A ruhaszállítás legolcsóbb módja

Amikor ruhavásárlást szállít ügyfeleinek, számos megfontolás befolyásolhatja a postaköltséget. Meg kell hoznia néhány döntést a termékek bemutatásával, a márka imázsával, a termékek megérkezésének sebességével és más kulcsfontosságú tényezőkkel kapcsolatban.

Mindent összevetve a kiskereskedők hatékony tervet készíthetnek termékeik gyors és megfizethető szállítására, ha egy kis kutatást végeznek, és keresik a megfelelő vásárlói élményt.

A legolcsóbb módja ing és egyéb kis ruhadarabok szállításának

Ugyanazon alaptermék különböző szállítási módjainak összehasonlítása lehetővé teszi az árak és módszerek összehasonlítását. Kezdjük egy gyors példával.

Mennyibe kerül egy póló szállítása? A FedEx és a UPS esetében egy kis küldemény, például egy póló, meghaladhatja a levelekhez tervezett borítékdíj mértékét, ezért ezek az árösszehasonlítások azt feltételezik, hogy kis dobozt használ.

 • USPS First Class Mail (általában 2-3 napos) nagy boríték 1 font alatt: 2,66-5,54 USD
 • USPS Priority Mail 2 napos átalánydíj 12 1/2 hüvelyk x 9 1/2 hüvelykes boríték: 7,35 USD és 8 USD közötti kiskereskedelmi ár
 • USPS Priority Mail 2 napos átalánydíj 8 5/8 hüvelyk x 5 3/8 hüvelyk x 1 5/8 hüvelykes doboz: 7,90 USD kiskereskedelmi ár
 • UPS földi (4 nap) 8 5/8 hüvelykes × 5 3/8 hüvelykes × 1 5/8 hüvelykes doboz esetén: 11 USD
 • FedEx Ground (4 nap) 8 5/8 hüvelykes x 5 3/8 hüvelykes × 1 5/8 hüvelykes dobozért: 11 USD

Ebben a példában egy inget küldünk San Francisco belvárosából Chicago belvárosába. A USPS First Class Mail összességében a legolcsóbb 5 dollár körüli, vagy súlytól függően még ennél is kevesebb. Egy boríték vagy kis doboz használata USPS-sel nagyjából megegyezik az árral. Ebben az esetben akár a boríték, akár a kis átalánydíjas doboz 8 dollár körüli postaköltséget jelentene. A boríték még mindig valamivel olcsóbb, így ha nagy számú csomagot szállít, pénzt takaríthat meg a borítékok használatával.

Ennek ellenére sokkal többet kell figyelembe venni a szállítások tervezésekor.

Mi a legolcsóbb ruhaszállítási mód az ügyfeleknek?

Mivel az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten több postafuvarozó kézbesít csomagokat, nehéznek tűnhet egyet kiválasztani a szállításhoz. Itt nincs egyetlen helyes válasz. Költségei számos tényezőtől függenek, amelyek közül az egyik a szállítandó ruházat típusa. Nagy különbség van például a nehéz, terjedelmes és a könnyű, kisméretű tárgyak között.

Olvasni:  Az e-kereskedelmi konverziós arány javítása: 7 megfontolandó konverziós hack

Ennek ellenére jó ötlet mintaelemeket választani, és átgondolni, hogyan nézne ki a szállítási folyamat. Ebben a beszélgetésben elsősorban a három nagy amerikai fuvarozóra, az USPS-re, a UPS-re és a FedEx-re fogunk összpontosítani. Ha külföldre vagy az ország olyan részeire szállít, ahol más fuvarozók is érdeklődnek, érdemes lehet több összehasonlító vásárlást végezni küldeményeihez.

Hogyan takaríthat meg pénzt a csomagolással

A márka és az ügyfélélmény egy másik fontos szempont. Egyes ruházati kiskereskedők számára a vásárlási élmény része az átgondolt vonásokkal, személyre szabott és kellemes extrákkal ellátott csomag átvétele. Mások gondosan csomagolják a vásárlásokat, de előnyben részesítik a költségcsökkentést és a hatékonyságot.

Vegye figyelembe a következő 12 tippet, és csomagolja be ruháit a szállítási költségek figyelembevételével:

1. Kerülje az extra párnázást

2. Válasszon merev csomagolást a kényes ruhadarabok védelme érdekében

3. Csomagolja be az olcsó poli levelezőket

4. A tételeket együtt szállítsa

5. Csomagolás közben mérje le a csomagokat, hogy könnyebben elvégezze a beállításokat

6. Csomagolás előtt óvatosan hajtsa össze a ruhákat

7. Nyomtatott anyagok helyett küldjön e-mailben nyugtákat

8. Szállítás a lehető legkisebb csomaggal

9. Hasonlítsa össze a „súly szerinti” költségeket az átalánydíjas szolgáltatásokkal

10. Vegye fontolóra az USPS átalánydíjas elsőbbségi szállítását távoli célállomásokra vagy nehéz csomagok esetén

11. Keressen mennyiségi kedvezményeket

12. Különleges prémium élményt kínáljon kiegészítőként

Még ha minden tőle telhetőt megtesz a költségek ellenőrzése és a csomagolási folyamat szabványosítása érdekében, valószínűleg továbbra is nagy eltéréseket fog találni a szállítási költségek között. Ez az oka annak, hogy értékesítési mennyiségétől függően érdemes lehet egy szállítási szolgáltatást vagy több fuvarozót igénybe venni.

Ruhák szállítása az USPS-en keresztül

USPS megfizethetőbb lehet bizonyos tételek, különösen könnyű áruk szállításához. Ha csomagjai egy font alatt vannak, valószínűleg első osztályú postai küldeményt használhat küldeményeihez. Költségei magasabbak lehetnek, ha távolabbi címzettnek küld, vagy nehezebb csomagokat küld. Ha teheti, keressen átalánydíjas szállítási lehetőségeket, és mennyiségi kedvezményeket kapjon.

Első osztályú posta és szállítási ruhák

Az USPS First Class Mail szolgáltatást kínál gazdaságos alternatívaként a kis és könnyű levelek és csomagok számára. Ha a ruharendelései elég kicsik, valószínűleg a legtöbb szállítmányhoz használhatja az Első osztályt. Az árat a súly és a távolság határozza meg, ezért tartson kéznél egy kis mérleget a rendelések leméréséhez, mielőtt kiküldi azokat.

Olvasni:  3 legegyszerűbb módja a WordPress használatának a diákok számára

Számítson arra, hogy többet kell fizetnie egy távoli „zónába” történő szállításért. Ez a Posta szóhasználata a cél távolságára.

Annak meghatározásához, hogy a szállítási távolság alapján mennyi díjat kell fizetnie, az USPS figyelembe veszi a „szállítási innen” és a „szállítási ide” zónákat. A lehető legtávolabbi távolság, amelyet továbbra is hazainak tekintenek, a kilencedik zóna, míg az első zóna távolságai közel vannak hozzád. Az irányítószám segítségével meghatározhatja, hogy ez hogyan kerül kiszámításra a következővel: USPS belföldi zóna diagram.

Ha azonban egy fontot vagy annál nagyobb súlyú csomagot szállít, fontolja meg az átalánydíjas vagy más fuvarozókat. Az USPS csak a 15,99 uncia-ig terjedő csomagok első osztályú szállítását engedélyezi. Tehát ha két inget szállít, először mérje le a csomagot.

Átalánydíjas és szállítási ruházat

A ruhakereskedők számára számos nagy előnye van az USPS-nek. Több lehetőséget és különféle módokat kínálhat a szállítási költségek megtervezésére.

Az átalánydíjas dobozok lehetővé teszik, hogy az elsőbbségi postai küldemény használatával küldje el a termékeket, és gyorsan és elfogadható áron juttassa el ügyfeleihez a tételeket. Egyenletes postaköltsége van a rendeléseknél, és engedményt is adhat, vagy arra ösztönözheti a vásárlókat, hogy többet rendeljenek ugyanazzal a díjjal. Ezek az árak kedvezőek a UPS-hez és a FedEx-hez képest.

Hogyan szerezheti meg a legalacsonyabb USPS-árakat a ruházati szállításra

A USPS-nél a legalacsonyabbak lehetnek az árak, ha három fontnál kisebb csomagok szállítására fuvarozót vesz igénybe, vagy mennyiségi engedményt vesz igénybe. Boríték használatával kisebb ruharendeléseket is el tud küldeni különösebb probléma nélkül.

Akár 40 százalékos mennyiségi engedmény is szóba jöhet, ha olyan szállításkezelési platformot használ, mint a Shipping Easy vagy Kalózhajó és jogosultak az USPS kereskedelmi árazásra. Ezek az árak általában csak azoknak a kiskereskedőknek érhetők el, akik évente nagy mennyiségű csomagot küldenek, de a kisvállalkozások is hozzáférhetnek ezekhez a kedvezményekhez, ha harmadik felet vesznek igénybe a szállításhoz.

További szempontok az USPS szállítással kapcsolatban

Habár az USPS számos szolgáltatást és díjszabást kínál a szállításhoz, stratégiailag meg kell gondolnia, hogyan használja az USPS-szállítást. Ennek egyik példája az átalánydíjas szolgáltatás. A rögzített ár nagyobb előnyt jelent, ha nehéz tárgyakat szállít, mint ha könnyű termékeket, például ruházatot.

Olvasni:  A domain új gazdagépre váltásának egyszerű módja

Ruhák szállítása UPS-en keresztül

Egy másik fuvarozó, amelyet érdemes megfontolni a ruhák szállításánál UPS. UPS földi szolgáltatásuk 1-5 napot vesz igénybe, amíg az Egyesült Államokon belül kiszállít egy csomagot, ami általában ésszerű költséget jelent. Szállítási lehetőségek és árak széles skálája áll rendelkezésére, ha nemzetközi szállításra van szüksége, vagy módosítania kell a szállítási sebességet.

A UPS jó választás lehet szokatlanabb ruházati igények szállítására is, például nagy dobozok kidolgozott esküvői ruhák szállítására. Mivel az USPS-nek konkrét korlátai vannak a méretre és a súlyra vonatkozóan, és előfordulhat, hogy nem kínál annyi választási lehetőséget a tételek megérkezésekor, nagyobb rugalmasságot kaphat a UPS szállításával, ami megkönnyítheti az ügyfelek egyedi élményét.

Amikor ruházati cikkeket szállít, a UPS azt javasolja, hogy használja azokat Idő és költség eszköz hogy segítsen meghatározni szállítmánya számára a legjobb szolgáltatási szintet.

Ruhák szállítása a FedEx-en keresztül

Szállítás keresztül FedEx egy másik lehetőség, különösen akkor, ha azt szeretné, hogy a tárgyak nagyobb távolságot tegyenek meg, vagy gyorsan megérkezzenek. A UPS-hez hasonlóan a FedEx is a szállítási lehetőségek széles skáláját kínálja, és lehetőséget kínál arra, hogy a fuvarozó segítsen a csomagolásban. Egyedi szállítási megoldásaik hasznosak lehetnek, ha egyedi szállítási igényei vannak.

Az ár a súlytól, a távolságtól, valamint a szállítási szolgáltatás típusától és a választott lehetőségektől függ.

Becsülje meg szállítási díjait a FedEx-szel, hogy megtudja, mennyit várhat fizetni.

Hogyan csomagoljam be a ruhákat a szállításhoz?

A ruhák általában nem igényelnek különösebb kezelést vagy csomagolást. Valójában valószínűleg sok rendelést csomagolhat borítékokba, és alacsonyan tarthatja a költségeket. Ennek ellenére vannak olyan csomagolási stratégiák, amelyek segítenek abban, hogy a tételeit még reprezentatívabbá tegye, ellenőrizzék a költségeket, megóvják az érzékeny tételeket, vagy a legtöbbet hozza ki a szállításból.

A ruha csomagolása nagymértékben függ az árusított cikk típusától. Csomagolás előtt vegye figyelembe az anyag típusát, a díszítőelemeket és egyéb részleteket.

Alkalmi ruházat csomagolása

A könnyű, hétköznapi szövetek egyáltalán nem igényelnek sok védelmet. Tartsa szépen összehajtva, hogy minimalizálja a ráncokat, és pozitív első benyomást keltsen érkezéskor. Használhatnád a KonMari Módszer. Ha több elemet csomagol össze, használjon dobozt.

Az egyes ingek csomagolása:

 1. Óvatosan hajtsa össze az inget, hogy illeszkedjen a használt csomagoláshoz. Az inget feltekerheti a ráncok elkerülése érdekében.
 2. Egy műanyag zacskónak elegendő védelmet kell nyújtania egyetlen ing számára. Helyezze be a táskába.
 3. Zárja le a műanyag zacskót. A szalag jól működik.
 4. Helyezze a műanyag zacskót poli levelezőbe.
 5. Helyezzen egy szállítási címkét a levélpapír külső oldalára.
Olvasni:  Az állami idegenforgalmi hivatalok 8 módja az utazási befolyásolókkal való együttműködésnek

Farmer vagy más nadrág csomagolásához:

 1. Hajtsa össze a nadrágot legalább háromszor-négyszer, és győződjön meg róla, hogy közben nem gyűrődik meg.
 2. Használjon műanyag zacskót a tétel védelmére szállítás közben.
 3. Helyezze a műanyag zacskót poli levelezőbe. Válasszon olyan polipostát, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen a tételben, és megfeleljen a tétel súlyának. Egyes termékeknél szükség lehet egy dobozra.
 4. Helyezze el a címkét.

Ünnepi ruhák csomagolása

Az ünnepi ruházati cikkek különleges kezelést és védelmet igényelhetnek. Az esküvői ruhák, ünnepi ruhák és szmokingok mind olyan ruházati cikkek, amelyeket alaposabban kell becsomagolnia, hogy kiváló állapotban érkezzenek meg. Előfordulhat, hogy a drága tárgyak is nagy tapintású kezelést igényelnek a csomagolás során. Ezekben az esetekben valószínűleg nagyobb csomagot kell használnia, jó párnázattal.

Egy hivatalos áru csomagolásához:

 1. Válasszon egy kellően nagy dobozt ahhoz, hogy a dekoratív részletek vagy speciális szövetek összenyomódása nélkül elférjen benne. Kerülje olyan nagy doboz használatát, hogy a tárgynak sok helye legyen a mozgáshoz és megsérüljön.
 2. Helyezze az elemet a dobozba. Ha először hajtogatja, csomagolja selyempapírba.
 3. Adjon hozzá csomagoló- és párnázóanyagot a dekoratív részletek védelme érdekében.

Javítsa az ügyfélélményt a szállítás mögött

Az ingyenes szállítás egyre népszerűbb promóció az online áruházak számára, de ez nem jelenti azt, hogy Ön, mint eladó, ingyenes. Ha ingyenes kiszállítást kínál, feltétlenül spóroljon, ahol csak tud.

Még ha nem is kínál ingyenes szállítást az ügyfeleknek, fontos csökkenteni a ruházati cikkek szállítási költségeit. Végül is nem szeretné látni, hogy az ügyfelek kosarukba rakják az Ön termékeit, csak hogy felhagyjanak a folyamattal, amikor látják a szállítási költségeket. A megfizethető szállítási lehetőségek kutatásának folyamata legalábbis biztosítja, hogy pontos becsléseket adjon az ügyfeleknek a vásárlások kiszállításának költségeiről, így pénzt takaríthat meg minden érintett számára.

A gyors kiszállítással és a termékek szállítás közbeni jó állapotának megőrzésével javíthatja vásárlói élményét, és elégedettek maradhatnak a vásárlók. Kísérletezzen különböző csomagolással, módszerekkel és szállítási fuvarozókkal, hogy megtudja, mi illik legjobban az Ön márkájához.

Most már tudod

Kísérletezzen különböző csomagolással, módszerekkel és szállítási fuvarozókkal, hogy megtudja, mi illik legjobban az Ön márkájához. Készen áll az e-kereskedelmi utazás megkezdésére? A kezdéshez tekintse meg kezelt WooCommerce tárhelycsomagjainkat itt!

Új publikációk:

Ajánlott