A Qualcomm bemutatja a Snapdragon 8 Gen 2: 5 fő funkcióit

A Snapdragon négy lapkakészletet jelentett be a 2022-es Snapdragon Summit rendezvényen. Ezek az új chipek közé tartozik a Snapdragon 8 Gen 2 – a cég jövőre megjelenő zászlóshajója, az AR-szemüvegekhez való AR2 Gen 1 chipkészlet és két S3 és S5 nevű hangplatform.

Az új chipek várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2-vel kezdődően érkeznek majd a fogyasztói eszközökbe, amelyet a Qualcomm előrejelzése szerint 2022 végére láthatunk majd, a maradék három pedig jövőre.

A Hírekben: 10 dolog, amit tudnia kell India felülvizsgált digitális adatvédelmi törvényéről

Az első bejelentés a Snapdragon 8 Gen 2 volt, a cég zászlóshajója az okostelefonok SoC-je, amely a jövő évi Android zászlóshajókat fogja táplálni. A mesterséges intelligencia és a kamera teljesítménye, valamint a WiFi 7 és a kettős Bluetooth-támogatás révén jobb kapcsolódási lehetőségek terén mindenütt javulás tapasztalható.

A kamera teljesítménye is javulni fog a kognitív internetszolgáltatónak és az új képérzékelők azonnali támogatásának köszönhetően. A továbbfejlesztett Adreno GPU akár 25%-kal gyorsabb teljesítményt és akár 40%-os hatékonyságnövekedést kínál. Végül, de nem utolsósorban a Qualcomm azt is állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 a valaha volt legbiztonságosabb chipjük.

A következő lépés az okostelefonos játékhoz?

A cég legújabb zászlóshajója a Qualcomm „Elite Gaming” funkcióinak nevezett funkciócsomagját támogatja. Ezek közé tartozik a valós idejű hardveres gyorsított sugárkövetés, a továbbfejlesztett GPU, amely a fent említett teljesítmény- és hatékonyságjavításokat biztosítja, valamint az Unreal Engine 5 Metahumans keretrendszer támogatása.

Gyorsabb, hatékonyabb AI teljesítmény

A Qualcomm olyan mesterséges intelligencia fejlesztéseket ígér, mint a gyorsabb természetes nyelvi feldolgozás többnyelvű fordítással és az INT4 támogatás a továbbfejlesztett Qualcomm Hexagon Processornak köszönhetően, amely új, továbbfejlesztett architektúrával, mikrocsempék következtetéseivel és nagyobb tenzorgyorsítóval rendelkezik.

Olvasni:  Tapintható vs Lineáris vs Clicky kapcsolók
A Qualcomm bemutatja a Snapdragon 8 Gen 2: 5 fő funkcióitAz új chip az egész fórumon tökéletesítést hoz. | Forrás: Qualcomm

Az új chip legalább 4,35-ször gyorsabb mesterségesintelligencia-teljesítményben, és 60%-os teljesítmény/watt javulást ígér a tartós mesterségesintelligencia-alapú terhelések esetén a kettős AI-processzornak köszönhetően. A Qualcomm AI Stack további funkciókat és eszközöket is biztosíthat a fejlesztőknek, beleértve a hamarosan megjelenő Qualcomm AI Studio-t.

Snapdragon Sight jobb képek megtekintéséhez

A mesterséges intelligencia részleg teljesítményfejlesztéseinek köszönhetően az új chip a képfeldolgozásban is jobban teljesít. Mostantól szemantikus szegmentálást használ a fényképek és videók valós idejű javítására, az arcok, arcvonások, haj, ruhák, égbolt és egyebek kontextus szerinti felismerésével, hogy egyénileg optimalizálja őket.

A chipet az újabb érzékelők támogatására is hangolták, beleértve a Samsung ISOCELL HP3-at, az első 200 MP-es érzékelőt, amelyet a chiphez optimalizáltak. Támogatja az AV1 kodeket és videólejátszást 8K-ig 60 FPS-sel.

Jobb kapcsolat és hang

A Snapdragon 8 Gen 2 is az X70 5G modemmel érkezik, amelyet az év elején jelentettek be a Mobile World Congressen. A lapkakészlet az AI processzorral együttműködve jobb 5G-sebességet, energiahatékonyságot és lefedettségi késleltetést kínál. Futtathat két 5G SIM-kártyát egyszerre, vagy használhatja a WiFi 7-et vezeték nélküli hálózatokhoz. Van kettős Bluetooth kapcsolat is.

A chip jobb hangkimenetet is kínál a térbeli hang támogatásával, a 48 kHz-es veszteségmentes streaminggel és a dinamikus fejkövetéssel, mindez mindössze 48 ms-os késleltetéssel működik. Van egy beépített hangcsatorna is a játék közbeni kommunikációhoz.

Továbbfejlesztett biztonsági funkciók

Végül, de nem utolsósorban, a lapkakészlet „az izoláció, a kriptográfia, a kulcskezelés, a tanúsítás és egyebek terén a legfrissebbet” tartalmazza, ahogy a vállalat állítja. A Snapdragon nem sok fényt derített arra, hogy a lapkakészlet pontosan hogyan éri el ezt, de a frissítések révén a most elérhető biztonságosabb SoC-k közé kell tenni.

Olvasni:  A Hostinger bemutatja az értékesítési teljesítményfigyelőt

Íme a Qualcomm közelgő SoC-jének legfontosabb specifikációi.

Műszaki adatok Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550)
Gyártási folyamat 4nm TSMC
CPU 1 x Kryo (ARM Cortex-X3 alapú) Prime mag @ 3,19 GHz, 1 MB L2 gyorsítótár
2 x Kryo (ARM Cortex A715 alapú) nagy teljesítményű mag 2,8 GHz-en
2 x Kryo (ARM Cortex A710 alapú) nagy teljesítményű mag 2,8 GHz-en
3 x Kryo Efficiency mag 2,0 GHz-en
ARM Cortex v9
8 MB L3 gyorsítótár
GPU Frissített Adreno GPU
Vulkan 1.3 támogatás
Elite Gaming funkciók támogatása
Adreno Frame Motion Engine
Snapdragon Shadow Denoiser
Támogatott kodekek: H.264 (AVC), H.265 (HEVC), VP8, VP9, ​​4K HDR10, HLG, HDR10+, Dolby Vision, AV1
memória LPDDR5X @ 4200 MHz, 16 GB
Kijelző Beépített OLED öregedéskompenzáció
Maximális kijelző a készüléken: 4K 60 Hz-en vagy QHD+ 144 Hz-en
Max külső kijelző: 4K 60 Hz-en 10 bites színnel, HDR10, HDR10+, HDR élénk és Dolby Vision
AI Hatszögű DSP
Kettős AI processzor
Mindig érzékelő kamerák
ISP Akár 200 MP-es érzékelők támogatottak
Háromszoros 18 bites Spectra ISP
Egyetlen kamera: Akár 108 MP-ig
Kettős kamera: Akár 64 MP + 36 MP
hármas kamera: Akár 36 MP-ig
Videórögzítés 8K 30 FPS-sel, lassított felvétel akár 720p-ig 960 FPS-sel.
HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, HEVC támogatott
Kapcsolódás WiFi: Qualcomm FastConnect 7800 WiF7, WiFi 6E, WiFi 6 támogatással 2,4 GHz/5 GHz/6 GHz
Bluetooth: Bluetooth v5.3, aptX Voice, aptX Lossless, aptX Adaptive és LE audio
Modem Snapdragon X70 5G modem
10 Gbps lefelé irányuló kapcsolat
3,5 Gbps felfelé irányuló kapcsolat
Támogatás az mmWave és a 6 GHz alatti frekvenciákhoz
Töltés Qualcomm gyorstöltés 5

A Qualcomm azt állítja, hogy a nagy okostelefon-gyártók világszerte elfogadják az új chipet és márkákat, köztük az ASUS ROG, HONOR, iQOO, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, Red Magic, Redmi, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi, XINGJI/MEIZU és A kereskedelmi eszközökkel rendelkező ZTE várhatóan 2022 végén érkezik.

Olvasni:  A Sony bemutatja a PlayStation VR2-t; új játékot mutat be a platformra

A hírekben: Az Intel „FakeCatcher” mélyhamisítás-érzékelője 96%-os pontossággal rendelkezik

Új publikációk:

Ajánlott