A Pixel 8 Pro lapos kijelzővel és rejtélyes kameraérzékelővel szivárog

Fotó: OnLeaks és SmartPrix

Úgy tűnik, a Google ezúttal nem tudja árnyékban tartani közelgő telefonjait. A Pixel 7a múlt heti kiszivárgása után most megjelentek a Pixel 8 Pro renderjei, amelyeken a telefon lapos kijelzővel és új kameraérzékelővel van ellátva a hátlapon, a már bevált Pixel-stílusú kameraellenzőben.

Twitter tippadó OnLeaks és SmartPrix bemutatták a CAD-alapú kiszivárgásokból származó Pixel 8 Pro rendereléseket, amelyek feltűnően hasonlítanak a Pixel 7 termékcsaládhoz. Azonban nem minden ugyanaz. Kezdetnek úgy tűnik, hogy a Pixel 8 Pro elhagyta az ívelt képernyőt, ami a felhasználóknak nem igazán tetszett a vékonyabb keret mellett. A kijelző mérete továbbra is nem meglepő, 6,52 hüvelyk.

A kamera napellenzőjén lévő extra szenzor jelenléte azonban mindenkit meglepett. Bár a telefonnak ugyanaz a hármas kamerás rendszere van, mint a Pixel 6 és 7, a vaku alatt van egy további érzékelő. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a célja ennek az érzékelőnek, de a pozicionálása azt sugallja, hogy a Galaxy S23 Ultra-hoz hasonló jobb autofókusz rendszer lehet, vagy akár egy LiDAR szenzor, mint amilyeneket az iPhone Pro termékcsaládján láthattunk.

Meg kell várnunk a telefon indulását, hogy pontosan tudjuk, miről is van szó, különös tekintettel arra, hogy a fent említett találgatásokon túlmenően, lehet, hogy csak egy makró- vagy mélységérzékelőről van szó, amint azt ma sok telefonnál láthatjuk. Ez az érzékelő a kisebb és alaposabb, nem profi Pixel 8-ból is hiányzik. Az OnLeaks a kisebb Pixel renderelését is közzétette a Twitteren, és egyértelműen úgy tűnik, hogy hiányzik a harmadik kamera és a rejtélyes érzékelő.

Annak a lehetősége, hogy makró szenzor legyen, határozottan nagyobb, ha figyelembe vesszük, hogy milyen jó a Google portrémódja és általános számítógépes fényképezése, amikor mesterséges bokeh-t biztosít a fényképeken. A legfrissebb Pixel telefonon nincs is pontosan szükség mélységérzékelőre, de még várnunk kell, hogy mit csinált itt a Google.

Olvasni:  Hogyan csatlakoztatható az Apple Pencil az iPad 10. generációhoz?

A telefon várhatóan a 2024-as Google I/O kiállításon jelenik meg a szokásos Pixel 8 és Pixel 7a mellett a következő generációs Tensor G3 SoC-vel, a Google egyedi szilíciumával, amelyet kizárólag a Pixel termékcsaládban használtak. A telefon teljes mérete 162,6 × 76,5 × 8,7 mm, ami azt jelzi, hogy valamivel kisebb lesz, mint a Pixel 7 Pro.

A hírekben: A Microsoft kijavított két aktívan kihasznált 0-napos márciusi frissítést

Új publikációk:

Ajánlott