A Nothing Phone (1) dizájnjátéka magasabb eladásokat eredményez?

A Nothing első okostelefon-bemutatója a sarkon van, a vitaindítót július 12-re tervezik, ahol végre bemutatják a Phone-t (1). A telefont nagy hangsúlyt fektetve a dizájnra építették, hogy kitűnjön a középkategóriás okostelefonok piacán található táblatelefonok tömegéből.

Frissítés [12/07/22]: Nothing Phone (1) bemutatva: ár, specifikációk és megjelenési dátum

Mindenekelőtt azonban a Phone (1) telefon lesz, ezért a specifikációk elengedhetetlenek. Nem számít, milyen jó vagy innovatív a design, kivéve, ha megfelelő hardverrel támogatja az eszközt, nem fog jó eladásokat elérni, és ebben a telefonban a Semmi sem tartalmazott jó belső elemeket.

Kezdetnek a Snapdragon 778G+, a Snapdragon 778 SoC módosított változata található benne, amely vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltést tesz lehetővé. Két memória és három tároló (mindegyik UFS 3.1) opció áll rendelkezésre, a következő kombinációkban

  • 8GB + 126GB
  • 8GB + 256GB
  • 12GB + 256GB

Ami a kijelzőt illeti, van egy 6,55 hüvelykes OLED panelünk 1080 x 2400 felbontással, 120 Hz-en. A nagy frissítési gyakoriságú kijelzők gyorsan lecsordulnak a közepes és pénztárcabarát okostelefonokra, így nem meglepő, hogy a Phone (1) is kap ilyet.

A hátlapon két kamera található, egy 50 MP-es elsődleges lövöldözős 16 MP-es ultraszéles kamerával párosítva, az előlap pedig egy 16 MP-es lyukasztós kamera. A telefont 4500 mAh-s akkumulátor hajtja, amely támogatja a 45 W-os gyors vezetékes és 5 W-os vezeték nélküli töltést. Bár a vezeték nélküli töltési teljesítmény nem éppen lenyűgöző, a Semmi sem állítja, hogy a telefon nulláról 50%-ra képes körülbelül 30 perc alatt.

Ami minden mást illeti, WiFi 6-ot, Bluetooth 5.2-t, sztereó hangszórókat és fejhallgató-csatlakozót nem kapunk, bár korábban az volt a pletyka, hogy a telefonhoz ilyen is jár.

Olvasni:  A FuboTV nem működik Samsung TV-n: Gyors javítás

Mindazonáltal a műszaki jellemzők nem olyanok, amiért ezt a telefont semmi sem forgalmazza, elsősorban a dizájnra és a tömegen kívüli állásra összpontosítanak.

A Hírekben: Nothing Ear (1) kap egy frissítést; valószínűleg a telefonnal fog megjelenni (1)

Hasonlóan az Ear (1) vezeték nélküli fülhallgatójához, a Nothing egyedi megközelítést alkalmaz első okostelefonjához. Íme három fő dolog, amit a Nothing egyedülállóan vállal.

A belső technológia befogadása

Szinte minden okostelefon-gyártó cég, különösen a középkategóriás piacon, azzal van elfoglalva, hogy elrejtse telefonja belsejét üveggel vagy más prémium anyagokkal a telefon hátuljára csapva (ha figyelembe vesszük, hogy az előlap többnyire a képernyő).

Másrészt a Nothing folytatja azt az egyedülálló trendet, amelyet első termékével, az Ear (1) vezeték nélküli fülhallgatóval indított el. A cég egy teljesen átlátszó hátlap kialakítása mellett döntött, amely jól áttekinti a 7,6 mm vastag telefonba zsúfolt összes technológiát.

Nem mintha látnád az alaplapot kirakva, de ehelyett a Nothing egy meglehetősen letisztult megjelenést választott, texturált lemezekkel, amelyek a telefon különböző részeit takarják, és megmutatják azokat a jelentősebb technológiai elemeket, amelyekre a cég hajlik. – a vezeték nélküli töltőtekercs.

Vessen egy pillantást a telefonra, és észreveheti a telefon közepén elhelyezett, meglehetősen nehezen kihagyható vezeték nélküli töltőtekercset, amelyet egy fénycsík takar. A többi elem közé tartozik a kameramodul, a vaku, a rögzítő lámpa, egy sor más fénysáv, úgynevezett Glyph, és még a telefont összetartó belső csavarok is.

Ez olyan egyedi megjelenést kölcsönöz a telefonnak, amelyet sehol máshol nem talál, különösen az agresszív középkategóriás piacon, amelyet a Nothing célpontja.

Olvasni:  2-utas és 3-utas hangszórók: Főbb különbségek

Valakinek világít az értesítő?

Úgy tűnik, hogy az okostelefonokon manapság szinte nem is léteznek értesítő lámpák. Semmi sem változtat ezen a Glyphs bevezetésével. Ez a fehér fénysávok mintázata a telefon különböző részeit fedi le, például a vezeték nélküli töltőtekercset, a kameramodult és a töltőáramkört, többek között.

Ez a Glyph interfész másképp világít, ha bármi is történik a telefonjával. A fények szinkronizáltak, hogy egyedi mintákban villogjanak az egyedi hangoknak megfelelően.

Az egyes értesítésekhez egyedi mintákat állíthat be, ami azt jelenti, hogy a fényminta alapján megtudhatja, hogy ki hív vagy SMS-t küld, vagy melyik alkalmazás küld Önnek értesítést. Még töltésjelzőként is működik, amely pontosan jelzi, hogy mennyi akkumulátor van.

A teljes felület nagymértékben testreszabható, és a Nothing további testreszabásokat ígér az elkövetkezendő időkben.

A lámpák azonban nem RGB-sek, ami nem is feltétlenül rossz dolog, tekintve, hogy a telefon teljes témája egy következetes, kiemelkedő dizájn. Hátul van egy kis piros rögzítő LED is.

Ez egy érdekes felfogás egy olyan funkcióról, amelyet végül az okostelefonokról ejtettek ki.

A szoftveres tapasztalat

Egyetlen modern okostelefon sem teljes jó szoftveres élmény nélkül. Az Android hosszú utat tett meg, és az Android 12 törzsre szabott szolgáltatásai az általános felhasználói felület/UX élmény meglehetősen jó.

Azonban a Semmi sem támadja meg ezt a teret egyedi felfogásával. A cég házon belüli Android-felszíne, a NothingOS megdöbbentő, és megtapasztalhatja, ha letölti az indítót jelenlegi Android-telefonjára a Google Play Áruházból.

Maga az indítószerkezet kialakítása azonban extrém. A pontmátrix betűtípus és az élénk fehér háttérelemek használata felkelti a figyelmet, és szélsőséges véleményeket generál. Vagy benne vagy, vagy nem. Akárhogy is, ez teljesen más élmény, mint amit bárki más kínál odakint.

Olvasni:  Hogyan javítsa ki az árva tartalmat a webhelyén, hogy magasabb legyen a rangsor

Carl Pei már egy ideje játssza a marketinges játékot, korábban a OnePlusszal, most pedig a Nothing-tal. Az összehangolt kiszivárogtatások, az exkluzív ajánlatok, a meghívásos előrendelési rendszer és a telefon körüli általános marketing odáig fajult, hogy több mint 100 000 ember rendelte elő a telefont két nappal azután, hogy a vállalat megkezdte az előrendeléseket.

Ne feledje, hogy ez egy olyan időszakban történik, amikor az IDC előrejelzése szerint a globális okostelefon-szállítások 3,5%-kal, 1,31 milliárd darabra csökkennek idén, mind a kínálati hiány, mind a csökkenő kereslet miatt.

Ami a regionális piacokat illeti, tudjuk, hogy a Phone (1) nem érkezik meg Észak-Amerikába, így a Nothing Európa és Ázsia lesz az első okostelefonjuk legnagyobb piaca. Még ezekben a régiókban is várhatóan 22%-kal csökkennek a szállítmányok Közép- és Kelet-Európában, Kínára pedig 11,5%-os visszaesés (nagyjából 38 millió darab) van. Nyugat-Európa várhatóan 1%-kal esik vissza, és az egyetlen régió, amely némi növekedést mutat, Ázsia/Csendes-óceáni térség, amely 3%-os növekedést mutat.

Az idén várhatóan csaknem 700 millió 5G-eszköz közül a Nothing jelenlegi 100,00+ előrendelési száma csupán csepp a kosárban, mindössze 0,014%-kal.

Figyelembe véve azonban, hogy a Phone (1) marketingje nagyjából ugyanaz, mint az Ear (1) esetében, az eladások terén is számíthatunk némi összefüggésre. A fülből (1) eddig még semmi sem adott el 400 000 darabnál többet, miután nyolc hónappal ezelőtt, 2021 decemberében dobták piacra a terméket.

Összességében a Nothing olyan szilárd teljesítményű telefonnal rendelkezik, amely semmihez sem hasonlít a piacon. A jó teljesítményt nyújtó középkategóriás telefonok már korábban is az eladási sikerek közé tartoztak, legyen szó a Pixel A sorozatról, a Samsung FE sorozatáról vagy a OnePlus Nord sorozatáról.

Olvasni:  100 Nothing Phone (1) egységet aukcióra bocsátanak a StockX-en június 21-én és 22-én.

Akárhogy is, a versengő teljesítmény és a kiemelkedő dizájn, a cég által felépített szurkolói bázis, az általa megcélzott középkategóriás szekció és az agresszív ár (várhatóan 470 euró körül lesz) valószínűnek tűnik, hogy a Semmit sem kaphatja meg. tekintélyes eladási adatokkal.

A Hírekben: A díjcsalást okozó kártevő módosítja a WiFi beállításait; figyelmeztet a Microsoft

Új publikációk:

Ajánlott