A Pixel 7a a Google I/O-n jelent meg 499 dollárért

A Google a fejlesztői konferencián, a Google I/O 2024-on bejelentette az A sorozat legújabb piacra dobását, a Google Pixel 7a-t, a kamerájának nagy frissítésével, valamint a mesterséges intelligencia termékeibe való egy csomó integrációjával. A Pixel 7a 499 dolláros áron vásárolható meg korall színben (csak az US GStore-ban), faszén, hó és tenger színekben.

A Pixel Folddal ellentétben, amelynek szállítása júniusban kezdődik, a Pixel 7a készen áll a piacra. A Google Pixel 7a csúcsmodellje Tensor G2 processzorral érkezik, 8 GB RAM-mal (2 GB-os növekedés a Pixel 6a-hoz képest) és 90 Hz-es frissítési gyakorisággal, mindezt megfizethető, 499 dolláros áron.

A Tensor G2 lapkakészlet a Google Pixel Foldban is megtalálható. Ha már a chipekről beszélünk, a Pixel 7a rendelkezik Titan M2 biztonsági chippel is, ami rendkívül biztonságossá teszi a Pixel 7a-t. Emellett a telefon 60 Hz-es kijelzővel érkezik, amely a beállításokban 90 Hz-re állítható.

A Google a Pixel Buds A-sorozatot is piacra dobja egy új színben, Sea néven.

Vezeték nélkül is feltöltheti Pixel 7a készülékét, és az alábbi szakaszok lefedik a Pixel 7a számos egyéb funkcióját:

AI integráció

A mai fejlesztői konferencián a generatív mesterséges intelligencia a fő hangsúly. Beépült a Google termékeibe, és nem meglepő, hogy a Pixel 7a mesterséges intelligencia funkciókkal is rendelkezik. Ez magában foglalja a „Pixel Call Assist” funkciót, amely intelligenssé teszi a Pixel 7a-t. A hívást segítő AI a következő funkciókkal rendelkezik:

  • Tarts ki nekem: Ez a funkció lehetővé teszi, hogy telefonja sorban álljon egy hívás közben, amikor Ön tartásba van helyezve. Értesíti Önt, ha képviselője elérhető a hívásra.
  • Hívásszűrő: Ez a funkció megmondja, hogy ki hívja Önt, valamint azt, hogy miért hívnak. Mindezek az információk könnyen elérhetőek lesznek, mielőtt felveszi a hívást.
  • Közvetlen hívásom: Ez a funkció lehetővé teszi a menüopciók megtekintését, és a megfelelő osztály hívását, amikor vállalkozásokat hív.
  • Hívás törlése: Ez a funkció javítja és tisztábbá teszi a hívó hangját, és csökkenti az összes háttérzajt.
  • Várakozási idők: Ez a funkció előrejelzést ad arról, hogy mennyi időre kerül tartásba, amikor vállalkozásokat hív.
Olvasni:  Pixel óra pletykaösszefoglaló: szivárgások, renderelések és megjelenési dátum

A Google Pixel Fold bemutatása a 2023-as I/O-n; 1799 dollárról indul

Pixel beszéd

A Pixel 7a Messages alkalmazásának minden olyan funkciója megtalálható, amely az A sorozat elődjeiben megtalálható, és a Tensor G2 processzor biztosítja a Pixel Speech számára, beleértve:

  • Élő fordítás
  • Felvevő hangszóró címkék
  • Segéd hanggépelés
  • Hangüzenetek átírása

A fényképezőgép specifikációi

A Pixel 6a és 7a között a legnagyobb frissítés az A sorozatú kamerákon történt, amely a Pixel 6a-hoz képest 72%-kal nagyobb kameraérzékelővel készült. Az érzékelő növekedése 44%-kal több fényfelvételt eredményezett a fényképezőgépben. Az új Pixel 7a lenyűgöző kamerával rendelkezik a 13 megapixeles ultraszéles objektívnek és a hosszú expozíciónak köszönhetően. Ez több objektumot tartalmazó képet hoz létre, és textúrát és energiát ad a mozgó objektumokhoz.

Az éjszakai látás immár kétszer gyorsabb, mint a Pixel 6a. Végül, a Tensor G2 zászlóshajó processzorának köszönhetően a Pixel 7a Super Res Zoom-mal rendelkezik, amely akár 8-szoros nagyításra képes, és tiszta és éles képfelbontást biztosít.

Tervezés és kivitelezés

A Pixel 7a hasonló kialakítású, mint a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro, megkülönböztethető kamerasávval. A Google bevezette a középvázas architektúrát, amely tartósságot kölcsönöz a Pixel 7a-nak. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a Pixel 7a alumínium háza 100%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaz, ami a tömeg 11%-át teszi ki.

Specifikációk Google Pixel 7a
Processzor Tenzor G2
RAM 8 GB
Tárolás 128 GB
Akkumulátor 4385 mAh
Kijelző 6,1 hüvelykes OLED, HDR
1080p 90 Hz
Felbontás 1080 x 2400 pixel
Kamera Hátsó kamera: 64 MP (fő kamera széles); 13 MP (ultraszéles)
Első kamera: 13 MP (ultraszéles)

A Google Pixel Tablet ára 499 dollártól kezdődik: Specifikációk, megjelenési dátum

Olvasni:  Az Intel október 20-án bejelentette hat 13. generációs processzorát

Új publikációk:

Ajánlott