A Microsoft visszatér az iskolába a Surface Laptop SE ft. Windows 11 rendszerrel

A Microsoft bejelentette a Windows új verzióját és a Surface Laptop egy olcsóbb verzióját, a Windows 11 SE és a Surface Laptop SE néven. Az új operációs rendszer és az eszköz a diákokat szem előtt tartva készült, és a Microsoft elvárja, hogy integrálódjanak a K-8 osztálytermi ökoszisztémába.

Az új Surface Laptop SE 249 dollártól indul, sokkal olcsóbban, mint teljes értékű testvére.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy az olyan cégek, mint az Acer, az ASUS, a Dell, a Dynabook, a Fujitsu, a HP, a JP-IK, a Lenovo és a Positivo hasonló Intel és AMD processzorokon futó eszközöket adnak ki.

„A Windows 11 SE-t a világjárvány idején tervezték és építették, hogy megbirkózzon a legalapvetőbb kihívásokkal, amelyekkel az iskoláknak szembe kell nézniük a vegyes tanulási világban. Teljesítményjavításokat hoz, amelyek optimalizálják az erőforrásokat az olcsó eszközökön, hogy átfogóbb tanulási élményt nyújtsanak, és egyszerűen telepíthető és kezelhető.” A Microsoft kedden jelentette be.

A hírekben: drónok fenyegetik az amerikai elektromos hálózatot

A Surface Laptop SE a Microsoft legolcsóbb Surface eszköze, de már csak 249 dollárért. A készülék 11,6 hüvelykes, 1366x768p felbontású képernyővel, 720p-s kamerával és akár 16 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik „szokásos használat mellett”.

A laptopot Intel Celeron N4020 vagy N4120 hajtja majd 4 vagy 8 GB RAM-mal. Lehetőség van 64 vagy 128 GB-os beépített eMMC-tárhelyre. A port végén található egy USB-A, egy USB-C, egy hordó típusú DC-csatlakozó a töltéshez és egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, így ez az első olyan Surface laptop, amelyet a Microsoft mágneses Surface töltőportja nélkül szállítanak.

A belső elemeken kívül a Microsoft azon is munkát végzett, hogy a laptopot meglehetősen könnyen javíthatóvá tegyék. Az új laptop alján szabványos csavarok találhatók, amelyeket az informatikusok kinyithatnak az akkumulátor, a billentyűzet, a kijelző vagy akár az alaplap cseréjéhez.

A laptop 2022 elején jelenik meg az oktatási csatornákon keresztül az iskolai vásárlási szezon idején az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Japánban. Az alapmodell 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel 249 dollárért, míg a másik változat 329 dollárba kerül 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel.

A Windows 11 SE kiegészíti a meglévő Windows 11 tapasztalattal, nagyobb választási lehetőséget és rugalmasságot biztosít a diákoknak és a tanároknak, valamint zavaró környezetet biztosít a tanuláshoz. Az új operációs rendszer integrálja az iskolai informatikai rendszergazdák visszajelzéseit is.

Olvasni:  Vissza tudod küldeni a Kindle könyveket?

Az új operációs rendszert az oktatási ágazatban gyakran használt programokra optimalizálták, beleértve a Microsoft 365 programok online és offline képességeit, például az Office csomagot. Az olyan programok, mint a Word, a Powerpoint, az Excel, a Onenote és a Onedrive offline is működni fognak az új operációs rendszeren, és a Onedrive automatikusan szinkronizálja a fájlokat, amint a diákok megjelennek az iskolában, és internet-hozzáféréssel rendelkeznek.

A Windows 11 SE támogatni fogja a harmadik féltől származó alkalmazásokat, például a Zoomot és a Chrome-ot, valamint azzal az ürüggyel, hogy rugalmasságot biztosítson az iskoláknak. Az informatikai adminisztrátorok rávehetik a kezüket a Windows Autopilotra, amely a vállalat szerint „nulla érintés nélküli eszköztelepítést biztosít”.

A fentieken kívül új alkalmazásokat és szolgáltatásokat csak az informatikai rendszergazdák tölthetnek le és telepíthetnek az operációs rendszert futtató eszközökre. Ezt az Intune for Education fogja működtetni, lehetővé téve az adminisztrátorok számára, hogy alkalmazásokat és szabályzatokat szállítsanak a tanulói eszközökre.

A hírekben: 7 millió felhasználót érintett a Robinhood adatszivárgása

Új publikációk:

Ajánlott