A pilléres tartalomstratégia szerepe a marketingben

Tartalomjegyzék

 • Mi az a pillérklaszter-stratégia?
 • Egy oszlopoldal hosszának meghatározása
 • Oszlopoldal készítése
 • Mik SEO témaklaszterek?
 • Pillar Pages, SEO és Business
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Viselkedésünk és szokásaink fejlődtek és alkalmazkodtak a digitális korszakhoz, és ez továbbra is így történik. Valószínűleg ezért is fejlődnek tovább a keresési eredményeket kínáló internetes algoritmusok. A keresőmotor-algoritmusok mindig is hírhedtek voltak változásuk gyakoriságáról, de ezúttal felfoghatatlanul megváltoztak.

A blogok és webhelyek kulcsszavakkal történő optimalizálása már nem fogja elérni a kívánt eredményt. Ma a pilléres tartalomstratégia a kulcsa annak, hogy a tartalmat előrébb helyezze a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). Elmúltak már azok az idők, amikor a márkák egészséges organikus forgalomban reménykedhettek webhelyeiken, pusztán azzal, hogy figyelemfelkeltő címsort adtak meg, vagy minőségi tartalmat kínáltak stratégiailag szétszórt kulcsszavakkal. Ezek továbbra is fontosak, ne feledje, ha továbbra is organikus forgalom generálására számít, ezek továbbra is fontosak. Önmagukban azonban nem elegendőek ahhoz, hogy a keresőmotor kiválaszthassa az Ön tartalmait a sok online elérhető közül.

Ennek egyik oka az, hogy a mai keresőmotort úgy alakították ki, hogy a webhely tekintélyét prioritásként kezelje a témában, miközben minden keresési lekérdezéshez kiválasztja a digitális tartalmat. A hosszú farkú kulcsszavak, a fülbemászó címek és a kiemelkedő tartalom hagyományos marketingtrendjei önmagukban már nem elegendőek e tekintély bizonyításához. Ugyanakkor a keresőmotor-szakértőket ebben az összefüggésben segítő stratégia a pilléres szerkezetű tartalomstratégia és a témacsoportos tartalomstratégia.

Míg a pilléres tartalomstratégia már egy ideje gyakorlatban van, a keresőalgoritmusok változásának köszönhetően ismét felkapott. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a pilléres tartalomról, a témaklaszterekről, arról, hogy ezek hogyan segítenek a SEO rangsorolási stratégiájában, stb.

Mi az a pillérklaszter-stratégia?

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy pillércsoportos tartalomstratégiát képzeljünk el, ha egy olyan könyvben gondolkodunk, amely tartalmazza a könyv összes fejezetének tartalomjegyzékét, amelyet maguk a részletes fejezetek követnek. Nos, a digitális világban a sok keresőmotor-algoritmus mellett a pilléres klaszteres tartalomstratégia olyan, mint a könyv indexe és fejezetei, de csak egy kicsit részletesebb és összetettebb.

Olvasni:  Utazás az ismeretlenbe

A SEO oszlopos tartalma a tartalom magas szintű áttekintése, amely elsősorban segít megválaszolni az adott témával kapcsolatos kérdéseket, amelyeket a felhasználó kereshet a keresőben – ez a széles körű tartalom releváns és részletes altémákhoz vezet tovább.

Pilláris tartalom A SEO nem csupán a webhelyek és a digitális tartalom organikus forgalom generálásának gerince; kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy értéket biztosítson bármely konkrét témát kereső felhasználók számára.

Forrás

Egy oszlopoldal hosszának meghatározása

Nincs szigorú szabály arra vonatkozóan, hogy milyen hosszúnak kell lennie a pillértartalomnak. Általában azonban hosszabbak, mint a normál blogtartalom. Itt érdemes megjegyezni, hogy hosszúságuk ellenére átfogóaknak kell lenniük.

Bár ezek az oldalak kritikus fontosságúak ahhoz, hogy a keresőmotorok algoritmusai felfigyeljenek a tartalomra, a legjobban akkor működnek, ha a témafürt-stratégiával párhuzamosan működnek. Ne feledje, hogy a pilléroldalak mindig azokból a SEO témacsoportokból merítenek erejüket, amelyekhez kapcsolódnak. A legtöbb pillérbejegyzés általános iránymutatásként legalább 2000 szóból áll.

Mivel hosszabbak, mint egy normál blogbejegyzés, a pilléroldalak általában mélyreható információkat kínálnak a felhasználóknak, és hozzáadott értéket adnak a felhasználók kereséséhez. Ugyanakkor teret engednek a témaklaszter-stratégia beindításának, és részletes magyarázatot kínálnak.

Pillar oldal készítése

Íme egy gyors négypontos stratégia egy pilléroldal felépítéséhez.

 1. Döntse el a témát, amelyről írni szeretne, és rangsorolja. A témának elég tágnak kell lennie ahhoz, hogy több tartalomklasztert tartalmazzon blogok, cikkek stb. formájában.
 2. Kutasson alaposan, és sorolja fel az összes kulcsszót. Ennek legjobb módja, ha végiggondolja azokat az ügyfelek személyeit, akiket érdekelhet ez a tartalom, és az ügyfélút egyes szakaszaiban feltehető kérdéseket.
 3. Csoportosítsa a kulcsszavakat témacsoportokba. Ez a legfontosabb lépés a tartalom létrehozása előtt. Ez a lépés határozza meg ennek a tartalmi stratégiának a sikerét vagy kudarcát. Ha szükséges, használjon kulcsszócsoportosítási eszközöket, de csoportosítsa a kulcsszavakat az egyes blogbejegyzésekhez, majd ezeket a blogbejegyzéseket megfelelő klaszterekbe rendezze. Csak a kulcsszavak rendszerezése után kezdje el írni a fürt tartalmát.
 4. Készüljön fel, és folytassa az oszlopos tartalommal. Ügyeljen arra, hogy a pillértartalom írását csak akkor kezdje el, ha már a teljes fürttartalom készen van, mivel könnyebb összefoglalni, ahelyett, hogy fordítva dolgozna. Ne felejtse el rövidre írni a címsorokat, hogy a fürt tartalma részletesen lefedhesse őket. Ugyanakkor csak annyit biztosítson, hogy fenntartsa a felhasználó elkötelezettségét. Végül ne felejtse el optimalizálni a teljes tartalmat, mert különben az egész gyakorlat nem használná.
Olvasni:  Stratégiák a biztonságos és fenyegetéseknek ellenálló online élményhez

Mik azok a SEO témaklaszterek?

A hub és küllős modellben működő témaklaszterek szorosan szervezett tartalomból állnak, amely egy alaptémához kapcsolódik, amely a pilléroldalt alkotja. A témafürt tartalomstratégiája szerint minden pilléroldalt több fürtoldal vesz körül, amelyeket kifejezetten a központi pilléroldal megerősítésére hoztak létre.

A SEO témaklaszterek három kulcselemből állnak:

 • A központi pillér oldal: Ez az oldal a teljes témaklaszter fő témáját érinti, és egyben az a komponens, amely segít megválaszolni a felhasználók által a keresőmotorokban feltett kérdéseket.
 • A több fürtoldalon részletes tartalom található, amely segít megerősíteni a központi oszlopoldalt. Míg a fő pilléroldal áttekintést nyújt bármely témáról, a fürtoldalak lehetővé teszik, hogy mélyen elmerüljön a központi témában. Ezenkívül az egyes fürtoldalak tartalma általában úgy van megtervezve, hogy a felhasználó által a pilléroldalon keresett konkrét elem részleteit tartalmazza.
 • Belső linkek: Ezek általában inkább stratégiai jellegűek, és körültekintően helyezkednek el, hogy biztosítsák a kommunikációt a pillérek és a klaszterek között, és zökkenőmentes élményt nyújtsanak a felhasználóknak.

Míg a pilléroldalak bizonyos témákat fednek le, amelyekre a felhasználók keresnek, a fürtoldalak általában olyan kulcsszókifejezéseket fednek le, amelyekre a felhasználók ezeken a témákon belül keresnek. Ezenkívül a fürtoldalak egy adott pilléroldalhoz kapcsolódnak vissza, és a pilléroldal is kapcsolódik az egyes kapcsolódó témacsoportokhoz. Ha az eset úgy kívánja, a fürtoldalak más fürtoldalakhoz is kapcsolhatók. Egyes esetekben a témafürtök tovább kapcsolódhatnak más támogató alklaszterekhez vagy másodlagos fürtökhöz.

Pillar Pages, SEO és üzlet

Megállapítottuk, hogy melyek azok a pilléres tartalmak és témaklaszterek. Azt is megállapítottuk, hogy a pilléres tartalomstratégiák kulcsfontosságúak ahhoz, hogy a keresőmotor-algoritmus változásával a jobb keresési rangsort élvezhessük. De hogyan segítik a pilléroldalak a SEO-t egy márka vagy vállalkozás felépítésében? Milyen egyéb előnyöket élveznek a márkák ezzel a modellel?

Olvasni:  5 tartalomstratégia, amely profivá tesz az írásban

Megbizonyosodik a tartalom tekintélyéről

A Google és más keresési algoritmusok egyik kulcsfontosságú rangsorolási paramétere az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön jogosult a témára, mielőtt döntenének a tartalom rangsorolásáról. A témafürt-stratégia hub és küllős modelljének követésével tiszta szerkezetet ad a tartalomnak, és segít a keresőmotornak megérteni és elemezni a tartalmat. Míg a pillér egyértelműen válaszol a felhasználó kérdésére, a témacsoportokra mutató hivatkozások is segítenek megerősíteni a keresőmotor algoritmusának tekintélyét a témában. Mivel mind a pillér, mind a klaszter ugyanarról a témáról beszél, a Google és más keresőmotorok azonnal megértik, miről is szólnak ezek a tartalomelemek. Ez segít a keresési algoritmusoknak az egyik tartalmat a másik fölé helyezni.

Segít növelni az elköteleződést

Amikor tartalmait a pillér- és fürtmodell segítségével rendezi, automatikusan rendszerezi a tartalmat. A rendszerezett tartalom végső soron világos gondolkodást eredményez, és segít a felhasználóknak többet befogadni. Ez végső soron a felhasználók elköteleződési idejének növekedéséhez vezet. Minél tovább tölt egy felhasználó a tartalommal, automatikusan megnő a tartalom tekintélye a témában.

Segít a hosszabb munkamenet időtartamában

A pillér- és fürtoldalak összekapcsolásával a felhasználó olyan mélyre áshat a tartalomban, amennyire csak akar. Valójában bizonyos esetekben nemcsak a pillérekhez kapcsolódnak klaszterek, hanem a felhasználók mélyebbre tudnak ásni a másodlagos klaszterekbe anélkül, hogy elveszítenék érdeklődésüket a tartalom iránt, vagy monotonitásba kerülnének. Ez segít a felhasználóknak hosszabb ideig maradni. a tartalmi oldallal, ezzel is növelve az elköteleződést és az oldalmegtekintéseket.

Kulcs elvitelek

 • A pillér-klaszter modell úgy működik, mint a hub és küllő modell, ahol míg a pillér segít megválaszolni a felhasználók keresési lekérdezését, a klaszter a keresési kulcsszavakat célozza meg, és segít a felhasználóknak mélyebbre ásni a témában.
 • Egy pillér segít áttekintést nyújtani az alaptémáról, miközben teret enged a klasztereknek, hogy nagyobb betekintést nyújtsanak a témába.
 • Ez a tartalommodell jól működik a keresőoptimalizálásban, mivel segít bemutatni a tekintélyét a felhasználó által keresett témában.
 • Ez a modell nem csak a digitális tartalom oldalrangsorának javítását segíti elő, hanem belső hivatkozásaival és részletes klaszteroldalaival keresési algoritmusokkal is segíti a tekintélyt a témában.
 • Ez a fajta tartalom általában kimerítő, segít a felhasználóknak a témát a lehető legrészletesebben feldolgozni.
 • Míg a pilléroldal, a SEO témaklaszterek és a másodlagos klaszterek közötti belső linkek hozzáadásának lehetősége bőséges, a linkeket stratégiailag úgy kell elhelyezni, hogy a megfelelő pillanatban jelenjenek meg.
Olvasni:  Útmutató az ügyfélszolgálathoz és annak fontosságához a digitális marketingben

Következtetés

Bár az egyik leghatékonyabb digitális marketingstratégiának tartják, a pilléres klaszterstratégia megvan a maga kihívásai. Nemcsak a témák keresése és a kidolgozott pillér- és fürttartalom felépítése jelent sok munkát, hanem a tartalom SEO rangsorolását is akadályozhatja, ha nincs jól összeillesztve. Még ha sikerül is ezt helyesen elérnie, kihívást jelent a tartalmat a megfelelő közönség számára népszerűsíteni, ami időt és erőforrást is igényel.

Jól végrehajtva azonban a pilléres tartalomstratégia csodákra képes egy márkával, nemcsak abban, hogy az oldal tartalmát rangsorolja a keresőmotor algoritmusával, hanem abban is, hogy javítja a felhasználók elköteleződését.

GYIK

1. Mitől jó egy oszlopos oldal?

Egy jó oszlopoldal komplett útmutatóként is leírható. Minőségi tartalommal kell tudnia válaszolni bizonyos kérdésekre.

2. Mit kellene az én pilléres tartalomstratégia lenni?

Egy 3-5 témát tartalmazó lista, amelyet a márka következetesen megvitatni és felerősíteni fog, egy tartalmi pillér. Ezek a témák a közösségimédia-tartalom létrehozásához is, amelyeket tartalomkategóriáknak vagy tartalomgyűjtőknek neveznek.

3. Hogyan reklámozod pillér tartalom SEO?

A pilléroldal reklámozása után ajánlatos minden héten néhány tartalmi elemet reklámozni. A promóciót lépcsőzetesen kell végrehajtani, hogy az elköteleződés és a nyüzsgés aktív és növekvő legyen.

4. Mi az a közösségi tartalom pillér?

A közösségi tartalom pillére a közösségi bejegyzések létrehozásához használt kulcsszavak halmaza. Ezek a fogalmak a márkára jellemzőek, és vonzónak és népszerűnek kell lenniük az online közönség körében.

5. Mik a szerkesztői pillérek?

A szerkesztői pillérek halmazai témacsoportok amelyek tükrözik a márka imázsát és lekötik a fogyasztókat.

6. Mi az a pillérklaszter modell?

Ez a modell leegyszerűsíti a blogokat azáltal, hogy egyetlen központi témára összpontosít, nem pedig több kulcsszót tartalmazó fő útmutatóra. Témacsoportok SEO szándék alapú megközelítés a tartalmi megközelítés egyszerűsítésére.

7. Mi a pillértartalom elsődleges célja?

A pillér tartalma átfogó és pontos információkkal teljes választ ad egy adott témára. Kifejezetten úgy tervezték, hogy megbízható, hasznos, vonzó és értékes információk kombinációját nyújtsa az olvasónak.

Új publikációk:

Ajánlott