A Pixel 7 és 7 Pro bejelentette: Árak, specifikációk és megjelenési dátum

A Pixel 7. 7 Pro, a Pixel Watch és a Pixel Buds Pro 2022-es I/O-n való bejelentése után a Google a „Made By Google” rendezvényén, október 6-án bemutatta a fent említett eszközöket.

A Pixel 7 és 7 Pro készülékeket a következő generációs Tensor G2 chip hajtja, amelyhez a Titan M2 is társul, amely gondoskodik az eszköz biztonságáról. A Pixel 6-hoz hasonlóan a 7 és 7 Pro is akár öt évnyi biztonsági frissítést kap, és támogatja a Protected Computing-ot, egy adatvédelmi eszközcsomagot, amelyen a vállalat már egy ideje dolgozik. A telefonok beépített VPN-t is tartalmaznak.

Mindkét Pixel eszköz előrendelhető október 6-tól. A Pixel 7 ára 599 dollár, a Pixel 7 Pro pedig 899 dollár.

A hírekben: Az Overwatch 2 szervereit tömegesen DDOS-ezik az induláskor

Ahogy korábban említettük, az idei Pixel telefonok fénypontja az új Tensor G2 chip. Ennek ellenére nem igazán kínál többet az elődjéhez képest, mivel a vállalat mérsékelten jobb akkumulátor-élettartamot és valamivel jobb teljesítményt állít. A Google azon kívül, hogy azt állítja, hogy az új chip akár 60%-kal gyorsabban és 20%-kal hatékonyabban képes futtatni az ML-t, a Google nem igazán közölt számokat.

Mindkét telefon LPDDR5 RAM-mal és 128 vagy 256 GB UFS 3.1 tárhellyel érkezik. Az egyetlen különbség itt a kínált RAM mennyisége – 8 GB a Pixel 7 és 12 GB a Pixel 7 Pro esetében.

A Pixel 7 sok megjelenítési jellemzőt oszt meg a Pixel 6-tal. 6,3 hüvelykes FHD-kijelzőt kap, bár egy 90 Hz-es képernyőt kap, amely akár 1400 nitre is képes a képernyő fényerejét tekintve.

A Pixel 7 Pro QHD+ OLED panelt kapott 120 Hz LTPO-val. | Forrás: Google

Ami a jobban felszerelt Pixel 7 Pro-t illeti, egy 6,7 hüvelykes QHD+ képernyőt kapunk 120 Hz-es LTPO OLED kijelzővel, amely akár 10 Hz-re is képes menni attól függően, hogy mi történik a telefonnal. Van egy finomabb ív a szélén, amely segít vizuálisan jobban elrejteni a kereteket, és a Google azt állítja, hogy elődjéhez képest 20%-kal magasabb csúcsfényerőt kap.

Olvasni:  Keresés megosztása: Mi ez és miért fontos?

A kamerák jelentik az egyik legnagyobb változást az idei Pixel telefonkínálatban. A Pixel 7 ugyanazt az 50 MP-es főérzékelőt kapja egy 12 MP-es ultraszéles kamerával párosítva. Ennek ellenére a Pixel 7 képes 2-szeres „optikai” zoomra, ha a fő 50 MP-es kamerát levágja, és akár 7-szeres digitális zoomot is képes elérni. Az elülső kamera teljesen megújult egy új, 10,8 MP-es, arcfeloldó képességgel rendelkező kamerával.

Ezúttal mindkét telefon frissített kamerafunkciókat kap. | Forrás: Google

Ami a Pixel 7 Pro-t illeti, egy 50 MP-es főkamerát, 12 MP-es ultraszéles látószögű és egy továbbfejlesztett, 48 MP-es, 5-szörös teleobjektívet kapunk. Az előlapi kamerát is 11,1 MP-es érzékelőre cserélték, amely ismét képes arcfeloldásra.

Az új Pixelek számos számítástechnikai fejlesztést is tartalmaznak a Tensor G2-nek köszönhetően, beleértve a moziszerű elmosódást és a 10 bites HDR-t a Pixel 7 és 7 Pro készülékeken rögzített videókhoz. A Google szolgáltatáscsomagja, mint például a Photo Unblur és a Magic eraser, mostantól a már elkészített fényképeken is működik, függetlenül attól, hogy melyik telefon készítette őket.

A Pixel 7 akkumulátorkapacitása 4355 mAh-ra esett vissza az előd 4600 mAh-ról. A töltési sebesség is változatlan marad, 30 W-os vezetékes töltéssel és vezeték nélküli töltéssel a legújabb Pixel állványról.

A Pixel 7 akkumulátorkapacitása valamivel alacsonyabb. | Forrás: Google

Mindkét telefon a dobozból kivett Android 13-mal érkezik, és öt évnyi biztonsági frissítést támogat a Google három évre szóló verziófrissítésével.

Mint korábban említettük, a Pixel 7 és 7 Pro ára 599 dollárról, illetve 899 dollárról indul. A telefonok október 6-tól előrendelhetők a Google Store-ban, és október 13-tól elérhetők az összes nagyobb amerikai szolgáltató üzleteiben.

Olvasni:  Hogyan lehet megtalálni és törölni a rejtett megjegyzéseket a Facebookon

Mindkét Pixel ugyanazon az áron jelenik meg, mint elődje. | Forrás: Google

A Google még nem adott meg nekünk szállítási dátumot, de azt állítja, hogy a szállítások később, októberben kezdődnek.

A hírekben: a Chess.com csalás vádja miatt kitiltja Hans Niemannt

Új publikációk:

Ajánlott