A PS5-höz van HDMI 2.1 kábel?

Ha PS5 vásárlását tervezi, a megfelelő HDMI-kábel ismerete segíthet a kompatibilis tévével vagy monitorral való párosításban. A kábelnek elég hosszúnak kell lennie ahhoz is, hogy a közeli TV-hez vagy monitorhoz csatlakozzon. Mivel a PS5 népszerűsége továbbra is magas, az ember mindig szeretné felfedezni a PS5-tel kapcsolatos összes hardverspecifikációt.

Ebben a cikkben azt fogjuk kideríteni, hogy a PS5-höz van-e HDMI-kábel, és van-e más olyan kábel, amelyet a PS5 támogat.

PS5 kábelrögzítő a HDMI-hez

A PS5 konzolhoz általában HDMI-port és kábel tartozik, amely hangot és videót továbbít a konzolról a TV-képernyőre vagy a monitorra. A High Definition Multimedia Interface (HDMI) kábel PS5-ben 1,5 méter vagy 5 láb hosszú.

A jó és legújabb HDMI-kábel fontos, mivel a gyors átvitelnek és a magas frissítési gyakoriságnak köszönhetően gördülékeny és zökkenőmentes játékélményt biztosíthat, amit egy profi játékos soha nem kötne alá. Ugyanez vonatkozik a felbontásra is.

Mivel ma a PS5 a legjobb játékkonzol a piacon, a használt HDMI-kábel is kiváló minőségű, HDMI2.1. A HDMI 2.1 egyes specifikációi a következők:

Specifikációk HDMI 2.1
Maximális átviteli sebesség (sávszélesség) 48 Gbps
Maximális adatátviteli sebesség 42,6 Gbps
Nagy dinamikatartomány (HDR) Igen
Frissítési ráta 4K felbontás 60 Hz-en
8K felbontás 120 Hz-en
10K felbontás 120Hz-en
Színmélység 16 bites

Érdemes megemlíteni, hogy a PS5 lehetővé teszi a különböző frissítési vagy képkockasebességek közötti választást. Magasabb frissítési gyakorisággal minden mozdulatot tisztán láthat, és nem olyan elmosódottan. Így minden egyes játéknak megfelelően beállíthatja a képkockasebességet.

Ha már van 4K TV-je vagy 60 Hz-es vagy magasabb frissítési frekvenciájú monitora, játékhoz csatlakoztathatja a PS5-höz. A HDMI 2.0 segítségével ultra HD felbontást kaphat gyorsabb képsebességgel. PS5-ön HDMI 2.0 kábelt is használhat, amely támogatja a 4K-t 60 Hz-es fps-en.

Olvasni:  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Magento 2-ről a beépített biztonsági mentési eszközzel: Az egyetlen útmutató, amire szüksége van

Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakran ismételt kérdést, amelyek a HDMI-kábelekkel kapcsolatban felmerülnek a felhasználókban:

Vannak más HDMI 2.1-kompatibilis portok?

Használhat HDMI 2.1 kábeleket HDMI 2.0 portokkal és PS5-tel, és játszhat képernyőn, de ez nem működik a legjobb képességei szerint. A simább játékélmény érdekében HDMI 2.1 kábelre van szükség a VRR vagy a változó frissítési gyakoriság támogatásához.

Használhat régebbi HDMI kábelt?

Használhatja régi HDMI-kábeleit, ha nem szeretne új tévét vagy monitort vásárolni kifejezetten a PS5-höz. Azonban nem fog optimális grafikát kapni. A képkockasebesség nem lesz a legmagasabb, amit a PS5-tel tökéletesen kompatibilis HDMI 2.1 kínálni tud majd. Ha HDMI 2.0-t használ, akkor 4K HD videókat láthat 60 képkocka/másodperc sebességgel.

Alacsonyabb felbontás mellett pótolhatja a magasabb képkockasebességet, és a HDMI 2.0 mellett a játékok sem maradnak le annyira. A HDMI 2.1 minden alacsonyabb és legkiválóbb specifikációja leromlik, és nem fogja tudni elérni a PS5-tel járó kiváló játékteljesítményt.

Új publikációk:

Ajánlott