A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 8 Plus Gen 1 és Snapdragon 7 Gen 1 modelleket

A Qualcomm két új lapkakészletet jelentett be a kínai exkluzív piacra dobás alkalmával, mégpedig a Snapdragon 8 Plus Gen 1-et és a Snapdragon 7 Gen 1-et. Az előbbi állítólag továbblépést jelent az előző zászlóshajóhoz, a Snapdragon 8 Gen 1-hez képest, amely csúcstelefonokat kapott az egész világon. gyártók.

A Qualcomm jelentése szerint az új 8 Plus Gen 1 10%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt és 10%-kal gyorsabb CPU órajelet kínál, és 15%-kal kevesebb energiát fogyaszt, ami körülbelül egy óra extra játékot vagy 50 percnyi közösségi oldal böngészést jelent.

A jobb tartós teljesítmény is az, amivel a vállalat büszkélkedhet az új chippel. Elméletileg hosszabb ideig képesnek kell lennie az órajel megtartására játék vagy 5G hálózatokhoz való hozzáférés közben. Ez azonban attól függ, hogy a különböző gyártók hogyan hűtik le a chipet.

Összességében a Qualcomm akár 30%-kal jobb energiahatékonyságot biztosít mind a GPU, mind a CPU esetében, és wattonként 20%-kal jobb AI-teljesítményt. A cég nem magyarázta el pontosan, honnan származik az extra teljesítmény és hatékonyság, és sok funkció megosztja az eredeti Snapdragon 8 Gen 1-et.

A cég azt tervezi, hogy a két chip együtt élni fog, így valószínű, hogy az újabb, gyorsabb chip prémium opcióként létezik, miközben az eredeti megtartja pozícióját.

A másik új chip, a Snapdragon 7 Gen 1 úgy tűnik, a játékosokat célozza meg. A chip a Qualcomm korábbi 7 sorozatához képest 20%-os grafikus teljesítménynövekedéssel büszkélkedhet. Olyan funkciókat is kap, mint az „Adreno Frame Motion Engine”, így a játékok simábbak lesznek a képkockák közötti interpolációval.

Azonban a A cég azt javasolja, hogy a játéktelefon-gyártók inkább az erősebb 8 Plus Gen 1-et választják, Az Asus ROG és Black Shark is feliratkozott a chipre a Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, OSOM, RealMe, RedMagic, Redmi, Vivo, Xiaomi és ZTE mellett. Az új lapkakészletet tartalmazó eszközök az idei év harmadik negyedévében várhatók.

Olvasni:  A témacsoportok és miért fontosak a SEO számára

Ami a Snapdragon 7 Gen 1-et illeti, a Honor Oppo és a Xiaomi az egyedüli márkák, amelyek köré építenek eszközöket, az idei év második negyedévében, sokkal hamarabb, mint a Snapdragon 8 Plus Gen 1 eszközök.

A hírekben; Kanada nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltja a Huawei, ZTE 5G berendezéseket

Új publikációk:

Ajánlott