A nemi alapú marketingstratégiák megértése a digitális korszakban

Számos márka büszkélkedhet egy meghatározott célközönség nemével, és ennek megfelelően alakítja ki nemi marketing stratégiáját. Maradjon kapcsolatban, hogy megértse az árnyalatokat.

Forrás

A nemek közötti egyenlőtlenség az elmúlt néhány évtizedben előtérbe került. Még a nemi alapú marketing is elterjedt minden marketingcsatornában, amellyel nap mint nap találkozunk. A legmeglepőbb az, hogy a nemek szerinti marketing példák ezrei jelennek meg a digitális marketinges törekvésekben – gyakran holisztikus és mindent magában foglaló marketingcsatornákként.

A B2C és D2C marketingesek szerepe kifejezetten kifejeződött az ilyen típusú nemi alapú marketingstratégiákban, mivel a célközönség nemének felosztásával sok marketing sikert és értékesítési konverziót tulajdonítanak.

Általában azt gondoljuk, hogy a marketing és a reklámok korábbi formái a nemek szerinti termékmarketinget mutatták be, hogy egyértelmű üzenetet küldjenek a fogyasztóknak, és sajátos fogyasztói mintáikat eredményezzék.

De még a digitális marketing sem zárkózik el a nemi alapú marketingstratégiáktól. Sikere az ilyen marketing elvek, programok, a célközönség neme alapján történő megfigyelések hatékony megvalósításán múlik. Szóval, mi is pontosan a gender marketing stratégia? És hogyan határozza meg a fogyasztói magatartást? Merüljünk mélyebbre, és próbáljuk megérteni az árnyalatait.

Mi az a nemi alapú marketing?

A digitális marketingesek hozzáértése egyre nő, és új marketingstratégiákat vezetnek be a közönségük megcélzására. Bizonyos esetekben azonban nekik is a hagyományos utat kell követniük, és a nemi alapú marketingstratégiák közé tartoznak ezek a jól bevált módszerek.

A digitális marketing arra összpontosít, hogy összegyűjtött üzenetet és hangot hozzon létre egy márka kifejlesztéséhez. Ha ez megtörtént, a célközönség nagymértékben megkapja a márkaüzenetet. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy ezek a célközönségek nagyon részletesek, és demográfiai adataik határozzák meg, hogy a márkaüzenet igazodik-e hozzájuk vagy sem.

Olvasni:  Hogyan forradalmasítják a digitális innovációk a vállalatokat

A célközönség a kényelmüknek és preferenciáiknak megfelelően több közösségi média platformon is tartózkodik.

Tegyük fel például, hogy nemi alapú marketingtaktikát használ a célközönség elcsábítására a Facebookról. Ebben az esetben olyan Facebook-hirdetésekre kell költenie, amelyek kifejezetten az érdeklődési körükről, tevékenységeikről vagy preferált társalgási helyeikről szólnak.

Forrás

Most, hogy meghatározta célközönségét és preferált platformját, a marketingstratégiák megvalósítása nem lesz teljes mindaddig, amíg nem azonosítja a célközönség nemét. Még a digitális marketing esetében is éles fordulatot vesz a konzumerizmus, ha a férfi és női vásárlók vásárlási pszichológiájáról és viselkedési mintáiról van szó.

A nemi alapú marketing megállapította, hogy a férfi és női fogyasztókat eltérően kell kezelni. A nemek közötti különbségek miatt a pszichológiai mintákban eltérések vannak, amelyek változó fogyasztói szokásokat eredményeznek.

A Gender, Design és Marketing néven ismert Gloria Moss által írt hihetetlen könyv mélyen elmélyíti a nemi alapú marketingstratégiák gondolatát, és szemléletes, nemek szerinti marketing példákat kínál. Míg vásárlási indítékaik jelentősen eltérhetnek, egy termék vagy szolgáltatás elemzése is egészen más szemüvegen keresztül történik.

A nők és a férfiak tartalommarketingjének különbségei szemléltető példákkal

Egy sikeres tartalommarketing-kampány hibátlanul képes végrehajtani a nemi alapú marketingstratégiát, még akkor is, ha a férfiak és a nők hasonló termékeket vásárolnak, vagy hasonló költségvetéssel rendelkeznek. Ezért egy holisztikus tartalommarketing-megközelítéssel kezelhetjük a nemek és a marketing különböző módjait, amelyek a termékek és szolgáltatások megvásárlását eredményezik.

1. Olyan tartalommarketing megközelítés kialakítása, amely megnyugtatja a férfiak és nők eltérő vásárlási motivációit

A Mediterranean Journal of Sciences kutatása szerint a férfi vásárlók mindig gyakorlati utakat és mögöttes megoldásokat keresnek a termék megvásárlásakor. Másrészt a nők hajlamosak „hedonisták” lenni, ami arra utal, hogy egy termék vagy szolgáltatás érzelmi reakciói vonzzák őket, miközben a vásárlásról gondolkodnak.

Olvasni:  10 alapvető készség, amelyet minden digitális marketingszakembernek ismernie kell

Így a férfi és női termékek vásárlási motívumaitól függő tartalommarketing-stratégiák és kampányok megtervezése során másként kell megszólítani a nemeket, hogy élvezhessék a sikert.

Például egy ruhadarab tartalomstratégiájának megalkotásakor gyakorlatiasnak kell lennie, és a kényelemre, a gyűrődések hiányára, a varrás finomságára és finomságára, valamint az ilyen praktikus megoldásokra kell törekednie, amikor a férfiakat célozza meg.

Másrészt ezt a gender marketing stratégiát sok esztétika, az életmód radikális evolúciója és hasonlók bevonásával kell megváltoztatni, amikor ruhákat adsz el egy nőnek.

2. A vásárlási döntésektől függő kurátoros tartalommarketing megközelítés kialakítása

Forrás

Míg a férfiak egyszerűbben hozzák meg a vásárlási döntéseiket, addig a nők az érintett termék minden elemének aprólékos elemeit mérlegelik a vásárlás előtt. Integrálják az összes elemet, vizualizálják a termék jövőjét, és kiegyensúlyozott megközelítést alakítanak ki, mielőtt egy adott termék vagy szolgáltatás mellett döntenek.

Másrészt a férfiak a vásárlási döntéseikhez úgy jutnak el, hogy kiiktatják a termékeket, és nullázzák azt, amelyik minden feltételnek megfelel.

Miközben olyan tartalommarketing-stratégiát hoz létre, amely a vásárlási döntésük és a kapcsolódó technikák alapján kattan, legyen szebb és kifejezettebb egy nő számára. Tartalmának tükröznie kell az összes lehetséges módot, amellyel a termék – például egy konyhai kémény – megkönnyíti az életüket.

Másrészt, ha ugyanazt a konyhai kéményt eladja egy férfinak, akkor piacelemzést kell végeznie, ahol a férfinak észre kell vennie, hogy a megvásárolni kívánt termék minden szegmensben felülmúlja a versenytársakat. Ez a fajta nemi alapú marketingstratégia segít abban, hogy ugyanazt a terméket sikeresen értékesítse mindkettőnek.

3. Tartalommarketing stratégiák készítése a végső vásárlási pont alapján

Egy férfi nagyobb valószínűséggel vásárol útközben. Az olyan mobileszközök, mint az okostelefonok vagy a táblagépek megbízható társai, és a férfiak több mint 20,4%-a számolt be arról, hogy más munkák elvégzése közben lezárt egy vásárlást okostelefonján vagy iPadjén.

A másik oldalon egy nő szeretne tapogatni, még egyszer ellenőrizni és böngészni a katalógusokat vásárlás előtt. Ennélfogva jóval kisebb azoknak a nőknek az aránya, akik útközben vásárolnak termékeket – mindössze 16,9%-uk használ mobileszközt a vásárláshoz, mint férfi társaiknak.

Olvasni:  Miért érdemes befektetni az alkotói gazdaságba?

A vásárlás az értékesítési csatorna utolsó része. Ezért a tölcsér teljes tartalmának célirányosnak és irányítottnak kell lennie, hogy a férfi megtalálja a mobileszköz vásárlásához szükséges összes információt.

Az értékesítési tölcsér alján található tartalmat is úgy kell összeállítani, hogy a nők hosszú döntéshozatal után érezzék a megvásárolni kívánt termék finomságát és kifinomultságát.

4. Információk átvétele vásárlás előtt

Míg a férfi számára összeállított tartalomnak közvetlennek és előre kell mutatnia a vásárláshoz szükséges összes információt, nem zavarhatja őt a termékekkel kapcsolatos háttérinformációk vagy túlzott szösszenet.

Másrészt a nők szeretnek háttér-információkat, történelmi adatokat és fontos információkat kapni egy átfogó vásárláshoz. Vásárlási döntésük alapja az alaposságban rejlik, ezért a tartalommarketing-kampányt csak ilyen módon érdemes megtervezni.

Forrás

Kulcs elvitelek

  • Bár a nemek közötti áramlás felerősödött, és a nemek közötti határok elmosódnak, a marketingszakemberek mégis kihasználják a nemek pszichológiai és viselkedésbeli különbségeit, hogy termékeiket átvegyék.
  • A férfiak és a nők eltérően gondolkodnak, amikor egy terméket vagy szolgáltatást vásárolnak.
  • Míg a férfiak a lényegre térnének, és világos, tömör és csak a lényeges információk alapján szeretnének vásárolni, addig a nők általában a háttérinformációk, a múltbeli adatok, a személyes preferenciák és a termék futurisztikus elképzelése alapján vásárolnak.
  • A tartalommarketing-stratégiákat külön kell összeállítani a férfiak és a nők számára, még akkor is, ha ugyanazt a terméket értékesíti nekik.
  • A tartalommarketing-beszéd kommunikálása a célközönség nemével kézzelfogható hatással van arra, hogy marketingszakértőként sikeresen értékesítse termékét a kívánt vásárlónak.

GYIK

1. Miért fontos a nem a marketingben?

A nemi alapú marketingnek óriási hatásai vannak még a digitális marketing korszakában is. A gender marketing stratégiák fontosak a marketingszakemberek számára, hogy egyértelműen meg tudják különböztetni célközönségük nemét.
Bár a gender fluiditás koncepciója sok ilyen archaikus gondolkodásmódot legyőzött, a marketingesek általában néhány nem alapján különítik el célközönségeiket.
Mindkét nem nélkülözhetetlen a marketingesek számára, mert igényeik, marketing viselkedésük és pszichológiájuk nagymértékben eltér egymástól. A holisztikus marketingszemlélet elsajátítása érdekében a marketingszakemberek néha feladják a nemek szerinti marketing taktikát, és semlegesebb megközelítést alkalmaznak, hogy mindkét nemet rávegyék termékeik és szolgáltatásaik megvásárlására.

Olvasni:  Hogyan használjuk a WP látogatói statisztikáját a WordPressben egy jobb webhely létrehozásához

2. Hogyan használják a nemet a reklámokban?

A nemet elsősorban a reklámokban használják a nemi termékek marketingjének bemutatására. Az, ahogyan a nem jelenik meg a hirdetésekben, hatékony modelleket hoz létre, amelyekkel szemben természetes módon lehet reagálni vagy utánozni.
Például, ha a gender marketing termékeket férfiak felhasználásával állítják ki, akkor úgy érzi, hogy ezek a termékek az erő, a rugalmasság, az erő, az atletikusság és a férfiasság mutatói. Másrészt, ha a gender marketing stratégiákat nőkön keresztül ábrázolják, akkor automatikusan megkapja a gondoskodás, az együttérzés, a szépség stb.

3. Mi az a nemek szerinti piacelemzés?

A gender piacelemzés az egyik legsikeresebb gender marketing stratégia. Ez a konkrét elemzés elkülöníti a férfiakat és a nőket, és kifejezetten a prioritásaikra, szükségleteikre és korlátaikra összpontosít. Ennek eredményeként a nemek közötti különbségek kifejeződnek a gender marketing programokban, a szervezeti stratégiákban, a beavatkozás tervezésében stb.

4. Mit foglal magában a nemi alapú marketing és árképzés?

A nemi alapú marketing és árképzés egy olyan árnyalt marketing módszer, amely rengeteg történelmi adatelemzéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a fogyasztó neme alapján eltérő árakat számítson fel, függetlenül az áruktól vagy termékektől.
Mindig a célközönség neme áll a termék- vagy szolgáltatásvásárlások során dokumentált eltérő bánásmód alapja, mint például autóvásárlás, karbantartás, javítás, hajvágás stb. Hagyományosan azt találták, hogy a nők többet fizetnek, mint a férfiak a fenti esetek mindegyike.

5. Miért léteznek nemek szerinti termékek?

A marketingszakemberek általában egy adott célközönség nemét rögzítik a termékhez, hogy növeljék a fogyasztók vonzerejét, és vonzóbbá tegyék azt a megcélzott vásárlók számára.
Bár a nemi szempontból semleges termékek befogadóbbak, a nemek szerinti termékek elkülönítik a piacot, és fokozzák a márkák közötti versenyt. Ezért nagy mennyiségben léteznek.

Új publikációk:

Ajánlott