A Qualcomm bejelenti az X35 és X3 chipeket a következő generációs 5G eszközökhöz

A Qualcomm bemutatta Snapdragon X35 5G Modem RF rendszerét. A vállalat azt állítja, hogy ez a világ első 5G NR-Light modem-RF rendszere, és kitölti a nagy sebességű mobil szélessávú eszközök és az alacsony sávszélességű NB-IoT eszközök közötti űrt. A bevezetést kíséri az X32 5G Modem-RF rendszer, egy modem-antenna megoldás, amely még alacsonyabb bonyolultságú és akkumulátor-hatékony NR-Light eszközökhöz készült.

A Snapdragon X35 és X32 által meghajtott NR-Light eszközök kisebbek, költséghatékonyabbak és hosszabb akkumulátor-élettartamúak a hagyományos mobil szélessávú eszközökhöz képest. A két chip vásárlói mintavételezése várhatóan 2024 első felében kezdődik. A chipeket használó első kereskedelmi mobileszközök 2024 elején érkeznek meg.

Az X35 lényegében egy 3GPP Release 17 RedCap modem optimalizált RFIC és PMIC modulokkal. Ez új 5G-képességeket biztosít az OEM-nek, például jobb hő- és energiahatékonyságot, ugyanakkor csökkenti a chip teljes lábnyomát.

A chip jelenleg a következő Qualcomm technológiákat támogatja:

  • QET5100 borítékkövetés
  • Intelligens átviteli technológia
  • 5G Ultra-Low Latency Suite
  • 5G PowerSave Gen 4
A Qualcomm azt állítja, hogy a Snapdragon X35 a világ első 5G NR-Light Modem-RF-je. | Forrás: Qualcomm

A Snapdragon X35-tel készült eszközök várhatóan kevesebb energiát fogyasztanak, javítják az 5G lefedettséget, alacsonyabb késleltetést tapasztalnak, növelik az akkumulátor élettartamát és javítják az uplink sebességet.

A chip a kétfrekvenciás GNSS-t (L1+L5) is támogatja a pontos GPS érdekében az ipari alkalmazások támogatásához. Végül, mivel a chip globális rádiófrekvenciás sáv támogatással rendelkezik, támogatja a 6 GHz alatti összes spektrumsávot, az FDD-t és a TDD-t, ami azt jelenti, hogy több piacra is gond nélkül illeszkedik.

A két chipnek azt kell jelentenie, hogy 2024-ben több hordható és kis méretű eszköz is 5G-kapcsolatot biztosít majd. Az olyan eszközök, mint az okosórák, az internethez csatlakoztatott biztonsági kamerák, az AR/VR fejhallgatók és még a laptopok is több lehetőséget kínálnak majd az 5G mobilkapcsolat integrálására anélkül, hogy sok feladnának. teljesítmény vagy áramköri hely tekintetében.

Olvasni:  Javítás: AirPods csatlakoztatva van, de nincs hang

A Hírekben: A videojátékok nem károsak, de nem is előnyösek: Tanulmány

Új publikációk:

Ajánlott