A Microsoft elhozza a Hololens 2-t Indiába

A Microsoft végre elhozta a Hololens 2-t Indiába. A készülék még 2019-ben jelent meg, és már jó ideje 3500 dollárért kapható. Mivel azonban a Microsoft közvetlenül Indiában értékesíti, biztosan elérhetőbbé és esetleg olcsóbbá válik.

A Hololens 2 a Microsoft második kísérlete egy olyan vállalati szintű kiterjesztett valóság-eszköz létrehozására, amelyet a gyártelepeken dolgozó szakképzett dolgozók, egészségügyi szakemberek és szinte bárki más használhat, aki nem tud beleférni egy egész számítógépbe a munkafolyamatba.

Az eszközt Indiában már megvásárolták, de elsősorban az Xboom vagy az Amazon külső eladói révén, akik vagy kétszeres áron, 5 millió INR-ért adnák el, vagy soha nem lenne készleten.

A hírekben: A Realme 9i Indiába érkezik, 13 999 INR-ről indulva

A Hololens 2 az ARM-alapú Snapdragon 850-en működik, és a Microsoft második generációs, egyedi építésű holografikus feldolgozó egységgel rendelkezik. Kapsz még 4 GB LPDDR4x RAM-ot, 64 GB UFS 2.1 tárhelyet, WiFi 5-öt, Bluetooth 5.0-t és Type-C töltést.

A Microsoft elhozza a Hololens 2-t Indiába

Az eszköz akkumulátorral működik, és úgy illeszkedik a fejére, mint egy baseballsapka, eltávolítja az útból az akadályokat, például a vezetékeket és a töltést, így sokkal könnyebben használható a Microsoft által javasolt körülmények között.

Négy kamerával rendelkezik a fejkövetéshez, két infravörös kamerával a szemkövetéshez, egy 1 MP-es repülési idő mélységérzékelővel és egy 8 MP-es kamerával az állóképekhez és a videokonferenciákhoz útközben. Van egy ötcsatornás mikrofontömb is beépítve.

Mindezek az érzékelők biztosítják a Hololens 2 6DoF követését, térbeli térképezését, vegyes valóság rögzítését, kéz- és szemkövetési képességeket, hangutasításokat, valamint íriszfelismeréssel rendelkező Windows Hello védelmet.

Mivel a Microsoft elhozza a headsetet Indiába, a kért ár az eredeti 3500 dolláros árcédulának számít, amely körülbelül 2 60 000 INR lesz. Bár ez még mindig drága kérés a Hololens 2 által kínált termelékenységért, lehet, hogy csak helyet foglal el az indiai vállalati piacon.

Olvasni:  Az AirPods tok nem töltődik: 6 javítás
A Microsoft elhozza a Hololens 2-t Indiába

Fontos megjegyezni, hogy a Microsoft azt reméli, hogy a headset vállalati szintű termék lesz, amelyet a dolgozóknak, nem pedig a rendszeres fogyasztóknak szántak. A Microsoft javasolja amiben a készülék segíthet

  • Lehetővé teszi a távoli karbantartást, és javítja a dolgozók termelékenységét, pontosságát és továbbképzését, különösen az autóiparban és a gyártóiparban.
  • Képzések és szimulációk, valamint távkonzultációk elősegítése az egészségügyi szektorban.
  • Jobb és interaktívabb élmények megteremtése a tanulók számára.

Itt vannak a Hololens 2 hardverspecifikációi.

Műszaki adatok Microsoft Hololens2
Processzor Snapdragon 850
RAM és tárhely 4 GB LPDDR4X RAM
64 GB UFS 2.1 tárhely
Optika Átlátszó holografikus lencsék
2k felbontás
Szoftver Windows holografikus operációs rendszer
Microsoft Edge
3D Viewer
Dynamics 365 Remote Assist
Dynamics 365 útmutatók
Érzékelők és kamerák 4 kamera fejkövetéshez
2 IR kamera szemkövetéshez
1 MP repülési idő kamera mélységérzékelő
8 MP kamera állóképekhez és videohívásokhoz
Gyorsulásmérő, giroszkóp, magnetométer
Akkumulátor Lítium akkumulátorok
18W töltés (a töltő a dobozban található)

A hírekben: A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot egy 68,7 milliárd dolláros üzlet keretében

Új publikációk:

Ajánlott