A mesterséges intelligencia hatásának megértése

Tartalomjegyzék

 • A B2B szövegírás meghatározása
 • Tények az AI-ról és a B2B szövegírásról
 • 7 mód, ahogyan az AI teljes körű használata befolyásolja a szövegírást
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Mivel a mesterséges intelligencia (AI) megkönnyíti a világ életét, az emberek természetesen kíváncsiak, vajon ez a technológia átveszi-e a munkájukat. Ez egy olyan félelem, amely gyakran átfut a szövegírók, szerzők, szerkesztők és minden szószövegíró fejében, akik félnek az AI szövegírás erejétől. Ez a félelem valós vagy elképzelt? Találjuk ki.

A vállalkozás előmozdítása érdekében írt tartalom bármilyen formájának három feladata van:

 • Meg kell ragadnia a közönség figyelmét
 • Javítania kell a keresési helyezéseket
 • Javítania kell a márka ismertségét

Business-to-business (B2B) egy olyan üzleti modell, amelyben egy vállalat termékeket gyárt, hogy eladja egy másik vállalatnak. A B2B szövegírás ugyanezt a modellt követi. Itt egy tartalommarketing-cég tartalmat vagy másolatot hoz létre ügyfelei termékeinek vagy szolgáltatásainak reklámozására. Például egy B2B szövegíró írhat blogbejegyzéseket, hírleveleket, értékesítési példányokat, marketing szakirodalmat vagy belső dokumentumokat ügyfelei üzletének népszerűsítésére.

Forrás

Az évszázad egyik leginnovatívabb technológiája a mesterséges intelligencia, amely hatalmas teret hoz magával. Bár sok írásszakértő aggódik amiatt, hogy ez a technológia feleslegessé teheti őket, az igazság az, hogy a mesterséges intelligencia támogatja az írókat; nem helyettesíti őket. Ebben a szerepben az írók sokkal többet érnek el rövid idő alatt.

Olvasni:  Miért nem szabad figyelmen kívül hagyni az UX jelentőségét a SEO számára?

Sebesség és automatizálás

A védjegyes sebesség mellett az AI megérti az ügyfelek érzéseit is, és nyomon tudja követni a piacot befolyásoló cikkeket. Mivel hatalmas adattömbökkel működik a legjobban, automatizálhatja marketingkampányait, és az ebből eredő trendeket felhasználva megelőzheti tartalmi naptárát.

Figyelembe veheti a versenytársakat is, így mindig a megfelelő online hatást érheti el.

Együtt dolgozni

Bár a mesterséges intelligencia pozitívan működhet a szövegírók számára, a legjobb, ha mindkettő kéz a kézben működik, így a B2B szövegírók sokkal többet érhetnek el a technológia segítségével.

Forrás

Hogyan segít a mesterséges intelligencia a szövegíróknak

Egyes szövegíróknak nehézséget okozhat, hogy folyamatosan ugyanolyan magas szintű, vonzó tartalmat állítsanak elő, amelyet tájékoztató cikkek támogatnak. Itt a mesterséges intelligencia a jó szamaritánus szerepét tölti be azáltal, hogy speciális eszközeivel másolatot készít különféle vállalkozások számára. Ezek az eszközök képesek megérteni az emberi nyelvet, és az adatok segítségével olyan tartalmat tudnak előállítani, amelyet az emberek tennének. Tehát az AI segít a legmagasabb minőségű B2B szövegírás létrehozásában.

7 mód, ahogyan az AI teljes körű használata befolyásolja a szövegírást

Bár az AI támogató és javító szerepet játszik a szövegírásban, megvannak a korlátai. Tehát soha nem tudja teljesen átvenni a szövegírók szerepét; sőt kétségtelenül bizonyos mértékig veszélyeztetheti. A technológia növekvő népszerűsége miatt természetes, hogy a szövegírók óvakodnak ettől a technológiától.

Íme 7 ok, amiért az AI-tól való teljes függés hogyan befolyásolja a szövegírást.

1. Az AI kihagyja a jelentését

Az AI-alapú eszközökkel, például a Google Fordítóval, hatalmas mennyiségű adatot fordíthat le percek alatt. Ám az esztelen szóról szóra fordítás helyett az átírás a kulcs, ahol egy szövegrész értelmét közvetítik.

Olvasni:  A WordPress oldalsáv megértése

2. Az AI-ból hiányzik az empátia

A mesterséges intelligencia az emberekhez hasonlóan hoz létre tartalmat, de hiányzik belőle az empátia, az érték és a pontosság.

3. A mesterséges intelligencia nem érti az emberi érzelmeket

Az érzelmek létfontosságúak egy jó példányhoz, amely értékesítéssé válik; másolatnak szüksége van a tények és az érzelmek keverékére, amire a mesterséges intelligencia nem képes.

4. Az AI nem tényellenőrző

Egy jó írás általában kutatáson alapul. Az AI azonban nem kutatásközpontú; emberek által végzett kutatásokon dolgozik.

5. Az AI nem érti a stratégiát

Az AI rendelkezik a legkevesebb know-how-val az üzleti célokról és azok eléréséről. A mesterséges intelligencia nincs tisztában azzal, hogy az olvasó hol tart a vevő útján, vagy mi kell ahhoz, hogy azzá váljon.

6. Az AI nem ismeri a márkaépítést

Nem számíthatsz arra, hogy a mesterséges intelligencia szövegírása a márkád üzenetét vagy célját szolgálja, mert az nem ismeri ezeket. Aki több éves tapasztalattal rendelkezik, tudja, hogyan kell továbblépni, de az AI nem.

7. Az AI cikkeket ad ki

A mesterséges intelligencia jól működik azáltal, hogy kulcsszavakkal fűszerezi a tartalmat, miközben információkat nyer az internetről. Az eredmény, a cikk pörgős mondatokkal. Ez gyakran tartalomtömörítéshez vezet, amitől a Google irtózik.

Jelenleg az AI szövegírás csak egy tekintetben előzi meg az emberi szövegírókat: a sebességben. Villámgyorsan vagy gyorsabban olyan szöveget tud előállítani, ahogyan szeretné. De a szövegírás követelményei munkánként és számos egyéb tényezőnként változnak.

Emellett a szövegírás nem gépi munka; ehelyett kreatív és folyékony nyelvtudásra szólít fel. Képes-e egy bot ezt utánozni, és rendkívül kreatív és egyedi példányt készíteni? Szerintünk nem. Sarah Feldman cikke és alátámasztó grafikonja, melynek címe „Az AI nem helyettesíti az embereket a digitális marketingben”, megerősíti nézetünket. E cikk szerint a digitális marketingben végzett munkák nem az AI útját járják. A munkaadók továbbra is jobban szeretik, ha emberi elmék dolgoznak a marketingdokumentumaikon.

Olvasni:  5 legjobb tipp a marketing infografikák beépítéséhez a tartalomba

Forrás

Kulcs elvitelek

 • Az AI futurisztikus képességekkel rendelkezik, különösen az írás terén. Működhet szövegírókkal, de nem tudja teljesen átvenni a terüket.
 • A B2B szövegírás egyik kritikus jellemzője az empátia, amely az AI-ból hiányzik. Itt érik el az emberi B2B szövegírók az AI-t.
 • A B2B szövegíróknak ki kell használniuk ennek a technológiának a legjavát, hogy finomítsák mesterségüket anélkül, hogy túlságosan aggódnának a feleslegessé válás miatt.
 • A robotok nem rendelkeznek azokkal a finom készségekkel és képességekkel, amelyeket a szövegírók az évek során csiszoltak, így a példányuk nem lesz olyan jó.
 • A szövegírókat egyhamar nem váltják fel robotok, de ez utóbbi kétségtelenül kihívást jelent számukra.

Következtetés

Teljesen téves az az elképzelés, hogy hamarosan egy olyan korban élünk, amelyet a mesterséges intelligencia szövegírása táplál. Az emberi szövegírókat a legjobb esetben is kihívhatják a robotok képességei. Mindazonáltal együttműködve kiváló minőségű, költséghatékony és időtakarékos B2B szövegírást hozhatnak létre.

GYIK

1. Hogyan jellemezné az AI-t?

Az AI egy számítógép által vezérelt robot azon képessége, hogy olyan feladatokat hajtson végre, amelyeket általában az emberek végeznek. Ezek a robotok rendelkeznek azzal az intelligenciával, hogy az embereknek meghatározott feladatokat kell végrehajtaniuk.

2. Az AI tud tartalmat létrehozni?

Az AI-nak van egy „tartalomintelligencia” nevű részhalmaza, amely a tartalom létrehozásáért felelős. Ez a speciális intelligencia a mesterséges intelligencia legjobb képességeit használja fel, hogy hatásos bejegyzéseket hozzon létre a marketingszakemberek számára.

3. Az AI felváltja a szövegírókat?

Különösen a világ nagy szervezeteinél az AI már megkezdte házon belüli szövegíróik leváltását. Ezt a döntést azután hozták meg, hogy a robotokat olyan teszten végezték el, amelyben jobban teljesítettek, mint emberi társaik. Ez természetesen felpörgeti a marketing világát.

Olvasni:  10 WordPress-bővítmény, amelyek mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használnak

4. A Google képes észlelni az AI által generált tartalmat?

Rowan Zellers, az Allen Institute for AI szerint a Google képes erre, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint.

5. Mi az a B2B szövegírás?

A B2B szövegíró olyan szakember, aki konkrét szövegírási szolgáltatások nyújtására szakosodott cégeknek. Marketingirodalmat készít, amely a gyártók termékeit vagy szolgáltatásait népszerűsíti. Az ilyen termékeket vagy szolgáltatásokat szükség esetén más vállalkozásoknak értékesítik.

6. Miért idegesek az írók a mesterséges intelligencia miatt?

A B2B szövegírók idegesek az AI miatt, mert:
– Lektorálhatja az adatokat és javaslatokat tehet a változtatásokra.
– Naponta rengeteg adatot és e-mailt, sajtóközleményt stb. képes elolvasni.
– A mesterséges intelligencia segítségével a keresőmotorok hatékonyabban dolgozhatnak, és jobban megértik a tartalmat.

Új publikációk:

Ajánlott