A Samsung egy tekercsszerűen gördülő kijelzőt mutat be

A Samsung Display kedden bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan kijelzőt, amely függőlegesen tekerhető és tekerhető, hasonlóan egy „Rollable Flex” nevű tekercshez. Ez az egyik a sok koncepció közül, amelyeket a vállalat ki fog mutatni a SID Display Week 2024-on, egy éves display iparági konferencián, amelyet május 23. és 25. között rendeznek Los Angelesben.

Jelenleg a Rollable Flex 49 mm hosszú, de egy O alakú tengely segítségével 254,4 mm-re tekerhető. Ez több alkalmazást biztosít a kijelzőnek, feltekerve és letekerve egyaránt. Feltekerve hordozható képernyőként használható, például laptophoz vagy táblagéphez, míg kiterített állapotban monitor méretűre bővítheti.

A konferencián bemutatott másik új kijelző a Sensor OLED. Ahogy a neve is sugallja, ez egy OLED kijelző, kivéve, hogy bárhol felismeri az ujjlenyomatokat a képernyő felületén, ahelyett, hogy egy előre kijelölt terület lenne, mint ahogyan azt a jelenlegi megvalósításokban látjuk.

A Samsung meglehetősen összecsukható/csúsztatható kijelzővel rendelkezik.

A képernyő alá helyezett ujjlenyomat-leolvasó modulok használata helyett, ahogyan azt a jelenlegi fogyasztói alkalmazásokban látjuk, a Samsung a kijelző gyártási folyamata során a teljes képernyőt lefedő fényérzékelőket használt.

Ezek az érzékelők ezután leolvassák az ujjaiban lévő erek összehúzódásából és ellazulásából visszaverődő OLED-fényt, amikor megérintik, és átalakítják azokat egészségügyi információkká, beleértve a pulzusszámot, a vérnyomást és a stresszszintet.

Más konferenciák korábban bejelentett kiállításai is bemutatásra kerülnek. Ezek közé tartozik a Flex Hybrid, egy összecsukható és csúsztatható kijelző, valamint a Flex In & Out kijelző, amely befelé és kifelé is 360 fokban összehajtható. Végül, de nem utolsó sorban, a Samsung Display bemutatja legújabb, 77 hüvelykes QD-OLED kijelzőjét is, amely a csúcskategóriás TV-piacot célozza meg, 2000 nites fényerővel.

Olvasni:  A Qualcomm bemutatja a Snapdragon 8 Gen 2: 5 fő funkcióit

A Hírekben: Az IOSCO globális szabályozást vezet be a kriptoeszközökre vonatkozóan

Új publikációk:

Ajánlott