e-mail marketing erejét, hogy több értékesítést érjen el WooCommerce üzletében. Okos húzás!

Mindent összevetve az e-mail páratlan digitális marketing csatorna. Az e-mail marketing nagymértékben fellendítheti a márkáját, és ami a legfontosabb, a WooCommerce eladásait egekbe tudja vinni.

Megvalósíthat egy szilárd e-mail marketing stratégiát, felhasználhatja a megfelelő taktikákat a stratégiához, és még mindig kudarcot vall az e-mail marketingben. A sikerhez mérlegelnie kell egy nagyon fontos alapvető lépést, és meg kell tennie azt: a megfelelő e-mail marketing szoftver kiválasztását.

Milyen előnyökkel járhat az e-mail marketing automatizálási szoftver az online áruházamban?

Az e-kereskedelmi üzletek tulajdonosai számára, akik megkérdőjelezik, hogy szükségük van-e kisvállalati e-mail marketingszoftverre, íme néhány előny, amelyekre számíthat:

  • Javított hatékonyság – Bizonyos feladatokat, mint például a nyomon követési vagy üdvözlő e-mailek küldése, általában manuálisan kell elvégezni. Az e-mail marketing automatizálási szoftverek automatizálhatják ezeket a feladatokat, és csökkenthetik az olyan emberi hibákat, mint például az, hogy egy e-mail rossz személyhez kerüljön, vagy elfelejtsen elküldeni egy e-mailt.
  • Jobb ügyfélkapcsolatok — Lehetővé teheti csapatát, hogy jobb kapcsolatokat építsen ki ügyfeleivel az e-mail automatizálás segítségével, hogy az igényeiknek megfelelő e-maileket küldjön. Vevői elkötelezettség növekedni fog, és nagyobb valószínűséggel marad meg visszatérő ügyfelek.
  • Növelte az eladásokat — Használjon e-mail marketingszoftvert, hogy elérje célközönségét az ügyfélút különböző pontjain. Példa erre egy „elhagyott kosár” kampány. A megfelelő időben elküldött ilyen típusú e-mailek jelentősen növelhetik üzlete konverzióit.
  • Megnövekedett ROI Növelje az e-mailes marketingkampányok megtérülését a listaszegmentálás és más funkciók kihasználásával, hogy olyan ügyfelek elé kerüljön, akik kapcsolatba szeretnének lépni a márkával. Ezzel az e-mail marketing kampány ROI-ja természetesen emelkedni kezd.

E-kereskedelemre optimalizált e-mail marketing platform

Először is, az e-mail platformja e-kereskedelemre van optimalizálva? Számos levelezőszoftver-szolgáltató zökkenőmentesen integrálódik a WooCommerce-be. Ezeknek a szolgáltatóknak a lista elején kell szerepelniük.

Olvasni:  Hogyan generálhat több értékesítést az e-kereskedelem a közösségi médián keresztül?

Olvasson tovább néhány további megfontolásért.

A listaszegmentálás kulcsfontosságú e-mail-marketing képesség

Az előfizetői lista szegmentálása nagyon fontos szempont. Szüksége van arra, hogy a vásárlási ciklus különböző szakaszai alapján e-mail marketing szegmentálást hajtson végre.

Lesznek „gumirugdosói”, akik szeretnek vásárolni, de lehet, hogy soha nem vásárolnak, friss, első vásárlók, tapasztalt vásárlók és visszatérő vásárlók, valamint különböző korú és nemű vásárlók, akik különböző helyeken élnek. Az e-mail marketing megközelítése ezekhez a szegmensekhez eltérő lesz.

Ha például ruházati cikkeket árul, előfordulhat, hogy az Ohio északi részén élő férfi vásárlói jobban érdeklődnek a kötött sapkák vásárlása iránt télen, mint a dél-floridai női vásárlók. Olyan célzott e-mail marketingszoftvert szeretne, amely segíti a hatékony marketinget a listája minden szegmensében, így hatékonyan tud keresztértékesítést adni és új ügyfeleket továbbértékesíteni.

Automatizálással támogatott e-mail platform

Amikor ügyfelei vásárolnak, ők az e-mailes marketing upsell stratégiáinak első számú jelöltjei. A vásárlás után köszönő e-maileket szeretne küldeni ilyen üzenetekkel: „Az Önhöz hasonló vásárlók is nagyon érdekesnek találták ezeket a hasonló termékeket.” Ez sok további eladást eredményezhet az Ön számára, amelyet egyébként elveszíthet.

A legjobb e-mail marketingszoftver-szolgáltatók lehetőséget adnak az e-mailek automatizálására az ehhez hasonló gyakori forgatókönyvek esetén. A sikeres e-kereskedelmi üzletek által automatizált egyéb e-mailek közé tartoznak az üdvözlő e-mailek és az elhagyott kosár e-mailjei.

A lényeg: Olyan szoftvert válasszon e-mail marketinghez, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy segítsen maximalizálni az e-kereskedelmi sikert azáltal, hogy a különböző típusú ügyfelekhez érthető módon beszél.

Méretezhető e-mail marketing szoftver

Ha még csak most kezdi a WooCommerce üzletét és az e-mail marketing útját, akkor érdemes lehet egy nagyon egyszerű „csupasz” ingyenes e-mail marketing eszközre, de nagyon valószínű, hogy az igényei idővel változni fognak.

Ha meg szeretné tudni, melyik e-mail marketing szoftver a megfelelő az Ön számára, tartsa szem előtt a következő kérdéseket:

Szeretnél olyan helyzetbe kerülni, hogy kampányodban „mid-stream” programot kell váltanod? Jobban tennéd, ha egy kicsit nehezebben indítható, de jobban méretezhető programot választana, és amely alkalmas a sikeres e-mail marketing kampányokra, ahogy a vállalkozásod fejlődik?

Megfizethető e-mail marketing szoftver

Függetlenül attól, hogy az e-mail marketinges erőfeszítéseit csak felpörgeti, vagy már régóta ezen dolgozik, érdemes figyelembe vennie az e-mail marketing szoftver költségeit.

Egyes e-mail marketingeszközök ingyenesek egy bizonyos listaméretig vagy az elküldött e-mailek számáig. A robusztusabb funkciókészlettel rendelkezők jelentős havi befektetést igényelnek. Szerencsére sok levelezőszoftver-szolgáltató lehetővé teszi, hogy kicsiben kezdje el – akár ingyen is –, majd a bővítéskor többet fizessen.

Olvasni:  Webtervezési tippek egy kiváló webhelyhez

Megbízható email marketing platform

Ez kritikus, különösen a bejövő üzenetek kézbesítése szempontjából. A világ legmeggyőzőbb, leglenyűgözőbb e-mailje nem fog segíteni, ha soha nem jut el előfizetői postaládájába. A legjobb e-mail szolgáltatók tippeket adnak Önnek, hogyan biztosíthatja, hogy e-mailjei ne kerüljenek a spam mappákba.

E-mail szoftver minőségi ügyfélszolgálattal

Mi történik, ha időkritikus helyzetbe kerül, és segítségre van szüksége az e-mail marketing szoftvert értékesítő cégtől? Nem csak szükséged van rá, hanem most is.

Ez nem az az idő, amikor azt a kellemetlen meglepetést szeretné kapni, hogy az e-mail marketing szoftver szolgáltatója nagyon rossz ügyfélszolgálattal rendelkezik. A végső vásárlási döntés meghozatala előtt határozza meg az eladó által nyújtott szolgáltatás és támogatás szintjét.

Egyszerű e-mail marketing szoftver

Bármikor, amikor karrierje során az e-mail marketinget választja, nincs hiánya leküzdendő akadályokból a vállalkozásában. Valóban egy olyan e-mail marketing szoftverplatformra szeretne hagyatkozni, amelynek használata fájdalmas? Nem persze, hogy nem.

Keressen egy könnyen használható programot. Sokkal könnyebbé teszi mindennapi digitális marketing életét.

Végső soron az igényeinek leginkább megfelelő marketinges e-mail szoftver kiválasztása a házi feladat elvégzésén múlik.

Kérjen független, harmadik féltől származó véleményeket, beleértve a végfelhasználói termékértékeléseket is. Olvassa el alaposan a szolgáltató webhelyét, blogját és letölthető tartalmát. Használja ki az ingyenes próbaverzió előnyeit, és tegyen fel releváns kérdéseket az ügyfélszolgálatnak.

Melyik a legjobb e-mail marketing szoftver az Ön számára?

Most vessünk egy pillantást néhány egyedi e-mail marketing platformra, és vizsgáljuk meg az előnyeit és hátrányait.

Mailchimp

Ha még csak most kezdi a célzott e-mail marketinget, és egy könnyen használható programot szeretne megfizethető áron, nézze meg alaposan a Mailchimpet.

„A Mailchimp prémium verzióját használjuk e-mailjeink küldésére” – mondja Stephen Hart, a Cardswitcher, egy fizetésfeldolgozási összehasonlító webhely vezérigazgatója. „Tetszik a viszonylag egyszerű kialakítása és elrendezése, és azt tapasztalom, hogy nagyon könnyű felvenni, ha új csapattagokat kell megtanítani a használatára. Nem is túl drága, ami egy olyan startup számára, mint mi, nagyon fontos.”

Ez a program a legnépszerűbb a piacon, különösen az induló vállalkozások, valamint a kis- és középvállalkozások körében. Ingyenes opcióval rendelkezik, amely akár 2000 listafeliratkozót és 12 000 e-mailt is fogad havonta, anélkül, hogy hiányozna hasznos e-mail marketing eszközökből.

Olvasni:  Mik azok az adatközponti szintek?

Automatizálási funkciói közé tartoznak az üdvözlő e-mailek, az elhagyott üzenetek és a termékajánlások. Az automatizálás ideális választássá teszi az e-kereskedelmi programokkal való integrációt, beleértve a WooCommerce-t is, amely ingyenes integráció. A Mailchimp robusztus szegmentálási, A/B tesztelési, jelentéskészítési és személyre szabási funkciói szintén megkönnyítik az e-mail marketing eredményeinek optimalizálását.

Ne feledje, hogy az ingyenes lehetőség, bár bizonyos ügyfelek számára megfelelő lehet, egy hónapig kínál támogatást (csak e-mailben). Ezt követően nincs műszaki támogatási lehetőség.

ConvertKit

A ConvertKit e-mail megoldásait a tartalom, zene és művészet alkotóit célozza meg. A szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyéni űrlapokat hozzanak létre ösztönzők felkínálása, valamint a felhasználók címkézése és szegmentálása érdekében. Megtekintheti e-mail marketing csatornáját a háttérben folyamatábraként a vizuális automatizálási eszközükkel.

A cégnek több mint 80 integrációs partnersége van, nevezetesen a WooCommerce-szel és a WordPress-szel. Azokkal az eszközökkel működik, amelyekkel sok e-kereskedelmi vállalkozás már rendelkezik. A vállalat tisztában van azzal, hogy sok potenciális ügyfél már más e-mail szolgáltatót használ, ezért útmutatókat készítettek arról, hogyan válthatja át fiókját a főbb szereplőkről.

A ConvertKit díjakat a vállalkozás e-mail-előfizetőinek száma alapján számítja fel. A legalacsonyabb árú csomagjuk 1000 vagy kevesebb előfizetővel rendelkező ügyfelek számára 29 USD/hó, beleértve az e-mailes és élő csevegési támogatást. Ingyenes 14 napos próbaverziót kínálnak szolgáltatásaik kipróbálásához.

Csöpög

Egy pillanattal ezelőtt megbeszéltük, mennyire fontos, hogy egy e-mail marketing platformot válasszon az e-kereskedelmi erőfeszítéseinek támogatására. A Drip kifejezetten automatizálási funkciókkal lett megtervezve, hogy segítsen a WooCommerce áruház nagyobb sikerében. Számos integrációs lehetőséget kínál, beleértve a Facebook-hirdetéseket, fizetési rendszereket stb.

A Drip 14 napos ingyenes próbaverziót kínál. Ezt követően három különböző szolgáltatási szintre fizethet elő, beleértve az alapcsomagot, amely korlátlan e-mailt tesz lehetővé akár 2500 felhasználó számára, havi 49 dollárért. Pénz-visszafizetési garanciát is vállal minden tervhez.

Az egyik lehetséges hátrány néhány induló vállalkozás, és a kisvállalkozások túl drágának találhatják az alapcsomag árát.

GetResponse

A GetResponse úgy írja le magát, mint „minden az egyben online marketingplatform vállalkozása növekedéséhez”. Lehetőséget kínál az előfizetőknek e-mail marketingre, céloldalak létrehozására és webináriumok megtartására.

Skálázható automatizálási funkciókat biztosít a felhasználóknak, beleértve az intuitív munkafolyamatok létrehozásának lehetőségét. A GetResponse e-kereskedelmi e-mail-elemzést is használhatja a kosárelhagyás, a webhelylátogatók és a sikeres vásárlások nyomon követésére. A GetResponse a WooCommerce szolgáltatással is integrálható.

Négy különböző árazási terv közül választhat, az alap/kezdőtől a vállalati szintig. A legalapvetőbb árképzési terv 1000 felhasználós listaméretet kínál havi 15 dollárért. Ingyenes egy hónapos próbaidőszakot biztosít a felhasználóknak, hitelkártya nélkül.

Olvasni:  Mi az a hibrid digitális marketing és hogyan működik?

Ne feledje, hogy a GetResponse legalapvetőbb terve nem tartalmazza az e-kereskedelmi vagy CRM-integrációt, illetve a platform legtöbb automatizálási funkcióját.

Állandó kapcsolattartás

A Constant Contact egy sikeres, jól megalapozott cég, amely több mint 20 éve működik. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik az e-mail marketinget, beleértve az egyszerűen használható, fogd és vidd szerkesztőeszközt és több mint 100 e-mail sablont, amelyeket az ingyenes próbaverzióval érhet el. A WooCommerce szolgáltatással is integrálható.

A Constant Contact szilárd automatizálási funkciói közé tartozik az új előfizetőknek szóló üdvözlő e-mailek, valamint az első kézbesítéskor nem nyitott e-mailek automatikus újraküldése.

Nincs szükség szerződésre, és a Constant Contact nem igényel hitelkártyát a 60 napos ingyenes próbaidőszakhoz. Csatlakozás után 30 napos pénz-visszafizetési garanciát vállalunk, akár 15 százalékos kedvezménnyel. A legalapvetőbb program havi 20 dollár 0-500 előfizető számára.

Egy figyelmeztetés: Ez a terv nem tartalmazza az e-mailek automatizálását vagy a tárgysor A/B tesztelését.

ActiveCampaigns

Az ActiveCampaign olyan kötelező e-mail marketing eszközöket kínál, mint a sablonok, a szegmentálás, a dinamikus tartalom és a robusztus jelentéskészítés. Emellett más fontos ügyfél-elköteleződési kapcsolati pontok felé is elágaztak.

A szolgáltatás értékesítési és CRM-platformként működhet, az értékesítési csatorna automatizálására szolgáló eszközökkel, beleértve a főbb e-mail szolgáltatásokkal való integrációt. Az ActiveCampaign kifejlesztette a lead pontozást és a nyerési valószínűséget is, hogy segítse az értékesítési csapatokat a hatékonyabb rangsorolásban.

Az ActiveCampaign SMS-üzenetküldést és helyszíni üzenetküldést is biztosít.

A teljes tölcsérre kiterjedő szolgáltatás segít abban, hogy konzisztensebben kommunikáljon az ügyfelekkel, és gondoskodjon arról, hogy senki ne essen ki a réseken.

Az ActiveCampaign 14 napos ingyenes próbaverziót kínál.

Okos megközelítés, sikeres üzlet

Online marketingesként különböző igényekkel, helyzetekkel és körülményekkel rendelkezünk. Ennek ellenére mindannyian profitálhatunk egy szilárd e-mail marketing stratégiából, amelyet a megfelelő taktika és eszközök támogatnak. Válassza ki az Önnek megfelelő e-mail marketing szoftvert a digitális marketing intelligens megközelítésének részeként, és készüljön fel arra, hogy eladásai az egekbe szöknek.

Próbáljon ki egy felügyelt e-kereskedelmi tárhelymegoldást

A Hostinger által felügyelt WooCommerce hosting eszközökkel, valamint némi kreatív gondolkodással és a megfelelő e-mailes marketingszoftverrel felvértezve könnyebben megcélozhatja közönségét e-mailen keresztül, hogy még ma több értékesítést érhessen el.

Még nem Hostinger ügyfél? Tekintse meg teljesen felügyelt WooCommerce tárhelycsomagjainkat a kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott