A Samsung bemutatja az új, kétszeresen összehajtható és csúsztatható OLED-kijelzőket

A Samsung számos új OLED-kijelzőt mutatott be a jelenleg is zajló Display Week 2022 rendezvényen, köztük a duplán összehajtható és elcsúsztatható kijelzőket. A cég bemutatott egy 6,7 hüvelykes csúsztatható OLED-kijelzőt is, amely felfelé nyúlik a meglévő vízszintes nyújtható kijelzőkhöz képest.

A Flex G OLED kijelző kétszer behajtható, így kompaktabb, míg a Flex S OLED mindkét irányban összecsukható. Egy 12,4 hüvelykes csúsztatható kijelzőt is bemutattak, amely mindkét oldalról bővíthető, 8,1 hüvelykről 12,4 hüvelykesre.

A cég bemutatott egy Flex Note nevű összehajtható laptopot is. Ennek a kagylós eszköznek mindkét oldala képernyő, amelyek közül az egyik billentyűzet lesz a rendszeres használathoz, a másik pedig megtartja képernyőként való működését. Ezen kívül bejelentették a Flex Slide és Flex Roll kijelzőket, amelyek nagyobb kijelzőkre csúsztathatók és gördülhetnek.

Nem biztos, hogy ezek közül a kijelzőtechnológiák közül melyik jelenik meg a Samsung termékekben a jövőben, vagy mikor, mivel az ilyen termékekre nincs bejelentett időkeret. A fejlesztéseket figyelembe véve azonban jelentős időbe telhet, amíg meglátjuk, hogy ezek a kijelzők lecsordulnak a fogyasztói szintű eszközökre.

Összességében a következő kijelzők voltak a Display Week színpadán a Samsungtól:

  • Samsung Flex Bar: vízszintesen összehajtható, mint a Z Flip sorozat.
  • Samsung Flex Square: Függőlegesen összecsukható kijelző, amely a Z Fold sorozatra emlékeztet.
  • Flex G: Háromszorosan összecsukható képernyő, ahol a rövidebb végei átfedik egymást, és a képernyő mindkét irányban összecsukható.
  • Flex S: Kihúzható képernyő, amelynek mindkét vége nagyobb képernyővé nyílik.
  • Flex megjegyzés: Egy kagylós eszköz, amelyet belül teljes egészében képernyők takarnak.
  • Flex csúszda: Csúsztatható kijelző, melynek mindkét végét meg lehet húzni, hogy nagyobb kijelzőt jelenítsen meg.
  • Flex tekercs: A gördíthető kijelző lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltüntessék azt a területet, amelyre nincs szükségük.
Olvasni:  Megjelent a HP Spectre x360 2 az 1-ben és 11 hüvelykes táblagép: ár és specifikációk

A hírekben: Pixel 6A, Android 13, Pixel Watch; A Google I/O 2022 várható kiadásai

Új publikációk:

Ajánlott