A mesterséges intelligencia által generált tartalom legnépszerűbb típusai a marketingben [New Data, Examples & Tips]

A mesterséges intelligencia (AI) viharba lendítette a marketing világát, forradalmasítva a tartalom létrehozásának, személyre szabásának és a közönséghez való eljuttatásának módját. A chatbotoktól és az ajánlómotoroktól az automatizált írásig és tervezésig az AI által generált tartalom megváltoztatja a játékot ezen a területen. Ebben a cikkben a mesterséges intelligencia által generált tartalom legnépszerűbb típusait tárjuk fel a marketingben, amelyeket új adatokkal, valós példákkal, kulcsszavakkal és gyakorlati megvalósítási tippekkel támasztanak alá.

Chatbotok és társalgási AI

1. Chatbotok és társalgási AI

A chatbotok a modern marketing alapvető elemeivé váltak, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy a hét minden napján, 24 órában kapcsolatba lépjenek az ügyfelekkel, és azonnal válaszoljanak a kérdésekre. A legújabb adatok azt mutatják, hogy a fogyasztók 69%-a preferálja chatbotokkal való interakció a gyors kommunikáció érdekében. Ezek a mesterséges intelligencia által vezérelt virtuális asszisztensek a feladatok széles skáláját képesek kezelni, a GYIK megválaszolásától kezdve a felhasználók termékválasztáson keresztül történő eligazításáig, sőt a tranzakciók végrehajtásáig.

Példa: A Sephora Virtual Artist chatbotja mesterséges intelligenciát használ, hogy személyre szabott sminkjavaslatokat nyújtson az ügyfeleknek a feltöltött szelfik alapján. Ez személyre szabott megoldások kínálásával fokozza a felhasználók elkötelezettségét és növeli az értékesítést.

Tippek:

– Tervezze meg a csevegőbotokat, hogy utánozzák a természetes beszélgetést a zökkenőmentes felhasználói élmény megteremtése érdekében.

– Folyamatosan frissítse a chatbot-szkripteket a pontosság és a relevancia biztosítása érdekében.

– Világos eszkalációs útvonalat valósítson meg az emberi ügynökökhöz az összetettebb lekérdezésekhez.

2. Személyre szabott termékajánlatok:

A mesterséges intelligencia által vezérelt ajánlómotorok elemzik a felhasználói viselkedést és preferenciákat, hogy személyre szabott termék- vagy tartalomjavaslatokat nyújtsanak jobb tartalmi vázlatokat írni. Kutatások szerint a személyre szabott termékajánlások akár 300%-kal is növelhetik a bevételt.

Olvasni:  A legnépszerűbb cPanel-alternatívák: Webhelyének egyszerűsítése

Példa: Az Amazon termékajánló motorja elemzi a felhasználói böngészési és vásárlási előzményeket, hogy termékeket javasoljon, javítva a vásárlói élményt és növelve az eladásokat.

Tippek:

– Gyűjtse össze és elemezze a felhasználói adatokat a preferenciák és viselkedések pontos megértése érdekében.

– Gépi tanulási algoritmusok alkalmazása az ajánlások folyamatos finomításához és javításához.

– Adjon világos magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miért tesznek bizonyos ajánlásokat az átláthatóság fokozása érdekében.

3. Automatizált tartalomkészítés:

A mesterséges intelligencia által generált tartalomkészítés jelentős teret hódított, cikkek, jelentések, sőt marketingmásolat készítésére is alkalmas eszközökkel. A természetes nyelvi feldolgozás (NLP) közelmúltbeli fejlődése lehetővé tette az AI számára, hogy emberszerű szöveget állítson elő, amely időt és erőforrásokat takarít meg, miközben megőrzi a minőséget.

Példa: Az Associated Press mesterséges intelligenciát használ a vállalati bevételi jelentések létrehozásának automatizálására. Ez a technológia gyorsabban állít elő pontos és időszerű tartalmat, mint az emberi írók.

Tippek:

– Használja a mesterséges intelligencia által generált tartalmat kiindulási pontként, és fejlessze azt emberi kreativitással és betekintéssel.

– Tekintse át és szerkessze a mesterséges intelligencia által generált tartalmat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összhangban van a márka hangjával és üzeneteivel.

– Tanítson mesterséges intelligencia modelleket az iparágára és preferenciáira a pontosabb eredmények érdekében.

Adatvezérelt betekintések és jelentések

4. Adatközpontú statisztikák és jelentések:

A mesterséges intelligencia hatalmas mennyiségű adatot képes átszűrni, hogy értelmes betekintést nyerjen, lehetővé téve a marketingesek számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak. Ez magában foglalja a fogyasztói magatartás, a trendek és a piaci dinamika elemzését, valamint a márkák felhatalmazását stratégiáik optimalizálására.

Példa: A HubSpot Marketing Analytics eszköze mesterséges intelligenciát használ, hogy gyakorlati betekintést nyújtson az adatokból, segítve a marketingeseket annak megértésében, hogy mely csatornák és kampányok hozzák a legjobb eredményeket.

Olvasni:  Squarespace vs Wix vs WordPress: Melyiket jobb használni?

Tippek:

– Határozzon meg világos célokat és kérdéseket, amelyekre a mesterséges intelligencia adatelemzésen keresztül választ szeretne adni.

– Együttműködjön adattudósokkal annak érdekében, hogy az AI-modelleket pontosan képezzék és validálják.

– Folyamatosan figyelje és frissítse az AI-modelleket, hogy tükrözze a változó trendeket és mintákat.

5. Vizuális tartalom generálása

A mesterséges intelligencia a szövegen túlmenően vizuális tartalmat, például képeket, videókat és grafikákat generál. Ezek az eszközök az algoritmusokat és a mély tanulást használják fel, hogy szemet gyönyörködtető látványelemeket hozzanak létre, amelyek rezonálnak a közönség számára.

Példa: Az Adobe Sensei AI vizuálisan lenyűgöző képeket generál a különböző forrásokból származó elemek kombinálásával, így a tervezők előnyben részesítik a kreatív projekteket.

Tippek:

– Használjon mesterséges intelligencia által generált vizuális tartalmat az ember által tervezett látványelemek kiegészítésére a kiegyensúlyozott megközelítés érdekében.

– Győződjön meg arról, hogy a mesterséges intelligencia által generált látványvilág összhangban van a márka esztétikájával és üzeneteivel.

– Adjon egyértelmű iránymutatásokat az AI-modellhez a keresett vizualizáció típusához.

Az integráció AI által generált tartalom a marketingben újradefiniálta, hogyan viszonyulnak a vállalkozások a közönségükhöz. A valós idejű segítséget nyújtó chatbotoktól a konverziókat elősegítő ajánlómotorokig és a tartalomkészítést egyszerűsítő mesterséges intelligencia által generált írásig ezek az alkalmazások átalakították a marketing környezetet. Ahogy a mesterséges intelligencia technológia folyamatosan fejlődik, a marketingszakembereknek egyensúlyt kell találniuk az AI hatékonysága és az emberi szakértelem kreativitása között. A cikkben megosztott betekintések, adatok és példák felhasználásával a vállalkozások kihasználhatják az AI által generált tartalmak erejét, hogy javítsák az ügyfelek élményét, növeljék a konverziókat, és előrébb maradjanak a marketing folyamatosan fejlődő világában.

Olvasni:  A sorozatos tartalom erejének kihasználása: lecke a tartalommarketingből és a történetmesélésből

Új publikációk:

Ajánlott