A mesterséges intelligencia (AI) hatása a piackutatásra

A kereskedelmi világ elmúlt néhány évében megnőtt az AI jelentősége. Az AI nagymértékben megváltoztatja a piackutatást. A piackutatás ekkor időt, erőforrásokat és sok fizikai munkát igényelt. Az AI-tartalom és ötletek felhasználásának számos előnye és hátránya van; mindazonáltal elengedhetetlen annak megértése, hogy az AI hogyan befolyásolja a piackutatás jövőjét a B2B szervezetekben.

wokrflow ai vértes

  1. Továbbfejlesztett adatgyűjtés és -elemzés:

Az AI exponenciálisan jobb az adatok terén, mint az ember (ezt tekinthetjük a big data inverz definíciójának is). Ez adatgyűjtést és elemzést foglal magában. Az ilyen eszközök segítségével információkat gyűjthetünk különböző forrásokból, például közösségi média platformokról, webhelyekről és vásárlói visszajelzésekről. Ilyen adatokra van szükség a megcélzott ügyfélszegmens elemzéséhez. Ezt a folyamatot üzleti intelligenciának nevezik. Az üzleti intelligencia jelentősége a tájékozott döntéshozatalban óriási.

Ráadásul ezek az AI-alkalmazások néhány perc alatt képesek nagy mennyiségű adaton keresztülmenni, és kiválasztani azokat a releváns dolgokat, amelyeket az embereknek órákon át kell manuálisan megtalálniuk. A piaci trendekre való reagálás ismerete előnyt jelent a márkák számára.

  1. Rutinfeladatok automatizálása:

A … val mesterséges intelligencia-fejlesztő szolgáltatások segítségével, a szakértők mással is tölthetik idejüket, mint unalmas, rutinszerű munkákkal a piackutatásban. Ez azt jelenti, hogy a teljes adatszűrési és jelentéskészítési folyamat sokkal gyorsabb. Az időmegtakarítás mellett a szoftver a kézi feldolgozás során a hibák valószínűségét is csökkenti. Az AI hatása a virtuális segítségnyújtás jövőjére ugyanolyan lesz, mint a csapat többi szakemberére.

A mesterséges intelligencia révén a hangulatelemzés emberi beavatkozás nélkül is elvégezhető. A vásárlói vélemények és értékelések elemzése segíti az algoritmusokat abban, hogy megragadják az ügyfelek áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos véleményét. Fantasztikus az a képesség, hogy villámgyorsan elemezzük a véleményeket!

  1. Prediktív elemzés és előrejelzés:
Olvasni:  Hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia az állásokat a szövegírói területen

A piackutatást átalakítja a prediktív analitika és a mesterséges intelligencia! Az AI működése a múltbeli események elemzése az előrejelzések készítéséhez. Ezek a betekintések segítenek előre látni, mi történhet a piacon. A prediktív modellezéssel sok vállalat sikerrel járna.

  1. Személyre szabott marketing és fogyasztói elköteleződés:

Ha nem találja a sajátját legjobb piaci intelligencia platform, használhatja az AI-t a munka elvégzéséhez. A mesterséges intelligencia segítségével a cégek testreszabott hirdetési kampányokat készíthetnek, amelyek az ügyfelek bizonyos demográfiai jellemzőihez igazodnak. Ezzel a vállalkozások jobban kapcsolatba léphetnek ügyfeleikkel. A marketingkampányok jobbá válnak, ha testre szabják, és az ügyfelek nagyobb bevonását eredményezik.

  1. Költséghatékonyság és méretezhetőség:

A piacelemzés jelenlegi módszerei frissítésre szorulnak. Ennek ellenére a mesterséges intelligencia gazdasági alternatívákat kínál a feladatok egyszerűsítésével és az alkalmazottak terheinek enyhítésével. Pénzt takarít meg, ha egy AI-rendszer teljesen működőképes. Ezenkívül az AI-technológia hatalmas mennyiségű információt képes kezelni, így kiválóan alkalmazkodik a változó üzleti követelményekhez. Lehet, hogy már ismeri a ChatGPT-t és annak az oktatási és üzleti szférára gyakorolt ​​hatását.

  1. Továbbfejlesztett fogyasztói betekintés:

A marketingkutatás a fogyasztói magatartás és preferenciák megértésének függvénye, és a mesterséges intelligencia segíthet ezen ismeretek összegyűjtésében. A mesterséges intelligencia átfogó ügyfélprofilokat készít azáltal, hogy megvizsgálja, hogyan vásárolnak és használnak technológiát az emberek. Ennek segítségével a szervezetek meghatározhatják, hogy ügyfeleik milyen termékeket vagy szolgáltatásokat igényelnek. Vállalkozása például egyszerűbbnek találhatja az ügyfelek segítését Keressen ajándékokat a 30-as éveikben járó nők számára piackutatással ha ismerné a vásárlási preferenciáikat.

  1. Valós idejű piacfigyelés:

Ezzel a csúcstechnológiás eszközzel valós időben követhetjük nyomon a hírtrendeket, és azonnal értékelhetjük a fogyasztói visszajelzéseket a termékbemutatókra vagy egyéb marketing kezdeményezésekre adott webhelyreakciókon keresztül. A valós idejű visszajelzés gyors reagálást tesz lehetővé, ami a piac javulásához vezet.

  1. Az ügyfelek hangulatának elemzése
Olvasni:  A rossz botok visszaszorítása WordPress webhelyén

Az írott szavaikat olvasva egy algoritmus kikövetkeztetheti, mit éreznek ezek az emberek. Ügyfelei minden vállalkozás számára a legfontosabbak. A hangulatadatok értékének megértésének kulcsa abban rejlik, hogy a vállalatok tudják, hogyan viszonyulnak ügyfeleik termékeikhez/szolgáltatásaikhoz, így eldönthetik, mit árulnak és kínálnak.

wokrflow ai fej

  1. Továbbfejlesztett termékfejlesztés:

A hatékony AI-termékek készítésének titka a felhasználói igények megértése. Felfedezhetjük, hogyan fejleszthetjük jelenlegi termékeinket ezzel az AI-szoftverrel. A tények ismerete lehetővé teszi számunkra, hogy megalapozott ítéleteket hozzunk.

  1. Etikai megfontolások:

Az erkölcsi normák betartása szükséges az etikus mesterséges intelligencia fejlesztéséhez. Az AI-t etikusan kell használni. A tudás hatalom, ha adatvédelmi kérdésekről van szó. A fogyasztók ezt a hatalmat a nyitottságon keresztül kapják.

A piackutatási szektor megváltozott a mesterséges intelligencia megbízható adatainak és értékes betekintéseinek köszönhetően. Senki sem tagadhatja, hogyan változtatja meg az iparágakat a mesterséges intelligencia. Erős a meggyőződés, hogy az AI marketingstratégiákban való alkalmazása a jövő útja. Használat Mesterséges intelligencia tanulási alkalmazások releváns maradni.

Új publikációk:

Ajánlott